Dershaneler Kapatılmalı Mı ? (Siyasete Girmeden)
-
Keyr00t bunu yazdı
dershaneler kapatilmalimi ?
öncelikle dershaneler kapatilmayacak zaten özel okula dönüşecek.
Faydalı faydasız, eğitim sistemi kötü, dershane eşitlik sağlar, dershane gereksiz vs.
bütün bu tartışmalar asıl meseleyi görmemizi engelliyor....
Gelelim asıl meseleye;
Devlet eğitim sistemini düzeltme gibi bir işin altına girmeyecek çünkü eğitim sistemini devletin olmaktan çıkaracak. Bu ulus devlet modelinin bitmesiyle bağlantılı bir mesele aynı zamanda.
Ulus devlete bağlı milli eğitim ve ona uygun formasyon, marş, eğitim tipolojisi, kemalizm, hepsi yıkılıyor.Sadece türkiyeyle ilgili değil bu iş dünyada ulus devletin tasviyesinin bir sonucuda aynı devlet kurumlarının özelleşmesi gibi eğitiminde özelleşmesini getirecek.Bir sonraki aşama polis işinin özelleşmesi olacak.(bknz: artan güvenlik firmaları ve güvenlik çalışanlarının polisten çok olması)
Bu yüzden devlet düzeltmeyle uğraşmayıp eğitimi tamamen özel sektöre verecek.
Böylece herkes istediği dilde eğitimde yapabilecek.
Mesela birileri kürtçe eğitim veren okul açacak kimsede kalkıp ben kürtçe eğitim alamıyorum diyemeyecek ama kürtçe eğitime talep olmayacağı için şirket batacak böylece o meselede çözülecek çünkü günümüzde türkçe eğitime bile talep yok.
Devlet böylece bu zırvalıklardanda kurtulup yükünü hafifletecek özel hastane modeli gibi özel okullara vatandaşı için belirli ücretler ödeyecek ki bu şuanki milli eğitimin yükünden çok daha az maliyetli bir iş
dershane meseleside bunun en zayıf halkası ayrıca ortada bir cemaat mevzusu olduğu için bir taşla 2 kuş vurma misali değişeme buradan başlıyorlar.
Geri kalanı zırvalık..
Not: Bu durumda tüm okullar özel olacağı ve birer ticarethaneye dönüşüp öğrenci kapmaya çalışacağı için eğitim kalitesinde birbiriyle yarışıp rekabete girecek ve öğrenciler daha kaliteli eğitim alabilecek. Salla başı al maaşı gel tahtaya iki şey yaz git öğretmen modeli bitmiş olacakBöylemi olur biraz tartışmak lazım
Dershaneleri kapatmak bence mantıklı olandır çoğu kişiden duyuyorum sürekli soru çözdürdüklerini At yarışı değilki bu öğrenciyi bukadar zorlayasın. Dershaneler'in sınavı kazandırmasının sebebi belli Planlı çalışma sistemi ve Ticari kaygıların olması.
Eğitim sisteminin değişmesi yönündeki en güzel şey Meslek Liselerinin artması ben mesleğime o yıllarda karar vermiştim üniversiteyide buna göre seçip ilerlemiştim sanıyorumki benim haricimde bir çok kişide 14-15-16 yaşları arasında ne iş yapacağını belirleyebilir, kimse bana o yaş küçük vs. demesin tamamen bizim toplumun yetişmesinden kaynaklı bişi Cem Yılmaz gösterisinde çok güzel özetliyor bu konuyu çocuğun yemeğini babası alır, annesi yedirir, halası ağzını siler, durum böyle olup çocuğa sen hiç bir sorumluluk yükleme ver eline telefonu Facebook, Twitter oynasın sonra üniversiteye gelince ne bok yiyeceğini bilemesin bugün tanıdığınız üniversitede okuyan herhangi birine sorabilirsiniz mezun olunca ne yapıcaksın diye %90'ı ne iş yapacağını bilmiyor TBT'de bununla ilgili bir sürü konu var mezun oldum ne iş yapacağım.
Eğitimin değişmesiyle beraber aile yapısınında değişmesi şart herşeyi ana, babadan bekleyen bir çocuktan ne umabilirsinki babası önüne sunmuş herşeyi zaten adam niye çalışsınki benim yaşıtlarımdaki insanların şuan birşeyleri başarabiliyor olması muhtemel küçük yaşlarda yaz aylarında hafta sonlarında harçlık niyetine para kazanmak için bir yerlerde çalışmasıydı diye düşünüyorum en azından büyük etkisi olduğu kesin.
Eğitimin kötü olması öğretmendende kaynaklı ayrıca öğrenciden de eğitim verdiğim için biliyorum birde öğretmen tarafından bakılmalı olaya...
-
renegadealien bunu yazdı
Eğitim sistemini değiştirmeden,
Sınav sistemini değiştirmeden,
Öğretmen kalitesini arttırmadan,
Dershane kaldırmak kadar gereksiz ve gerzekce bir tutum olamaz.
-
bir sürü şey yazdım. sayfa yüklenmedi gümledi yazılanlar :) tekrar yazmaya üşendim yazarım bi ara :)
-
siyasete girmeden deniyor ama zaten konunun kendisi siyasi
dersanelerin kapanması yada bu konudaki haberler cemaati aklama operasyonundfan başka birşey değildir
merak eden olursa yazar çizeriz
-
Sınav sistemine bakıyoruz.
Ben meslek lisesi çıkışlı olacağım bu sene, ben yıllardır. Biyoloji-Fizik-Fen konuları görmüyorum, Matematik deseniz tek düze işte, ben sınava girdiğim zaman benim gideceğim bölüm Matematik-Biyoloji-Fizik ve Fen konulrından taban puan hesaplaması yapıyor. Şimdi böyle bir sistemde, sen köten gelen çocuğuda, düz lisede okuyan çocuğuda, kolejden gelen çocuğuda aynı sınava tabi tutuyorsun.Yanlış, işte bu yanlış dedim konular üzerindeki, eksikliği dershane tamamlıyor. Çocuk biyolojinden hiç soru çözememektense, 6 soru çözsün diyor. Bunun neresi yanlış, bu yapılan uygulama. Türkiye tarihindeki belkide, en kara lekedir. Bir insanın bir çok özgürlük hakkında kısıtlama koyabilirsiniz, ama sağlık - eğitim. Bu temel unsurların önüne geçmeniz, hiç kabul görülecek bir davranış değildir.
Bu yüzden, sisteminden, okulununda, parasınında, kolejininde, sınavınında anasını sikeyim..
-
Keyr00t bunu yazdı
Not: Bu durumda tüm okullar özel olacağı ve birer ticarethaneye dönüşüp öğrenci kapmaya çalışacağı için eğitim kalitesinde birbiriyle yarışıp rekabete girecek ve öğrenciler daha kaliteli eğitim alabilecek. Salla başı al maaşı gel tahtaya iki şey yaz git öğretmen modeli bitmiş olacak
buna cevap olarak şunu veriyorum:
renegadealien bunu yazdıEğitim sistemini değiştirmeden,
Sınav sistemini değiştirmeden,
Öğretmen kalitesini arttırmadan,
Dershane kaldırmak kadar gereksiz ve gerzekce bir tutum olamaz.
yani Keyr00t önce yap, sonra kaldır. sondan başa doğru gitmek çok saçma. ve bence bahsettiğin şeyler olacak şeyler değil, ama hadi harbiden planlandı olacak diyelim, kısa sürede olabilecek şeyler değil. ara süreçte öğrencisi öğretmeni hademesi tüm halk madur olacaktır.
-
Öğrenciyi kapma ne ya ? Ulan parayı ben veriyorum. Kim kimi kapıyor, ister giderim ister gitmem. Ne saçma düşünüyorsunuz, aklınız mı yok. Ulan var mı çocuğunuz ? Göndermeyin mk, okula falan. Basın parayı madem kapanmasını istiyorsunuz, gönder özel okullara. Ne yapıcan devlet okulunu ? Madem güveniyorsun o kadar çocuğuna...
-
endenius bunu yazdı
siyasete girmeden deniyor ama zaten konunun kendisi siyasi
dersanelerin kapanması yada bu konudaki haberler cemaati aklama operasyonundfan başka birşey değildir
merak eden olursa yazar çizeriz
Hocam AKP bu işi ellemedi diyelim ;
oturu tartışıyoruz sadece, fikir alışverişir. Dershaneler Türkiye'de gerekli mi yoksa gereksiz mi ? Kapatılmalı mı yoksa kapatılmamalı mı ?
--
dershaneler özel okula dönüştürülse de dershaneler kapatılmış oluyor. Özel sektör tehlikelisini anlatmıyorum bile.
Öte yandan hangi dershaneler ? Ben keman dersi almak istiyorum, o dershane mi ? Güzel Sanatlara hazırlanmak istiyorum, bunları yapanlar dershane mi ? Eğer bunlarda kapanıyorsa , "bu iş zor". Yok bunlar kapanmıyorsa, "kardeşim onlar gidiyorda biz niye gidemiyoruz" diye arıza çıkar.
Siyaset bambaşka bir boyutu. Biz siyasetten çok, eğitim sistemini konuşuyoruz. Dershanelerin olması iyi mi kötü mü ? Gerekli mi gereksiz mi ? Halk için hangisi daha iyi, kalite için hangisi daha iyi.
Siyasi olan bir konu var burada : http://tahribat.com/Forum-Dershane-Tepkisi-186657/ İsteyen buradna devam edebilir siyasi kısmına.
-
Herkes fen lisesi çıkışlı süper sonik beyinli olmadığına göre dershaneleri kapatmak gereksiz..
adam sınava hazırlanacak eğer okulda aldığı eğitim yeterli ise zaten gitmez dershaneye bu kadar basit bi mantık.
-
mahallenin lisesinde okuduk sayısal öğrencisiydik fizik öğretmeni at yarışı tutkunuydu adamı her sınavda yarışla hipnoz edip ders geçtik yaşken eğildik bi de üniversite mi kazanacaktık.bu öğretmenlerle öğrenciler eşit diyenin ben ...... :-)