Bir Kürt Arkadaşımla Sohbetim....
-
hocam eğer öyle derlerseler ( ben lazım çerkesim kürdüm zazayım ) Türkiyedeki etnik köken sayısı 72 deildir öyle oldunu idaa eden varsa saysın burda ama eğer herkes öyle derse herkes kendi yönetimini kurmak ister artık bazı şeyleri aşmak lazım benim eniştem babası laz annesi çerkez kendisi eski komutan hayatında hiç bir şekilde türküm demekten vaz geçmemiştir bi geçende lafı açıldıda söledi ama adam kendini türk sayıyor şimdi burda deyinmek istediğim şey şu arkadaşın biri demişki bizim ırkımız laz çerkes gibi deil biz asil türkleriiz bende türküm türkçüyüm ama hiç bir ırkı rencide edecek sözler söylemedim ırkından utananlar soysuzdur bunuda her zaman söyledim ama dil konusuna gelince ve kürtlere benim halamın oğlu üsteğmen hakkaride eniştem halamın kocası geldi geçende bu o.ç larına yapılcak tek şey var dedi çekeceksin bütün türkeri ordan bunları kimyasalla öldürceksin dedi yıllarca türk kürt kardeştir saf satasını savunmuştum dedi Allah belasını versn kürtlerin dedi... bu eski asker olan eniştem doğu görevinden bahsederken biz ordam hata yapıyoduk dedi açıkca yazıyorum buraya yer yer ben bile dayanamıyodum şiidet uyguluyodum dedi ama bu halk dedi çok değişik bir halk dedi yani bunların arasında oturulmaz dedi ... alt komşunun kızı vanda öğretmen geldiler tatilde buraya öğretmenin söylediği şu bu ne saygısız insanlar böyle dedi yni çocuklarını fitlerler dedi 2. sınıfa giden çocuk dedi bende ilerde abim gibi dağa çıkıp şehit olcam dior dedi dersin ortasında ( şehit dediği leş) okulda kimse türkçe konuşmuyor dedi hatta öğrenciler bana gelip utanmadan hocam bu snıfta sadece siz türkçe konuşuyosunuz biz seize kürtçe öretelim dersi kürtçe işleyelim dedi büyük ihtimalle babası aklına sokmuştur dedim gönderdim dedi .... dahada var ben her zaman dil de ayrlığa karşı çıkmışımdır ben sadece kürtlere deil bu ülkede yaşan her etnik kökenin evi dışında başka bir dili konuşmasına karşıyım olmaz çünkü bu her şey burdan başlar dil ayrılırsa kültür kopar o zamanda doğal olarak türkler kürtleri kürtler türkleri tanıyamaz evet ben halada diyorum kürtlerin çoğunluğu DTP lidir bundan dolayı benim gözümde PKK ile aralarına keskin çizgi çekememiştir ama %60 ı DTP li ise %40 değildir diyerek hiç bir zaman kürtlere karşı bi sözüm olmamıştır zaten halklarada sövmem ben diğerleri gibi ama unutmayın ABD ve AB ninde istediği bu kürtçe ve diğer diller dha fazla konuşulsun ki ayrılık olsun ... Bu oyunu bozmak ilkj önce kürtlere düşer
+++ Sadece türkler deil dünyada haksızlığa uğrayan her kesin sorunu bizim sorunumuzdur
-
Bu vatanın Türkiye olduğunu kabul eden Türk Vatandaşı olduğuyla övünen herkes bu Vatan'ın dilinin Türkçe olduğunu ya seve seve ya da seve seve kabul edecektir! onun dışındakiler zaten şerefsizdir, Vatan Hainidir.!!!
-
Allah ne kadar Kürt varsa hepsinin belasını versin o zaman. Hep sorun çıkarıyolar ama hep yani. Sorun çıkarmasalar sözümüzü dinleseler belki severiz onları ama işte hep sorun çıkarıyolar pisler.
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------xz bunu yazdı:
-----------------------------
peki madem herşey güllük gülistanlık kürtlerle birbirimizi okadar seviyoruz(!) kürtlerde türkler için eriyor bitiyor, neden durduk yere "ben kürdüm ama .." ile başlayan cümleler kuruluyor. demek bir sorun var. olmayacak hayaller deniyor ( hayal deniyor, kabus değil ) yani olabilecek olsa bu kürtler dakkasında kanımıza ekmek doğrayıverecek. kürt yada x ne olduğunu hatırladıkça türk filmi izlesede türk milli takımnı tutsada fln fln kendini Türklerden sayamıyor ama kendine başka da bir kılıf bulamıyor demektir , birbirimizi kandırmaktan yalan söylemeye çalışmaktan vazgeçelim en azından , ben kürdüm ama demeyin, madem vatanını Türkiye olarak görüyorsun ben Türküm demek zorundasın, çünkü Türk demek ermeni laz çerkez kürt gibi etnik döküntü değil bir millettir. Türk demek Türk etnik kökeninden çok bir milletin adını ifade eder. Ben falancayım ama diye başlayan cümlelerin hiç birini samimi bulmuyorum
-----------------------------Kürtler Türklük için Eriyip bitmiyor, bunuda nereden çıkarıyorsun. Hem bu nasıl bir yazım tarzıdır. Ne Tür Bir Terbiye tarzın var hoca senin.
Ama Anlıyorum Sen ve Senin Gibi Düşünenleri O Yüzden Açık Cevap verecem. Ve Bir Daha Bu tarz yazılar yazmazsınız umarım.
1 - Kürtler Türkler ile Sevr Anlaşmasında El Ele Diz Dize Kalma Kararı alarak bu karara Riayet ettikleri için, Ellerinden Kendi Vatanlarını Kaptırmış oldular. Günümüz Dünyasında Artık Yeniden Diriliş Mümkün değildir. (Bu Soruya Cevap bile Vermek Asıl Tuzak Soruya Cevap vermek gibidir. Sözüm ona Arkadaşın Edepsizce İddialarına Yanıttır Kimse Üstüne almasın.) O Yüzden Hayaldir. Kısacası Kürtler Kendi Vatanlarını kurma Derdinde değiller. Ayartmaya Uraşıyorsunuzda Ayarmıyorlarsa, Ve Buna Rağmende Kanınıza Ekmek Doğrayacaklarını Düşünüyor Ve Bencilce Davranış Ve Düşüncelerinize Devam ediyorsanız, Günahına Girdiğiniz Sizinde Hayalleriniz olan Pkk nında Hayalleri olan Bir Rüya için Milyonlarca İnsanın Kanı ve Hayatının Vebali Boyunlarınızda Olacaktır.
2 - Günümüz Kürtleri Kaybettikleri Vatanlarına Karşılık Sadece Kültürel Haklarını İstemektedirler. Bu Uğurda Taviz Üstüne Taviz Vererek Türk ile Etnik yapısını Bozulmadan Türk kalmaya razı olduğunu Defalarca Dile Getirmektedirler. Kılıf Dediğin Şey Kılıf değil Gerçeği budur.
3- Sen ve Senin Gibi Düşünenler Bir Fiil Kürtleri Savaşa Davet etmektesiniz. Yoketmek Bitirmek Dileğindesiniz. Nifak Tohumu Durulmuş Milleti, Yada Durulmak isteyenleri Ayartmaktır. Ve Bu Tohumu neden Ekmeye çalıştığınızı Anlayamıyorum, Kendinizi Daha Güvende Hissetmek içinmi.?
4- Kürtlerin Kültürel Hakları Gözünüze Neden batıyor Anlıyor Biliyorum, Ancak Yanlış Bir Yolu tutmuş Gidiyorsunuz, Bir Yoklayın kendinizi derim.
5- Yoksa Sizin Gibiler Kürtlere Dil Uzatarak Daha Çok Milliyetçi Olduğunumu Düşünüyor Yada Hissederler.
6- Hoca Etnik Döküntü Diye Senin Gibi Terbiyesizlere denir dersem, Ağzının payı olurmu acaba. Edepsiz herif Ne Demek Etnik Döküntü, O Etnik Döküntü dediğin Çocuklar Askerde Senin Namusunun Bekçiliğini yapanlardır. Terbiyeli ol. Ağzından çıkanı bil.
7- Ne Demek Türkiyedeki Her kes Türktür. Bu nasıl Yanlış ve Saplantı Dolu Cümle ve Düşüncedir, Kim Seni Kandırıyor, Asıl Kandıran Nifak Tohumu eken Sen Ve Senin Gibilerdir. Ben Bu Gün Türküm Diyorsam Kürt Olmadığımı Yada Kürtlükten Çıktığımı ifade etmişmi sanıyorsunki seni Kandırmış oluyorum. Akılsız herif, Ben Kürdüm, Eğer Türküm Diyorsam Aynı Zamanda Türk olduğumu Belirtiyorum, Neden Çünkü, Artık Hiç Birimiz Saf kan değiliz. Çok Uzun Zamandır Birlikteyiz, Bundan Daha Doğal Daha Normal Bir Düşünce olamaz. Akan Kan Yeter diyoruz. Millet olarak Türk Milletiyiz, Etnik olarak, Kürt, Laz, Çerkeziz.
8- Milliyetçiliğin bile Gerçekte ne olduğunu bilmeyenlerin Kalkıp Siyasi bir tartışmayı Sabote etmesi kadar Kötü bişey olamaz. En Tehlikeli Milliyetçilik, Etnik Milliyetçiliktir. Ben Milliyetçiyim ama Devlet Milliyetçisiyim, Tamammı Kardeşim Netleştinmi. Tanımlamalarda varmı çelişki. Alnımda aktır Başımda diktir. Bir Daha Hakaret etme Tamammı. Hele Ulu ortaya Her kesi içine katarak Edepsizlik hiç etme.... :@
DipNot.. : Arkadaşlar, Xz Tüm Kürt, Laz ve Çerkezleri Etnik Döküntü Olarak İlan ettiği için, Bir şeyler karaladım. Sözlerimin Bir Bölümü Onun Cinsi olanlara, Onun gibi Düşünenlere Atıfendir. Tüm Türk Kardeşlerim Doğru Söylemlerimden Ötürü Kusuruma bakmasınlar. Neticede beni Geçmişte kalmış Konuları Belirtmek Durumunda Bıraktığı için yazdım. Böyle Düşünenler, Geçmişten bi haber olduklarından Söylenen Samimi Sözler ve Barışçıl Yanaşımlara Hep Şüpheyle Bakarlar.
Lafa Bakın hele, Kanlarına Ekmek Doğrayacakmışız, Oha diyorum yahu, Söylenecek Sözmü bu şimdi. Yahu Efendi Benim ne işim Olur Seni Öldürmek le kanına Ekmek banmakla, İşimde Gücümdeyim yahu, İşten kalan Zamanımda Sevgili Pc min başında Pineklerim., Az Bi akıllı ol yahu. Şok geçiriyorum buradan Vallahide Billahide.
-----------------------------Saygı ve nezaket hakedene gösterilir , burada gizliden bölücülük yapmaya çalışıp, kafasındakileri açıkça söylemeye cesareti olmadan 100 sene önceki hesapları bugün neden "Türk milletinden" olmadığına bahane olarak göstermeye çalışır, arada etnik özrünü itiraf edip sanki bunu da bir nedenmiş gibi ortaya atmaya çalışırsan saygı bekleme. Etnik özürlü olmakla terbiyenin ne alakası var ayrıca? Hakettiğin kadar saygı gösterdiğimi düşünüyorum, sözlerimde bir hakaret hissediyorsan bu tamamen kendi çarpık düşünce dünyanın, itiraf etmeye çalıştığın azınlığın psikolojisinde bulunmanın sonucudur.
Kürtlerin xlerin ylerin kültürel hakkı yoktur hoca, eğer bir millet varsa millete ait tek bir kültür tek bir kimlik vardır ve dediğimde şudur, TÜRK kelimesi bir etnik kökeni ifade etmez bir milleti ifade eder.Eğer kendini Türk kimliğinden göremiyorsan bilmemneistana gidebilirsin burada 100 sene önceki davaları hatırlatıp provakatörlük yapacağına, ama ben Türk üm diyorsan bunun da bir bedeli vardır, Türkçe konuşmak kaderini Türk ulusu ile birleştirmek gibi. Türk doğup da millete ihanet edenlerde var , Türk doğmayıp Türkler için ölenlerde bunun bende farkındayım ama bugün kürtler genel olarak kendilerini Türk ten görmüyorlar olası bir savaşta bile Türklerdense karşı tarafı seçecekleri en azından iç kargaşa çıkarıp 100 sene öncesinin intikamını arayacakları malum ( hiç inkar etme hoca, tamam terbiyesizim ama aptal ve kör değiliz çok şükür )
Kürt çerkes nairobili colombiyalı bilmem ne , etnik kimliğini paspasa silerek ancak "Türk Otağına" girebilir.Bir ülke bütünlüğü olacak ise ortak paylaştığımız bir kültür olmalı siz ikinci bir dil ikinci bir kültür arayışındasınız ve bu arayışın "ikinci bir ülke" arayışınızın ön adımı değilde sanki doğuştan kazanılmış herkese verilen bir hak olduğunu iddia ediyorsunuz. buna aklı başında hiç bir devlet müsama göstermez hoca, etnik toplama devletlerin ülkelerin fedarasyonların sonu hep facia olmuştur yakın tarihte dünyaya bak aynı ülkede yaşayan insanlar sen A ben B demeye başladımı sonları çok yakın, evet birbirlerinin kanına ekmek doğruyolar sen bunu inkar edecek kadar akılsızmısın ? ( bknz yugoslavya ) bin senedir beraber yaşamış olmak birşeyi çözmüyor, birşeyleri çözecek olan tek şey NE MUTLU TÜRKÜM demektir,
kendini lazdan çerkezden kürtten bilmem neden görüpde sonunda çıkıp ama Türküm demeye çalışan tüm arkadaşlara "saygı ile" duyrulur.
Not : bir ulus bir etnik kökenin adından gelsede yüzyıllar içinde kendine kattığı tüm dış unsurlar ile birlikte oluşur. bir ulusun içindeki "azınlıklar" kanser hücresi gibidir bünyenin kendisine karşı savaşmasını engelleyerek ölümcül olana kadar yayılır. herkes tarafını seçsin hoca , dağa çıkmayı biliyorsanız bari bunu açıkça söylemeyi de bilin kanser hücrelerinden misin yoksa TÜRK lerden mi ?
-----------------------------Merak etme ben senin neyi anlattığını Gayet net anlıyorum. Şükür ediyorumki, Geleceğe Senin Gibi Nazizistler Egemen olamayacaklar. Ergenekon ile Kolunuz Kesildi, Yaptığınız Irkçılıklara Son veriliyor. Hayal Görüyorsunuz, Hayallerinizde Milleti Boğuyorsunuz. Irkını Seviyorsan sev. Ama Irkını Seviyorsun diye Kulağımı Tırmalamaya hakkın yok. Aynı Tıpa Tıp Pkk nın gördüğü Hayali Görüyorsunuz, Bu Halkın Kanına Giren yada Girmeye uraşan Sizlerden Gelecek Saygıyı Buruşturur Çöpe Atarm hacı. Senden Saygı Haketmek mi, Tüm insani Değerelere Tükürmek karşılığındamı. Hayır Kalsın Ben almiyim o zaman. Gizli Emelim Yok Alnım ak başım Diktir. Tek Emelim Gariban Halkımızın Etnik ayırtetmeksizin Faşizmin Çizmeleri ile Ezilmesini Görmemek, Faşizmin Gölgesinin Yurdum Milletimin (Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni. ) Üzerinden Kalktığını Görmektir.
Hoca Ben Kanserli Hücrelerdenim, Yada Siz Gibiler Her ne Tanımlama Getiriyorsanız. Sizin Karşı olduğunuz Her Fikir Benim İçin Onurdur. İnsan olmanın Birinci Şartı Atasına Saygı Duymaktır. Benim atalarıma Olan Saygımı Hor Gören Siz Gibilere, Denilecek her Doğru Cümle, Estirilmiş Terör Gibi gelmektedir. Faşist Doğruyu İdeallerine, İdeolojisine Uymazsa, Doğruda Olsa Kesin Surette Reddeder. Faşist için Varsa Yoksa 3 Günlük Dünyada Hayal Ettiği Tek Rengi Görmektir. Tek Renkli Yaşamak, Her kesinde onun Gibi Tek Renkte yaşamasını Görmek. Bu Onun Basit ve Rezil Dünyasının İfadesidir.
Kahrolsun Faşizm, Kahrolsun Emperyalizm. Kahrolsun Pkk, Yaşasın Halkların Kardeşliği, Yaşasın Emekçi Gariban Milletim. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Vede Faşistlerin olmadığı Türkiyede Rengarenk Yaşanası Günler Dileği ile.
DipNot. : Xz Hoca Gözüm Senin Duanla Gelmedimki Dünyaya, Bedduanla Öleyim. ;) Yaşını başını almışsın, Yaş Kemale ermiş, Sana ne desem anlayamazsın, Türkiyeyi karıştıracak her tür Söz ve eylemlerden Uzak kalmanı Temenni ediyorum, Canın Sağolsun Saygı Duymazsanda Eyvalla.
-
Kürt sorunu olmasa demek Tahribatta acılacak konu yok :)
3 konuda 1 i Kürt ler ayrım vs.vs.
verin işte D.bakırdan gerisini kürtlere sizde kurtulun bizde :) kalmasın sorun morun :P
dipnop :
Mesaj ReaL_KurD tarafindan 13 Mart 2009 (Cuma) 10:58 tarihinde yazildi.
Allah ne kadar Kürt varsa hepsinin belasını versin o zaman. Hep sorun çıkarıyolar ama hep yani. Sorun çıkarmasalar sözümüzü dinleseler belki severiz onları ama işte hep sorun çıkarıyolar pisler.
ReaL_kurd simdi bende sana küfür ederim ama sen acaba edecegim güzel kürt küfürlerine layikmisin. ?
KÜFÜR ETMEYELİM.
-
Arada bi böyLe vatanseverLeri çıkıyo işte tek tük..
Ayrıca Üstteki arkadaş Şehiri yazdıın yer tam oLarak neresi anLamadım Başka bi üLkede fiLanmı yaşıyorsun :) ?
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------Arada bi böyLe vatanseverLeri çıkıyo işte tek tük..
Ayrıca Üstteki arkadaş Şehiri yazdıın yer tam oLarak neresi anLamadım Başka bi üLkede fiLanmı yaşıyorsun :) ?
-----------------------------tam olarak onu diyecektim :W kürdistan neresi ki bide kuzey kürdistan falan :W
-
Gunduz bunu yazdı:
-----------------------------Kürt sorunu olmasa demek Tahribatta acılacak konu yok :)
3 konuda 1 i Kürt ler ayrım vs.vs.
verin işte D.bakırdan gerisini kürtlere sizde kurtulun bizde :) kalmasın sorun morun :P
dipnop :
Mesaj ReaL_KurD tarafindan 13 Mart 2009 (Cuma) 10:58 tarihinde yazildi.
ReaL_kurd simdi bende sana küfür ederim ama sen acaba edecegim güzel kürt küfürlerine layikmisin. ?
KÜFÜR ETMEYELİM.
Real _kurd sitemde bulunuyor sen yanlış anlamışsın.ayrıca haritaya baktım k.kürdistan ı bulamadım.
-
ch40t1c bunu yazdı:
infernaL bunu yazdı:
la yok ülkeyi beraber kurduk çanakkalede beraber takıldık falan diolar kurtulu$ sava$ında :B fln cumhuriyeti beraber kurduk falan belli oluo ne kadar yardımcı oldukları ;D
http://hunturk.net/s-151-kurt-isyanlari-kronolojisi.html
http://tr.wikipedia.org/wiki/Do%C4%9Fu_isyanlar%C4%B1_listesi
http://video.google.com/videoplay?docid=3674906690751305337
evet cok güven verdiler zamanında hiç biri pkklı değil sözde arkamı dönsem götümü sikerler
-----------------------------Ben bi kürdüm bölücüde götçü de değilim ama sana bi kıyak yaparım sıkma canını :))
:D:D:D:D -
Gündüz bi sövsene allasen. rica ediyorum :)