folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....

Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hepsini okumadım da hiç Kürt tanımadan bi kaç atıp tutan mesaj gördüm. Bu adamlar önce bi görsün tanısınlar :W

Eniştem sizin gibiydi. Hiç görmeden tanımadan Tüm Kürtler şöyledir böyledir derdi. Sonra gelip tnaışınca görünce anladı gerçekleri:W

Boş boş konuşmayın onun için. Kürtlerin az bir kısmı pkk lıdır :W Karşı çıkan varsa gelsin burada Kürtlerle tanıştırıyım. Ben Kürdistan kurulamaz kurulmayacak kurdurmayız. Kürdistan nah kurulur diyen Kürtler tanıyorum. 

Konuyu açan arkadaşa da teşekkür ederim. Kürtleri tanıdıkça aslında öyle insanlar olmadıklarını anlarsınız :W

Hele Ardahan gibi Kürtle Türk'ün birlikte yaşadığı şehirde rahat görürsünüz bu gerçekleri :W

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomannie
    tomannie's avatar
    Erkek
    kötü insan yoktur.kışkırtılan insan vardır

ümidin kaybolması özgürlük demekti
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Hiç kürt arkadaşım kürt tanıdığım yok...Dısardan bakılınca kürtler hakkında çok farklı bi görüş olusuyor beynimde... böyle insanların olduğunu bilmek beni mutlu etti bazı çelişkilerimi kafamdan sildi... Teşekkürler paylaştığın için dostum...

Ben bu insanları anlamıyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    Peki madem burda kürtler toplanmış bende bi soru sorayım yanlış anlamayın meraktan bu Türklere söven Atatürke hakaret eden devletin ulusal bütünlüğüne karşı çıkan kürdistanı kurmaya çalışan PKK yandaşçısı olan DTP ye neden  Kürtlerin çoğunluğu destek veriyor_?

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    yalnizturk bunu yazdı:
    -----------------------------
    Peki madem burda kürtler toplanmış bende bi soru sorayım yanlış anlamayın meraktan bu Türklere söven Atatürke hakaret eden devletin ulusal bütünlüğüne karşı çıkan kürdistanı kurmaya çalışan PKK yandaşçısı olan DTP ye neden  Kürtlerin çoğunluğu destek veriyor_?
    hocam bunun sebebi aşiretler.doğuya gittiğimde gördümm ben yani aşiretlere çok bağlılar.diyolarki bizim gelişmemizi engelliyorlar ama iş veriyolar falan diyolardı.amcamda sandık görevinde doğudayd bir kişi gelip 50 kişi adına oy kullanıp gidiyormuş.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek
    Felony bunu yazdı:
    onur35 bunu yazdı:
    adamgibi bunu yazdı:

hay senin o arkadaşının taşşağını yiyim :| bende kürdüm hocam ve böle kürtler  diğerlerınden fazla  emin olun hemde   cok cok  fazla  meydanlara  cıkıp 

biji apo  diyen vatandasların  kürtlerin bütününü oluşturdugunu sanmayın  ben kürdüm ve bu  toprakların cocuguyum babamda öle  dedemde ve onun babasıda 

hoca sen ve senin düşüncene sahip olan kürtlere eyvallah.ama senin gibi düşünen kürtler azınlıkta die düşünüyorum.ben Türküm.hangi kökenden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin kardeşçe yaşamasından yanayım.ancak şu kürtçe kanal konusu canımı iyice sıktı.Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz ve bence Türkçe dışında bir dilin kullanılması dahi yanlıştır.kürtçe kanal açılmasının amacı nedir.neden çerkeze,laza değişik ayrıcalıklar tanınmıyorda kürtlere tanınıyor.yanlış siyasetçilerin yanlış politikalarıyla kötü günler bizi (kürt ve türk kökenli vatandaşlarımızı) bekliyor.

güzel bir konu lakin sadece şu mesaja cevap vermek gereği hissettim . Kürtçe kanal munasebetine..

bilindiği gibi laz'lar .  tam türk milliyetçisidirler.  laz'lar  türkçe konuşuyorlar farklı bir lehçe kullanarak.. eğer talepleri olacaksa, diyarbakırlılarda farklı türkçe lehçe kullandıkları için hak talep edemezler mi ? türkiyenin her yerinde dillerini serbestçe konuşabiliyorlar, şarkılar söyleyebiliyorlar, karadeniz televizyonlarıda görülüyor zaten.
    .(pontus meseleside ayrı davadır tartışılabilir. lazistan davaları vardı ayrı mesele:) 

Çerkez'ler kim ? çeçenistan dolaylarında yaşayan, orada kendi dillerini konuşan,türkiyede yarı azınlık statüsünde yaşayan  ve  ülkeleri olan balkan insanları.
    bak bunların dilleri var dolayısıyla dillerini serbestçe konuştuğu ülkeleri de vardır.

hatta birileri bu kanalın olmamasına istinaden listeye türkmenleri de dahil etmişler :)) garip...

kürtler, türkiye,iran,ırak,suriye ve dünya toplamında 30-40 milyon nufusa sahip geçmişi eski zamanlara dayanan resmi ülkeleri olmayan bir topluluktur. nufuz olarak en çok türkiyede yaşamaktadırlar. azınlık olmadıkları için bazı hakların tanınması doğaldır. onların dillerini yok saymak, kimliklerinide yoık saymaktır.o halde kürt kelimesini de kullanmamalısınız. daha ileri de gidilebilir.

bir sorun da beklenmesin çünkü bu kanal trt ye ait. içleri ferah olsun :)

diğer kürt meselelerine girmek işin içinden çıkılmaz hale getireceği için sadece bir kanalın var olup olmaması üzerine fikrimi beyan ettim.

sen beni anlamamışsın hoca,çerkezleri ve lazları örnek olarak verdim.topraklarımız hızla yurt dışından gelen insanlar tarafından satın alınıyor özlelikle ingilizlere sizde biliyorsunuz.zaman içinde bu insanlarda nüfus olarak güçlenebilirler,dediğim gibi ozamanda mecliste kürtçe yerine ingilizce konuşanlar çıkar.bu böyle devam eder.anlatmak istediğim bu.verilen ufacık bir taviz işi başka noktalara götürebilir.ihanet etmeyen kürtlerle hiç bi sorunum yok.ırkçı falan değilim sadece yaşadığım anı değil,o anda yaşadığım şeylerin ileride nelere mal olaracağını düşünüyorum

Tedariksiz sıçmaya giden domala domala taş arar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:

ohoo sandıkta ne hileler dönüyor:W tehdit vs var :W kandırılanlar var. şu var bu var o var :W yinede çoğunluk dtp değil zaten :W

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:

bak güzel kardeşim şurda yanılıyorsun kürtlerin coğunlugu diyorsun meydanlarda gördüğün 50    60  bin insandanmı bahsediyorsun  ....şöle bi gerçek varki  su andaki 40 lı 50 li 60 lı yaşlardaki kürt  halkı yani geneli cahildir okumamıştır  coğunun okuma yazması bile yoktur . sen bu insanalrdan ne beklersin. büyüyen yeni nesil kendini daha iyi ifade edecektir inan buna.

kontra bisiklet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TORN
    TORN's avatar
    Erkek

dengesiz bunu yazdı:
    bende şahsen kürdüm ve arkadaşınla aynı gorüşlere sahibim bu vatan bayrak hepimizin nede olsa çanakkalelde atalarımız beraber carpiştı bu vatanı krtarmak için

haaaaah işte olay budur hocam kürdüm diyince seni dağdaki kahpelerle eş değere koyan insanların o dağdaki şerefsizlerden geri kalır yanı varmı... 

Eger o an güneş yoksa dünyanda.Cama nefesınle buğu yapıp güneş çizmelisin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    Türkiye'de insanların ayrımcılık yaptıkları kesin ;bunun neyini ayrımcılık yapıyorlar türk yada kürt, alevi yada sünni, laz yada çerkez,  biz anadoluyuz...
    Bu ayrımları yapmazsak hiç olmazsa bir bölümü bölünmez...
Toplam Hit: 22017 Toplam Mesaj: 151