folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Biz Doğu Evladıyız...

Biz Doğu Evladıyız...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

Asosyal bunu yazdı:
    -----------------------------

maximuss bunu yazdı:

Asosyal bunu yazdı:

maximuss bunu yazdı:

bozaci , siraci :)

doguda dogmak demedim , ben turk oldugum icin bu konuda tartismaya girdim .

Merak etme, bizde turk oldugumuz icin zulm gorduk , kurdlerden kac kat fazlasini bilemiycem cunku "0" in her kati gene cikmazdir . ama sunuda soyliyeyim benim ailemin cektiginin 10 katini uygurlar cekiyor . Turk kelimesinin ne demek oldugunu bize degilde onlara sorun . daha iyi soyluyeceklerdir .

tercih formu konusuna gelince , biz ilk geldigimizde ben kurdlerle cok kavga ettim kucuk yastan itibaren. Bana bulgar dedikleri icin ( bulgarlarin turk soyundan olduklarini bilmiyorum 7-8 li yaslarda ) . benim gibi yapan cok gocmen arkadasim (gerek osmanli gerek kirim-tatar boyundan) oldu(forumda varsa onlar da anlatsinlar) , ama bugun o arkadaslarimin cogu muhendis , doktor adayi . Benim babam bana oku adam ol , vatana hayirli ol demistir . biz tr'ye gelebilmek icin arabamizi , dairemizi , topragimiz sattik geldik . parayi devlete yatirdik ozal konut vericek diye. ilk kazigi yedik(babama bulgar gozu ile baktiklari icin is bile vermemislerdi , hamallik yaptigini bilirim ) . Ama biz Turktuk , dedem hududu gecince ilk yaptigi is topragi opmek olmus . dayim soylemisti . ama dedem kendine bulgar , kurde kardesim diyen bir denyo yuzunden geri dondu ( onurludur ) . dayima ,ben 3 yasindayken , polisin yaninda turkce dayi dedigim icin , polisler dayimi karakola goturup dovmusler. oyle jopla degil , islak kum torbalariyla . distan morartmaz ama ic organlarinizi dokerler bu sistemle . babamlar isim degisiminden kacmak icin ugrasirken yakalandiklarinda , bulgar polisinin yaninda tercuman olarak karamsi tenli , biri varmis . Babam hayatimda ilk defa kurd nedir orda gordum , ogrendim demisti ! ben bu yuzden milliyetciyim , Ataturkcuyum . Bu yuzden her zaman derim , sizin gibileri gordukce Ataturkun yaptiklari size fazlaymis . Keske rabbim Ataturku , doguya verseymis . turkistan dagilmazdi hic olmazsa . kisacasi turk oldugum icin assaglandim , cok kufur yedim netten falan , cunku atalarim surekli buralari yerle bir etmis gerek atilla gerek alp arslan gerek osman bey ile . zaten biz irk olarak kafkas-sibir yani doguluyuz ingilize gore. Ama hic bir zaman terore, kalleslige basvurmadik , bizler serefli milletiz . Bu yuzden milliyetciyim .

Hayvana itafen tekrar soyluyorum , kurdlerin , oguz oldugu ispatlansin , utanc duyarim ...

mehmet akif'in bir sözü vardır pek severim : bu vatana ne gelirse içinden gelir kahpe devşirme piçinden gelir.

biz devşirilmedik ama bu vatan'a devşirilmişler gibi sözde değil özde bağlıyız velakin ırkımıza hakaret edilirse bunada edecek 2 çift lafımız olur işkence diyorsun emin ol senin yazdıklarının 50 katını gördük ama şimdi yazsak yine acındırıyor kürtler kendilerini diyecekler o yüzden siz yazın biz okuyalım siz yazınca başka bir şey oluyor vesselam. umarım bu ülke sizin gibilerin gölgesinden kurtulup en kısa zamanda süper güç olur. kendinize her ne kadar milliyetçi desenizde bana göre sizi başka şekilde tanımlamak daha müsasip olur şöyle söyleyeyim. delikanlı, deliğikanlı... yada klavye'yi samurai kılıcı olarak kullanırken bir kürd'e çok sinirlenip enter'a hışımla basan elikanlı :)

Mehmet akifide biliriz , icinde Turk kelimesi gecen tek bir satiri bile yoktur . Istiklal marsi ornegi .

ne zulmu yapildi sana ? camiye gitmenmi yasaklandi ? karina bacinami el kondu ? merana girip davarinami el kondu ? bunlarin hepsini uygurlar yasiyor .

sizden bir kacini hic domuzlara yem yaptilarmi ?

benele kampi vardir , tarihini bir arastir. turkcu cogu turku orada sehit ettiler , domuzlara yem yaparak . baska ornek istermisin ?

Hem turkiyeyi super guc yapacak sizlermisiniz ? :D :D :D

geriye cektiginiz okuma yazma oranlari ilemi ? daha konusmadiginiz turkce ilemi ? elektirik suyunu vergisin icaldiginiz vergilerlemi ? daga cikardiginiz itlerlemi ?

pavlovun klasik koşullanmasına örnek gösterebileceğimiz bir canlı türü.

istiklal marşını beğenmezler, anayasayı inkar ederler, atatürk'ü paravan olarak kullanırlar ve neticede ben milliyetçiyim vulennn nağraları atmaktanda geri kalmazlar ulan 10 yıldır türkiye'ye gelmişin ne olağan üstü hal görmüş nede jitem kendisine ezberletilmiş metinleri okuyup duran bir zombisin.

şu kısımdada kendince kumpas tezgahlamış "geriye cektiginiz okuma yazma oranlari ilemi ? daha konusmadiginiz turkce ilemi ? elektirik suyunu vergisin icaldiginiz vergilerlemi ? daga cikardiginiz itlerlemi ?" maksat damarıma basıp banlammama sebep olmak o ufacık tefecik beyin ile kumpasta tezgahlarmış git kumda oyna maxsimus burası bayağı sert bir zemin üzerine kurulu.

dedigin sahsi tanimam . komunizmle alakam yoktur .

Ataturku hakkinda paravan olarak kullandigimi dusunmeye iten sebep nedir ?

kumpas olan ne ? ben damarina basmak istemem , kendin dangul dungul konustun , cevabini alirsin . he caren kufurse kendini banlatma . tartisiyoruz . tabi tartisma kulturun yoksa , senin konularina yazmam .

gerci sende benimkilere yazmiycaktin ama ...

hayvan seni ne hallere dusurdu ...

ayrica istiklal marsini elestirmedim , mehmet akifi elestirdim .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

buram buram bölücülük kokuyor.

"SİZ"ler Siktiriniz Gidiniz. Burası BİZ ve BİZİM GİBİLERİN.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:

buram buram fasizm kokuyor. ayrica memnun degilsen sen sg. burasi herkesin yeri sizin babanizin yada fasist liderlerinin degil.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoYSaL
    SoYSaL's avatar
    Erkek

Şiiri yazan kişiyi tebrik ediyorum.Doğu insanının hissettikleri gerçekten şiirde yansıtılmış.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Gh0shT
    The_Gh0shT's avatar
    Erkek

Bu yazıyı yazan burada yayınlayan ve bu yazıya mükemmel vs. yorum yapan zihniyeti anlamıyorum."biz sadece BİZ olmalıyız..." Peki bizim içimizde ne işiniz var?Burası Türkiye Cumhuriyeti herkez özgürdür.Özgürlük kelimesinden bu ülkeyi bölme,kutuplaştırma gibi anlamlar çıkarıyorsan yada daha fazla özgürlük istiyosan laik olduğun yere git!Soysuz herifler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

SysTeMeRRoR bunu yazdı:

FOXXLY bunu yazdı:

buram buram fasizm kokuyor. ayrica memnun degilsen sen sg. burasi herkesin yeri sizin babanizin yada fasist liderlerinin degil.

siz gerilla olursunuz bizde faşist demi ?

sizdeki gruplama mantığına hayranım (:

bilimsel olarak araştırma konusu olmalı bence (:

adam açık açık bölücülük yapmış şiirinde hala 3 maymunu oynuyorsunuz.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Anadolunun bir sehrinde , fakir bir ailenin 2.cocugu olarak dunyaya gelmisim.Sutten kesilme donemimden once yetimhaneye verilmisim.Ortaokula kadar kafasi 3numara tiras edilmisim.270 tane cocukla ac kalmisim,karnimi doyurmusum,dayak yemisim,kavga etmisim,okula gitmisim,okuldan kacmisim,devlet kiyafet vermemis sogukta usumusum 270 tane yetimhanecocuguyla.Sabah okula giden arkadaslarla okul arasinda tuvalette onluklerimizi ve defterlerimizi degismisiz.Arkadasin sabah not aldigi defteri ogle arasinda silip ogleden sonra ben ders notumu gecirmisim.Hasta olup yataga dusmusuz,ilgilenmemisler doktor yuzu gormemisiz.2.kattan dusup kafamiz bacagimiz yarilmis,dikisi terzi Mehmet dayi atmis.Bayramlarda koridorda anne baba beklemisiz gelen giden olmamis.Yetimhane disindaki annesi babasi olan cocuklarla arkadaslik yapmak istemisiz , aileleri izin vermemis.Bisiklete cok sonra binmisim.Denizi lise yillarinda gormusum,Eglence merkezleri,alisveris nedir liseye kadar hic bilmemisim.Ayakkabilarimiz hep yirtik,montumuzun rengi hep soluk olmus.

Bunlar katlandigimiz acilarin bindebiri bile degildir.Turk-Kurt-Fransiz-Cerkez-Bangladeshli-Fil Disisahilli-Arjantinli ayrimi yapilmadan biz bu acilari cektik.Kimimiz okumayi basardi,kimimiz yanlis yollara sapti, kimimiz bir kopru altinda,bir parkta olu olarak bulundu bir sabah karsi,cogumuzda kagit ve eski toplayarak gecimini sagliyor ama hic bir Turk'u universiteye gondermediler , yada hicbir Kurt'u ortaokuldan almadilar, sonra Bangladeshli diye yuzune tukurmediler.Aciyi zorlugu INSAN olarak bu ulkenin butun bireyleri cekiyor.Adananin elektrik olmayan koyu, Mersin'in okulu olmayan kasabasi var.Buradada cocuklar dagi,bayiri,dereyi,aciyi asip okumaya gidebiliyor.Buradada insanlar ac kalabiliyor,buradada insanlar aci cekebiliyor.Ama biz yarin yanagindan gayri herseyde hep beraber diyebilmek icin hep INSAN'a yaklastik.Yetimhaneye o cocuklari Kurt-Turk-Fransiz diye ayirarak tikmiyor hayat.

Ulkenin yillardir ekonomik ve sosyal sorunlari var.Ulkenin dogu sorunu yok.Ulkenin egitim sorunu var , Manisa'nin da okulsuz koyleri , ogretmensiz okullari var merak etmeyin.Adana'nin da okuma yazma ogretilmemis insanlari var merak etmeyin.Yeter artik yahu , kapimi komsumuzu , okuldan arkadasimizi , can yoldasimizi bize Kurt Ali , Kurt Mehmet , Fransiz Remzi , Italyan Selami diye ayirt ettirmeyin.

Yaptiginiz ezik edebiyatinin ,devlet bizi eziyor edebiyatinin haddi hesabi yok.Devlet seni eziyorsa benide eziyordur.Ama biz yine de asirlar oldugu gibi kardes sofrasina herkesi davet ederek oturuyoruz iciniz rahat olsun kardes.Bu sofraya nefes alabilen butun canlilar oturabilir elindeki bicagi soframiza saplamamak kaydiyla.

Ha son olarak yetimhaneden cikip adam olmusum kardes , okumusum , pazarlarda su soguksu satarak para biriktirmisim,eylulde okul acilinca okul kiyafeti ve kitap-defter alabilmek icin.Koli tasimisim,araba temizlemisim,markette calismisim para biriktirmisim dershaneye gidebilmek icin.Universitemi bitirmisim , yuksek lisansa baslamayi dusunuyorum ,meslegimi sorarsan simdi bilisim,iyide kazaniyorum bana yetiyor cokca.Bu noktaya gelene kadar kimse Turk oldugum icin elimden tutmadi,kimse can ciger arkadasim Ferhat'a Kurt oldugu icin engel olmadi o da sinif ogretmeni oldu  o da.Simdi fikri hur vicdani hur Turkiye Cumhuriyeti Devletine yeni nesiller yetistiriyor bir Kurt yurttasimiz olarak.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Ben anadoluda daha ne fakirlikler gördüm yaşadım :) bunlar bir şey değil açlıktan güneş doğuyormu farkında olmazdık

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

Anadolunun bir sehrinde , fakir bir ailenin 2.cocugu olarak dunyaya gelmisim.Sutten kesilme donemimden once yetimhaneye verilmisim.Ortaokula kadar kafasi 3numara tiras edilmisim.270 tane cocukla ac kalmisim,karnimi doyurmusum,dayak yemisim,kavga etmisim,okula gitmisim,okuldan kacmisim,devlet kiyafet vermemis sogukta usumusum 270 tane yetimhanecocuguyla.Sabah okula giden arkadaslarla okul arasinda tuvalette onluklerimizi ve defterlerimizi degismisiz.Arkadasin sabah not aldigi defteri ogle arasinda silip ogleden sonra ben ders notumu gecirmisim.Hasta olup yataga dusmusuz,ilgilenmemisler doktor yuzu gormemisiz.2.kattan dusup kafamiz bacagimiz yarilmis,dikisi terzi Mehmet dayi atmis.Bayramlarda koridorda anne baba beklemisiz gelen giden olmamis.Yetimhane disindaki annesi babasi olan cocuklarla arkadaslik yapmak istemisiz , aileleri izin vermemis.Bisiklete cok sonra binmisim.Denizi lise yillarinda gormusum,Eglence merkezleri,alisveris nedir liseye kadar hic bilmemisim.Ayakkabilarimiz hep yirtik,montumuzun rengi hep soluk olmus.

Bunlar katlandigimiz acilarin bindebiri bile degildir.Turk-Kurt-Fransiz-Cerkez-Bangladeshli-Fil Disisahilli-Arjantinli ayrimi yapilmadan biz bu acilari cektik.Kimimiz okumayi basardi,kimimiz yanlis yollara sapti, kimimiz bir kopru altinda,bir parkta olu olarak bulundu bir sabah karsi,cogumuzda kagit ve eski toplayarak gecimini sagliyor ama hic bir Turk'u universiteye gondermediler , yada hicbir Kurt'u ortaokuldan almadilar, sonra Bangladeshli diye yuzune tukurmediler.Aciyi zorlugu INSAN olarak bu ulkenin butun bireyleri cekiyor.Adananin elektrik olmayan koyu, Mersin'in okulu olmayan kasabasi var.Buradada cocuklar dagi,bayiri,dereyi,aciyi asip okumaya gidebiliyor.Buradada insanlar ac kalabiliyor,buradada insanlar aci cekebiliyor.Ama biz yarin yanagindan gayri herseyde hep beraber diyebilmek icin hep INSAN'a yaklastik.Yetimhaneye o cocuklari Kurt-Turk-Fransiz diye ayirarak tikmiyor hayat.

Ulkenin yillardir ekonomik ve sosyal sorunlari var.Ulkenin dogu sorunu yok.Ulkenin egitim sorunu var , Manisa'nin da okulsuz koyleri , ogretmensiz okullari var merak etmeyin.Adana'nin da okuma yazma ogretilmemis insanlari var merak etmeyin.Yeter artik yahu , kapimi komsumuzu , okuldan arkadasimizi , can yoldasimizi bize Kurt Ali , Kurt Mehmet , Fransiz Remzi , Italyan Selami diye ayirt ettirmeyin.

Yaptiginiz ezik edebiyatinin ,devlet bizi eziyor edebiyatinin haddi hesabi yok.Devlet seni eziyorsa benide eziyordur.Ama biz yine de asirlar oldugu gibi kardes sofrasina herkesi davet ederek oturuyoruz iciniz rahat olsun kardes.Bu sofraya nefes alabilen butun canlilar oturabilir elindeki bicagi soframiza saplamamak kaydiyla.

Ha son olarak yetimhaneden cikip adam olmusum kardes , okumusum , pazarlarda su soguksu satarak para biriktirmisim,eylulde okul acilinca okul kiyafeti ve kitap-defter alabilmek icin.Koli tasimisim,araba temizlemisim,markette calismisim para biriktirmisim dershaneye gidebilmek icin.Universitemi bitirmisim , yuksek lisansa baslamayi dusunuyorum ,meslegimi sorarsan simdi bilisim,iyide kazaniyorum bana yetiyor cokca.Bu noktaya gelene kadar kimse Turk oldugum icin elimden tutmadi,kimse can ciger arkadasim Ferhat'a Kurt oldugu icin engel olmadi o da sinif ogretmeni oldu  o da.Simdi fikri hur vicdani hur Turkiye Cumhuriyeti Devletine yeni nesiller yetistiriyor bir Kurt yurttasimiz olarak.

Süper hocam. Ancak ne kadar yazarsan bu ve bunun gibi hainler anlamayacak. Bizim adımız kaç kere Türküz dersek o kadar faşisttir onlar diye anılacak. Türk Milliyetçiliğini karşılarında geçilemez yıkılamaz bir duvar olarak görenler daima kendilerine bakmayıp duvara mana bulurlar.

Avukat/Hukukçu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7714714
    7714714's avatar
    Erkek

kürt kökenliyim.babam kıbrıs gazisi.bende askeliğimi şırnakta yaptım.şimdide diyarbakırda öğretmenlik yapıyorum.biri beni kürt olduğum için eleştireceks önce benim kadar bu vatana hizmet edecek sonra eleştirecek hakkı varsa tabiki.insanın doğduğu yer ya da kökeni önemli değil.önemli olan bu vatan için ne yaptığı.kürt olupta batıdaki insanlardan devletine daha bağlı olanlarda var.ben kürtüm sen türksün ya da ben türküm sen kürtsün diye kutuplaşmaya neden olacak düşünceleri bırakın artık.kutuplaşacakak benbu vatana hizmet ediyorum sen vatanı sömürüyorsun diye kutuplaşın.

Toplam Hit: 22152 Toplam Mesaj: 134