Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....
-
valla bence de çok büyütmein kanal konusunu... sonuçta bi zararı yok.
-
tLG bunu yazdı:
-----------------------------
valla bence de çok büyütmein kanal konusunu... sonuçta bi zararı yok.
-----------------------------şuan için yok gibi görünüyor.anck ilerde kürtlük ve kürtçeyle ilgili yeni isteklerin olmayacağının garantisini kim verebilir ve tayyip in oy kazanmak için bu talepleri yerine getirmeyeceğinin garantisini kim verebilir?
-
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------hay senin o arkadaşının taşşağını yiyim :| bende kürdüm hocam ve böle kürtler diğerlerınden fazla emin olun hemde cok cok fazla meydanlara cıkıp
biji apo diyen vatandasların kürtlerin bütününü oluşturdugunu sanmayın ben kürdüm ve bu toprakların cocuguyum babamda öle dedemde ve onun babasıda
-----------------------------hoca sen ve senin düşüncene sahip olan kürtlere eyvallah.ama senin gibi düşünen kürtler azınlıkta die düşünüyorum.ben Türküm.hangi kökenden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin kardeşçe yaşamasından yanayım.ancak şu kürtçe kanal konusu canımı iyice sıktı.Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz ve bence Türkçe dışında bir dilin kullanılması dahi yanlıştır.kürtçe kanal açılmasının amacı nedir.neden çerkeze,laza değişik ayrıcalıklar tanınmıyorda kürtlere tanınıyor.yanlış siyasetçilerin yanlış politikalarıyla kötü günler bizi (kürt ve türk kökenli vatandaşlarımızı) bekliyor.
-----------------------------Canını Sıkma sebebini anlayamadım ama ben. İngilizce Bir Müzik Trt De Yayınlandığında Kimse Çıkıp Canım Sıkıldı demiyor. Bu Tezat Fikirleri Neden Düşünüyor ve kafanızı takıyorsunuzki, Ana Dil Türkçe Sonuçta, Çerkez Böyle bişey Yapmak isterse Elbetteki oda olabilir, Olması Kötümü olurki. Olmaması ve Halkımızın Bildiği Dilleri Örf Ve Adet dediğimiz Zenginliklerini Yaşamasının neresi Kötü ve Canını sıkıyor olabilirki.
En Son bunu demişsin... Cevap veriyim Hocam.
"şuan için yok gibi görünüyor.anck ilerde kürtlük ve kürtçeyle ilgili yeni isteklerin olmayacağının garantisini kim verebilir ve tayyip in oy kazanmak için bu talepleri yerine getirmeyeceğinin garantisini kim verebilir?"
Cevap.. : Garantisi Rahat Durmayana Bununla Yetinmeyenin Hayin ve Bizden olmadığıdır. Ki Mevcut Hayinlere Yapılanların kendisine Yapılacağıdır. Olası İhtimaller Hesaplayarak Birbirimizin Yaşam alanlarını Kısmaktansa, Geniş Tutup Bi tarafı kalkanları Elemek, Eliminize etmek daha mantıklı bence.
-
ya ne yaparsa yapsın artık o adamı skleyen yok...
ben önceki yorumlarında dediğim gibi, artık bu tarz şeylere kafa yormayı uygun bulmuyorum.
Ben ÖSS'yi kazanıp adam gibi bi üniversiteye gideyim, kendimi yetiştireyim gerisi önemli deil.
Ha haklarımıza tecavüz ederlerse tabiki savunacaz ama bu Kürtçe kanal konusuna böle bakmamak lazım
edit: kendi yazdıgımı okuyunca ben bile anlamadım...
özetle şunu diyim az ılımlı olmakta fayda var :D
-
Anne tarafim Ermeni, baba tarafim Kurt.
Dostlarimin 99% Turktur diyebilirim, hem de en has ulkucu adamlardir.
Beni Turk arkadaslarimla yaklastiran birincil oge -bana kalirsa- Alevi olusumdandir. Turk ve Kurtlerin beraberligi ebedidir. Ne Kurt milliyetcisi ne de Turk milliyetcisi aralarina nifak sokacak guce sahiptir.
Ataturk'u seviyorum, onun ilkelerini benimsiyorum ama -gerici kalkismasi\ayaklanmasi- olmasina ragmen Dersim katliamini sindiremiyorum; icime yediremiyorum. Ne olursa olsun bu olay bu tarihsel haliyle cereyan etmemeliydi; yuregimi fazlasiyla burkan bir gercekliktir.
Ne hizipciyim ne de abartili bir bicimde devletci ama bu ulusa ait oldugum icin ovunc ve kivanc duyuyorum.
Sunu da belirtmekte fayda var arkadaslar; hakiki bir milliyetci altyapisi olmayan toplum ne bilim yolunda ne de maneviyat yolunda ilerleyebilir. Esas irkcilik heyezanlari Avrupalilar ve Avrupai devletler tarafindan tohumlari atilmistir. Turkiye Cumhuriyetindeyse: "yurtta sulh, cihanda sulh" acilimi ve yurekli vatanseverlerin atilimi vardir.
Deniz Gezmis'in savunma demecinde oldugu gibi kendimi Turk ve Kurt halklarina armagan etmekten onur duyuyorum. Vatan'in topragidir beni var eden, vatanin bagrindan cikmis yurekli ve birbirleriyle sevgili olmus gencleriz biz.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------onur35 bunu yazdı:
-----------------------------adamgibi bunu yazdı:
-----------------------------hay senin o arkadaşının taşşağını yiyim :| bende kürdüm hocam ve böle kürtler diğerlerınden fazla emin olun hemde cok cok fazla meydanlara cıkıp
biji apo diyen vatandasların kürtlerin bütününü oluşturdugunu sanmayın ben kürdüm ve bu toprakların cocuguyum babamda öle dedemde ve onun babasıda
-----------------------------hoca sen ve senin düşüncene sahip olan kürtlere eyvallah.ama senin gibi düşünen kürtler azınlıkta die düşünüyorum.ben Türküm.hangi kökenden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin kardeşçe yaşamasından yanayım.ancak şu kürtçe kanal konusu canımı iyice sıktı.Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz ve bence Türkçe dışında bir dilin kullanılması dahi yanlıştır.kürtçe kanal açılmasının amacı nedir.neden çerkeze,laza değişik ayrıcalıklar tanınmıyorda kürtlere tanınıyor.yanlış siyasetçilerin yanlış politikalarıyla kötü günler bizi (kürt ve türk kökenli vatandaşlarımızı) bekliyor.
-----------------------------Canını Sıkma sebebini anlayamadım ama ben. İngilizce Bir Müzik Trt De Yayınlandığında Kimse Çıkıp Canım Sıkıldı demiyor. Bu Tezat Fikirleri Neden Düşünüyor ve kafanızı takıyorsunuzki, Ana Dil Türkçe Sonuçta, Çerkez Böyle bişey Yapmak isterse Elbetteki oda olabilir, Olması Kötümü olurki. Olmaması ve Halkımızın Bildiği Dilleri Örf Ve Adet dediğimiz Zenginliklerini Yaşamasının neresi Kötü ve Canını sıkıyor olabilirki.
En Son bunu demişsin... Cevap veriyim Hocam.
"şuan için yok gibi görünüyor.anck ilerde kürtlük ve kürtçeyle ilgili yeni isteklerin olmayacağının garantisini kim verebilir ve tayyip in oy kazanmak için bu talepleri yerine getirmeyeceğinin garantisini kim verebilir?"
Cevap.. : Garantisi Rahat Durmayana Bununla Yetinmeyenin Hayin ve Bizden olmadığıdır. Ki Mevcut Hayinlere Yapılanların kendisine Yapılacağıdır. Olası İhtimaller Hesaplayarak Birbirimizin Yaşam alanlarını Kısmaktansa, Geniş Tutup Bi tarafı kalkanları Elemek, Eliminize etmek daha mantıklı bence.
-----------------------------garantisi bununla yetinmeyenin hain ve bizden olmadığıdır.çok güzel söylemişsin.peki bu hainlere kim dur dicek.kurtuluş mücadelesini yöneten T.B.M.M de dediğin hainler kürtçe konuşuyor.yarın öbür gün başkası gelip ingilizce fransızca konuştuğunda kim sesini çıkarabilecek.devletin bu konuda sert adımlar atması gerektiğini düşünüyorum. dağadaki teröristlerin meclisteki seslerine dokunulmazlık verdiler adamlar borularını öttürüyolar.sonumuz pek hayırlı değil gibi umarım ben yanılırım
-
biji apo diyen kürtler azınlıktaysa onları susturmak çoğunluğu kastettiğin kürtlerin görevidir,
bu arada bu ingilizce muhabbeti çok basit bir savunmadır, türkiyede ingiliz diye tabir edilen bir etnik grup yaşamamaktadır
vede taviz tavizi getirir
-
Android bunu yazdı:
-----------------------------biji apo diyen kürtler azınlıktaysa onları susturmak çoğunluğu kastettiğin kürtlerin görevidir,
bu arada bu ingilizce muhabbeti çok basit bir savunmadır, türkiyede ingiliz diye tabir edilen bir etnik grup yaşamamaktadır
-----------------------------O zaman emperyalist Ingilizleri topraginizda barindirmayin. Sizin'ki Amerikan milliyetciligidir arkadasim. Kurdu yaninda tutmak istemeyen yollarini ayirsin kendine ayri vatan secsin oyleyse.
-
Android bunu yazdı:
-----------------------------biji apo diyen kürtler azınlıktaysa onları susturmak çoğunluğu kastettiğin kürtlerin görevidir,
-----------------------------Hocam Kusura bakma ama Senin mantığınlada gidilirse, Sonu Gelmeyen Etnik Çatışmalar Diyarı olacak Türkiye. Türkiyede İngiliz Grup yaşamıyor Kör değiliz Biliyoruz. Ama Olan bitenide Destekleyen, Ve Koordine eden, Ortadoğu Projesini Yürüten Sistemlerdir, Ki Bu Sistemlerin İngiliz olduklarını Söylersem, Ve Bizi Birbirimize Kırdırma Hususunda En Tehlikeli olan şeyi Beyinlerini Kullanıyor olduklarını Söylemlersem Sanırım Anlatabilmiş olurum durumu. İngilizce Muhabbeti Basit değil işte.
Taviz Konusunada Gelince, Kürt Etniğindeki Vatandaşların Bir kısmını oldukça Memnun eden, Bir kısmını ilgilendirmeyen ve Bir kısmınıda ki Hayinleri Kastediyorum, Hiç Memnun etmeyen Bir Kanalın Taviz Olduğunu Düşünecek Hangi mantığı Sunabilirsin Hocam. Yıllar Önceden yapılması Geç kalıınmış bir Proje olan bu projenin neresinin Memlekete zarar getirecek Taviz olduğunu söyleyebilirsin.?
Appcularıda Susturmak Benim Görevim değil. T.S.K. nın Görevidir. Ben bir vatandaşım, Asker değilim, yada biz diyeyim. Bir çoğumuzun Çocukları var ve Evli barklıyız. Düşman edinmek, Çatışmalara girmek bize göre değil, Lütfen Mantıklı Cümleler Kuralım.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Android bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Kusura bakma ama Senin mantığınlada gidilirse, Sonu Gelmeyen Etnik Çatışmalar Diyarı olacak Türkiye. Türkiyede İngiliz Grup yaşamıyor Kör değiliz Biliyoruz. Ama Olan bitenide Destekleyen, Ve Koordine eden, Ortadoğu Projesini Yürüten Sistemlerdir, Ki Bu Sistemlerin İngiliz olduklarını Söylersem, Ve Bizi Birbirimize Kırdırma Hususunda En Tehlikeli olan şeyi Beyinlerini Kullanıyor olduklarını Söylemlersem Sanırım Anlatabilmiş olurum durumu. İngilizce Muhabbeti Basit değil işte.
Taviz Konusunada Gelince, Kürt Etniğindeki Vatandaşların Bir kısmını oldukça Memnun eden, Bir kısmını ilgilendirmeyen ve Bir kısmınıda ki Hayinleri Kastediyorum, Hiç Memnun etmeyen Bir Kanalın Taviz Olduğunu Düşünecek Hangi mantığı Sunabilirsin Hocam. Yıllar Önceden yapılması Geç kalıınmış bir Proje olan bu projenin neresinin Memlekete zarar getirecek Taviz olduğunu söyleyebilirsin.?
Appcularıda Susturmak Benim Görevim değil. T.S.K. nın Görevidir. Ben bir vatandaşım, Asker değilim, yada biz diyeyim. Bir çoğumuzun Çocukları var ve Evli barklıyız. Düşman edinmek, Çatışmalara girmek bize göre değil, Lütfen Mantıklı Cümleler Kuralım.
-----------------------------hoca hiç birimiz kör değiliz kürtçe kanal açıldıktan sonra töreristler mecliste kürtçe konuşmaya başladı."kürtçe nasıl tanındıysa kürdistanda (sözde) tanınacak" bu cümleler kürtçe kanal açıldıktan sonra söylendi.taviz olduğunu düşünecek mantığı kendi düşüncelerimle sundum