folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....

Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Android bunu yazdı:
    -----------------------------

Concept

sözün bittiği noktadır "herkes türk milliyetçisi olmak zorunda değildir"

ama ben yinede bir kaç şey söylemek istiyorum,

1922 rusyadaki devrime sahip çıktığın kadar 1922 meydanlarda o emperyalist ülkelere karşı verdiğin devrim mücadelesine sahip çık, çünkü bu bağımsızlığı ruslar veyahut bir başka millet vermedi.

tam bağımsız türkiye diyorsan, az buçuk milliyetçi olucaksın kardeşim, "yankee go home" diyorsan aynısını rusada diyeceksin yoksa adama "yürü git moskovaya" derler. ""buradaki milliyetçilikten kastım, vatanın, devletin ve milletin çıkarları gözetmek ve menfaatlerini kollamaktır""

laz ne ise kürtte odur demişsin bu dediklerin lafta kalmasın icraatlarını göster yazılarında belirt.

ShockMan

problem kürtçe tvye çekildi, devletin bütçesinden bu işe ödenek ayrılmaması gerekirdi, devletin kontrolünde özel sektör ile halledilebilirdi, diğer etnik grupların serzenişleri bu konuda yerden göğe kadar haklıdır. kürtlerin ayrıcalıklı konuma düşüyor o zaman

o ortalığı karıştıranlar dediklerinide kürtler soktu meclise ;D

Söylemlerinde Haklı Buluyorum seni Hocam, Ancak Kürtler Meclise Soktu derken, Bir Noktaya Vurguda bulunmak istiyorum, Kürtlerin İstemleri ile Meclistekilerin İstemleri Kürt Genellemesine Vurulursa Çelişiyor. Kürtlerin İstemleri Evet Kültürel Serbestlik idi ama Bu Adamlar Orada Kışkırtıcılık yapmaktadırlar. Yani Bizim Yöneticilerimiz nasıl Üç kağıtçı oluyorlar ise Onlarda aynı şekil olmuşlardır. Zira Türkiyedeki Kürtlerin Kürdistan Macerasının Bu Aşamadan Sonra Hayal olduğunu, Bozgunculuk olduğunu Bildiği Barizdir. Zira Belirtmeliyimki Tüm Kürtler Kürdistan Kurma Hevesinde olsalardı, Türkü Ve Kürdüyle Vede Vatan Toprasğıyla Beraber Amerikanın Kucağına Oturacaktı, Amerikada Yurdumuz Cevherlerini, Bir Güzel Sömürürken, Ardı Arkası Kesilmeyen İç Savaştada da Silah Satışı gibi unsurlardan da Cesetlerimizden Kar Üstüne Kar Sağlayacak Milleti ile Refah bir Yaşama Ölümlerimiz Sayesinde kavuşacaktı.

Son Cümlem olarak Şunu Belirtmeliyimki, Birbirimizden Şüphe Duymamız Bize zarardır, Başa Geçen o Üç beş Kağıtçılar varya, Oy Zamanı Onlara Gereken Dersi Veremiyor olmamızın Acı Hatırlamaları içinde Sadece Kendi inanışımla Allaha Sığınıyor, Allah ın Bu İnsanların Günahına Girenlerin Hakkından Gelmesini Temenni ediyorum. Bu Aşamadan Sonra Olay, Bizi Aşıyor hocam.

Elden bişey gelmiyor, Hönk Hönk Seyrediyoruz işte olan bitenleri. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek
    tamam işte aynı noktaya geldin, en basit destek olarak kürtler bir dahaki seçimlerde bu şarlatanlara oy vermesinler, pkkya çok kötü çelme takmış olucaklar

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adigestorm
    adigestorm's avatar
    Erkek

Ben bi Çerkes im .Bazı arkadaşlar yokluğumuza değinmişler.Çerkeslerde var tahribatta rahat olun :)

Çerkes tv , Çerkesce diğer yayınlar (dergi , gazete) , Üniversitelerde Çerkes Dil tarih Bölümü vs konularına şimdi girip konuyu sabote etmek istemem ama diyeceğim bu bir kültürdür.Türkiye Cumhuriyeti nin zenginliğidir güzelliğidir.

Merakı olan aklına Çerkeslerle ilgili bişe takılan arkadaşlar özel mesajla ulaşırlarsa elimden geldiği kadarıyla bildiğim ölçüde yardım etmeye çalışırım

Sadece şunu söylemek istedim.Bu ülkeyide ay yıldızlı bayrağıda canımdan çok seviyorum. 

Dün Türk - Kürt - Laz  kardeşlerimizde Sarıkamış'ta , Çanakkale ' de Sakarya' da beraber savaştık , bugün Güneydoğuda aynı şekilde , yer zaman farketmez ilerdede durum farklı olmayacaktır.

Hiçbir Çerkes'in bu söylediklerime katılamayacağını düşünmüyorum , yoktur. !

Bu ülke Edirne'den Hakkari'ye bi bütündür. Adı Türkiye'dir.Türkü Çerkesi Kürdü Lazı kardeştir.

Bunu okuyan arkadaşlar amma edebiyat yapmış diyebilirler.Bunu şunun için söyledim.Evet biçoğunuz Çerkesleri tanımıyosunuz .Bu tip konularda tamam şimdi Çerkes ide hortlar Lazıda Arnavutuda Ermeniside vs mesajlar görüyorum.Pusuya yatmış bi tehlike bi öcü gibi görünmek güzel bi duygu olmaz takdir edersinizki. Biz birlikte çalışıyoruz , aynı sınıfta derse giriyoruz,  sokakta birlikte yürüyoruz , aynı camiye giriyoruz , aynı lokantada yemek yiyoruz vs.

Biz bi bütünüz.Varmı ötesi? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

tebrks adige

ZzZzZzZ...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Erkek
    Benim gibi Etrafımda Onlarca Vatansever Kürt Var .Ve Kürtlerin Çoğunlugu Böyledir.Niye Ses Çıkarmıyorsunuz  Konusunuda Batıda kolay olabilir ama Güneydoguda ve doguda biraz zordur bu .Ama ileride hepsi olacak.

De Get Yalan Dünya...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek
    onur35 bunu yazdı:
    adamgibi bunu yazdı:

hay senin o arkadaşının taşşağını yiyim :| bende kürdüm hocam ve böle kürtler  diğerlerınden fazla  emin olun hemde   cok cok  fazla  meydanlara  cıkıp 

biji apo  diyen vatandasların  kürtlerin bütününü oluşturdugunu sanmayın  ben kürdüm ve bu  toprakların cocuguyum babamda öle  dedemde ve onun babasıda 

hoca sen ve senin düşüncene sahip olan kürtlere eyvallah.ama senin gibi düşünen kürtler azınlıkta die düşünüyorum.ben Türküm.hangi kökenden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin kardeşçe yaşamasından yanayım.ancak şu kürtçe kanal konusu canımı iyice sıktı.Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz ve bence Türkçe dışında bir dilin kullanılması dahi yanlıştır.kürtçe kanal açılmasının amacı nedir.neden çerkeze,laza değişik ayrıcalıklar tanınmıyorda kürtlere tanınıyor.yanlış siyasetçilerin yanlış politikalarıyla kötü günler bizi (kürt ve türk kökenli vatandaşlarımızı) bekliyor.

güzel bir konu lakin sadece şu mesaja cevap vermek gereği hissettim . Kürtçe kanal munasebetine..

bilindiği gibi laz'lar .  tam türk milliyetçisidirler.  laz'lar  türkçe konuşuyorlar farklı bir lehçe kullanarak.. eğer talepleri olacaksa, diyarbakırlılarda farklı türkçe lehçe kullandıkları için hak talep edemezler mi ? türkiyenin her yerinde dillerini serbestçe konuşabiliyorlar, şarkılar söyleyebiliyorlar, karadeniz televizyonlarıda görülüyor zaten.
    .(pontus meseleside ayrı davadır tartışılabilir. lazistan davaları vardı ayrı mesele:) 

Çerkez'ler kim ? çeçenistan dolaylarında yaşayan, orada kendi dillerini konuşan,türkiyede yarı azınlık statüsünde yaşayan  ve  ülkeleri olan balkan insanları.
    bak bunların dilleri var dolayısıyla dillerini serbestçe konuştuğu ülkeleri de vardır.

hatta birileri bu kanalın olmamasına istinaden listeye türkmenleri de dahil etmişler :)) garip...

kürtler, türkiye,iran,ırak,suriye ve dünya toplamında 30-40 milyon nufusa sahip geçmişi eski zamanlara dayanan resmi ülkeleri olmayan bir topluluktur. nufuz olarak en çok türkiyede yaşamaktadırlar. azınlık olmadıkları için bazı hakların tanınması doğaldır. onların dillerini yok saymak, kimliklerinide yoık saymaktır.o halde kürt kelimesini de kullanmamalısınız. daha ileri de gidilebilir.

bir sorun da beklenmesin çünkü bu kanal trt ye ait. içleri ferah olsun :)

diğer kürt meselelerine girmek işin içinden çıkılmaz hale getireceği için sadece bir kanalın var olup olmaması üzerine fikrimi beyan ettim.

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    ne mutlu o kürde diyorum ve Real_Kurd'un bu konuda yorumunu merak ediyorum

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

@android

eğer doğuda pkk yeterli bir destek bulamazsa barınamaz, bu bir gerçektir, demekki desteği çektiğin zaman orduya gerek kalmadan olay kendiliğinden çözülecek

hocam sen doğuda halkın, hane milletinin pkk ya  yardım ettiğinimi söylüyorsun bunu bildiğin gördüğün içinmi söylüyorsun  ..senin kafana keleşi dayasınlar bakam varını yoğunu vermıyomusun.Burda dürüst olalım palavra  atmayalım kaç tane insan milliyetçiliği için canını verir..bu soruyu cevaplayacak insanın bi ölüm korkusu gecirmiş olması gerekmektedir 

kontra bisiklet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tLG
    tLG's avatar
    Erkek

ulan adam şurda güzel bi konu açmış ona yorum yapacağınıza yine saçma sapan

siyasi tartışmalara giriyosun aq 

"Geri geri çıkarken, biiip biiip sesi çıkaran araçların seslerini zil sesi yapmayı sevenlerin buluşma noktası" diye bi grup açsam katılır mısın lan feysbuk"ta?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    adamgibi bunu yazdı:

@android

eğer doğuda pkk yeterli bir destek bulamazsa barınamaz, bu bir gerçektir, demekki desteği çektiğin zaman orduya gerek kalmadan olay kendiliğinden çözülecek

hocam sen doğuda halkın, hane milletinin pkk ya  yardım ettiğinimi söylüyorsun bunu bildiğin gördüğün içinmi söylüyorsun  ..senin kafana keleşi dayasınlar bakam varını yoğunu vermıyomusun.Burda dürüst olalım palavra  atmayalım kaç tane insan milliyetçiliği için canını verir..bu soruyu cevaplayacak insanın bi ölüm korkusu gecirmiş olması gerekmektedir 

güzel söylemişsin adamgibi..

biz burda pkk'yı duyarız onlar orda yaşar.Bu kadar sığ düşünmeyin arkadaşlar.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
Toplam Hit: 22027 Toplam Mesaj: 151