Diyanetin Bütçesi Hakkında
-
paranın 7/3 ile fındık alıyorlar.
-
Prometheus bunu yazdıdün aklıma geldi, onbinlerce cami yapana kadar aynı paraya birer apartman diksen ülkede evsiz kalmaz gecekondu kalmaz. camilere su beleş elektrik beleş. bu tolerans okullara bile yok. cami dinin gereği olsa gene bişey demem. veya gerekli sayıda yapılıp bırakılsa gene tamam.
ne demek istiyorum? birileri dini kullanıyor. ve milyarlarca müslüman arasından kimsenin mi kafası çalışmıyor arkadaş? bu kadar mı düşünme özürlüsünüz? şu örgütlü yapı aklını kullansa memlekette açlık da kalmaz işsizlik de kalmaz. ama yok, hiçbir dini kurum dini vakıf mesela sokak çocukları için proje yapmaz. çünkü o işte para yok.
-
Prometheus bunu yazdıPrometheus bunu yazdıdün aklıma geldi, onbinlerce cami yapana kadar aynı paraya birer apartman diksen ülkede evsiz kalmaz gecekondu kalmaz. camilere su beleş elektrik beleş. bu tolerans okullara bile yok. cami dinin gereği olsa gene bişey demem. veya gerekli sayıda yapılıp bırakılsa gene tamam.
ne demek istiyorum? birileri dini kullanıyor. ve milyarlarca müslüman arasından kimsenin mi kafası çalışmıyor arkadaş? bu kadar mı düşünme özürlüsünüz? şu örgütlü yapı aklını kullansa memlekette açlık da kalmaz işsizlik de kalmaz. ama yok, hiçbir dini kurum dini vakıf mesela sokak çocukları için proje yapmaz. çünkü o işte para yok.
1 - Diyanet sokak çocukları için proje yapacak ise, SHÇEK (Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı oldu) niye var ?
2 - 5 milyarlık Diyanet bütçesinin kullanılarak tüm Türkiye'nin tüm açlık ve işsizlik problemini çözeceğine inanıyor isen, Türkiyenin 2014 yılı tahmini Bütçe gelirinin 400 küsür Milyar lira olduğunu hatırlatayım... 400 Milyar liralık bütçe ile hallolmayan bir işi 5 milyar lira ile nasıl halledeceksin ?
3- Laf arasında müslümanlara düşünme özürlü demek de bu aralar bayağı moda oldu. Kafası çalışan, düşünen müslümanlar da var elbet. Onlar da kendi güçlerince kendi doğru bildiklerini yapıyorlar. Vakıflar kuruyorlar, öğrenci yurtları açıyorlar, açlara açıklara iyilik yapmaya çalışıyorlar. Deniz Feneri Derneği, İ.H.H., Kimse Yokmu Derneği, Cansuyu Derneği bunlardan bazıları...
Not : 4- Şimdi birisi kalkacak Denizfenerinin davasını öne sürecek, detayları iyice araştırırsanız, DenizFenerinin temiz olduğunu görürsünüz...
-
HolyOne bunu yazdı
Diyanet işleri sanırım mezarlıkları işletiyor, sonuçta parası olmayan gömülürken parası buradan karşılanıyor.
Onun dışında da bi halta çare değil. Bütçenin dibinde koca bi delikten başka bişey değil. Böyle bir para harcayıp neredeyse hiçbir ürün ve hizmet üretmeyen başka bi kurum yok. Ayrıca nasıl din dersi seçmeliyse, devletin her servisine para veriyorsak, bu da opsiyonel bişeydir, kullanıcıları buna da para verilmeli.
Yani ben kullanmıyorum kardeşim camiyi cenaze vs gibi durumlar dışında, diğer arkadaşlar kullanıyorsa kapıya bi vezne konsun 1-2 tl atsınlar her namazda parası oradan karşılansın. vergisi de alınsın. Haaa zaten kimse 3 5 kuruş atmiycaksa, vergiyi ödeyerek de kendini döndüremeyecekse zaten düşünüldüğü kadar gerekli değil derim.
Yani hemen sövmeyin bana ben camiler yıkılsın falan demiyorum. Faturası doğru kitleye çıksın diyorum.
Parasını allah bile vermior neden benim vergimden kesiyosunuz ki?
Öyle düşünme. paralar cami yapımından çok %78 si çalışan personele gidiyor imiş. Bu imamlar kontronorler vs hepsi içinde. önceden diyanet yerine daha kapsamlı olan tekke, zaviye ve medreseler varmış. Diyaneti Türkiyede Atatürk kurmuş, sanırım tek elde toplamak için.. Şimdi durum böyle iken sen tutup birde diyanet kalksın dersen şuan geçimlerini bir memur olarak ordan sağlayan kesimi dahada ayağa kaldırman muhtemel olur. ve bu kalkış Türkiyenin büyük bir çoğunluğu oluşturuyor çunku bu halkın %70-90 arası Müslüman. ben orayı kullanmıyorum vergide vermem dersen olmaz.öbürüde senin kullandığın hizmetler için ben oraya vergi vermek istemiyorum der. bu zihniyet şuna benziyor: kürdün,çerkezin,yahudinin, ben türk değilim diyen her adam, yıllarca anam babam burda doğdu ve bu topraklarda hizmet ettim ama artık kendi özüme ait bir toprağım yönetimim olsun demesiyle aynıdır. Türkiye üzerinde yaşayan etniklerin, Türkiye üzerinde parça parça hak iddia etmesi gibi.Bu zihniyetin sonu yok. Birisi köyde yaşar ama senin yürüdüğün kaldırımlar,işe gittiğin yollar veya bulunduğun muhitteki devlet yapımı işler için onlarda vergi veriyor. Bir Bütünlük ve birlik oluşması lazım. Sen Ateist, Ben Elhamdülillah Müslüman, bende mesela diyebilirim ki vergimin bir ateiste hizmet olarak geri dönmesini istemiyorum.. diyebilirim senin zihniyetinle..ama bu tutum tabiki yanlış...
ProBilisim tarafından 06/Şub/14 09:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu konu dine sövmeye gelmeden hemen söyleyeyim:
İslam dininde diyanet diye bir kurum ve imamlara maaş ödemesi diye bir şey yoktur.
Günümüzdeki uygulama zaten tamamen ideolojik bir tutumdur. İslam diniyle bir ilgisi yoktur.
Zaten bu yüzden bu kurum maalesef her gelen siyasi yapıya göre kendini şekillendirmektedir.
-
SerYolcu bunu yazdı
1 - Diyanet sokak çocukları için proje yapacak ise, SHÇEK (Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı oldu) niye var ?
2 - 5 milyarlık Diyanet bütçesinin kullanılarak tüm Türkiye'nin tüm açlık ve işsizlik problemini çözeceğine inanıyor isen, Türkiyenin 2014 yılı tahmini Bütçe gelirinin 400 küsür Milyar lira olduğunu hatırlatayım... 400 Milyar liralık bütçe ile hallolmayan bir işi 5 milyar lira ile nasıl halledeceksin ?
3- Laf arasında müslümanlara düşünme özürlü demek de bu aralar bayağı moda oldu. Kafası çalışan, düşünen müslümanlar da var elbet. Onlar da kendi güçlerince kendi doğru bildiklerini yapıyorlar. Vakıflar kuruyorlar, öğrenci yurtları açıyorlar, açlara açıklara iyilik yapmaya çalışıyorlar. Deniz Feneri Derneği, İ.H.H., Kimse Yokmu Derneği, Cansuyu Derneği bunlardan bazıları...
Not : 4- Şimdi birisi kalkacak Denizfenerinin davasını öne sürecek, detayları iyice araştırırsanız, DenizFenerinin temiz olduğunu görürsünüz...
1- aynı mantığa göre allah varsa niye diyanet var? (qapaaaqq)
2- 400milyarı işsizlik evsizlik için harcadılar da benim haberim mi yok?
3- yav he he. nedense tek bildiğin "arartırırsan görürsün" demek. hiç şu şu sebepten bu delilden dolayı şöyledir dediğinizi duymadım senin kafadan kişilerden.
bu zihniyetle niye muhatap oluyosam hata bende mk.
o değil de tek bişey söylicem. eğer şu keriz fenerinden cemaatlerden falan bi şekilde çıkar elde ediyor para alıyor da savunuyorsanız kendinizi satmışsınız der geçerim. ama hiçbirşey almıyor da savunuyorsanız sike sürecek akıl yok demektir.
-
AnaMuhalefet bunu yazdımizahi bunu yazdı
http://www.diyanet.gov.tr/tr/kategori/kurumsal/1
Sol tarafta yillik faaliyet raporlari var. Neye nicin nasil hizmet ettikleri detayli bicimde anlatilmis. Sayfa 31 de kendilerine verilen butceyi, nerelere, ne kadar harcadiklari da yaziyor.
Adam Amerika'dan buluyor bak siz Türkiye'den göremiyorsunuz :)
Kısacası diyor ki 100 000 tane çalışan memurun ( çoğu imam tabiki ) parasını kim verecek, tabiki Diyanet İşleri Başkanlığı veriyor ( Ortalama 2000 lira verse ayda 200 000 000 lira, yılda 2.4 katrilyon yapar eski parayla ) . Yani giderlerin yüzde doksanını personel maaş ödemeleri oluşturuyor.
Madem laik ülkeyiz tıpkı azerbaycan da olduğu gibi imamlar gönüllü olsun. Veya da cemaat ödesin maaşları .. milli eğitim kadar gerekli olmayan bir kuruma bu ladar para çok çok fazla..
-
Probilişim:
doğru diyorsun da, bu kurum gerçek dünya problemini çözen hiçbir mal ve hizmet üretmediği için istisna konumunda.
Şimdi bukadar insan bu işten ekmek yiyor diye bunu sürdürmek kadar sacma bişey yok. Fakat haklısın bu kurum biraz herkez kafasına göre dini suistimal etmesin diye var. Fakat şimdi tekke ve zarureler yurt ve dersane olmuş yine yürüyor =)
Türkiyenin %99 u müslüman ama herkez hergün camiyi kullanmıyor. kimileri günde 5 vakit kullanıyor. şu girişte akbil gibi bişiy basılsa böle konturlu yada aylık abonelik satılsa, benden de az vergi alınsa çok mutlu olacam.
Hatta şu hoparlorlerini de kaldırsalar camiden, herkezin saati, telefonu vs var artık cebinde. Ama hangi delikanlı teklif edebilir tabi o ayrı mesele =))
-
Prometheus bunu yazdı
1- aynı mantığa göre allah varsa niye diyanet var? (qapaaaqq)
2- 400milyarı işsizlik evsizlik için harcadılar da benim haberim mi yok?
3- yav he he. nedense tek bildiğin "arartırırsan görürsün" demek. hiç şu şu sebepten bu delilden dolayı şöyledir dediğinizi duymadım senin kafadan kişilerden.
bu zihniyetle niye muhatap oluyosam hata bende mk.
o değil de tek bişey söylicem. eğer şu keriz fenerinden cemaatlerden falan bi şekilde çıkar elde ediyor para alıyor da savunuyorsanız kendinizi satmışsınız der geçerim. ama hiçbirşey almıyor da savunuyorsanız sike sürecek akıl yok demektir.
1 - Senin mantığına göre, madem yeryüzüne su kendiliğinden çıkıyor, o zaman niye İSKİ var ?
Niye İSKİ ye her ay su parası veriyoruz ?
Allah var, ama Diyanet de insanların dini ihtiyaçlarını gidermek için var...
Ama görüyorum ki sende bunu anlayacak kapasite yok.. (Qapağını iade edeyim, üstüne tatlısı ile beraber )2- Git Başbakana söyle, 400 milyarı işsizlik için harca, evi olmayanlara ev yapsın, böylelikle Türkiye bir yeryüzü cenneti olur...
Bu 400 milyarın hepsini niye işsizlik için, ev yapmak için harcamıyorlar onu sen git araştır... Tabiiki kapasiten var ise..
3 - Yaw aynen he he, keriz feneri diyonuz da, siz de bir delil göstermiyorsunuz, sonra da şunlar böyle bunlar şöyle...
Son not : Bu konu hakkında çok uzun bir yazı yazmayı düşünüyorum... Bakalım ne olucek ?
-
HAZAR_HAN bunu yazdıAnaMuhalefet bunu yazdımizahi bunu yazdı
http://www.diyanet.gov.tr/tr/kategori/kurumsal/1
Sol tarafta yillik faaliyet raporlari var. Neye nicin nasil hizmet ettikleri detayli bicimde anlatilmis. Sayfa 31 de kendilerine verilen butceyi, nerelere, ne kadar harcadiklari da yaziyor.
Adam Amerika'dan buluyor bak siz Türkiye'den göremiyorsunuz :)
Kısacası diyor ki 100 000 tane çalışan memurun ( çoğu imam tabiki ) parasını kim verecek, tabiki Diyanet İşleri Başkanlığı veriyor ( Ortalama 2000 lira verse ayda 200 000 000 lira, yılda 2.4 katrilyon yapar eski parayla ) . Yani giderlerin yüzde doksanını personel maaş ödemeleri oluşturuyor.
Madem laik ülkeyiz tıpkı azerbaycan da olduğu gibi imamlar gönüllü olsun. Veya da cemaat ödesin maaşları .. milli eğitim kadar gerekli olmayan bir kuruma bu ladar para çok çok fazla..
hocam senin dediğin gibi olursa kimse gönüllü imam olmaz. göt ister çünkü
bu ülkedeki müslümanların dini imanı para. ve özelliklede islamcılar dünyevi zevk ve değerlere tükaka ateistlerden daha düşkünler
camilerde olmazsa nerede yapıcak vicdan mastürbasyonunu? ahaliye nasıl gösteriş yapıcak? nerede oturucak allah ile pazarlıga ? camide :D