folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dershaneler Kapatılmalı Mı ? (Siyasete Girmeden)

Dershaneler Kapatılmalı Mı ? (Siyasete Girmeden)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Ayro bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı

Okullardaki ogretmeni yillik sozlesmeli al. Her sene sozlesmesini performansina gore yenile. Bak bakalim dershaneye ihtiyac kaliyor mu?

Hocam şunu okumanı tavsiye ederim : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25177904.asp

Özet : 80'li yıllarda İzmir sınavlarda başarı sağlıyor. nedenini araştırıyor Yılmaz Özdil , Türkiye'nin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapmış ve emekliliği gelmiş kişiler İzmir'e tayyin çıkartıp oradan villa alıp emekliliği orada geçirmek istiyor.

Tabi tecrübeli, eğitimli ve kariyerinin sonuna gelen öğretmenlerin tutumu başka. Bu yüzden başarılı oluyor. Yılmaz Özdil siyasi olarak ; günümüzüde öğretmenlerin bırakın İzmir'de ev falan alacak durumunu, borçsuz öğretmenler bile bulmak zor diyor.

Öğretmek önemli iştir. Öğretmenlere, nasıl öğreteceğini öğretmek lazım güzelim üniversitelerimizde. Kızlar vardı ; evini bok götürüyor, kültür sıfır, bilgi sıfır ama süslenip dışarı gitmek lafı geçtimi , barlarda gördüğün o taş gibi kızlara dönüşüyorlar. Ve bunlar okul öncesi yada eğitim fakültesinde birşeyler okuyorlar. Bir çoğu mezun oldu, öğretmenliğe başladı.

Türkiye'de eğitim kimlere emanet ! 

**

Türkiye'nin en büyük sorunu ; eğitim-öğretim ayrımını yapamamamız. Okullar eğitim yuvası diyoruz, yuvada eğitim yok. 2+2=4 deniyor. Hadi öğretim var eyvallah diyorsun, öğretim demek için bin şahit ister.

Önceden öğretmenler 'aydın nesil yetiştirmek' gibi bir amaç sahibiydiler. Şimdi götümüzü devlete dayayalım, sülalemiz rahat olsun modundalar. Aradaki fark büyük, telafi etmek çok güç olur. Sadece sözleşme işi değil. 

Bugün sözleşme yapsan , kalite standartı koysan ve gerçek anlamda uygulasan ; okullarda öğretmen açığı olur. Kaliteyi düşük mü tutacaksın ? O zaman  hiç koymamak daha mantıkı

aynen öyle 

Şuan harbiden bi öğretmen kalite testi yapılsa ve tam anlamıyla teftiş edilse okullar belki öğretmenlerin  %15 kadarını işten çıkarmak gerekir.

O %15 inin diplomasını iptal edeceksin.Sen öğretmenlik okumadın lise mezunusun şimdi siktir git ister tekrar üniversite oku ister pazarcı ol senin öğretmen olmaya hakkın yok diyeceksin.

Derse gelmeyenini mi dersin,işlediği dersi kendiside bilmeyenini mi dersin,öğrenciyle sidik yarıştırıp egosunu tatmin etmeye çalışanı mı dersin bir ton gerizekalı öğretmen sıfatı olan insan dolu okullarda.

EDIT:.Tabiki pazarcılığı hor görmüyoruz ama üni. mezunu olmak gerekmiyor ondan söyledim yanlış anlaşılmasın.

u235 tarafından 03/Ara/13 01:33 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Dershaneleri kapatma kararı almak nasıl bi kafadır anlayamadım , Öyle pat diye yapılacak iş değil sonuçta dershanelere 1-2 sene süre tanınmalı. Birde şu sırf soru çözdürüyorlar , al sende yap diyen ve dile getiren adamlar artık kendilerini aşmış cahillikte sınır tanımaz hale gelmişler diyorum başkada bişey demiyorum.

Adamlar sana direk testi dayamıyor zaten,hocalar konuyu anlatır dersini işler ödev olarak ta tutar sana test verir.Allah aşkına hangi çocuk okuldan evine gidip test çözer kolay kolay dershaneler ayrı zamandada ders çalışma alışkanlığı edinmemizi sağlıyor diye düşünüyorum.Çünkü bi nevi tekrar etmiş oluyorsun.
    Birde neymiş herkez gidemiyormuş dershanelere bir babanın çocuğu  gitmek istese o adam onu her durumda boğazından kısar üstünden kıyafetinden kısar gönderir yine yok öyle bi durum eğer o çocuğu okutuyorsa katlanacak bu durumlara.Eee ozaman özel hastanelerde kaldırılsın ozaman onada kimse gidemiyor..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    tolgaStain bunu yazdı

Dershaneleri kapatma kararı almak nasıl bi kafadır anlayamadım , Öyle pat diye yapılacak iş değil sonuçta dershanelere 1-2 sene süre tanınmalı. Birde şu sırf soru çözdürüyorlar , al sende yap diyen ve dile getiren adamlar artık kendilerini aşmış cahillikte sınır tanımaz hale gelmişler diyorum başkada bişey demiyorum.

Adamlar sana direk testi dayamıyor zaten,hocalar konuyu anlatır dersini işler ödev olarak ta tutar sana test verir.Allah aşkına hangi çocuk okuldan evine gidip test çözer kolay kolay dershaneler ayrı zamandada ders çalışma alışkanlığı edinmemizi sağlıyor diye düşünüyorum.Çünkü bi nevi tekrar etmiş oluyorsun.
    Birde neymiş herkez gidemiyormuş dershanelere bir babanın çocuğu  gitmek istese o adam onu her durumda boğazından kısar üstünden kıyafetinden kısar gönderir yine yok öyle bi durum eğer o çocuğu okutuyorsa katlanacak bu durumlara.Eee ozaman özel hastanelerde kaldırılsın ozaman onada kimse gidemiyor..

evet, babası varsa boğazından kısar gönderir.. 

...said addicted.
Toplam Hit: 11677 Toplam Mesaj: 94