Bisikletle 3 Kıta
-
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------
ameros bunu yazdı:
samurai bunu yazdı:
hoca avrupada epeyce şehre gittim, 1500 az gibi geldi avrupa ülkelerinde eğer hostelde kalacaksan ortalama 15 euro gecelik ( en ucuz yerlerden bahsediyorum) ve günlük yiyecek içecek için 15 euro para ayırman lazım kaç gün kalacaksan ordan hesap et, 1500 az
rotanın afrika kısmı imkansız ama normal çizdiğin rota da çok kötü eger böyle bir işe kalkışıyorsan bari gezmiş de ol italya ispanya ve fransada çok fazla gezilecek yer var
arkadaşlar 1500 avro yetmez demiyin ben çadırda kalacam.ve para yetmezsede artık parasız tamamlarım yolu.ayrıca sponsor arıyorum.bazı arkadaslarda tassak geçtigimi düşünüyor.bu arkadaşlarla devamlı tassak geçildigi için herkesin tassak geçecegini zanediyorlar.taşşak geçmiyorum.arkadaslar 100 dolarla çıkıp dünyayı dolananlar var.
Hayal kurman güzel de gerçekler var yoksa bende git dünyayı dolaş hayallerini gerçekleştir isterim..
1. daha önce hiç yurtdışına çıkmadın sanırım, zilyon tane ülke geziceksin yanında çakı ve muşta taşıycaksın , wtf.
2. 1500 £ senin sadece yeme içme masrafın , hani bunun afrika ülkelerinde vericeğin rüşvetleri otel masrafları vs. ?
Bunun gibi bi dünya şey yazabilirim sana ama şevkini kırmak istemiyorum açıkçası.
arkadaslar 1500 avro çok bile.warmshowers ve couchsurfing ten bir sürü kişiyle konustum.bir sürü kalacak yerim var bu arkadaslar bana yatak saglayacak yıkanmak için banyo yemek.tabi bunlar hafatada 1 -2 kere olur.warmshowerstan az önce yine biriyle görüştüm.beni agırlamak istedigini söyledi.yani ben bütün planımı yaptım.siz hayal kurdugumu zannediyosunuz.ben buraya hayallerimi yazmıyorum. -
böyle birşey yapabilirsen seni hakkaten tebrik ederim düşünmek bile enteresan ama şu gelinlik giyip otostopla yolculuk eden merhumeyi de hatırlamanı öneririm, geçeceğin heryerde uygarlık olmayabilir birde diyorsun bisikletle gidecem , korku filmlerindeki yırtıcılar genelde böyle maceraperst gençleri çok severler ne iyi ettiniz de bizim ormana geldiniz derler
-
manyakmisiniz nesiniz
-
3000-4000 lira rahatlikla yapilir bu tur.
Bir iki tane sponsor bulmak buyuk kolaylik saglar.
couchsurf ve warmshowers konaklama maliyetini minimuma indirecektir zaten.
Alet - edevat secimi cok onemli.
En onemli sorunda vize sorunu.Vize sorunlari cozulurse ac susuz yine yapilacak bir tur.
Iletisime gec yol arkadasi olalim.Benimde surekli beynimi kurcalayan bir fikirdi zaten.
-
ameros bunu yazdı:
-----------------------------Smirnoff bunu yazdı:
ameros bunu yazdı:
samurai bunu yazdı:
hoca avrupada epeyce şehre gittim, 1500 az gibi geldi avrupa ülkelerinde eğer hostelde kalacaksan ortalama 15 euro gecelik ( en ucuz yerlerden bahsediyorum) ve günlük yiyecek içecek için 15 euro para ayırman lazım kaç gün kalacaksan ordan hesap et, 1500 az
rotanın afrika kısmı imkansız ama normal çizdiğin rota da çok kötü eger böyle bir işe kalkışıyorsan bari gezmiş de ol italya ispanya ve fransada çok fazla gezilecek yer var
arkadaşlar 1500 avro yetmez demiyin ben çadırda kalacam.ve para yetmezsede artık parasız tamamlarım yolu.ayrıca sponsor arıyorum.bazı arkadaslarda tassak geçtigimi düşünüyor.bu arkadaşlarla devamlı tassak geçildigi için herkesin tassak geçecegini zanediyorlar.taşşak geçmiyorum.arkadaslar 100 dolarla çıkıp dünyayı dolananlar var.
Hayal kurman güzel de gerçekler var yoksa bende git dünyayı dolaş hayallerini gerçekleştir isterim..
1. daha önce hiç yurtdışına çıkmadın sanırım, zilyon tane ülke geziceksin yanında çakı ve muşta taşıycaksın , wtf.
2. 1500 £ senin sadece yeme içme masrafın , hani bunun afrika ülkelerinde vericeğin rüşvetleri otel masrafları vs. ?
Bunun gibi bi dünya şey yazabilirim sana ama şevkini kırmak istemiyorum açıkçası.
arkadaslar 1500 avro çok bile.warmshowers ve couchsurfing ten bir sürü kişiyle konustum.bir sürü kalacak yerim var bu arkadaslar bana yatak saglayacak yıkanmak için banyo yemek.tabi bunlar hafatada 1 -2 kere olur.warmshowerstan az önce yine biriyle görüştüm.beni agırlamak istedigini söyledi.yani ben bütün planımı yaptım.siz hayal kurdugumu zannediyosunuz.ben buraya hayallerimi yazmıyorum.
-------------------------çıktım -
Bütün yorumlari tek tek okudum cok heycanli yemin ederim .d daha gitmeden böyleyse geldiginde neler olacak bilemiyorum
-
ugrayacağın ülkeleri ve şehirleri detaylı olarak yazarmısın? sadece avrupadakileri.
bu arada hoca bak tamamen amatörce şu ana kadar amsterdam,lille,paris,köln, floransa,pisa,venedik,roma,barcelona,madrid,porto ve adını saymadığım birkaç ufak avrupa şehirlerinde yeri geldiginde sokakta yatarak yeri geldiğinde istasyonlarda sabahlayarak, yeri geldiğinde klüplerde sabahlayarak geziler yaptım...hoca yaparsın yapamazsın demiyorum ama 5 ay sürecekse en az 2000 euro sadece yemege gidicek, pedal çevireceksin aç susuz gidilmez o yol, 100 dolara dünya turu yapanlar var muhabbetini daha önce de duymuştum, senin vize paran bile 100 dolardan fazla tutacak öyle adamlara göre düşünme, bide yanına alacağın malzemeler arasında çakı ile muştayı yeni gördüm, sen o malzemelerle yola çık bulgaristan sınırından ileriye gidemezsin, onları yanına almayı düşünmen bile yolculuk hakında hiçbi şey bilmediğini gösteriyor, keşke herşey google mapi açıp iki tane çizgi çizmek kadar kolay olsa..
uğrayacağın şehirlerin detaylarını bekliyorum hocam
-
samurai bunu yazdı:
-----------------------------ugrayacağın ülkeleri ve şehirleri detaylı olarak yazarmısın? sadece avrupadakileri.
bu arada hoca bak tamamen amatörce şu ana kadar amsterdam,lille,paris,köln, floransa,pisa,venedik,roma,barcelona,madrid,porto ve adını saymadığım birkaç ufak avrupa şehirlerinde yeri geldiginde sokakta yatarak yeri geldiğinde istasyonlarda sabahlayarak, yeri geldiğinde klüplerde sabahlayarak geziler yaptım...hoca yaparsın yapamazsın demiyorum ama 5 ay sürecekse en az 2000 euro sadece yemege gidicek, pedal çevireceksin aç susuz gidilmez o yol, 100 dolara dünya turu yapanlar var muhabbetini daha önce de duymuştum, senin vize paran bile 100 dolardan fazla tutacak öyle adamlara göre düşünme, bide yanına alacağın malzemeler arasında çakı ile muştayı yeni gördüm, sen o malzemelerle yola çık bulgaristan sınırından ileriye gidemezsin, onları yanına almayı düşünmen bile yolculuk hakında hiçbi şey bilmediğini gösteriyor, keşke herşey google mapi açıp iki tane çizgi çizmek kadar kolay olsa..
hoca çıktım demiş adam, geçmiş olsun. allah yardımcısı olsun. Okan bayülgene çıkan bisikletçi adamlar insanları çok özendirdi ama yolculuk hakkında bilen bilmeyen yapmaya kalkıyor. -
Mylitta bunu yazdı:
samurai bunu yazdı:
ugrayacağın ülkeleri ve şehirleri detaylı olarak yazarmısın? sadece avrupadakileri.
hoca çıktım demiş adam, geçmiş olsun. allah yardımcısı olsun. Okan bayülgene çıkan bisikletçi adamlar insanları çok özendirdi ama yolculuk hakkında bilen bilmeyen yapmaya kalkıyor.
-----------------------------gecenin bu saatinde çıkmamıştır sanırım=) haziran 25 de çıkıcam demişti sanırım ilk mesajında
-
hocam üstten gidişte karı sikersin, alttan dönüşte seni sikerler.