Birinin Tanımadığı Birine Kardeşim Diye Hitap Etmesi
-
dead_march bunu yazdı
hiç kusura bakma ama sorunlumusun birader hiç tanımadığın birine nasıl hitabedicen ya duruma göre resmi olucan siz diye hitabedicen yada birader kardeşim hocam gibi bir hitap cümlesiyle aranızda yaşfarkı varsa yerine göre abi dayı da olabilir misal tahribattan konuştuğumuz birine tanımıyorsak pardon bakarmısınız beyefendi diyemi hitap edelim neyapalım sen söle
arkadaş desin, hocam desin, nickimi söylesin.. kardeş demek zorunda değil hocam kimse :) ayrıca bir isim de kullanmak zorunda değil..
-
ahanda BEN
-
Bende bu kardeşim lafına ayar olanlardanım. Haa kendim yeni tanıştığım birine daha çok hocam, hafız, başkan diye hitap ederim. Kardeşim nedir ya? Sanki babam anasını sikmiş ibnenin...
-
hiç bi kelimeye bişi demem aslında. kızdığım felanda olmaz. zaten kendi hitab tarzımda buna benzer hoca hacı kanka bolca vardır. Ama kardeşim kelimesini sevmem. hoşuma gitmemiştir hiç. Kesin bi ibnelik çıkar altından : ) Samimi görünen ama hiç samimi olmayan bir kelime yada ben hep öle hissettim.
-
Ben kanki felan laflarını sevmem ama Hitab Ederken Yürekten Diyeceksem Kardeşim Derim Buda işe Yarayan Güzel Bir Sözdür Mesela Dişardayim Kardeşim Şunu Verir Misin Alır Mısın Yada Şuraya Arabamı Çekebilir miyim Felan Yada Böyle Güzel insanlar ile Karşılaşınca Kardeşim Derim Bu Söz Hem Güzel Bir Söz Hemde Senin Samımiyetini Cana Yakın Ve içten Oldugunu Gösterir Böyle Laflardan Rahatsiz Oluyorsan Var Bir Dengesizlik Nickindeki Gibi Adam Küfürle Mi Başlasın Sözüne Hoşuna Gider mi
-
samaccc bunu yazdı
yıllardır internette takılan birisisin nie tribe giriyorsun anlamadım
kanka
kardeş
aga
bunlar internetin olmazzsa olmazları.
minübüste sana beyfendi parayı uzatırmısın mı diyorlar yoksa kardeş şunu bi uzat mı .?
ben de hıc sevmem insan mz kardeşşine bile kardeşşim demez. onu nesnelleştiriyorsa derse kardeşim evde camıde adı mehmet x fılan der.
burda da bır konuda scarletbear mı ne dır o lamer bana bana kardesım demıstı ben de babam ananı mı sıktı de kardesım dıyorsun dedım.
kardesm nedır amk tanımadıgın bır ınsanın sana demesı kadar cıkarcı ıseyaramaz bır kelıme yoktur helekı yazılım ıslerınde freelancer ıslerde bıraz ustunluk kurma ıcın edılen bır kelıme ama. kardesımle baslayan bır cumleden sonra ıstedıgını etsın ınsan karsımda zerre önemi kalmaz dedıklerının.
ben mınıbus olayına geleyım bınmıyorum mınıbuse ama bındıgım zamanda uzatırmısınız derdım hep banada kardes bunu uzat bılmemne gelmedı hep bı bornova burdan kamıltunca karsıyaka uzatırmısın verırmısın geldı.Yaşadığın yerle de alakalı bu.
hipokondriyak tarafından 06/Kas/14 15:49 tarihinde düzenlenmiştir -
HannibALgan bunu yazdı
Bende bu kardeşim lafına ayar olanlardanım. Haa kendim yeni tanıştığım birine daha çok hocam, hafız, başkan diye hitap ederim. Kardeşim nedir ya? Sanki babam anasını sikmiş ibnenin...
Sana kardeşim diyen biri babam anasını sikmiş tarzında düşünerek diyor o zaman öyle mi?
Ya, yöreye ve yetişmeye göre değişir hitaplar.
Olayları bu denli vurgulamayın. Her şey ses tonuna bakar, bu tip yerler de de, aradaki konuya bakar. -
Adam yerine koyup kardeşim diyorlar alınıyorsunuz, şiişş, pişştt, aloo ,, baksana diye hitap edilmesinden iyidir bence..
-
elcondor bunu yazdı
Adam yerine koyup kardeşim diyorlar alınıyorsunuz, şiişş, pişştt, aloo ,, baksana diye hitap edilmesinden iyidir bence..
ne hakla şişşt pişşt diyebilir ki, öyle adama zaten cevap bile verilmez.. adam yerine koyuyormuş.. adam bana muhtaç olduğu için öyle yazıyor, çıkar meselesinden dolayı. Bugüne kadar kardeşim diye yaklaşanlar böyle oldu çünkü. Daha beni tanımadan ne kardeşi, bir şey isteyecek ki bit kadar beyniyle böyle yaklaşıyor.
Bir üniversite hocasına soru sormak istediğinde ya da yardım istediğinde kardeşim şöyle şöyle mi diyor? samimiyetmiş.. samimiyeti bile yanlış anlamışız, laşkalamışmış, saygısızlıktan öte bir şey değil. Adap, edep hiç bir şey yok .. İçinde zerre derece samimiyet yok. Bir de bazı tipler var kardeş diye hitap ediyor.. Onlar da ayrı terane..
Çok saygılı milletiz ya birileri de burda samimiyetten saygıdan bahsediyor. Tafiğe çıkın da görün o saygılı milletin birbirine nasıl ana bacı küfür etttiğini ama işi düştüğünde kardeş ayağı çekmeyi biliyorlar.. Senin saygı anlayışın buysa uzak tut benden
-
Kardeş diyen adamlara güvenmiyorum.