folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Dinleneyemen Telefon Yaptım

Dinleneyemen Telefon Yaptım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nazmanya
    nazmanya's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/Forum-Babamin-Telefonunu-Kaybettik-135454/1/

alberto bunu yazdı:
    -----------------------------

ilgilenirler arkadasım durumu izah et ve imei numarasını ver.

savcılık iletisim baskanlıgına bıldırerek ımei sorgulamasında bu cıhaz calıntı dıyor. benım basımada gelıyor.

calıntı cıhaz dıye soylendıgınde anında polısı cagırıyorum. merak etme sen bır baskasıda hattını taktıgında anında gsm sırketı telefonun yerını polıse bıldırıyor ve cıhazı kapatıyor

RotKerim bunu yazdı:

dün babam telefonunu sokakta düşürdü. fark edip aradığımızda telefon kapalıydı. belki düşünce batarya falan çıkmıştır diye gidip düşmesi muhtemel yerlere baktık ama malum yok. telefonun IMEI numarası var elimizde.

bi komiser tanıdığımıza sorduk. savcılığa dilekçe verebilirsiniz dedi. ama kayıp derseniz ciddiye almazlar dedi. ama calındı dersende bi açık verirsen sen suçlu duruma düşersin dedi. bende ince düşünüp acaba diyorum ' telefonuma ne oldu bilmiyorum, kayıp mı, çalıntı mı hatırlamıyorum' tarzı birşey desek ilgilenir mi acaba :/

düşünüyorumda hergün binlerce telefon kayboluyor çalınıyor. hepsini nasıl takip etsinler?  sizce durum ne olur ne yapayım. yani telefon bulunmasa bile en azından kullanıma kapatılsın istiyoruz. başına daha önce başına gelen var mı?

http://www.speedtest.net/result/926625321.png
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

Telefonların her açılıp kapandığında ımeı numarası değişiyorsa ozaman neden telefonların arkasındaki etikette sabit bir ımeı numarası mevcut.sizin değişiyor dediğiniz emeı numarası farklı bişi olmasın.mesela telefon ilk açıldığında baz istasyonuna kendini tanıtır bu esnada baz istasyonuda ona sabit ımeı numarasının üzerine  bır ıd atıyorsa ve yazılım yazdığını idda eden arkadaş ta bunu değiştiriyorsa ki buda neyi değiştirir bu ıd ne işe yarar bilmem

yanlız şunu sölim biraz araştırdım gsm sistemlerinin çalışmasını ve gördümki gsm alt yapısı teknolojilerin nimetlerinden oldukça fazla yararlanmış...

yazılımı yazan arkadaşa bir kaç şey söylemek istiyorum ve her sorumu sırası ile "*" koyarak karşılığında cvp verirse sevinirim

* eğer sen ımeı numarasını dışarıdan bir donanım ile değiştirmeden (programmer) telefonun içindeki bir yazılım ile gerçekletirmişsen bence bu çözüm değil aynı şeyi simcard içinde yapmalısın.çünki ortak paydada işlem görüyorlar gibime geliyor sim card gsm şebekesinin özelliklerini kullanmak için ücret karşılığı alınan minik bir ıd çip ımeı numarası ise baz istasyonlarının gözünde evrensel bir ıd çünki öyle olmasa telefonda simcard yok iken 112 yi arayamazdın.ve az önce dikkatimi çekti sim card olmadan da telefon full çekiyor :D

* benim samsung gt-c3510 telefonum var hani şu telefonu her açıp kapadığınızda ımeı değişiyor muhabetini denedim öyle bişi yok ımeı sabit değişmiyor.sen hangi telefonu kullanıyorsun ve yazılımın hangi telefonlara uyumlu beni bilgilendirirmisin?

*  dedim ya kısa çaplı bir araştırma yaptım.diyelim ki ımeı numarasını değiştirdin simcartınıda aynı şekilde :D adam senin bir önceki ımeı numaranı biliyormu biliyor bulunduğun location bilgiside elinde mevcut eğer çok büyük işler çeviriyorsan ve devleti peşine taktıysan özellikle cıa gibi teknolojiyi parmağında oynatan kurumlar senin bulunduğun yer bilgisini eski ımenı ve bulunduğun o kordinattaki yeni değişen ımeı numaralarının tespitini yapar seni eliyle koymuş gibi bulur ve dinlemeye kaldığı yerden devam eder :D

VLR ve HLR dedikleri sistemler mevcutmuş gsm şebekesinde bu sistemlerin sadece görevi telefonların konumunu loglama işlerine yarıyormuş :d saglam bişi öle yabana atılcak bişi değil.

* bu telefonlarda ımeı numaraları bildiğim kadarı ile ayrı bir chipte saklanıyor hatta bu ımeı değiştirme olayları daha yok iken adamlar eski telefonları toparlayıp ımeı chiplerini değiştiyorlardı.

merak ettiğim bu chipler eğer harici olarak donanım şeklinde telefon kartına dahil edilmişse bir elektronikçi olarak bunun bir sebebi olduğunu düşünmekteyim.genellikle bu enteegreler flash özelliklidir yazılıp silinebilir özellikte olmaları gerekiyor ki o kadar farklı ımeı numarası için her seferinde chipin içinde oynama yapacak halleri yok bi şekilde program logaritmasını yazarlar ımeı numarasını gömerler ve chipi kilitlerle aksi taktirde maliyet feci şekilde artar.

ve genellikle bu chipler 24cxx serisi televizyon eepromlarına benzerler yazma ve silme uçları mevcuttur kullandığı haberleşme mantığına göre bu uçların sayısı artabilir.ama bu tarz chip güvenlik amacı ile bu telefonun içine harici olarak takılmışsa sanmıyorum ki bu chipin yazma uçları denetleyiciye bağlı olsun.benim düşüncem sadece okuma işlemini gerçekleştirecek bir donanım yapısına sahip olduğu yönünde.

eğer sen programını destekleyen telefon modellerini yazarsan vakit ayırıp verdiğin bütün telefon modellerinin şemalarını bulup ilgili ımeı chipinin denetleyici ile irtibatlı olan donanımsal yapısını inceliyeceğim.ordan çıkacaktır zaten olayın gerçekliği :D

** extra düşündürücü bir bilgi olsun istedim madem böyle bir yöntem mevcut bu işi yapan adamlar neden ımeı numaralarını değiştirmek için programlayıcı alıyorlar? özellikle yeni model telefonlarınkilerini değiştirmek için.

sorularım bu kadar.şimdi kulak aşınası olduğum ve mantıken doğruluk payının olabileceğini düşündüğüm 1-2 şeyi aktarmak istiyorum sizlere.

eğer bir telefonun takibini ve özellikle yer tespitinin yapılması istenimiyorsa aynı ımeı aynı numara ile bir çok farklı yerden yayın yapması gerekiyor ki buda çok büyük bir alt yapı ister imkansızdır :d

telefonunuzun dinlenmesini istemiyorsanız şu sistemi donanımsal olarak oluşturmanız gerekli :

tx için :

elinizdeki micrafonu özel tasarlayacağınız ilk olarak micrafondan gelen analog sesi digital veriye çevirip (adc) belirli bir logaritmada şifreleyip tekrardan analog sinyale çevirdikten (dac) sonra telefonunun micrafon girişine bağlamak.neden derseniz elinizdeki mevcut telefonlar alanog sesi zaten kendi bünyesinde digital veriye çevirmekte siz direkt olarak digital veri basarsanız bu ne gibi etkenler doğurur bilinmez ( artık chipimi yakarsınız yoksa karşı tarafta tx hattında data convert için bekleyen chip ile senkron mu tutturamazsınız orasını bilmem)

rx için : telefonun hop. gelen abuk subuk analog sesi alıp ilk önce adc ile digitala daha sonra logaritmanıza uygun çözümlemeyi yaptıktan sonrada dac ile analog ses çevirmeni gerekli.ama bu o kadar basit değil çevrimleri geçtim logaritma ile ilgili senkron tutturma digittal veriyi işleyip çözme olayı çok büyük progrmcılık isteyen bir iş.ki kesin çözüm de yapılabilirse budur.

aselsan mühendislerinin yaptığı daha farklıdır. onlarınkinde analog sesi digitale çevirdikten sonra ardı hep digital signal işlemedir taki şifrelenmiş ses alınıp çözülüp hop. analog sese çevrilinceyene dek :d burada hem yazılım olayı hemde donanım olayı hafifler ama tabi bunun yapılabilmesi içinde ciddi arge ve sağlam adamlar gereklidir ki aselsanda bu donanımsal ve beyinsel gücün bir kısmına sahip.

yanlışımın olduğu noktalarda eleştirilere açığım.

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

hocam yanlış biliyorsam düzelt lütfen ama ime numarası değişince zaten gsm operatörü hattı kapatmıyor mu ? Yoksa neden yurt dışından gelen tellerle bir süre sonra konuşulamıyor ? Kaçak olduğu için değil mi ?? Senin programının üreteceği random ime yi nasıl kayıt ettircekte hattımız kapanmıcak ??

Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arne
    Arne's avatar
    Erkek

Hocam tel imei den klonlandı program işe yarıyorsa telefonu açarmı bu program? samsung telefon imeiden bloklandı kısacası bunu halledermi

Tahribat.com/Dua Ederek bekliyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

konuyu yeni gördüm.

yaptığı şey, çok büyütülecek bir olay değil. zaten bunu düşünüp de dinlemek isteyen de çeşitli yöntemler geliştirebilmektedir.

zaten IMEI, bilgisayarlardaki IP ye karşılık gelmez. MAC adreslerine karşılık gelir. IP , sim karttır. hackerlar gönderilen paketlere erişebilmek için hem IP, hem MAC adreslerini kullanabildiklerinden, aynı şekilde telefonda da hem IMEI hem de simkart numarasına erişerek tel dinlenebilir. teknolojik olarak mümkündür.

daha kesin çözüm, konuşma esnasında gönderilen paketi şifrelemek ya da modülasyon çeşidini sürekli değiştirmek ve bunları alıcıda da tekrarlamaktır. dinlemek, bu halde çok zordur.. konu güzel. tartışma basit biraz.

All I need is a possibility.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

alberto bunu yazdı:

aselsan Muhendizleri aptal değiller ama onlar sıradan vatandaş değillerdir.  onlarda senı dınlemek ıcın DEVLETE calısan kısılerdır. sen once teelfon mantıgını ogren olaylar nasıl gerceklesıyor sonra tas at. her telefonun bır adresı vardır. senın kullandıgın bılgısayarın adresı oldugu gıbı. IP. telefonların adresi ise imei dir. bu imei değişince adres değişiyor ve bu nenele her acılıp kapanmasında yeni bir imei numarası ile kendini devreye sokuyor. bunu ise dinlemeye takan istihbarat ancak ya kafayı yer ya da caresizliğinden olayı kapatır.

O Zaman Biz Yurt Dışından Kaçak TElefon Getirip Senin Programı Kuralım Dinlerlerse Dinlesinler. Biz Kaçak Telefonları Senin İmei Değiştiren Programla Kullanalım Olmaz mı...  Yani Senin Amacın Bizi Dinlemesinler Ama Benim Düşüncem Kapanmış Telefonları Senin Prog la Kullanak... 

Ne Kadar Fiyatı Hacı :)

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rebel_Rider
    Rebel_Rider's avatar
    Erkek

yakışır sana

"I told you guys. NEVER underestimate the power of a _________."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FoKMaN
    FoKMaN's avatar
    Erkek

slmarlq bunu yazdı:

O Zaman Biz Yurt Dışından Kaçak TElefon Getirip Senin Programı Kuralım Dinlerlerse Dinlesinler. Biz Kaçak Telefonları Senin İmei Değiştiren Programla Kullanalım Olmaz mı...  Yani Senin Amacın Bizi Dinlemesinler Ama Benim Düşüncem Kapanmış Telefonları Senin Prog la Kullanak... 

Ne Kadar Fiyatı Hacı :)

Senin dediğin şey zaten yapılıyor. Yurt dışından gelen yeni telefonlarım imei numaraları eksi telefonlarla değiştiriliyor. örneğin a1018 in imei numarasını yeni bir telefona ekleyip, eski telefonu çöpe atabilirsiniz. Ayrıca bu zaten çin malı telefonlarda yapılıyor.

son olarakta kafalarından uydurdukları imei numarasınıda kayıt ediyorlar ve çakıştığı zaman o imei numarası size aitse, kendinize ait olduğunuda kanıtlamanız gerekiyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

hoca kaydedilmemiş imei numarasını nasıl kabul ettiriyosun gsm şirketine. Elinde herkese yetecek kadar imei numarası mı var?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FoKMaN
    FoKMaN's avatar
    Erkek

alicem bunu yazdı:

hoca kaydedilmemiş imei numarasını nasıl kabul ettiriyosun gsm şirketine. Elinde herkese yetecek kadar imei numarası mı var?

hoca adam diyor ki türkiyede şuanda telefon kullanan 50milyon kişi var.. eski telefonlarıda eklersek bu sayi 80 milyon civarına ulaşıyor.

aslında mantıklı söyledikleri..

eğer sim kart da sürekli değişirse dediği gibi dinlenmeyen telefon da yapmış :)

Toplam Hit: 16685 Toplam Mesaj: 94