Birinin Tanımadığı Birine Kardeşim Diye Hitap Etmesi
-
herşeyi kafana bu kadar takma kardeşim
-
tamam arkadaşlar sağolun cevaplar için :) şimdi biraz kendime geldim, hala kardeş konusuna tepkim var ama bunun için konu açmaya değmez olduğunu anladım :)
şimdi sunuma gidiyorum yine.. :) teşekkürler
-
ya bende kanka kelimesinden nefret ediyorum. 2.görüşünde kanka diyen adam bile oluyor. Nalet olsun öyle tiplere. Hayatımda birine kanka demedim dememde. Ne itici ne sırnaşık bi kelime la o.
-
Ekseriyetle müslümanlardan oluşan bir ülke olduğumuz için iletişimlerimizde "kardeşim" ifadesi const olarak karşımıza çıkabiliyor. Doğaldır.
"Şüphesiz mü'minler birbirleri ile kardeştirler..." (Hucurat 10)
-
hoca sonucta hepimiz adem ile havvadan geliyorsak bi nevi kardeş yapıyo zaten bu bizi :)
-
Bende gıcık oluyorum hacı aynen öyle çok saçma ve yapmacık geliyor.Gerçek hayatda olsun internetde olsun hoşuma gitmiyor.
-
ExcaliburTBT bunu yazdı
herşeyi kafana bu kadar takma kardeşim
Aynen :D
Ya kardeşim bak sizin yanlışınız nerede burada biliyor musun?
Tonlamada, nette de tonlama olmadığı için, en fazla onla arandaki bağdan çözebilirsin o kardeşim nasıl tonlanmış.
Kardeşimden örnek vermiyorum bak şimdi ;
Birine Naber, dersin? Tanıyorsan iyi olur.
Birinden bir alacağın göçeceğin vardı, sen nerdesin be amk, tarzında ne haber? dersin böyle biraz mimikte yaparsın o bu ne amk anlamına gelir.
Yani ses tonu ile bile normal iyi laflar değişebilir.
Sen tut kardeşimi aranızdaki seviyeden çöz.
Ezerek mi kardeşim demiş, iyi niyetlemi.
Nasılsın kardeşim iyi misin? Halin hatrın yerinde mi? Baâbında gibi sormuş o kişi. -
Bir de şu var sadece hal hatırda sorabilir ben bazı müridlere yazarım arada bazıları unutur kimdin filan der onuda sıkıntı etmem. Kardeş kardeş takılıp gidiyoruz işte :)
-
Ne değişik insanlar var amk :D
Çok normal birşey kardeşim diye seslenmek. Hatta kardeş, yoldaş, aga, bilader, kanka, hoca, hafız, gaccım gibi kelimeler bulunduğun bölgeye göre kullanımı artıp azalıyor.
Mesela aga doğu yörelerinde çokça kullanılırken, bilader izmir taraflarında, hafıs sakarya tarafında, gaccım aydın yöresinde çokca kullanılıyor.
Aynı şekilde ingilizcede de dude, bro, guy, fellow, fella gibi kullanımlar da var.
torpedo_XL tarafından 06/Kas/14 12:34 tarihinde düzenlenmiştir -
lafın gelişidir onlar vurguyu anlatmak için kullanılır
veya ayıya dayı demek için kullanılır
seni sevdiğinden değil yani
nerde yaşıyorsunuz anlamadım ki
isviçrede millet ikide bir cümlenin arkasına kardeşim biraderim dostum mu çakıyor
istemiyorsan hayatından çıkarırsın türkleri olur biter
herşeyimiz asimile oldu zaten yeterince