folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çalışan Polis Gören Var Mı ?

Çalışan Polis Gören Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek
    polis vergi vermiyor mu bu mu derdin senden çok vergi vermiyorsa bende namerdim. çıkart bordronu göster yiyorsa yapılan operasyonlar yakalanan faili meçhuller polisi siyasete alet edenlere laf yok de mi polis yakalar arkadaşım salıverenlere laf yok di mi burda maval okuma boşa ya nasıl baktığını bilmiyorsun ya da büyük ihtimalle kuyruk acın var...

çok uzakta uzak denizlerde...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

ulen ayda: 300 lira gelir vergisi

12 lira damga vergisi ödüyorum.

500-600 ssk primi ödüyorum.

devlet en çok çalışan ücretlilerden vergi topluyo. bunları sorgulamak iyi hoş da burası yeri değil. ama tartışmak için yeri olabilir.

her kurum kuruluşta olduğu gibi işinin hakkını vermeyen insanlar vardır, polisler de de gördüğün noksanlar: çok beleşciler (bun da biz alıştırıyoz, dolmuşa biniyo para almıyoz, dükkana geliyo saygı gösteriyoz adamlar bedava geçinen robotlara dönüyorlar.) bir çayın hesabını yaparlar.

cimridirler. meğersem 2 000 tl. maaş alıyorlarmış. üniv mezunu 4-5 yıl hizmeti olanlar. dedim vay be ben o maaşı alıcam, bi öğlen yemeğinin hesabını mı yaparım. ama bedavacılığa biz alıştırıyoz işte. dükkan sahibiysek yalakalık yapıyoz, ufak defek şeylerden para almıyoz, otobüscüysek bedava bindiriyoz. d

trafik polislerine 90 liralık cezadan kurtulmak için 20 lirayı feda ediyoz, çorba parası şu parrası al falan. biz elimizle beleşçi ediyoruz onları aslında. mesleğin içine girmeden anlayamazsınız.

siz de olsanız. kendinizi dövüşün ortasına atmazsınız.açık söylüym polis olsam bi olay haberi alsam bende olaydan sonra giderim. hırsızlık, gasp bunlar hariç, bazı bölgelerde günlük kavga çıkartan mahalleler var, birbirini yerler hep , gidip kendimi niye yoruym. duruma göre davranırım.

amadevletin malı deniz, yemeyen keriz mntığıyla değil. aldığım parayı hak etmek için görevimi yaparım tabiki.

///______________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Posmort3m
    Posmort3m's avatar
    Erkek

evet yapıyorlar karakolda normalde 10 kişinin yapması gereken bir işi 6 kişi yapıyorlar...normalde en az 2 kişi devriye atmak gerekirken duruma göre tek kişi devriye atıyorlar..

pazar gunu tatil olan evrak işlerinde görevli olan polis memuru , personel açıgından dolayı goreve cagırılıyor gık demeden görevine geliyor..

çevik kuvvet personeli mesaisi olmadıgı halde gece 1 telefonda kalkıp gorev yerine gidebiliyor..

asayiş ve trafik teki memurlarımız gerek sivil gerek resmi olarak duzenli olarak belirtilen devriyeleri atmaktadırlar(yani kolaçan)

yapılabilecek suç önleyici tedbirlerini aldıklarını dusunuyorum..suç oluşumunda da artık eskisi gibi birisini işkenceyle konusturmak zorla kabul ettirmek yok..delil den olaya sanıga gidiliyor..zaten delile dayandıramazsan mahkeme tarafından bozuluyor..!!

kimlik tasımadıgı gerekçesiyle ceza yazan polis şerefisiz bidaha olmasın diyen iyi polis..!!oysaki kimliğini yanında tasımadıgın zaman kimliğini ispat edene kadar karakolda -24 saat saati gecmeyecek surede- misafir edebilirler..kabahatler kanuna göre ceza yazabilirler...

ters yöne giren , kırmızı ışıkta geçen , radar a 180 le giren adamlara ceza yazan işlem yapan polis memuru şerefsiz..

ters yone girene göz yuman kırmızı ısıkta gecene göz yuman iyi ,bunun sonucunda yaşanan trafik kazalarında nerde guvenlik nerede polis ambulans diye bagıran hakkını helal etmeyen vatandaslarımız oluyor malesef..

uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Type-R
    Type-R's avatar
    Erkek

Öncelikle topiğe mesaj atan herkese tek tek teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir beyin fırtınası ve fikir alışverişi oluyor.

Daha önce emniyetin içine 1-2 kere arkadaşlarımın işi için girdim.Onun haricinde emniyette işim olmadı, yani kuyruk acım yok.

Ayrıca ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak kurumlar hakkında fikrimi söyleyebilirim , düşüncelerimi aktarabilirim bu en doğal hakkım.

Ayrıca burada sizlerle , fikirlerimi , duygularımı paylaşamayacaksam forum neden var ki ?

Az önce geldim eve, kapı önündeki ağaca dalıp arabanın arka bölgesine bir miktar hasar verilicek düzeye geldi.Çıktım baktım 10 metre ötede bir polis sigara içip yuvarlak duman çıkartıyordu.

Herhangi bir provoke veya siyasi düşünce yayma, yönlendirme amacında değilim.

Bir vatandaş olarak düşüncelerimi , fikirlerimi iletiyorum sadece.Düşünce özgürlüğü var.

Ama bazı arkadaşlar sürekli olarak birşeyin peşinde olduğumu söylüyor, ilginç.

Tabii ki düşünce özgürlüğü var, onlarda benim hakkımda ki düşüncelerini iletebilirler ;) Anlayana.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Type-R
    Type-R's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------

Öncelikle Devletin güvenlik güçlerini beğenmiyorsan Türkiye'de durmak zorunda değilsin başka ülkeler var oralara gidebilirsin senin seçimin.Ama Türkiye'de yaşayıpta polise hakkımı helal etmiyorum diyorsan biri seni öldürmeye,tecavüz etmeye,soymaya kalktığında imdat polis diye bağırmayacaksın !

Herkes haddini bilecek.

Siz polislerin ne şartlarda çalıştığını bilmeden konuşuyorsunuz.12/12 (24 saatlik her günün 12 saati çalışıyor izin almak imkansıza yakın !) çalışan polislerin ne zorluklar yaşadığını tüm iş stresinden sonra bir de evdeki durumlarla karşılaştığında özel hayatını işine yansıtmamak için herşeyi içine attığını ve dayanamayan bazılarının cinnet geçirdiğini biliyorsunuz.

Tüm bunlar ortadayken kalkıpta cep telefonuyla konuşan bir kaç polis yüzünden tüm teşkilatı suçlamak ve hakkımı helal etmiyorum demek vefazılık,ahlaksızlık ve hatta ihanettir.Kızgınlığınız olabilir hatta polislerden şikayetçi de olabilirsiniz.Bunun çözüm yeri forumlara konu açarak polisi karalamak değil mahkemelere başvurmaktır.

Hangi ülkede yaşayacağıma bırakta ben karar veriyim, arkadaşım.

Forumlarda fikirlerimi iletemeyeceksem , forum ne işe yarar ki ? :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Type-R
    Type-R's avatar
    Erkek

rappermcs bunu yazdı:

İşte bu yüzden burnuma provoke kokuları geliyor dedim.

Bunun yeri burası değil. o halde T.C. vatandaşıyız her sektörü yatıralım masaya hangi birine hakkını helal edeceksin 1 kaç işini doğru yapmayan dallama yüzünden??hangi resmi yada özel kurum yaptığı işi dört dörtlük yapıyor. ülkemiz hassas bir döneminde askere polise bu dönemde sahip çıkacaksın çürüğüyle sağlamıyla senin vazifen bu..

diyeceğim o ki bu sana bana düşen bir VAZİFE değil yargılamak sorgulamak!

Yargılamak , yargı kurumlarının.

Denetlemek , denetleme kurullarının işi.

Ben sadece fikirlerimi , gördüklerimi , düşüncelerimi iletiyorum.

Buda en doğal hakkım.Kimseye hakaret etmiyorum birşey yapmıyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Type-R aşağıdaki mesajını beğendim :)

İşte Şu malum TR şartlarında herkes birşeylerin peşinde olduğu için hassasız. eğer varsa anlık bir yanlış tepkim kusura bakma. ancak derdim yıkmak, özgürlükleri kısıtlamak, despotluk değil. Amacım sadece sahip çıkmanın çıkar tek yol olacağını göstermek. 

Aynen dediğine katılıyorum güzel bir beyin fırtınası oldu ve şöyle güzel bir nokta daha var ki provoke amacı güden vatanı bölme amaçlı birileri gelir de bu topic i okursa en azından halen bizim burada olduğumuzu anlar ve gereken göz dağı gerektiği yere gider..

Type-R bunu yazdı:

Öncelikle topiğe mesaj atan herkese tek tek teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir beyin fırtınası ve fikir alışverişi oluyor.

Daha önce emniyetin içine 1-2 kere arkadaşlarımın işi için girdim.Onun haricinde emniyette işim olmadı, yani kuyruk acım yok.

Ayrıca ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak kurumlar hakkında fikrimi söyleyebilirim , düşüncelerimi aktarabilirim bu en doğal hakkım.

Ayrıca burada sizlerle , fikirlerimi , duygularımı paylaşamayacaksam forum neden var ki ?

Az önce geldim eve, kapı önündeki ağaca dalıp arabanın arka bölgesine bir miktar hasar verilicek düzeye geldi.Çıktım baktım 10 metre ötede bir polis sigara içip yuvarlak duman çıkartıyordu.

Bir vatandaş olarak düşüncelerimi , fikirlerimi iletiyorum sadece.Düşünce özgürlüğü var.

Tabii ki düşünce özgürlüğü var, onlarda benim hakkımda ki düşüncelerini iletebilirler ;) Anlayana.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek

Type-R bunu yazdı:

bir iki kere gittiğin yer hakkında bu kadare genel konuşabilme hakkını nerden alıyorsun öyleyse ?  ekip otosu benzin yakıyor ! günlük limitlerden haberin var mı ? ihbar gelmedikçe ne yapacak adamlar güneşin alnında sen bana deki ihbar geliyor anons geliyor kimse gitmiyor eyvallah karakol ekipleri iş kovalamaz gelen anonsları değerlendirir. anons gelmiyorsa ihbar yoksa ne yapsın peki dağ bayır dere tepe dolaşsın mı o benzinle bi yere gidemezsin sen bilmeden konuşuyorsun kızdığım nokta bu öğren ondan sonra kritik yapalım. ;)

çok uzakta uzak denizlerde...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Posmort3m
    Posmort3m's avatar
    Erkek
    Type-R bunu yazdı:

ben bu kadar art niyetli adam görmedim yahu neden sana böyle gozukuyor anlamıyorum..

3 gun once evımızın onun de diregi yıkıp kazaya sebep olan şehir içinde hız yapan hayvanı aracın içinden sağ salim cıkartmaya calışan polis memurunu goruyorum ki veya kaza yerinde bulunan meraklı kalabalıga tekrar bir kaza olabilecegi ihtimali üzerine  kalabalıgı dagıtmak ilaf anlatmaya çalışan afedersin kıcını yırtan polis memurunu goruyorum ki??

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Type-R
    Type-R's avatar
    Erkek

sau_nightmare bunu yazdı:

bir iki kere gittiğin yer hakkında bu kadare genel konuşabilme hakkını nerden alıyorsun öyleyse ?  ekip otosu benzin yakıyor ! günlük limitlerden haberin var mı ? ihbar gelmedikçe ne yapacak adamlar güneşin alnında sen bana deki ihbar geliyor anons geliyor kimse gitmiyor eyvallah karakol ekipleri iş kovalamaz gelen anonsları değerlendirir. anons gelmiyorsa ihbar yoksa ne yapsın peki dağ bayır dere tepe dolaşsın mı o benzinle bi yere gidemezsin sen bilmeden konuşuyorsun kızdığım nokta bu öğren ondan sonra kritik yapalım. ;)

Hocam tabii ki ihbara göre çalışıyorlar , ya da bir emre göre.

Ancak oturduğum semt çokta büyük bir yer değil kaldı ki daha bu sabah polis arabama zarar vericek düzeye gelen bir olaya müdahale etmedi 10 metre ötede.

Galata köprüsü vs. gibi yerlerde gün ortasında esrar içen, bali çekenlere bir müdahale eden vs. yok.

Sivil polis çok olabilir ama bu tür şeylere müdahale etmiyorsa benim için anlamı yoktur.

Öğrende gel vs. hocam bu tür lafları ben ilkokul 3.sınıfta bıraktım maalesef ya.

Toplam Hit: 12346 Toplam Mesaj: 107