Biz Doğu Evladıyız...
-
maximuss bunu yazdı:
-----------------------------
HaYVaN bunu yazdı:
Ben niye yalakalık yapayım?
Ak parti bana mı para veriyor.
Ben veda hutbesinde milliyetçilikten mi bahsedildi dedim?
Irkların birbirinden üstün olmadığına değindiğini bahsettim. Müslümanın bir ırkı aşağılamaya hakkı olmadığını bahsettim.
Artık anlamıyorsan git sana johny mi anlatıyo başkası mı anlatıyo beni alakadır etmez[.]
-----------------------------bak jhon jhon , kurd irki ne ya ?
kurdler yesilmi ? yeni bir insan irkimi cikti , naviler gibi ?
kurd dedigin , armani , fars ve araplarin birlesmesi ile olusmus bir millettir . konusunu daha bugun actim . bi bu vatani bizanstan aldik . bokistan diye bir yer yoktu yani. burdan hak ariyacak tek millet , yunandir ( hellenler ) . o da sikar !
denyol partisine tapicagina , yurt disina cik camilere git. Camide beyaz , siyah , sari bir aradadir. irk ayrimciligi yoktur ! Millet sevgimiz var bizim , ve ben gecmise ve bugune bakarak kurdleri sevdigimi onlara bayildigimi soyliyemem . ( neden aynisini lazlar , cerkezler icinde dusunmuyoruz ? )
araplar icinde aynisi . sahsi fikrimi sorarsan bana gore balkan muslumanlari , kafkas ve asya milletlerini severim , afgan japon kore .
hem su savasta sehit dusenler icin , kurd olduklari nerde yaziyor ? Oradan canakkaleye gelenler turkmenlerdi . senin gibi ( eger soyun turkse , kendi dedigin gibi ) .
hoca boş boş konuşma Allahesen...
yunanlılar keşke gelip açık açık bizden toprak istese... bak nasıl iç karışıklık çıkartmaya çalışıyorlar görüldüğü gibi anlamıyormusun?
peki senin deden vs atalarından biri çanakkalede şehit düştüyse sen türk olduklarını nerden biliyorsun ?
osman pamukoğlu laflarını bırakın... askerden siyasetçi olmaz -
birde böyle aşırı liberal insanlarda var, yeterki ülkede barış olsun diye küfür yemeye hazır. haklısınız demeye hazır.
ülkede aslında sorun yok bazı ağır kürt milliyetçiliği yapan insanların, bizi aç bırakıyosunuz bizi eziyorsunuz demeleri. halkı galeyana getirmeleri.
kimsenin kimseye karşı oldugu yokki millet neyin peşinde ?
-
Bandit bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
Irkların birbirinden üstün olmadığına değindiğini bahsettim. Müslümanın bir ırkı aşağılamaya hakkı olmadığını bahsettim.
Artık anlamıyorsan git sana johny mi anlatıyo başkası mı anlatıyo beni alakadır etmez[.]
kurd dedigin , armani , fars ve araplarin birlesmesi ile olusmus bir millettir . konusunu daha bugun actim . bi bu vatani bizanstan aldik . bokistan diye bir yer yoktu yani. burdan hak ariyacak tek millet , yunandir ( hellenler ) . o da sikar !
denyol partisine tapicagina , yurt disina cik camilere git. Camide beyaz , siyah , sari bir aradadir. irk ayrimciligi yoktur ! Millet sevgimiz var bizim , ve ben gecmise ve bugune bakarak kurdleri sevdigimi onlara bayildigimi soyliyemem . ( neden aynisini lazlar , cerkezler icinde dusunmuyoruz ? )
araplar icinde aynisi . sahsi fikrimi sorarsan bana gore balkan muslumanlari , kafkas ve asya milletlerini severim , afgan japon kore .
hem su savasta sehit dusenler icin , kurd olduklari nerde yaziyor ? Oradan canakkaleye gelenler turkmenlerdi . senin gibi ( eger soyun turkse , kendi dedigin gibi ) .
yunanlılar keşke gelip açık açık bizden toprak istese... bak nasıl iç karışıklık çıkartmaya çalışıyorlar görüldüğü gibi anlamıyormusun?
peki senin deden vs atalarından biri çanakkalede şehit düştüyse sen türk olduklarını nerden biliyorsun ?
osman pamukoğlu laflarını bırakın... askerden siyasetçi olmaz
-----------------------------benim dedelerden bildigim 2 tanesi balkan harbinde sehit dusme . bu kurdlere ne zulmu yapiliyorsa .
benim milletin oralarda 100 yildir zulm gordu . inadina Turklugumuzu savunduk. komunistler dinede karismadi ilk baslarda ama genede sindiremediler , hayvancizimiz gibi dusunseydik , slavligi kabul etmemis olmamiz lazimdi . zaten onemli olan dindir ona gore bu tur tartismalarda , olusumlarda.
ben yunanistani ornek verdim ki yunan bile ses cikaramiyorsa , bu kurdlere ne oluyor ( mizikcilik yapanlara ) bokistan diye tutturmuslar ?
Osman Pasaya laf yok , adam yeterince kinini alamadi . Komple temizlemesi gerek .
askerden siyasetci olmaz lafina ise gulup gecicem ve tek cumle ile ornek vericem. Biz asker-millet kavrami uzerine kurulmus bir milletiz :) gerisini kafanda sen renderle ...
-
maximuss bunu yazdı:
Bandit bunu yazdı:
maximuss bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
osman pamukoğlu laflarını bırakın... askerden siyasetçi olmaz
-----------------------------benim dedelerden bildigim 2 tanesi balkan harbinde sehit dusme . bu kurdlere ne zulmu yapiliyorsa .
benim milletin oralarda 100 yildir zulm gordu . inadina Turklugumuzu savunduk. komunistler dinede karismadi ilk baslarda ama genede sindiremediler , hayvancizimiz gibi dusunseydik , slavligi kabul etmemis olmamiz lazimdi . zaten onemli olan dindir ona gore bu tur tartismalarda , olusumlarda.
ben yunanistani ornek verdim ki yunan bile ses cikaramiyorsa , bu kurdlere ne oluyor ( mizikcilik yapanlara ) bokistan diye tutturmuslar ?
Osman Pasaya laf yok , adam yeterince kinini alamadi . Komple temizlemesi gerek .
askerden siyasetci olmaz lafina ise gulup gecicem ve tek cumle ile ornek vericem. Biz asker-millet kavrami uzerine kurulmus bir milletiz :) gerisini kafanda sen renderle ...
ben ne diyorum sen ne diyosun :) ben zulüm felan filan diye bi konudan bahsettimmi olayı çarpıtıyorsun ? senin milletine lafmı söledim direk acitasyon yapıyosan anlamadım?
ben sana diyorumki yunanistan sesini çıkarsa gelip açık açık sölese daha iyi.. ülkeyi iç savaşa sürüklemeye çalışıyorlar kardeş kavgası çıkararak bundan bahsediyorum sen ne diyosun ?
osman paşa iyi bir asker olabilir...ha pkk lıları temizliycem diyosa amenna...ama bütün kürtleri temizliycem diyosa orası sıkar ...Hangi çağdayız ?
evet Atatürk dünyaya gelmiş en iyi asker en iyi devlet adamı ve en ilerigörüşlü insanıydı ... bu ilerigörüşlülüğü sayesinde zaten
“Bir ordunun cevheri ne olursa olsun, siyasete karışırsa, birlikte hareket ve savaşma yeteneğini temelinden kaybeder”
demiştir.... bilmem anlatabildimmi... -
Kürtler milliyetçilik yapınca özgürlük falan fıstık oluyor. Türkler yapınca faşooo oluyorlar. Bu ne iş anlamadım. Sağa sola bomba koyup milleti kırmak ırkını korumak oluyor. Ama faşistlik olmuyor. Bizi hor görüyorlar diyip kendilerini ayrıştırıyorlar ama ayrımcılığı yapan yine Türkler oluyor.
Benim şu kuş beynim hiç bir şeyi anlamıyor. iş yerinde 50 kişi var 30-35 tanesi batmanlı. Adamlar kendilerini haklı göstermek için yatırım yapılmadığından falan bahsediyorlar. Ayrıca poliste her gördüğünde kimlik istiyormuş bunlarda da kimlik çıkmıyormuş polis karakola götürüyormuş. Benide onlarca kez polis çevirmiştir. Çıkarıp kimliğimi gösteriyorum bırakıp gidiyorlar. Seni niye uğraştırıyorlar?? kimlik taşımadığın için. Sebep ?? kendini bu ülkenin vatandaşı görmüyormuş. Peki bay şerefsiz niye ayrımcılık yapılıyor diye ağlıyorsun. Ayrımcılığı yapan sensın. Sen kendini benden görmüyorsan ben niye seni benden görüpte bağrıma basayım. 30 yaşında bi kaç kişi var acıdıracak ya kendını anlatıyor. İşte bizim orya elektirik ben 10 yaşındayken geldi gaz labalarında büyüdük biz diye. Ben 3 yaşındayken gelmiş bizim oraya. adam akıllı hala daha kullanılmaz. 5 ay boyunca kesiktir. Kar kış işte. Bizde dağa çıkalım anasını satayım. Ha ben sadece sivasi bilmiyorum. Karadeniz güneydoğudan daha beter durumda. Erzurum, elazığ, kars, ardahan iç anadolunun hepsi. Buralar güllük gülistanlık değil.
Ölüler sanarmış ki, diriler hergün helva yiyor.
Acıdım valla adam ortaokulda kantınden hamburger yiyememiş. Lan bizim okulda çakma bi kantın vardı. onda da sadece simit satarlardı. Ne hamburgeri
Hayvan senide anlamıyorum. Ne zaman bölücülük içeren bir konu olsa. Gelip kürtleri savunuyorsun. Aklıma ilk şu geliyor. Bu adam bölücü diyince kürt dediğimizi sanıyor. Ya da kürtlerin hepsi bölücü. Ama dediğim gibi işte. Anlayamıyorum. Bende bi yerde bi eksiklik var.
-
HolygaN bunu yazdı:
Hayvan senide anlamıyorum. Ne zaman bölücülük içeren bir konu olsa. Gelip kürtleri savunuyorsun. Aklıma ilk şu geliyor. Bu adam bölücü diyince kürt dediğimizi sanıyor. Ya da kürtlerin hepsi bölücü. Ama dediğim gibi işte. Anlayamıyorum. Bende bi yerde bi eksiklik var.
-----------------------------Hocam kürtleri savunmak değil. Tüm postlarımı oku. Bu ülkeyi bölmek isteyenin şerefsiz olduğunu defalarca vurguladım.
Milliyetçilik yapmak gerekli bir olgudur yapılmalıdır. Vatanımızı ayakta tutan milliyetçilik olgusudur.
Ama ırkçılığı ne kürt ne türk ne de başka bir ırkın yapma hakkı yoktur. Irkçılık vatanımızı yıkmak isteyen bir olgudur.
-
@Bandit
ben ordu siyaset yapmali demedim .
sen "Askerden siyasetci olmaz" dedigin icin onu dedim.
iyi ayikla laflarimi :)
Osmanli sultanlari hepsi asker kokenliydi .
on turk Hakanlarimizda oyle ve bunlar devletin en basindaydi .
Bu devletin basina , kato daginda -10 derecede pkkya karsi carpismis biri , su anki meclisteki kuklalardan daha kararli duracaktir pkk sorununa karsi .
keske sadettin tantan ve osman pasa birlesseler.
ama para yok , nasil propaganda yapicaklar diger partiler gibi ...
-
hayvan sana tavsiyem bu götü ile düşünen tırrekleri fazla kaale alma bu ülkü ocaklarını bir dolaş yarısından fazlası asker kaçağıdır askere gitmeden vurup kırarlar askerden hepsi "anaaaaaa doğua düşmem inşALLAHHHH diye hıçkırıklara boğulurlar" bu söylediklerim tecrübe ile sabittir. yani pek sikleme bunları parmak ucun ile sikinin ucunu savuştur bak hiç bir şey kalmadı. selametle
maxsimus doğuda doğmak suçsa en büyük suç güneşindir evlat (: ulan görende insan oğlu doğmadan evvel kalu bela'da ırk, din, dil vs. seçebilmen için tercih formu sunuyorlar zanneder. kimse ne ırkını nede statüsünü doğmadan evvel belirleyebilme kabiliyetine vakıf değildir ama her birey belli bir yaştan itibaren (eğer beyin dediğimiz uzuv işlevini tam olarak yerine getirebiliyorsa) rahatlıkla akli selim düşünebilir. maxsimus nickini sevmedim.
-
Son birşey daha ekleyeyim.
Ben böyle konuşunca buradaki memleketimdeki kürt arkadaşlar beni faşist ülkücü türkçü diye defalarca dışlamıştır.
Aynı olguyu türk arkadaşlara anlatınca da kürtleri savunan belki kimine göre hain biri olmuşumdur.
Netice olarak iki ekstremum noktaya anlatmak istediğimi bir türlü anlatamamışımdır.
-
maximuss bunu yazdı:
@Bandit
ben ordu siyaset yapmali demedim .
sen "Askerden siyasetci olmaz" dedigin icin onu dedim.
iyi ayikla laflarimi :)
Osmanli sultanlari hepsi asker kokenliydi .
on turk Hakanlarimizda oyle ve bunlar devletin en basindaydi .
Bu devletin basina , kato daginda -10 derecede pkkya karsi carpismis biri , su anki meclisteki kuklalardan daha kararli duracaktir pkk sorununa karsi .
keske sadettin tantan ve osman pasa birlesseler.
ama para yok , nasil propaganda yapicaklar diger partiler gibi ...
osman pamukoğlunu ben yetişmerdim ordu yetiştirdi ... ve şu anda asker kimliğini kullanarak biyerlere gelmeye çalışıyor ki hadi diyelim cumhurbaşkanı oldu başkamutan oldu ne yapar ? cumhurbaşkanı gibi siyaset adamı gibi mi çalışır yoksa orduyu yönetir gibimi yönetmeye çalışır ülkeyi ?
osmanlı sultanlarını şu anki askeri sistem gibi yetiştirmiyorlardı ama :) o zamanlar eğitimler veriliyordu onlara ülkeyi yönetme,devlet adamlığı konusunda :)