folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dershaneler Kapatılmalı Mı ? (Siyasete Girmeden)

Dershaneler Kapatılmalı Mı ? (Siyasete Girmeden)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Eğitim sistemini değiştirmeden,

Sınav sistemini değiştirmeden,

Öğretmen kalitesini arttırmadan,

Dershane kaldırmak kadar gereksiz ve gerzekce bir tutum olamaz.

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmuT38
    UmuT38's avatar
    Erkek

Aslında dersanler bir işe yaramıyor..

Sadece düzenli bir sekilde ders calıstırıyolar pek fazla bir ise yaramıyor yani..

Eger "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebiLeceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü Bu dünya "üç" günLük dünya AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    egultekin bunu yazdı

Dershaneden önce Türkiye'deki ÖYSM saçmalığı yanlış taş devrinde mi yaşıyoruz. Hangi söz sahibi Ülke sınavla liseye yada üniversiteye öğrenci alıyor. Hepsi sınavsız alıyor askeri okulları bile sınavsız ilk okuldan sonra direk sınavsız istediğin okula gidebiliyorsun. İşin açıkcası bizim milletimizde de biraz hata var hatta hatanın büyüğü bizim milletimizde herkes çocuğum yok hakim olsun savcı olsun doktor olsun istiyor. Fakat unutmayalım ki bu ülkenin Hakime, Savcıya yada Mühendise ihtiyacı olduğu kadar. Bir Çöpcüye Bir Bakkala ve ya Bir Teknisyene'de ihtiyacı var. Tabi bu benim düşümcem her türlü yorumada açığım.

Katılmakla beraber ;

Çöpçünün, bakkalık, teknisyeninin, satış danışmanının (eski adıyla tezgahtar) ; eğitimli olması gerek.

Bu yüzden liselerin mesleki ağırlıkta olamsını destekliyorum. Yani meslek lisesine benzer liseler olmalı. Herkes üniversite okumalı mı ? Üniversitede "mühendislik" eğitimi alarak, ardından kopya ile geçen ve "bilgisayar mühendisliği" mezunu olup şurada HTML ile bir sayfa tasarlayamayacak kadar tonla adam var (bırak mühendislik kısmındaki teorileri geliştirmeyi).

İnsanlar üniversiteye gidiyor çünkü lise sıfır. Lise mezunu adam ne yapabilir abicim ? Ne eğitimi almıştır söyleyin bana ?

Meslek lisesi çıkışlı bir adam (yani işin pratik kısmını bilen) , üniversitede teorik eğitimini alsın abi ? Kimy, biyoloji vereceklerine ; teorik dersleri versinler (edit: Bilg. müh. için konuşuyorum). Bir insan her konuda herşeyi bilmesin, ama işini bilsin .

Farklı bir sistem gelmeli. Berber mesela ; adamlar saç, sakal, cilt bakımı gibi konularda uzmanlaştırılmalı mesleki ağırlıktaki liselerde. Üniversiteye gitmeli mi ? Tabi ki. Ne yapacak üni mezunu olup ? ar-ge kardeşim. Yine bildiği konuda üretim, pazarlama gibi alanlarda devam edebilir.

Sistemimiz çok yanlış be abi. Bu ülkede her meseleğe ihtiyaç var , fakat her mesleği yapan adamın "eğitimli" olması gerek. Yani yaptığı işi bilerek yapmalı.

Ayro tarafından 28/Kas/13 12:19 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı
    renegadealien bunu yazdı

Eğitim sistemini değiştirmeden,

Sınav sistemini değiştirmeden,

Öğretmen kalitesini arttırmadan,

Dershane kaldırmak kadar gereksiz ve gerzekce bir tutum olamaz.

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

dersaneleri kaldırıp , aynı paraya çocukları özel okullara yollayacak bi düezn bile getirseler. çocuklarha dersanede test çözmüş ha okulda test çözmüş ne farke diyo? ne veli ye ne de çocuklara değişen bişey yok :) aynı sistemle aynı sınava girdikten sonra, kapatılmasının bi manası yok. daha önce de açılan konuda yazmıştım, tamamen cemaat dersanelerindeki hocaları devlete kaydırıp zaten ellerinde olan MEB yönetiminin, öğretmen ayağınıda komple ellerinde bulundurmuş olacaklar.. zaten o konuya bunu yazdıktan sonra da RTE çıkıp "mülakatla devlete alırız" açıklaması yapmıştı :)

en çok belediye otobüsleri etkilenir bundan :) okuldan çıkıp otobüsle dersaneye giden binlerce öğrenci o otobüsleri kullanmayacak artık o kadar sıklıkta  :) başkada bi faydası yok :)

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    juniourfalcon
    juniourfalcon's avatar
    Erkek

bence dersanelerin kapatılması gerek adeletsizliğin önüne geçilmesi için. çoğu öğretmen lisede veya ortaokulda görev yapan öğretmenler madem dersaneye gidenler daha başarılı oluyor o zaman okulu dersaneye devirin eşitsizlik ortadan kalksın parası olmayan okumasın mı okumlı tabi. ve şöyle bir durum var dersanedeki o kadar öğretmen ne olacak onu daha çözemediler. daha atanamayan binlerce öğretmen var ve yenileri eklenecek bence cami yerine okul yapılması lazım cami gerekli tabi ama bir mahallede iki tane cami fazla okul a gitmek için kaç km yol giden öğrenciler var bu ülkedeki en büyük sıkıntı okul yaptırmaması ve eğitime yatırım yapmamaları.

madem dersaneler sorun o zaman millieğitim bünyesine geçirin ve devlet okulu olsun orada öğretmenlerde devam etsin tek yol bu eğitime yatırım yapmalı bu ülke yoksa gerilemeye devam edeceğiz...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Önce eğitimi geliştir sonra dershaneleri Eleştir.

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

bak benim kuzenim

son sınıfta hafta sonları dersaneye gitti

ondan sonra 1 sene gitti güzel puan aldı

2.5 sene sonunda istediği bölümü kazandı

verilen emeğe verilen paraya değermi

evet değer kapatılmamalı.

(ben meslek lisesi çıkışlıyım dershaneye giderek anca 2 yıllık kazanabilmiştim gitmesem onuda kazanamazdım mesela )

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

atanamayan öğretmenlerin garip garip işlerde çalıştığı hatta intihar ettiği ülkede bu kadar öğretmeni nereye alacaklar başka birşey merak etmiyom bu konuda.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Bu eğitim sistemine göre kalkmamalı,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 11663 Toplam Mesaj: 94