Bilim Ve Din Aynı Şeyden Mi Bahsediyor??
-
samurai bunu yazdı:
-----------------------------"Gözlemlenemeyen fenomenlerde var olan fizik kuralları geçerli degildir"
-----------------------------Hoca Kuantum fiziğini tam bilmiyorum biraz araştırdım sıkıldım fakat bildiğim kadarıyla aynı zamanda biz gözlemleme yaptığımız zaman da bi değişim yaratmış olmuyomuyduk bu kurama göre ? Tam bilmiyorum ama böle bişiler hatırlıyorum.
Senin dediğinide eklersek hiçbir fenomen için fizik kurallarının geçerli olduğunu ıspatlayamayız :l
Gözlemleyemiyoruz kurallar geçerli olmuyo, gözlemliyoruz olayın tabiatını bozuyoruz gene doğru sonucu çıkaramıyoruz.
Bilinmeyenlerin üstünü örtmekten başka bi işe yaramıyo desene şu kuantum fiziği :) E kalkıp bununlada evrenin nasıl oluştuğunu çözmeye çalışmak çözümsüzlükten başka bişi getirmicek :l
-
dinin kesinlikle toplum bilimi (sosyoloji) ile alakasi var... aksini iddia edende kusura bakmasin.
gerisi tartisilir sonucta 1000 yil bulunmaz, "maneviyat" girer o tartismaya herkes icin goreceli ve farkli yorumlanan bir kavram oldugu icinde sonuc bulunmaz cunku cevap herkes icin yine goreceli ve farkli olacaktir...
sonradan edit: http://tr.wikipedia.org/wiki/Din_Sosyolojisi
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Yeter lan dayanamicam :) Ortamı germemek için atlamıyorum bu konulara ama fikrim aşşağıdaki gibidir. ( Kullanıcıların yarısı siteyi terkedecek aq )
Bilim ve Din aynı konu başlığı altında tartışılamaz bile, Bilimsel bir bakış açısıyla din (hangisi olursa olsun) saçmalıktır.
Dini bakış açısıyla yaratılmış evrenin yaratılma şekli fizik yasaları ile uyuşmaz. (Bilimsel olarak enerji yoktan var olamaz ve bunun istisnası yoktur).
Dolayısı ile daha evrenin yaratılış saniyesinden itibaren din ve bilim tutarsız kavramlardır. Ha cenabı hakk fizik kanunlarını koymuştur o kendisi fizik kanunlarının geçmediği bir boyutta var olmaktadır diyebilirsiniz. Yine bilimle çelişir çünkü bu yaklaşımınızın geçerli olması için ancak elinizde kanıt varsa öne sürebiliyor olmanız gerekir. Yoksa dünya kaplumbağanın sırtındadır o da öküzün kafasındadır diyen adamdan hiçbir farkınız kalmaz. ikinizde kanıtlayamazsınız.
Dolayısı ile olaylara gerçekten bilimsel bakan benim bakış açımda bir insana böyle saçma sebep sonuç ilişkileri sunup sonucunu dine bağlarsanız, o kişide sizin allahınıza küfredilmesine denk bir psikoloji uyandırırsınız.
İnanca saygımız sonsuz fakat bilimimize bulaştırmayınız plz :)
-----------------------------
ispat nedir ? İnsanda hiç bir şüphe bırakmayacak şekilde yaradan kendisini gösterdeydi inananlarla inanmayanlar arasında ne fark kalırdı ? Yaradan sadece izler bırakmıştır gerçi inanan için o apaçık şekilde vardır..
Kendin diyorsun be adam hiç birşey yoktan var edilemez diye tamam madem ki bilimsel bakıyorsun o halde söyle ;
Hiç birşey yoktan var edilemiyorsa ve bizim Allah diye taptığımız yüce bir varlıkta yoksa bu kodumunun koca evreni neyle oluşturuldu ? Bilim bile bas bas bağırıyor tanrı vardır diye zaten bu bing bang olaylarıyla..
En nıhayetınde bir noktada her şey sıfırdan var oldu yani yaratıldı ! Neden hala inkar ediyorsunuz ? Hadi inkarınızı geçtim kendi savundugunuz şeyle kendinizi çökertiyorsunuz şeyhim..
Bilim tanırısı,cosmos,enerji,zeus,doğa ana adına her ne derseniz deyin eninde sonunda seve seve değil zike zike bir noktada herşey yoktan var oldu !
Heee diyelim ki zaten vardı bu nasıl oldu ? Hiç birşey yoktan var edilemiyorsa her şey nasıl oldu ? yaaa anlamak mumkun değil gerçekten ! şu an bilim bunu açıklıyamıyor demekten öteye gidemiyorsunuz tamam diyelim ki bilim ilerde bunuda açıkladı bu şu,şu şu şekilde olmuştur dedi o zaman ben yine soracağım o şu şu şu şekil nasıl oldu ?
Buna benzer tartısmalara dönen diğer topikte elemanlar inanların sorgulayamayacıgını yazmıstı bence sorgulayamayanlar tüm bu sorulara cevap veremeyenler zira eğer sorgulayabilselerdi hem mantık olarak hemde etik olarak ( defalarca örnedğini verdiğim sizin ananıza bazınıza tecavüz etsem oalyı ) bir yaradanın olmaması mumkun değildir ! Sen aklını basına koyup gerçekten de düşünebiliyor musun ki,ben sana eşsiz eziyetler ettiğimde bunun yanıma kar kalacağını ? Çünkü eğer yaradan diye birşey yoksa senın ınancına göre böyle olmalı.. O zman dediim gibi beni her ne yaratmışsa yada ben kendiliğimden yaratmışsam kendimi yanlış yaratmışım amq! çünkü böyle bir adalet benim insani güdülerime aykırı ! bir meni yaa bir meniyi düşünün hiç bir şey sizi ikna edemiyorsa sadece bir meniyi düşünün bu mikro organizma ordusu nasıl oluyorsa içlerinden birini general seçip insan haline geliyor ? Bilim bunu açıklayabiliyor mu ? Hayır ! { kast ettiğim spermin evresi faşan değil anlamak isteyen anlar} Eeee ama insan diye birşey var mı ? Evet eee o zaman biz bu bilimi beklersek yok illede açıklasın izah etsin yoksa inanmam diye bizim insanada inanmamamız lazım a.q ..
şk acısını yaşayan bilir sevdiğini başkasıyla ele ele gördüğünde kalbindeki o anlık oluşan yanma hissini bir tek yaşayan bilir ! Ve o acıyı gösteremezsin bilim sitttin sene o acıyı açıklayamaz ancak seni kesecek şekilde falanca hormonlar salgılanıp falanca siir hücrelerine falanca bilgiyi gönderdiğinde falanca oluşmuştur der.Benım buna ihtiyacım sadece insan metebolizmasını merak etmemden ötedir ! yoksa ben o acının grçek oldugunu zaten bılıyorum kalbim acıdı resmen a.q ! + Bilim halen aşkı net bir şekilde açıklayabilmiş değil o halde benim aşka inanmamam mı gerekıyor ? Bu mudur sorgulamadan kasıt ? Gün gelir kendimi unuturumda ben o kalbin yanışını unutmam hocam,unutamam ! Hee ama bak karlıklı aşk,mutlu mest aşk diye birşey yoktur dersen hak verebilirim zira daha karsılasamadım karsılasmasını bırak izlerinide göremedim ! Ama aşk vardır bilimin açıklamasını bırak bir gün yoktur desede aşk vardır !
-
Nikoteen bunu yazdı:
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Yeter lan dayanamicam :) Ortamı germemek için atlamıyorum bu konulara ama fikrim aşşağıdaki gibidir. ( Kullanıcıların yarısı siteyi terkedecek aq )
Bilim ve Din aynı konu başlığı altında tartışılamaz bile, Bilimsel bir bakış açısıyla din (hangisi olursa olsun) saçmalıktır.
Dini bakış açısıyla yaratılmış evrenin yaratılma şekli fizik yasaları ile uyuşmaz. (Bilimsel olarak enerji yoktan var olamaz ve bunun istisnası yoktur).
Dolayısı ile daha evrenin yaratılış saniyesinden itibaren din ve bilim tutarsız kavramlardır. Ha cenabı hakk fizik kanunlarını koymuştur o kendisi fizik kanunlarının geçmediği bir boyutta var olmaktadır diyebilirsiniz. Yine bilimle çelişir çünkü bu yaklaşımınızın geçerli olması için ancak elinizde kanıt varsa öne sürebiliyor olmanız gerekir. Yoksa dünya kaplumbağanın sırtındadır o da öküzün kafasındadır diyen adamdan hiçbir farkınız kalmaz. ikinizde kanıtlayamazsınız.
Dolayısı ile olaylara gerçekten bilimsel bakan benim bakış açımda bir insana böyle saçma sebep sonuç ilişkileri sunup sonucunu dine bağlarsanız, o kişide sizin allahınıza küfredilmesine denk bir psikoloji uyandırırsınız.
İnanca saygımız sonsuz fakat bilimimize bulaştırmayınız plz :)
ispat nedir ? İnsanda hiç bir şüphe bırakmayacak şekilde yaradan kendisini gösterdeydi inananlarla inanmayanlar arasında ne fark kalırdı ? Yaradan sadece izler bırakmıştır gerçi inanan için o apaçık şekilde vardır..
Kendin diyorsun be adam hiç birşey yoktan var edilemez diye tamam madem ki bilimsel bakıyorsun o halde söyle ;
Hiç birşey yoktan var edilemiyorsa ve bizim Allah diye taptığımız yüce bir varlıkta yoksa bu kodumunun koca evreni neyle oluşturuldu ? Bilim bile bas bas bağırıyor tanrı vardır diye zaten bu bing bang olaylarıyla..
En nıhayetınde bir noktada her şey sıfırdan var oldu yani yaratıldı ! Neden hala inkar ediyorsunuz ? Hadi inkarınızı geçtim kendi savundugunuz şeyle kendinizi çökertiyorsunuz şeyhim..
Bilim tanırısı,cosmos,enerji,zeus,doğa ana adına her ne derseniz deyin eninde sonunda seve seve değil zike zike bir noktada herşey yoktan var oldu !
Heee diyelim ki zaten vardı bu nasıl oldu ? Hiç birşey yoktan var edilemiyorsa her şey nasıl oldu ? yaaa anlamak mumkun değil gerçekten ! şu an bilim bunu açıklıyamıyor demekten öteye gidemiyorsunuz tamam diyelim ki bilim ilerde bunuda açıkladı bu şu,şu şu şekilde olmuştur dedi o zaman ben yine soracağım o şu şu şu şekil nasıl oldu ?
Buna benzer tartısmalara dönen diğer topikte elemanlar inanların sorgulayamayacıgını yazmıstı bence sorgulayamayanlar tüm bu sorulara cevap veremeyenler zira eğer sorgulayabilselerdi hem mantık olarak hemde etik olarak ( defalarca örnedğini verdiğim sizin ananıza bazınıza tecavüz etsem oalyı ) bir yaradanın olmaması mumkun değildir ! Sen aklını basına koyup gerçekten de düşünebiliyor musun ki,ben sana eşsiz eziyetler ettiğimde bunun yanıma kar kalacağını ? Çünkü eğer yaradan diye birşey yoksa senın ınancına göre böyle olmalı.. O zman dediim gibi beni her ne yaratmışsa yada ben kendiliğimden yaratmışsam kendimi yanlış yaratmışım amq! çünkü böyle bir adalet benim insani güdülerime aykırı ! bir meni yaa bir meniyi düşünün hiç bir şey sizi ikna edemiyorsa sadece bir meniyi düşünün bu mikro organizma ordusu nasıl oluyorsa içlerinden birini general seçip insan haline geliyor ? Bilim bunu açıklayabiliyor mu ? Hayır ! { kast ettiğim spermin evresi faşan değil anlamak isteyen anlar} Eeee ama insan diye birşey var mı ? Evet eee o zaman biz bu bilimi beklersek yok illede açıklasın izah etsin yoksa inanmam diye bizim insanada inanmamamız lazım a.q ..
Aşk acısını yaşayan bilir sevdiğini başkasıyla ele ele gördüğünde kalbindeki o anlık oluşan yanma hissini bir tek yaşayan bilir ! Ve o acıyı gösteremezsin bilim sitttin sene o acıyı açıklayamaz ancak seni kesecek şekilde falanca hormonlar salgılanıp falanca siir hücrelerine falanca bilgiyi gönderdiğinde falanca oluşmuştur der.Benım buna ihtiyacım sadece insan metebolizmasını merak etmemden ötedir ! yoksa ben o acının grçek oldugunu zaten bılıyorum kalnim acıdı resmen a.q !
-----------------------------Gerçekten 10 Numara yazı.. Ben bunun üstüne yorum yazmam kardeşim (Nokta)
-
Din işlerini gündeme getirmeyin bu kişinin kendi seçimidir . kalbinin dogrultusunda gider bazı şeyleri de anlatamaz ama kalben yaşar .
bana sorucak olursan da bazi yorumlari es geçiyorum , islamdini bilim dinidir , dinin bahsettigini bilim bahsediyor . kuran-ı kerimimiz de yaziyor sonra bulunuyor icat ediliyor. örnekleri var bakiniz google
-
Bilimin gösterdiği gerçek (Kur'an-ı Kerim muziceleri) Tavsiye ederim... Araştırın indirip izleyin. Bulamayanlar bana pm ile ulaşsın. Boşuna tartışıp bir birinizi kırmayın, öğrenmek istedikleriniz Kur'an-ı Kerim'de ispatlarıyla var.
-
Nacizhane fikrim;
Din; hayatın ağır yükünü, gerçeklerini, bilinenlerini, bilinmeyenlerini kaldırabilmeye yardım eden bir icattır. Zayıf insanlar içindir. Hakaret olarak algılamayın, bütün insanlar zayıf doğar. Ve insanı güçlü kılan özellik aynı zamanda insanın en zayıf noktasıdır.Çok uzun zamandır tartışılıyor artık sıktı beni. Hiç bir zaman bir sonuca varılamadı ve bence yakın tarihte de varılamayacak. O yüzden; hepiniz birbirinizin inancına, görüşüne, zevkine saygılı olduğunuz sürece bilimle, din de beraber gider baklavayla, turşu da...
-
tamam hocam zamanında bende inandıgım halde dinin insan icadı olup olmayacağını düşünmüştüm hani bazıları diyor ya inananlar sorgulayamaz bak gayette guzel sorguladım bunu ve dinin insan aciadı birşey olamayağına dair kesin kanıtlar buldum bakın bu soruyu bugun sanırım bı 5-6 kez sordum halen dinin,tanrının insan icadı oldugun inanalrdan bir cevap alamadım hazır onlinesın sen düşünceni paylaş o halde ;
Ölümden sonra cennet-cehennem [ mükafat - ceza ] inancı neyle doğmuştur ? Dinlerle..
Peki madem ki ölümden sonra böyle birşey yok, o halde sana şunun son derece mantıklı gelmesi lazım ; ben bir insana [ bir de erkek oslun bu ayrıca ] deliler gibi aşık oldugu kız arkadasının gözleri önünde tecavüz ediyorum sonra gidip bide bunun kız arkadasını da becerıyor muyum .. yetmedi,kesmedi benı bunlar nasıl olsa bir ceza almıyacağım hazır elim değmiş yapma imkanımda war mafyanın tekıyım ben tutuyorum bu cocugun tum aılesını bağlıyorum zıncıre alayını düzüyorum... sonrada hepsinin genital bölgelerine basıyorum kaynak alevini ! bıcakla tane tane kedıyorum uzuvlarını..
Şimdi bunları yaptığım o cocuk sen olsaydın bunların karsılıksız kalacağına iananır mıydın ? Eğer tum bu yargılarımız bir insan yapımıysa gerçek bu o halde ? Bu gerçeği inanan,inanmayan kim kabul eder ? -
ikiside aynı şeyden bahsediyor bilmiyormusunuz yada yeni öğreniyorsunuz ? :S
-
Nikoteen Dostum Tek Cevap, Vardır, Bana göre En Doğru Cevaptır. Okkanın Usturası Olarak say. Cevap Döngüdür. Her şey Ama Her Şeyin Döngüsel bir Boyuta Atladığı, Ve Nitekim Varoluşta Döngüseldir. Aynı Dünyanın Yuvarlak Oluşundaki Döngüsel Git git Bitmez Benzeri. Başkada Açmaz Hiç bir şey.
Dediğin Gibi Yaratıma Sebep Bulunsa Dahi O Sebepleri Yaratan Ana Kaynak Yinede Aranır Durur. Ana kaynak Gösterilse Dahi Gösterilen Ana Kaynağın Ana Kaynağı Aranır. Durum Vahim. :))))