Çalışan Polis Gören Var Mı ?
-
Type-R bunu yazdı:
-----------------------------Mesajımı okuduysan ben değil ailem vergi ödüyor.Ancak vergi paralarının bir kısmınıda ben onlara veriyorum yaptığım freelance işlerden.Ailemin veya ailemdeki bireylerin vergi numaralarını kimseye vermek zorunda değilim.
-----------------------------
hocam bırak Allah aşkına ya böyle bi saçmalık olabilirmi yaptığın işe yaptığın iş için fatura kesemiyosun bumu vergi vermek. Bırak vergi veriyorum deme Allah aşkına ya -
Type-R bunu yazdı:
T01G4 bunu yazdı:
-----------------------------hakkın yoksa hangi haklarını helal etmediğini söylüyorsun
-----------------------------Haktan kastım.Vatandaş olarak haklarımdır.
-----------------------------bak hocam dediğinin arkasında durmuyorsun biri söyledi die şimdi vatandaşlık hakkım diodun. noldu vergi hakkın?
yoo alınganlık değil hocam babam polis olmasada savunurdum çünkü ben ülkemi ve beni koruyanları neden savunmayayım?
-
serbest(freelance) muhasebeciyi anlarım çünkü o adam vergi verir. Ama serbest web tasarımı grefikerlik yapıp vergi vermeyen adamında bu ülkeden birşey beklemeye hakkı yoktur.
örn. karı satayım uyuşturucu satayım yetim hakkını biriktirip ailemin vermesi gereken vergi yerine vereyim ve ben vergi veriyorum diyeyim oldu mu sizce??
Freelance(serbest) çalışıyorum ukalalığı yapmak ile kaybediyorsun en başta. BT sektöründe ki bu tabir, resmi olarak geçerli değildir ne vergisi nede algısı olabilir..
-
T01G4 bunu yazdı:
Type-R bunu yazdı:
-----------------------------Mesajımı okuduysan ben değil ailem vergi ödüyor.Ancak vergi paralarının bir kısmınıda ben onlara veriyorum yaptığım freelance işlerden.Ailemin veya ailemdeki bireylerin vergi numaralarını kimseye vermek zorunda değilim.
hocam bırak Allah aşkına ya böyle bi saçmalık olabilirmi yaptığın işe yaptığın iş için fatura kesemiyosun bumu vergi vermek. Bırak vergi veriyorum deme Allah aşkına ya
-----------------------------hocam bunu tartışmanız yersiz bence şöyleki aldığımız sakıza bile vergi ödediğimiz için saçma olur
ayrıca şöyle düşünelim diyelimki sabancı grubu yılda on bin tane polisin maaşı ödeyecek kadar vergi veriyo
işsiz bi aile babasıda hiç vermiyo peki şimdi sabacı grubun hakkı varda o ailenin yok mu ?
hak meselesi vergi vermekle ölçülmez..
-
T01G4 bunu yazdı:
Type-R bunu yazdı:
hocam bırak Allah aşkına ya böyle bi saçmalık olabilirmi yaptığın işe yaptığın iş için fatura kesemiyosun bumu vergi vermek. Bırak vergi veriyorum deme Allah aşkına ya
-----------------------------Vergi verip , vermeme kelimesini sana sorupta veya danışıpta kullanıcak değilim.Her vergimizi aile olarak ödüyoruz.G.B Bilgisayar şirketi bana iş getirir ve bende o işlerin parasını alırım.G.B bilgisayar ile müşteri arasındadır fatura diyaloğu.
-
yascakucuk bunu yazdı:
T01G4 bunu yazdı:
Type-R bunu yazdı:
-----------------------------hocam bunu tartışmanız yersiz bence şöyleki aldığımız sakıza bile vergi ödediğimiz için saçma olur
ayrıca şöyle düşünelim diyelimki sabancı grubu yılda on bin tane polisin maaşı ödeyecek kadar vergi veriyo
işsiz bi aile babasıda hiç vermiyo peki şimdi sabacı grubun hakkı varda o ailenin yok mu ?
hak meselesi vergi vermekle ölçülmez..
-----------------------------hocam bende onu diyorum vergiyle hakkı olduğunu söylüyor ki alakası yok
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------serbest(freelance) muhasebeciyi anlarım çünkü o adam vergi verir. Ama serbest web tasarımı grefikerlik yapıp vergi vermeyen adamında bu ülkeden birşey beklemeye hakkı yoktur.
örn. karı satayım uyuşturucu satayım yetim hakkını biriktirip ailemin vermesi gereken vergi yerine vereyim ve ben vergi veriyorum diyeyim oldu mu sizce??
Freelance(serbest) çalışıyorum ukalalığı yapmak ile kaybediyorsun en başta. BT sektöründe ki bu tabir, resmi olarak geçerli değildir ne vergisi nede algısı olabilir..
-----------------------------Ben karı satıp , uyuşturucu tacirliği ile mi geçiniyorum ? Verdiğin örnekler çok abes.
Ukalalık falanda yapmıyorum , öğrenci olduğum için freelance çalışıyorum bu sektördeki birçok kişi gibi.
-
Type-R bunu yazdı:
T01G4 bunu yazdı:
Type-R bunu yazdı:
-----------------------------Vergi verip , vermeme kelimesini sana sorupta veya danışıpta kullanıcak değilim.Her vergimizi aile olarak ödüyoruz.G.B Bilgisayar şirketi bana iş getirir ve bende o işlerin parasını alırım.G.B bilgisayar ile müşteri arasındadır fatura diyaloğu.
-----------------------------bak hocam dediğinin arkasında yine durmuyorsun freelance dedin freelance serbest demek şimdide bilgisayar şirketi diyorsun. ailem veriodu vergiyi diosun şimdide bilgisyar firması diosun. hangisine inanalım?
-
Peki olaya şöyle bakalım..
Polisin vatandaşı koruma ve asayişi sağlama görevleri yok mu ? VAR
Bende kişisel olarak ülkemdeki polisin bunları yerine getirmediğini düşünüyorum.Kişisel düşüncem budur.
Bunada ne kulp takıcaksınız çok merak ediyorum.
-
T01G4 bunu yazdı:
Type-R bunu yazdı:
Hocam mesaj kalabalıklarına ve polemiğe gerek yok. Tamam baban iyi polis olabilir ona kimse birşey demiyor. Polislere sözüm yok ancak Türkiye seninmiş gibi mesaj atman hoş değil.Her vatandaş vergi versede vermesede bu devlet üzerinde hakkı vardır.
İş yapmasakta aldığımız her malda %18 vergi ödüyoruz.
Askerlik yapıyoruz.
Yani bunlar demek oluyor bizimde devlette hakkımız ve eleştirme özgürlüğümüz var.