Dershaneler Kapatılmalı Mı ? (Siyasete Girmeden)
-
Ayro bunu yazdıendenius bunu yazdı
siyasete girmeden deniyor ama zaten konunun kendisi siyasi
dersanelerin kapanması yada bu konudaki haberler cemaati aklama operasyonundfan başka birşey değildir
merak eden olursa yazar çizeriz
Hocam AKP bu işi ellemedi diyelim ;
oturu tartışıyoruz sadece, fikir alışverişir. Dershaneler Türkiye'de gerekli mi yoksa gereksiz mi ? Kapatılmalı mı yoksa kapatılmamalı mı ?
--
dershaneler özel okula dönüştürülse de dershaneler kapatılmış oluyor. Özel sektör tehlikelisini anlatmıyorum bile.
Öte yandan hangi dershaneler ? Ben keman dersi almak istiyorum, o dershane mi ? Güzel Sanatlara hazırlanmak istiyorum, bunları yapanlar dershane mi ? Eğer bunlarda kapanıyorsa , "bu iş zor". Yok bunlar kapanmıyorsa, "kardeşim onlar gidiyorda biz niye gidemiyoruz" diye arıza çıkar.
Siyaset bambaşka bir boyutu. Biz siyasetten çok, eğitim sistemini konuşuyoruz. Dershanelerin olması iyi mi kötü mü ? Gerekli mi gereksiz mi ? Halk için hangisi daha iyi, kalite için hangisi daha iyi.
Siyasi olan bir konu var burada : http://tahribat.com/Forum-Dershane-Tepkisi-186657/ İsteyen buradna devam edebilir siyasi kısmına.
tamam ozaman bu yönde yazalım
dershaneye gidilecekse okulun ne gereği var geyiğinemi gidiliyor okula yapılan masrafı direk dersaneye yapalım
okulda öğrenilemiyormuş
öğretmen öğrettide öğrenci niye öğrenmedi
yapılacak şu
öğretmenlerin başarısı sınıftaki öğrencilerin başarısı ile kıyaslansın ona göre kalite kalite öğretmenler çıksın
iyi öğrenci yetiştirene yüksek maaş
öğrencisi zayıf olana düşük maaş hatta kov gitsin
bir öğretmen mesaiye gidiyorum oturur oturur maaşımı alırım derse , salla başı al maaşı olursa , okullar dingonun ahırı olursa ne öğrenciden hayır beklenir ne okuldan
dersanelere gelirsek iyi güzel eğitimi bir şekilde veriyorlar gitmedende olmuyor diyelim
parası olmayan zaten dersaneye gidemez bu yönüde var
eğitim eşitliği deniyor kırda bayırda yaşayan vatandaşlar hayatını zor idame ettirirken birde özel dersane işi çıktımı zıçıyor
bu devirde demeyin en gelişmiş şehirlerde bile öyle eyrleşim yerleri varki halkı karnını zor doyuruyor
arazide gezince böyle yerlerin az olmadığı anlaşılıyor
onun için dershaneler kapansın ama okullarda adam edilsin , okulu adam etmeden dershaneleri kapamak adına ne derseniz deyin intihardan başka birşey değildirgenede okulların tımar edilip bir an önce dershane kapılarına kilit vurulmalı
-
Eğitim sistemi kökünden değiştirilmeden, okul kapasiteleri ve olanakları(fiziksel) düzeltilmeden, her branş için donanımlı-yeterli sayıda öğretmen atanamdan dershaneleri kapatmak demek = pimi çekilmiş el bombayla tenis oynamak.
-
Dershaneler egitim ogretim kurumlari degildir. Sinavi kazanma yolunda birer aractir. Dershane olmamasi icin sinava dayali egitim ogretimin olmamasi lazim. Dershaneleri resmiyette kaldirirlar belki ama merdiven alti dershane ortaya cikar. Ve dershane sinavi kazanma yolundaki araclardan sadece bitanesi. O arac kaldirilirsa digerleri ne olacak ? Özel ders, online egitim etut merkezi.. bunlara engel olmaya gucleri yetecek mi ?
Egitim Fakultelerinin kalitesi artacak, gercekten ogretmenler yetsecek.
Egitimde firsat esitligi ilkesi tam anlamiyla gerceklesecek.
Sinav sistemi ortadan kalkacak performnsa yonelik bir sistem olusacak.
Torpil, hemsericilik, din dil irk ayrimi gibi etkenler ortadan kalkacak.
Atama problemi olmayacak + ogretmenlerin yasam standartlari yukzeltilecek.
Sonuc : ozel kurumlar kendiliginden ortadan kalkar dershanede caliscak ogretmen bulamayacaklar.
Suanki ve bunlardan onceki Ekonomi politikalariyla ve TURK kafasiyla bunlarin hic biri olmaz. En azindn kisa vadede mumkun degil.
mfatihbodur tarafından 28/Kas/13 18:54 tarihinde düzenlenmiştir -
kapatılmasın abi, ondan sonra dolaylı yoldan bize giriyor mına koyim herşey.
adamlar dersaneleri kapatacak diye zaten uçan kuştan vergi alıyorlar, şimdi de vergilere zam yapacaklarmış.
sikerim böyle adaleti, bi açıp sikmedikleri kaldı zaten milleti..
ülke açısından, değişik açılardan, amuda kalkıp o açıdan bakamayacağım, bana girecek vergi açısından baktığımda kapanması hiçte iyi olmayacaktır..
-
kalibre bunu yazdı
biride çıkıp demiyo ki;
abi biz bu milli eğitim bakanlığını kaldıralım onun yerine milli eğitim kurumu koyalım başındaki adamı oylarla ülkedeki eğitim görevlileri seçsinde, her gelen hükümet s*kinin keyfine göre eğitim sistemiyle oynamasın
Harbi çok mantıklı ya. Her gelen hükümet de ideolojisi yüzünden tarihle veya eğitimle oynayamaz.
-
Dershaneler kapatılmalımı diye soranlar sorunun kaynağını anlamamış bence. Dershanelerin önüne geçilemez. Dershaneleri kapatırsanız özel ders, grup dersi vs gibi şeylerde artış olur.
Dershane diye birşey olmasının sebebi 1 milyon ogrenciye atıyorum 100.000 tane adam gibi iş bulunabilecek, okuduklarına değecek meslek düşmesidir.
Siz liseyi başarıyla bitiren her öğrenciye notu ne olursa olsun istediği bölümü okuma fırsatı vermezseniz mutlaka bir çeşit yarış olacaktır. ister tek sınav olsun ister her sene sınav olsun, isterse hiç sınav olmasın, eğer insanlara geçinme yada hayallerindeki mesleği yapma fırsatı vermezseniz bunlar yarış atı gibi yarışacaklardır.
Bu türkiyedeki dershane denilen kavram içler acısıdır. Eğitim sistemi bütün dünyada problemli olmakla birlikte bizte bir felakettir. Bu eğitim sistemini ben kuruyor olsam birçok safsatayı çıkarırdım. Universite dahil tüm gerekli eğitimin alınmasının 10 seneyi geçmeyeceğini düşünüyorum.
Hayalimdeki sistem şudur.
Her isteyene sınavsız üniversite, fakat dersler azıcık zor olacak şekilde.
Mecburi dersler
Lise1 matematiğine kadar matematik.
Lise1 Fiziğine kadar Fizik
Beden eğitimi
Resim-Müzik
Sosyal Bilgiler
Çok temel bilgisayar ve spreadsheet uygulamaları
Hukuk : Bireyin haklarının anlatılması, miras hukuku, çocuk ve öğrenci hakları, vekalet kullanımı, kira sözleşmesi gibi sözleşmelerin hazırlanması
Tarih: Tamamen sinema salonunda belgesel izletme şeklinde, hiçbir safsata içermeyen dünya tarihi.Mecburi Alınacak diğer İçerikler
Devlet dairelerini kullanma, Dilekçe vs yazma
Dijital İmza Kullanımı
Ticaret Konusu - Sağlıklı borçlanma, bireysel bütçe yönetimi, borç kanunları, basitçe icra yönetmeliği, banka kullanımı, şirket kurma kapama ortaklık yapma hakkında bilgiler.Mesleki Dersler : Bunların her biri seçmelidir. aynı anda istenilen sayı kadar seçilebilir.
Türev/Integral
Matlab
Bilgisayar Yazılım
Bilgisayar Grafik
Bilgisayarlı Cad/Cam
Elektronik
Fotoğraf/Sinema
Bioloji
Kimya
Dil
NanoTeknoloji
Quantum fiziği... şeklinde devam eder.
vs şeklinde gider. Her türlü mühendisliği ve 4 senelik uniyi kaldırırım. İşverenler öğrencileri mesleki derslerden aldıkları puanlara göre seçerler. Diğerlerinden ise sınav notları karnesine bile yazılmaz. (kişinin kendi içindir)
Örneğin uçak mühendisi ihtiyacınız varsa Türev/Integral, Fizik, Bilgisayar-Cad/Cam den yüksek not almış elemanları işe alırsınız.
Kotalar tamamen öğrenmek isteyen öğrenci sayısına göre belirlenir. Firmaların ihtiyaçları kadar yer açılmaz. Arz ne kadarsa okadar derslik açılır. Aksi taktirde öğrenciler istediği şeyi okuyamıyor, istekle okuyan da çok sayıda mezun var diye iyi para alamıyor boku çıkıyor.
-
kapatılsın internette her türlü döküman kaynak var birte test kitabı alır çalışırsın dersane neymiş
-
karikatür güzel anlatmış olayı.ayrıca şeyhin yazdıkları da akıllıca.. ülkede dershaneye olan ihtiyaç ortadan kaldırılmadan dershaneler kapatılırsa geçiş sürecindeki öğrenciler ayvayı yer.karar iyi düşünülmeden verilmiş. kademeli bir geçiş daha iyi olurdu belki ama sorun zaten öğretmen yetersizliğine dayandığı için dershaneler var. okullarda sınıflar hala 30-40 kişiyse bir öğrencinin alacağı eğitim de öğretmenin performansının 30-40 ta 1 i olacaktır.sınıflar 15-20 kişilik olursa öğretmenler öğrencilerle daha iyi ilgilenir ve eğitimin kalitesi yükselir.böyle olmadıktan sonra bu yara kanar durur.
-
Okullardaki ogretmeni yillik sozlesmeli al. Her sene sozlesmesini performansina gore yenile. Bak bakalim dershaneye ihtiyac kaliyor mu?
-
herkes tek bir açıdan bakmış olaya, en mantıklısı şeyhinki geldi.