Biz Doğu Evladıyız...
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Anadolunun bir sehrinde , fakir bir ailenin 2.cocugu olarak dunyaya gelmisim.Sutten kesilme donemimden once yetimhaneye verilmisim.Ortaokula kadar kafasi 3numara tiras edilmisim.270 tane cocukla ac kalmisim,karnimi doyurmusum,dayak yemisim,kavga etmisim,okula gitmisim,okuldan kacmisim,devlet kiyafet vermemis sogukta usumusum 270 tane yetimhanecocuguyla.Sabah okula giden arkadaslarla okul arasinda tuvalette onluklerimizi ve defterlerimizi degismisiz.Arkadasin sabah not aldigi defteri ogle arasinda silip ogleden sonra ben ders notumu gecirmisim.Hasta olup yataga dusmusuz,ilgilenmemisler doktor yuzu gormemisiz.2.kattan dusup kafamiz bacagimiz yarilmis,dikisi terzi Mehmet dayi atmis.Bayramlarda koridorda anne baba beklemisiz gelen giden olmamis.Yetimhane disindaki annesi babasi olan cocuklarla arkadaslik yapmak istemisiz , aileleri izin vermemis.Bisiklete cok sonra binmisim.Denizi lise yillarinda gormusum,Eglence merkezleri,alisveris nedir liseye kadar hic bilmemisim.Ayakkabilarimiz hep yirtik,montumuzun rengi hep soluk olmus.
Bunlar katlandigimiz acilarin bindebiri bile degildir.Turk-Kurt-Fransiz-Cerkez-Bangladeshli-Fil Disisahilli-Arjantinli ayrimi yapilmadan biz bu acilari cektik.Kimimiz okumayi basardi,kimimiz yanlis yollara sapti, kimimiz bir kopru altinda,bir parkta olu olarak bulundu bir sabah karsi,cogumuzda kagit ve eski toplayarak gecimini sagliyor ama hic bir Turk'u universiteye gondermediler , yada hicbir Kurt'u ortaokuldan almadilar, sonra Bangladeshli diye yuzune tukurmediler.Aciyi zorlugu INSAN olarak bu ulkenin butun bireyleri cekiyor.Adananin elektrik olmayan koyu, Mersin'in okulu olmayan kasabasi var.Buradada cocuklar dagi,bayiri,dereyi,aciyi asip okumaya gidebiliyor.Buradada insanlar ac kalabiliyor,buradada insanlar aci cekebiliyor.Ama biz yarin yanagindan gayri herseyde hep beraber diyebilmek icin hep INSAN'a yaklastik.Yetimhaneye o cocuklari Kurt-Turk-Fransiz diye ayirarak tikmiyor hayat.
Ulkenin yillardir ekonomik ve sosyal sorunlari var.Ulkenin dogu sorunu yok.Ulkenin egitim sorunu var , Manisa'nin da okulsuz koyleri , ogretmensiz okullari var merak etmeyin.Adana'nin da okuma yazma ogretilmemis insanlari var merak etmeyin.Yeter artik yahu , kapimi komsumuzu , okuldan arkadasimizi , can yoldasimizi bize Kurt Ali , Kurt Mehmet , Fransiz Remzi , Italyan Selami diye ayirt ettirmeyin.
Yaptiginiz ezik edebiyatinin ,devlet bizi eziyor edebiyatinin haddi hesabi yok.Devlet seni eziyorsa benide eziyordur.Ama biz yine de asirlar oldugu gibi kardes sofrasina herkesi davet ederek oturuyoruz iciniz rahat olsun kardes.Bu sofraya nefes alabilen butun canlilar oturabilir elindeki bicagi soframiza saplamamak kaydiyla.
Ha son olarak yetimhaneden cikip adam olmusum kardes , okumusum , pazarlarda su soguksu satarak para biriktirmisim,eylulde okul acilinca okul kiyafeti ve kitap-defter alabilmek icin.Koli tasimisim,araba temizlemisim,markette calismisim para biriktirmisim dershaneye gidebilmek icin.Universitemi bitirmisim , yuksek lisansa baslamayi dusunuyorum ,meslegimi sorarsan simdi bilisim,iyide kazaniyorum bana yetiyor cokca.Bu noktaya gelene kadar kimse Turk oldugum icin elimden tutmadi,kimse can ciger arkadasim Ferhat'a Kurt oldugu icin engel olmadi o da sinif ogretmeni oldu o da.Simdi fikri hur vicdani hur Turkiye Cumhuriyeti Devletine yeni nesiller yetistiriyor bir Kurt yurttasimiz olarak.
-----------------------------hayat hikayen dogruysa , cok buyuk is basarmissin . tebrik ediyorum . yani kendimden utandim acikcasi ( yazdiklarim hakkinda degil ) .
bu yazinda "dogu evlatlarina" kapak olsun ( onlar kendini biliyor ) .
-
maximuss bunu yazdı:
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------hayat hikayen dogruysa , cok buyuk is basarmissin . tebrik ediyorum . yani kendimden utandim acikcasi ( yazdiklarim hakkinda degil ) .
bu yazinda "dogu evlatlarina" kapak olsun ( onlar kendini biliyor ) .
-----------------------------compinin hayatı aynen doğrudur..
bide compi abi bana ulaşabilirmisin ?
-
fth-b bunu yazdı:
-----------------------------biz doğu çocuğuyuz;güneşin hiç doğmadığı yerde
soğuk iklimin sıcak insanları...
karın beyazı,safı..
tohumun hiç açmamışı...biz doğu evladıyız;duyguya aç,paraya muhtaç.
abada abd,abide mağbud!
babadan kalma yoksul,anadan kalma cömert,mert..biz doğu evladıyız 1993te ocak ayağında lastik ayakkabıyla metropol caddelerinde çelik çomak oynarken...
bak! 12mizde ekmek için durakta kalem satarken,umutlu yolculara...herşeye rağmen sadece çiğ köfte yerken yaşarır ya gözlerimiz...
işte biz o zaman doğuluyuz!
garipliğimiz babadan kaldığı için doğuluyuz en çok.
yüreğimiz kor dolu,batıdan esen soğuk rüzgarlar yeller içimizdeki koru.dağdaki ayaz değil,ovadaki yanlızlıkla diken diken olur tüylerimiz! bundandır asiliğimiz!
biz doğu çocuğuyuz,babası sarma tütün içen,anası al yazmalı,esmer mi esmer kendisi poşulu.
ormanlar en güzel resmi,çağlayan sular müziği...
biz taaaa doğudanız kardeş doğudan!
karlı dağları aşarak gittiğimiz okulda öğrettiler bize mutluluk resimleri çizmeyi,olmayan kardeşliğin şarkılarını söylemeyi...biz tarih derslerinde öğrendik kardeş yalan söylemeyi!!!
biz öyle ortaokulda hamburger yemedik tenefüslerde yarenimizle!
çünkü bakamazdık bile sevgilinin gözlerine.yeni doğmuş kuzulara anlatılır sevda bizim oralarda,kimsenin duymayacağı ıssız yaylalarda...liseye başlarken öğrendik her sebepte bir sonuç aramayı,okulda esmer tenimizin yarattığı dışlanmışlıkları,dilimizden utanmayı..
bakmaya kıyamadığımız gözlerde yeşeren orospuluğu ilk lisede gördük!
kursakta kalan sevdaları buralarda tattık,bambaşka dilerde,bambaşka şehirlerde..o mangal yüreğimize işte burada veda ettik biz kardeş!
işte tam burada!
memleketim sağımda!buralarda yaygın,kalplerde kaçak yapılaşma...
üniversiteye gittik çocukluğumuzu yaylalara gömüp,yıllar sonra.
üniversitede analiz ettik onuru satınca varını yoğunu alan kişilikleri.oysa biz aldığımız yeni ayakkabıda verdik ilk mutluluk molamızı... o kahpe yıllarda!
3te 1i geride kalan fani hayatın arefelerini sevdik,inadına bayramlara.....
dedik ya kardeş biz doğu evladıyız!!!2009da tekrar uyanmış bir milletin evlatlarıyız.
ne uykumuz var ne de uyumaya tahammülümüz.çünkü görüyorum ki kardeş; o kardeşlik şarkılarının aksine biz sadece BİZ olmalıyız...
-----------------------------hadi lan hadi.