folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....

Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TORN
    TORN's avatar
    Erkek

Davos bunu yazdı:
    -----------------------------
    Türkiye'de insanların ayrımcılık yaptıkları kesin ;bunun neyini ayrımcılık yapıyorlar türk yada kürt, alevi yada sünni, laz yada çerkez,  biz anadoluyuz...
    Bu ayrımları yapmazsak hiç olmazsa bir bölümü bölünmez...

haklısın valla hocam ya adamlar kürtleri dışlıyo faşistler ii de bu faşistler 68 de o gemi yanaştığında nerdeydiler.. 

Eger o an güneş yoksa dünyanda.Cama nefesınle buğu yapıp güneş çizmelisin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Herkes yaratılanı yaratandan ötürü sevse bu sorunların hiçbiri kalmaz ama sözde %99.9 u müslüman olan bir ülkede belki %40'ı yaratılanı yaratandan ötürü sever, geri kalanı aklında hep önyargılarla hareket eder.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar çoğu yaşlı cahil diosnuz , sandıkta hileler dönüyo diosunuz da en basitinden internet sitelerine bakın örnek mynet seçim anketi dopuda hep birinci parti DTP %55... felan ki geriye kalanın %45 ide tamamı kürt deil sonuçta diyarbakırda hiç türk yokmu ben bu sayıları kafamdan sallamıyorum hani yerel seçimlerde ölede bu anketlerdedemi bu şekilde ki şirketlerin yaptığı anketleri hiç saymıyorum köylü cahil kesim diosunuzda kaç tane köylünün evinde internet var ben kürt halkını suçlamıyorum bu zamana kadar 10 tane kürtle yakın temas etmişimdir 8 tanes p.ç ti sadece 2 tanesi adam gibi adamdı ondan dolayı ben kürt halkının tamamını hiç bi zaman suçlamam ama bazı şeylerde açık ve ortada doğuda DTP ye destek çok ayrıca hiç bir devlet içindeki bir ırka bu kadar fazla millet vekili vermez mecliste yüz küsür kürt millet vekili var bakınız almanyada 1 tane türk millet vekili var yada avusturyada hatırlamıyorum hanigisi artık benim burda demek istediğim ben koyu türkçü bir insanım ama biz türkler hiç bir zaman kürtlere ayrımcılık yapmadık meclistede adalettede  ama buna rağmen PKK ve DTP destekçilerinde azalma yok ben bunu vurgulamak istiyorum burda...

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı:
    Arkadaşlar çoğu yaşlı cahil diosnuz , sandıkta hileler dönüyo diosunuz da en basitinden internet sitelerine bakın örnek mynet seçim anketi dopuda hep birinci parti DTP %55... felan ki geriye kalanın %45 ide tamamı kürt deil sonuçta diyarbakırda hiç türk yokmu ben bu sayıları kafamdan sallamıyorum hani yerel seçimlerde ölede bu anketlerdedemi bu şekilde ki şirketlerin yaptığı anketleri hiç saymıyorum köylü cahil kesim diosunuzda kaç tane köylünün evinde internet var ben kürt halkını suçlamıyorum bu zamana kadar 10 tane kürtle yakın temas etmişimdir 8 tanes p.ç ti sadece 2 tanesi adam gibi adamdı ondan dolayı ben kürt halkının tamamını hiç bi zaman suçlamam ama bazı şeylerde açık ve ortada doğuda DTP ye destek çok ayrıca hiç bir devlet içindeki bir ırka bu kadar fazla millet vekili vermez mecliste yüz küsür kürt millet vekili var bakınız almanyada 1 tane türk millet vekili var yada avusturyada hatırlamıyorum hanigisi artık benim burda demek istediğim ben koyu türkçü bir insanım ama biz türkler hiç bir zaman kürtlere ayrımcılık yapmadık meclistede adalettede  ama buna rağmen PKK ve DTP destekçilerinde azalma yok ben bunu vurgulamak istiyorum burda...
    Hoca ben kürtçü falan değilim ama eğer sen ben Türkçüyüm diyorsan bir Kürtünde Kürtçü olması sana anormal gelmemeli, benim için ikiside uç noktadır, yaşasın Atatürk Milliyetçiliği.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    Atatürk Milliyetçisiyim zaten :) Türkçüyüm demek Annesi Babası türkse o bizdendir deildir Atatürkün Tanımladığı ve kendini her türk hisseden kişiyi severim adam kürttür ama ben türküm der türktür adam ermenidir ama türküm der türktür ama bir ermeni ben ermeniyim ama türkiyeliyimderse onu saymam gel gelelim kürt milliyetçiliğine bu ülkede en üst milleytçilik kürt halkında vardır kürtler kadar milliyetçi bi halk yoktur buna türklerde dail türklerin yaklaşık %17 lik kesimi milliyetçidir ama kürtlerde bu oran dahada fazladır ama benim her zman söylediğim bişey var halkların kardeşiliği bugün bir laz vatandaşımız lazca konuşunya trabzon şivesi deil lazca vurguluyorum önemsemem kendi dilidir özgür kullanır derim boşnaklar konuşsa yine öyle derim ama bu ülke üzeri planlar yazıp çizilen bir oyunun baş kahramanı olan kürtlerin bu ülkede kürt milliyetçiliği yapması kürtçe  konuşması beni rahatsız eder ve dediğim gibi benim çok sevdiğim bir kürt kız arkadaşımvar okul kıyafetinde türkiye bayrağı vardır asla kürtçe konuşmaz  ama soyunuda unutmaz bu tarz kürtleri ben hiç bir zaman ötekileştirmem kendim gibi sayarım çünkü bende soyumu unutmuyorum oda bende türkçe konuşuyorum oda bende türkiye sedalısıyım oda... ki yine gel gelelim kürtçe denilen dil farsca + arabaca ( dolayısıyla osmanlıca ) + 5000  tanede bilinmeyen kelimelerden oluşan bir dil yaklaşık 20000 kelimesi var bunun 15000 i osmanlıcada kullanılan kelimeler yani bi düşünün kürtçe nedir nerden gelmiştr... kim getirmiştir ...

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Erkek
    Felony bunu yazdı:

güzel bir konu lakin sadece şu mesaja cevap vermek gereği hissettim . Kürtçe kanal munasebetine..

bilindiği gibi laz'lar .  tam türk milliyetçisidirler.  laz'lar  türkçe konuşuyorlar farklı bir lehçe kullanarak.. eğer talepleri olacaksa, diyarbakırlılarda farklı türkçe lehçe kullandıkları için hak talep edemezler mi ? türkiyenin her yerinde dillerini serbestçe konuşabiliyorlar, şarkılar söyleyebiliyorlar, karadeniz televizyonlarıda görülüyor zaten.
    .(pontus meseleside ayrı davadır tartışılabilir. lazistan davaları vardı ayrı mesele:) 

Çerkez'ler kim ? çeçenistan dolaylarında yaşayan, orada kendi dillerini konuşan,türkiyede yarı azınlık statüsünde yaşayan  ve  ülkeleri olan balkan insanları.
    bak bunların dilleri var dolayısıyla dillerini serbestçe konuştuğu ülkeleri de vardır.

hatta birileri bu kanalın olmamasına istinaden listeye türkmenleri de dahil etmişler :)) garip...

kürtler, türkiye,iran,ırak,suriye ve dünya toplamında 30-40 milyon nufusa sahip geçmişi eski zamanlara dayanan resmi ülkeleri olmayan bir topluluktur. nufuz olarak en çok türkiyede yaşamaktadırlar. azınlık olmadıkları için bazı hakların tanınması doğaldır. onların dillerini yok saymak, kimliklerinide yoık saymaktır.o halde kürt kelimesini de kullanmamalısınız. daha ileri de gidilebilir.

bir sorun da beklenmesin çünkü bu kanal trt ye ait. içleri ferah olsun :)

diğer kürt meselelerine girmek işin içinden çıkılmaz hale getireceği için sadece bir kanalın var olup olmaması üzerine fikrimi beyan ettim.

Felony,öncelikle Çerkes'ler Balkan halkı değildir,Kafkasya halkıdır,bölgeleri karşıtırmayalım.İkincisi sayısına bakıp hak verip vermeme olayına gireceksek işimiz yaş,devlet işinde ona vereyim de diğerleri seyretsin olmaz,ya hiçbirine vermeyeceksin ya da isteyen herkese aynı hakkı tanıyacaksın.Bir guruba ve ya topluluğa hak tanıdığın vakit,diğerlerinin istemesi gayet doğaldır,ayrıca diğerlerinin ülkeleri var ve dillerini konuşabiliyorlar da Kürt'lerin ülkeleri yok diye onlara ayrıca hak tanınması saçma bir düşünce olur.

Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek

bazıları demiş keleşi kafana dayasalar diye bilmem ne diye bu bir bahane olamaz vatanını milletini seven insanı kazığa oturtsalar yinede yataklık etmez

kaldı ki o keleşi dayayanlar, kafasına keleş dayananların hakkını savunuyor değil mi? 

kaldı ki o silahı kafalarına dayayanlar onların evlatları, sen hiç atanın kafasına silah dayarmısın?

ordu ve polis müdahele ettiği zaman, "türkler bize zulmediyor, bize baskı kuruyor" oluyor

hala destek kesilirse olay kendiliğinden çözülür lafımın arkasındayım, 

bu arada g*tünüzden element uydurmayın türkiyede yaşayan 11-12 milyon kürt var kuzey ırakta ise 5-6 milyon toplasan dünyada 20 milyon bile kürt etmez 30-40 milyonmuş

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    peki madem herşey güllük gülistanlık kürtlerle birbirimizi okadar seviyoruz(!) kürtlerde türkler için eriyor bitiyor,  neden durduk yere "ben kürdüm ama .." ile başlayan cümleler kuruluyor. demek bir sorun var. olmayacak hayaller deniyor ( hayal deniyor, kabus değil ) yani olabilecek olsa bu kürtler dakkasında kanımıza ekmek doğrayıverecek. kürt yada x ne olduğunu hatırladıkça türk filmi izlesede türk milli takımnı tutsada fln fln kendini Türklerden sayamıyor ama kendine başka da bir kılıf bulamıyor demektir , birbirimizi kandırmaktan yalan söylemeye çalışmaktan vazgeçelim en azından , ben kürdüm ama demeyin, madem vatanını Türkiye olarak görüyorsun ben Türküm demek zorundasın, çünkü Türk demek ermeni laz çerkez kürt gibi etnik döküntü değil bir millettir. Türk demek Türk etnik kökeninden çok bir milletin adını ifade eder. Ben falancayım ama diye başlayan cümlelerin hiç birini samimi bulmuyorum

Kürtler Türklük için Eriyip bitmiyor, bunuda nereden çıkarıyorsun. Hem bu nasıl bir yazım tarzıdır. Ne Tür Bir Terbiye tarzın var hoca senin. 

Ama Anlıyorum Sen ve Senin Gibi Düşünenleri O Yüzden Açık Cevap verecem. Ve Bir Daha Bu tarz yazılar yazmazsınız umarım.

1 - Kürtler Türkler ile Sevr Anlaşmasında El Ele Diz Dize Kalma Kararı alarak bu karara Riayet ettikleri için, Ellerinden Kendi Vatanlarını Kaptırmış oldular. Günümüz Dünyasında Artık Yeniden Diriliş Mümkün değildir. (Bu Soruya Cevap bile Vermek Asıl Tuzak Soruya Cevap vermek gibidir. Sözüm ona Arkadaşın Edepsizce İddialarına Yanıttır Kimse Üstüne almasın.) O Yüzden Hayaldir. Kısacası Kürtler Kendi Vatanlarını kurma Derdinde değiller. Ayartmaya Uraşıyorsunuzda Ayarmıyorlarsa, Ve Buna Rağmende Kanınıza Ekmek Doğrayacaklarını Düşünüyor Ve Bencilce Davranış Ve Düşüncelerinize Devam ediyorsanız, Günahına Girdiğiniz Sizinde Hayalleriniz olan Pkk nında Hayalleri olan Bir Rüya için Milyonlarca İnsanın Kanı ve Hayatının Vebali Boyunlarınızda Olacaktır.

2 - Günümüz Kürtleri Kaybettikleri Vatanlarına Karşılık Sadece Kültürel Haklarını İstemektedirler. Bu Uğurda Taviz Üstüne Taviz Vererek Türk ile Etnik yapısını Bozulmadan Türk kalmaya razı olduğunu Defalarca Dile Getirmektedirler. Kılıf Dediğin Şey Kılıf değil Gerçeği budur.

3- Sen ve Senin Gibi Düşünenler Bir Fiil Kürtleri Savaşa Davet etmektesiniz. Yoketmek Bitirmek Dileğindesiniz. Nifak Tohumu Durulmuş Milleti, Yada Durulmak isteyenleri Ayartmaktır. Ve Bu Tohumu neden Ekmeye çalıştığınızı Anlayamıyorum, Kendinizi Daha Güvende Hissetmek içinmi.?

4- Kürtlerin Kültürel Hakları Gözünüze Neden batıyor Anlıyor Biliyorum, Ancak Yanlış Bir Yolu tutmuş Gidiyorsunuz, Bir Yoklayın kendinizi derim.

5- Yoksa Sizin Gibiler Kürtlere Dil Uzatarak Daha Çok Milliyetçi Olduğunumu Düşünüyor Yada Hissederler.

6- Hoca Etnik Döküntü Diye Senin Gibi Terbiyesizlere denir dersem, Ağzının payı olurmu acaba. Edepsiz herif Ne Demek Etnik Döküntü, O Etnik Döküntü dediğin Çocuklar Askerde Senin Namusunun Bekçiliğini yapanlardır. Terbiyeli ol. Ağzından çıkanı bil.

7- Ne Demek Türkiyedeki Her kes Türktür. Bu nasıl Yanlış ve Saplantı Dolu Cümle ve Düşüncedir, Kim Seni Kandırıyor, Asıl Kandıran Nifak Tohumu eken Sen Ve Senin Gibilerdir. Ben Bu Gün Türküm Diyorsam Kürt Olmadığımı Yada Kürtlükten Çıktığımı ifade etmişmi sanıyorsunki seni Kandırmış oluyorum. Akılsız herif, Ben Kürdüm, Eğer Türküm Diyorsam Aynı Zamanda Türk olduğumu Belirtiyorum, Neden Çünkü, Artık Hiç Birimiz Saf kan değiliz. Çok Uzun Zamandır Birlikteyiz, Bundan Daha Doğal Daha Normal Bir Düşünce olamaz. Akan Kan Yeter diyoruz. Millet olarak Türk Milletiyiz, Etnik olarak, Kürt, Laz, Çerkeziz.

8- Milliyetçiliğin bile Gerçekte ne olduğunu bilmeyenlerin Kalkıp Siyasi bir tartışmayı Sabote etmesi kadar Kötü bişey olamaz. En Tehlikeli Milliyetçilik, Etnik Milliyetçiliktir. Ben Milliyetçiyim ama Devlet Milliyetçisiyim, Tamammı Kardeşim Netleştinmi. Tanımlamalarda varmı çelişki. Alnımda aktır Başımda diktir. Bir Daha Hakaret etme Tamammı. Hele Ulu ortaya Her kesi içine katarak Edepsizlik hiç etme.... :@

DipNot.. : Arkadaşlar, Xz Tüm Kürt, Laz ve Çerkezleri Etnik Döküntü Olarak İlan ettiği için, Bir şeyler karaladım. Sözlerimin Bir Bölümü Onun Cinsi olanlara, Onun gibi Düşünenlere Atıfendir. Tüm Türk Kardeşlerim Doğru Söylemlerimden Ötürü Kusuruma bakmasınlar. Neticede beni Geçmişte kalmış Konuları Belirtmek Durumunda Bıraktığı için yazdım. Böyle Düşünenler, Geçmişten bi haber olduklarından Söylenen Samimi Sözler ve Barışçıl Yanaşımlara Hep Şüpheyle Bakarlar.

Lafa Bakın hele, Kanlarına Ekmek Doğrayacakmışız, Oha diyorum yahu, Söylenecek Sözmü bu şimdi. Yahu Efendi Benim ne işim Olur Seni Öldürmek le kanına Ekmek banmakla, İşimde Gücümdeyim yahu, İşten kalan Zamanımda Sevgili Pc min başında Pineklerim., Az Bi akıllı ol yahu. Şok geçiriyorum buradan Vallahide Billahide.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

yaw bunu yapmicam türk kürt kardeştir diyip geçecem ama olmuyor işte hep biri pürüz çıkarıyor .. la kardeşim ne 40 milyon kürdü abartılmış rakamlarla ortaya çıkan sonuç 20 milyondur ( abartılmış ) ayrıca kürtlerin çoğunluğu dtp ile aralarına set çekmediği sürece türklerin gözünde iyi insanlar olarka görülmicektir gel gelelimki kuzey ırak'a savaştan önce kerkükte 500.000 türk 500.000 de kürt + arab varken savaş sonrası 1.2 milyon kürt olmuş nufus bu gelen kürtler türkeri silah zoruyla evden kovmuş çıkmayanı vurmuştur bi ton dava vardır kuzey ırakta mahkemelerde ama bakılmaz zaten bakılsada sonuç çıkmaz hakimde kürttür  500000 türkün olduğu bir yerde bir tane türk yönetici yoktur ama türkiyede meclisin  yaklaşık 5/ 2 si kürttür belediye başkanları kürttür buna ramen kürtler kürdüz ölene kadar ama bağlıyız ülkemize dio kardeşim sen kürdüm dersen öbürü çerkezim der başkası gelir lazım der öbürü atlar boşnağım der , biri çıkar zazayım der der oğlu der burası delme çatma bir  devlet deil bu kadar ses çıkaranı susturmasınıda bilir ama biz bunu istemiyoruz kürtler için söylüyorum hayatınızda gördüğünüz en güzel en adil ülkede yaşıyosunuz siz bizim soydaşlarımıza kuzey ırakta kan kustururken biz sizi suçlamıyoruz ama siz azcık bişe canınızı yaksa hemen isyan ediyosunuz tarihte bir ton kürt isyanı var bırakn artık bunları yani bi serv anlaşmasına neden kürdistan kurulacak eklendi neden kürt teali cemiyeti kuruldu kürdün isyan sebebi halifelikmiydi yeter artık yani anlayamıyorum halada kürdüm kürdüm kürdüm die vurguluyosunuz biz burda oyunmu oynuyoruz o zaman her türkte sitede başlamadan türküm yazsın bakalım kimdaha fazla ...

Yapmayın artık bölmeyin ülkeyi kürtçe konuşmak bölücülüktür M. Kemal Atatürk'ün bu konuda tavrı açık ve nettir....

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:

yaw bunu yapmicam türk kürt kardeştir diyip geçecem ama olmuyor işte hep biri pürüz çıkarıyor .. la kardeşim ne 40 milyon kürdü abartılmış rakamlarla ortaya çıkan sonuç 20 milyondur ( abartılmış ) ayrıca kürtlerin çoğunluğu dtp ile aralarına set çekmediği sürece türklerin gözünde iyi insanlar olarka görülmicektir gel gelelimki kuzey ırak'a savaştan önce kerkükte 500.000 türk 500.000 de kürt + arab varken savaş sonrası 1.2 milyon kürt olmuş nufus bu gelen kürtler türkeri silah zoruyla evden kovmuş çıkmayanı vurmuştur bi ton dava vardır kuzey ırakta mahkemelerde ama bakılmaz zaten bakılsada sonuç çıkmaz hakimde kürttür  500000 türkün olduğu bir yerde bir tane türk yönetici yoktur ama türkiyede meclisin  yaklaşık 5/ 2 si kürttür belediye başkanları kürttür buna ramen kürtler kürdüz ölene kadar ama bağlıyız ülkemize dio kardeşim sen kürdüm dersen öbürü çerkezim der başkası gelir lazım der öbürü atlar boşnağım der , biri çıkar zazayım der der oğlu der burası delme çatma bir  devlet deil bu kadar ses çıkaranı susturmasınıda bilir ama biz bunu istemiyoruz kürtler için söylüyorum hayatınızda gördüğünüz en güzel en adil ülkede yaşıyosunuz siz bizim soydaşlarımıza kuzey ırakta kan kustururken biz sizi suçlamıyoruz ama siz azcık bişe canınızı yaksa hemen isyan ediyosunuz tarihte bir ton kürt isyanı var bırakn artık bunları yani bi serv anlaşmasına neden kürdistan kurulacak eklendi neden kürt teali cemiyeti kuruldu kürdün isyan sebebi halifelikmiydi yeter artık yani anlayamıyorum halada kürdüm kürdüm kürdüm die vurguluyosunuz biz burda oyunmu oynuyoruz o zaman her türkte sitede başlamadan türküm yazsın bakalım kimdaha fazla ...

Yapmayın artık bölmeyin ülkeyi kürtçe konuşmak bölücülüktür M. Kemal Atatürk'ün bu konuda tavrı açık ve nettir....

Hoca Hakaret etmeden Fikrini Söylemişsin, Yemekten Sonra Yazıma Devam edecem. Yeni işten Geldim henüz. Ancak Dayanamıyacam Bir kelam diyecem. 

Kürtçe Konuşturmamak Bölücülüktür Dersem, Yanlışın Nerede Olduğunu Açıklayabilecekmisin bana. Ama Öyle bir şekilde anlatmanı istiyorumki Kafam alsın. Tamam diyim, Hepimiz için Bir Tehlike Söz Konusudur. Bende Kürtçe Konuşmaya karşı olayım. ?

Devam. = Kuzey Iraktaki Türkten de Kürttende Bize ne. Türkiyedeki Kürt Nüfusunun bazı insanları Rahatsız ediyor olmasını Anlayışla karşılayabilirim ama. Fakat Velakin, Buda kontrol edilebilir bir etmendir. Örneğin türkiyedeki Her Vatandaş için Max 4 Çocuk izni Yasalarca Uygulanırsa, Vede Yasaya uymayanlara Caydırıcı Cezalar Getirilirse Büyük oranda Nüfus Planlaması Sağlanmış olacaktır. 

Fakat Nüfus Planlaması ile ilgili Hususta Devletin Elinin Cebine gitmeside gerekmektedir. Sağlık Giderleri, Konu hususundaki Malzemelerin Temini Bunlar Ek Yük Getirecektir.

Ha Bide Biri çıksın Zazayım desin, Biri Çıksın Lazım desin, Hoca Olayı anlamıyorsunuz bir Türlü, Bunların Lazım Zazayım demesinde Her hangi Bir Bölücü etmen yoktur. Desin ne var Yurdum Zazası işte. Der der Susar Zıbarır yatar.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 22018 Toplam Mesaj: 151