Biz Doğu Evladıyız...
-
aferim size madalyasını verin şunun
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------
Yazını sonuna kadar okudum. İçtenlikle yazılmış olduğunu kabul ediyorum. Bişeyler ima etmeden olayın özünü, olması gerekeni yazmışsın. Bazen fikirler farklı da olsa okumak ve ordan bişeyler kapmak gerek.
Anlamadığım bi nokta var. İçinde "doğu" kelimesi geçtiği için hemen eziklik kompleksine girip daha yazının ne anlamda yazıldığını bilmeden yorum yapmak nasıl bi mantık ? Bikaç arkadaş götü tutuşmuş kedi gibi sağa sola üşüşüyor. Nedir bu stres kardeşim ? Biraz daha tartışsak biri onuncu yıl marşını okuyacak. Ne kadar gerizekalı bi komplekse sahibiz ya. Doğu batı kuzey güney diye ayrım yapan kaç dangalak var halen aramızda ?
Her bölgenin kendine has yaşam biçimi ve şivesi vardır. Hiç kimse bir lazın, bir trakyalının ya da bir kürdün kardeşlik düşüncelerine el atamaz... Mantığı olan doğru karar verir. Sonuç olarak hep var olan bu topraklardır..
-----------------------------işte herkes diyorki adam bölücülük yapıyor ayrım yapıyor
ama dediğin gibi okuduğunu anlamayınca sen gibi yorumlarda yapıyor insan.
-
Thelordmax bunu yazdı:
Yazını sonuna kadar okudum. İçtenlikle yazılmış olduğunu kabul ediyorum. Bişeyler ima etmeden olayın özünü, olması gerekeni yazmışsın. Bazen fikirler farklı da olsa okumak ve ordan bişeyler kapmak gerek.
Anlamadığım bi nokta var. İçinde "doğu" kelimesi geçtiği için hemen eziklik kompleksine girip daha yazının ne anlamda yazıldığını bilmeden yorum yapmak nasıl bi mantık ? Bikaç arkadaş götü tutuşmuş kedi gibi sağa sola üşüşüyor. Nedir bu stres kardeşim ? Biraz daha tartışsak biri onuncu yıl marşını okuyacak. Ne kadar gerizekalı bi komplekse sahibiz ya. Doğu batı kuzey güney diye ayrım yapan kaç dangalak var halen aramızda ?
Her bölgenin kendine has yaşam biçimi ve şivesi vardır. Hiç kimse bir lazın, bir trakyalının ya da bir kürdün kardeşlik düşüncelerine el atamaz... Mantığı olan doğru karar verir. Sonuç olarak hep var olan bu topraklardır..
-----------------------------Gerizekalı görmek istiyorsan aynaya bak, salak salak hakaret etme,
Birkaç afilli, ezilmişlik duygusu veren sözleri yazının içine sıkıştırmış
Sonunda ne mal olduğunu ortaya koymuş
Sen bunları görmeyecek kadar acizsen bu senin suçun,
Aşağıdaki yazıyı görmedin sanırım
2009da tekrar uyanmış bir milletin evlatlarıyız.
ne uykumuz var ne de uyumaya tahammülümüz.çünkü görüyorum ki kardeş; o kardeşlik şarkılarının aksine biz sadece BİZ olmalıyız...
-
Alıntını yaptıktan sonra muhattap olup küfür edeceğimi mi sanıyorsun? Kendin gibi birini bul. O kadarını yapmayacağım :)
Benim kadar milletçi olamazsın. Ben kendimi hayvan sembolleriyle avutup ırkçı safsatalar uydurmam.
Gerektiği yerde gerektiği açıklamayı yaparım. "Yıllardır söylenen kardeşlik şarkıların boş olduğu ve tek bi millet olarak kalmak" cümlesininin ne anlama geldiğini anlamayacak biriyle polemiğe giremem. Nutuk kitabını yutmadan bana ayak yapmayın.
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------BU VATAN TEK PARÇADIR BİLADER KİMSE BURADA DOĞU BATI KUZEY GÜNEY KAVGASI ÇIKARMAZ. VATAN TOPRAĞINI BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALIR. GEREKİRSE 10 YIL MARŞI DAHİL BÜTÜN MARŞLARDA BURADA TÜRKLÜK ADINA OKUNUR. HER BÖLGENİN KENDİNE GÖRE ŞİVESİ OLDUĞU KABUL EDİLİR. TÜRKÇE DİLİ DEĞİŞİK ŞİVELERE SAHİPTİR. ANCAK BAŞKA DİLDE BİR ŞİVESİ YOKTUR ! KARDEŞLİK ADI ALTINDA BÖLÜCÜLÜK DÜŞÜNÜLÜYORSA O KARDEŞLİĞE ELDE ATILIR LAFTA ATILIR !
-
ulan bizde içanadoludanız bizimde yolumuz okulumuz yoktu bizde kışın 15 km okula yürüdük
bizde öğlen araları simitle büyüdük
bizde paraya muhtaçtık
bizde açtık
bizde lastik ayakkabılarla gezdik
bizde kendi kültürümüzü okul müfredatlarında görmedik (alevilik)
Ama;
ne dağa çıkıp askerle savastık
ne örgüt kurup bölücülük yaptk
ne bayrağımızın rengini ne toprağımızın şeklini başka bir türlü düşünmedik
biz içanadoluluyuz aleviyiz demedik bir Türk'üz dedik...
Bu ülkenin bayrağının rengine toprağının sekline yan gözle bakan kim olursa olsun nereli olursa olsun aynı müdehaleyi görür
bırakalım bu eziklik bölücülük muhabetlerinide o olmayan diye tabir ettiğiniz kardeşliği canlandıralım.
-
ya siktir git lan
Buna da nasıl bravo diyip çanak tutuyorsunuz buram buram bölücülük kokan bir zırva.
-
fth-b bunu yazdı:
2009da tekrar uyanmış bir milletin evlatlarıyız.
ne uykumuz var ne de uyumaya tahammülümüz.çünkü görüyorum ki kardeş; o kardeşlik şarkılarının aksine biz sadece BİZ olmalıyız...
Burayı deşelersek çok şey çıkar.
Ben beyenmedim Yılmaz Erdoğan'dan cümleler var.
İçeriğide çok saçma.
-
vay a.q birisi cıkıp biz anadolu evladiyiz diye boyle birsey yazsa baslık açsa herkes Tebrik ederdi... yazık cok yazıkkk
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------Buram buram bölücülük ve ezik edebiyatı kokuyor,
Aşağılık kompleksi içeren bir yazı,
2009 da uyanmış, kardeşlik şarkılarıymış, kendi olmalıymış,
Hocam adam ne yapmış olursa olsunböyle yaparak sen de bölücülük yapmıyor musun ??