Diyanetin Bütçesi Hakkında
-
SerYolcu bunu yazdı
3 - Yaw aynen he he, keriz feneri diyonuz da, siz de bir delil göstermiyorsunuz, sonra da şunlar böyle bunlar şöyle...
Son not : Bu konu hakkında çok uzun bir yazı yazmayı düşünüyorum... Bakalım ne olucek ?
la olm almanyanın savcıları fenerin anasını sikti mahkemeler yapıldı. en yüksek makamlara kadar bağlantılar açığa çıkartılıp bize gönderildi. bizde ne oldu? dosyanın almanyadan türkiyeye gelmesi bile 45 gün sürdü!
he amk yaz istersen ansiklopedi yaz. ama zahmet olacak önce bi almanyaya git hukuk bitir savcı ol.
-
torf bunu yazdı
hocam senin dediğin gibi olursa kimse gönüllü imam olmaz. göt ister çünkü
bu ülkedeki müslümanların dini imanı para. ve özelliklede islamcılar dünyevi zevk ve değerlere tükaka ateistlerden daha düşkünler
camilerde olmazsa nerede yapıcak vicdan mastürbasyonunu? ahaliye nasıl gösteriş yapıcak? nerede oturucak allah ile pazarlıga ? camide :D
hocam nerden sallıyorsun sen bunları ya? eskiyi bir araştır bakalım imamların giderlerini kim karşılıyormuş? şimdi var mıdır bilmem ama eskiden köy yerlerinde imamın tüm ihtiyaçlarını köylüler karşılar.. senin haklın hristiyanlara gitmesin.. gönlün gavurdan yana olabilir ama sen müslüman ile münafığı karıştırıyorsun..
“Sizden hiçbir ücret istemeyen kimselere uyun, onlar hidayete erdirilmiş kimselerdir.” (Yasin 21)
kaç kişi tanıyorsun da saçma sapan konuşmalar içerisine giriyorsun böyle? iki gram bilgin yok dediğin laflara bak..
-
unbalanced bunu yazdıtorf bunu yazdı
bu ülkedeki müslümanların dini imanı para. ve özelliklede islamcılar dünyevi zevk ve değerlere tükaka ateistlerden daha düşkünler
camilerde olmazsa nerede yapıcak vicdan mastürbasyonunu? ahaliye nasıl gösteriş yapıcak? nerede oturucak allah ile pazarlıga ? camide :D
hocam nerden sallıyorsun sen bunları ya? eskiyi bir araştır bakalım imamların giderlerini kim karşılıyormuş? şimdi var mıdır bilmem ama eskiden köy yerlerinde imamın tüm ihtiyaçlarını köylüler karşılar.. senin haklın hristiyanlara gitmesin.. gönlün gavurdan yana olabilir ama sen müslüman ile münafığı karıştırıyorsun..
“Sizden hiçbir ücret istemeyen kimselere uyun, onlar hidayete erdirilmiş kimselerdir.” (Yasin 21)
kaç kişi tanıyorsun da saçma sapan konuşmalar içerisine giriyorsun böyle? iki gram bilgin yok dediğin laflara bak..
e ama öyle. eskiden bu kadar imam varmıydı ?
-
torf bunu yazdıunbalanced bunu yazdıtorf bunu yazdı
e ama öyle. eskiden bu kadar imam varmıydı ?
Benim akrabalarım dan 8 kişi imamlik yapıyor. Keşke sadece maaş alsalar. Ekmek elden su gölden geçiniyorlar. Hersey bedava onlara. Ayda bir cenaze veya Mevlüt oldun mu deyme keyiflerine. Okuma parası cenaze yıkama parası cart parası curt parası . Ölmek bile parayla bu memlekette imamların sayesinde...
-
eskiden toplumdaki herkes imam olabilecek kapasiteydi.
bak hocam çok şey var söylemek istemiyorum, ucu farklı yerlere çekilebilecek şeyler..
vakıf arazileri maliyeye devredildi, eskiden böyle problem yoktu,o zaman da kendine gavur diyen adamlar devlete vergisini verirdi bu ay, müslümanların verdiği vergiler ise bu tarz dini hizmetlere de giderdi ve vakıflar gönüllülük esasasına göre çalışırdı. konudaki ilk mesajımı okursan bir ülkedeki vakfı örnek verdim, bu vakfın parasını devlet vermiyor, insanlar veriyor. ben şahıs olarak vakfa şu kadar para versem kime ne?
ama inançsız birinin vergisi ya da parası buraya gitmesi doğru değil. o yüzden değiştirsinler bu vakıf yasasını, bak nasıl her şey yerine oturacak.. yani bu sisteme karşı çıkanlar lütfen araştırsınlar bu vakıflar nasıl bu hale gelmiş? şimdi de serzenişte bulunuyorlar anlamıyorum..
ben hiç bir zaman diyaneti savunmadım, zaten burası bir laik ülke ise diyanete gerek yok, çok aktif bir görevi de yok diyanetin.. bana göre sadece bir fetva kurulu kafii olur (devletle bağlı olmak zorunda değil), diğer her şey vakıflar aracılığı ile olur. x ilindeki vakıf oradaki okul, cami v.s. ile ilgili şeyleri karşılar, devlet de dini şeylere karışmaz.
-
AnaMuhalefet bunu yazdımizahi bunu yazdı
http://www.diyanet.gov.tr/tr/kategori/kurumsal/1
Sol tarafta yillik faaliyet raporlari var. Neye nicin nasil hizmet ettikleri detayli bicimde anlatilmis. Sayfa 31 de kendilerine verilen butceyi, nerelere, ne kadar harcadiklari da yaziyor.
Adam Amerika'dan buluyor bak siz Türkiye'den göremiyorsunuz :)
Kısacası diyor ki 100 000 tane çalışan memurun ( çoğu imam tabiki ) parasını kim verecek, tabiki Diyanet İşleri Başkanlığı veriyor ( Ortalama 2000 lira verse ayda 200 000 000 lira, yılda 2.4 katrilyon yapar eski parayla ) . Yani giderlerin yüzde doksanını personel maaş ödemeleri oluşturuyor.
hocam sol tarafta ole bısı yok... sol trf bombos..
-
HolyOne bunu yazdı
Diyanet işleri sanırım mezarlıkları işletiyor, sonuçta parası olmayan gömülürken parası buradan karşılanıyor.
Onun dışında da bi halta çare değil. Bütçenin dibinde koca bi delikten başka bişey değil. Böyle bir para harcayıp neredeyse hiçbir ürün ve hizmet üretmeyen başka bi kurum yok. Ayrıca nasıl din dersi seçmeliyse, devletin her servisine para veriyorsak, bu da opsiyonel bişeydir, kullanıcıları buna da para verilmeli.
Yani ben kullanmıyorum kardeşim camiyi cenaze vs gibi durumlar dışında, diğer arkadaşlar kullanıyorsa kapıya bi vezne konsun 1-2 tl atsınlar her namazda parası oradan karşılansın. vergisi de alınsın. Haaa zaten kimse 3 5 kuruş atmiycaksa, vergiyi ödeyerek de kendini döndüremeyecekse zaten düşünüldüğü kadar gerekli değil derim.
Yani hemen sövmeyin bana ben camiler yıkılsın falan demiyorum. Faturası doğru kitleye çıksın diyorum.
Parasını allah bile vermior neden benim vergimden kesiyosunuz ki?
haklısın hocam aynen senin gibi düşünüyorum ben de..o zaman alınan vakıf malları ve arazilerini devlet geri iade etsin, bak bakalım senin cebinden 1 kuruş çıkıyor mu bu işler için?
-
İmamlara gidiyordur abi. Dünyanın en kek mesleği. Yata yata para kazanmaca. Ayrıca, Allah'ın işi parayla yapılır mı lan?
-
Unvanlar Derecesi Şu anki aylığı (TL) Ocak ayından itibaren aylığı (TL) Müsteşar 1/4 7.694 7.838 Genel Müdür 1/4 6.736 6.877 Şube Müdürü (Ünv) 1/4 3.446 3.590 Memur 9/1 2.041 2.183 Memur 13/3 2.036 2.179 Hizmetli 12/1 1.904 2.045 Öğretmen 1/4 2.469 2.684 Öğretmen 9/1 2.137 2.345 Kaymakam 7/1 3.615 3.762 Başkomiser 3/1 3.164 3.306 Polis Memuru 8/1 2.784 2.929 Uzman Doktor 1/4 4.043 4.187 Doktor 7/1 3.310 3.456 Hemşire (Lise) 11/3 2.233 2.375 Mühendis (Büro) 1/4 3.522 3.665 Teknisyen (Büro) 11/1 2.132 2.274 Profesör 1/4 5.047 5.194 Araştırma Görevlisi 7/1 2.484 2.627 Vaiz 1/4 2.655 2.796 Avukat 1/4 4.001 4.340 -
Polislere bak 3 bin tl maaş alıyor bir doktorla arasında 500 lira var sanki çok bir iş yapıyorlar yaa yazık paraya bence memlekette onca okumuş adamın aldığı paraya bakarsan birde asgari ücretlilerin yaptığı işe yazık yaa
nice Üni ve önlisans mezunu asgari ücret alıyor bir çoğu önlisans mezunu polislere bak
SeRDaR tarafından 06/Şub/14 13:08 tarihinde düzenlenmiştir