Büyük Deneye 1 Günden Az Kaldı
-
Tehlikeli bölgeye dikkat , demek ki deneyi yapan ahaliden yaşayan çıkmayacak =)
Ben kaçıyorm buralardan..
-
Rebelist bunu yazdı:
-----------------------------
Hoja anlamadım ben bu olayı bana biri dalgaya vurmadan anlatırsa sevineceğim .... Yani bu deney olursa Allah yoktur mu oluyor olay nedir ? Ne teorisini gerçekleştirmeye çalışıyorlar bu deney nedir yani ? Allah yokmudur ? Off kafam karıştı anlatın a.k ?
La anlatsanıza yaaaaaaaa -
lem canli canli deneyi gosteren bir kanal yokmu yha :S discovery channel fln anlasma yapsaydi :S
-
Rebelist bunu yazdı:
Rebelist bunu yazdı:
Hoja anlamadım ben bu olayı bana biri dalgaya vurmadan anlatırsa sevineceğim .... Yani bu deney olursa Allah yoktur mu oluyor olay nedir ? Ne teorisini gerçekleştirmeye çalışıyorlar bu deney nedir yani ? Allah yokmudur ? Off kafam karıştı anlatın a.k ?
La anlatsanıza yaaaaaaaa
hoacam , basitce bu deneyde atom alti parcaciklari hizlandirarak carpistirmayi planliyolar... deney sonucunda da Higgs parcaciklari olarak bilinen ve maddeye agirligini kazandirdigi dusunulen parcaciklarin olusmasi bekleniyor... boylece big bang in olusumu ile baglantili parcaciklari test etmis olucaklar... fakat bu carpisma sirasinda mini kradeliklerin olusma olasiligi birhayli yuksek.. tabi bunda korkulucak birsey yok, Stephen hawkingin soyledigine gore, kucuk captaki bir karadelik beslenicek birsey bulamadiginda kendi kendine yok olur.... fakat yuksek elektromanyetik alandan kaynaklanan Uzay-Zaman bukulmesi de sozkonusu.. ve boyle birsey olursa kontrol edilebilicegini sanmiyorum :) :P -
Şu anda kullanmakta olduğunuz interneti bile bulan adamlar(CERN) zaten olayın zararlarını hesaplayamayacak kadar mal değil mi?
Üstelik binbang meselesi olayın medyaya yansıyan kısmı.Bu deney sonucunda bilinmeyen bir çok atom altı parçacığın karakterleri tespit edilecek ki bu tespit de bilim dünyasında büyük bir yenilik demek. -
A.Einstein a göre yüksek miktarda kütle veya yüksek miktarda enerji ki bu bzim yaratıcağımız elektromanyetik dalga olucaktır zamanı bükebilr bu da demek oluyor ki.
Zaman kavramında farklılaşma sözkonusu olabilicektir tıpkı einstein ın bir güneş tutulması sırasında yaptığı deney gibi.min etkisi tahminime göre zamanda küçük bir farklılaşma olabilicekken max da bu zamanı büküp iki nokta arasında solucan deliği denen zımbırtı tarzı bişi açar ve zaman yolculuğunu mümkün kılabilr tabi bu zaman açısından.
Benim düşücnem bu yolla bigbang teorisi doğrulanmaya çalışılmasıyla beraber antimadde(karanlık madde) olarak bilinen bir madde ortaya çıkıcak ve bu yüksek miktarda enerji demek.
Benim bilgilerimin bi kısmı bu kadar yanlış olabilr aklımda kalanlar bunlar okuduklarımdan
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
Rebelist bunu yazdı:
Rebelist bunu yazdı:
La anlatsanıza yaaaaaaaa
hoacam , basitce bu deneyde atom alti parcaciklari hizlandirarak carpistirmayi planliyolar... deney sonucunda da Higgs parcaciklari olarak bilinen ve maddeye agirligini kazandirdigi dusunulen parcaciklarin olusmasi bekleniyor... boylece big bang in olusumu ile baglantili parcaciklari test etmis olucaklar... fakat bu carpisma sirasinda mini kradeliklerin olusma olasiligi birhayli yuksek.. tabi bunda korkulucak birsey yok, Stephen hawkingin soyledigine gore, kucuk captaki bir karadelik beslenicek birsey bulamadiginda kendi kendine yok olur.... fakat yuksek elektromanyetik alandan kaynaklanan Uzay-Zaman bukulmesi de sozkonusu.. ve boyle birsey olursa kontrol edilebilicegini sanmiyorum :) :P
Hm anladım hocam saolasın peki bu Allah' ın varlıgı ya da farklı bir yaratıcının oldugunu falan mı ispat edecek ya da Allah' ın olmadıgını ispat etmek mi amaçları ?? -
MelancholiTr bunu yazdı:
Hispanic bunu yazdı:
Eşşedüenlee :|
O kdarda korkma be hocam:) bişey olucağını zannetmiyorum..
hacı ben kormuyom o lafı sevgilim için sölemiştim -
Kreston bunu yazdı:
-----------------------------Şu anda kullanmakta olduğunuz interneti bile bulan adamlar(CERN) zaten olayın zararlarını hesaplayamayacak kadar mal değil mi?
Üstelik binbang meselesi olayın medyaya yansıyan kısmı.Bu deney sonucunda bilinmeyen bir çok atom altı parçacığın karakterleri tespit edilecek ki bu tespit de bilim dünyasında büyük bir yenilik demek.
hocam biraz geride risklerini anlatan bir link vermistim. orada bilim adamlarinin bu riskler uzerindeki tartismalarinin sonuclanmadigi yaziyo... -
la yeri gelmişken söyliim dedim türkiyedede parçaçık hızlandırı kuralacak haberiniz varmı 2010 damı ne başlanacak ama bu doğrusal hızlandırıcı olacak 10 üniversitenin katkısıyla :D