Diyanetin Bütçesi Hakkında
-
HolyOne bunu yazdı
Probilişim:
doğru diyorsun da, bu kurum gerçek dünya problemini çözen hiçbir mal ve hizmet üretmediği için istisna konumunda.
Şimdi bukadar insan bu işten ekmek yiyor diye bunu sürdürmek kadar sacma bişey yok. Fakat haklısın bu kurum biraz herkez kafasına göre dini suistimal etmesin diye var. Fakat şimdi tekke ve zarureler yurt ve dersane olmuş yine yürüyor =)
Türkiyenin %99 u müslüman ama herkez hergün camiyi kullanmıyor. kimileri günde 5 vakit kullanıyor. şu girişte akbil gibi bişiy basılsa böle konturlu yada aylık abonelik satılsa, benden de az vergi alınsa çok mutlu olacam.
Hatta şu hoparlorlerini de kaldırsalar camiden, herkezin saati, telefonu vs var artık cebinde. Ama hangi delikanlı teklif edebilir tabi o ayrı mesele =))
şeyhim diyanet üstüne düşen misyonerlik çalışmalarını yapmıyor malesef işlevsel olmadığına katılıyorum ama bu ülkede diyanete kadar o kadar saçma şey var ki kaldırılması yada hizmet alanın ödemesi gereken örnek trt televizyonunu hiç bir şekilde izlemiyorum fakat ödediğim faturadan para yolluyorum kanal çalışsın diye yada keza kürtlerle hiç bir duygusal bağım yok fakat kaçak elektiriklerinin üstüme düşen payı ödüyorum saymakla bitmez bu örnekler bence bi yerlerden başlanmalıysa bu en tepeden değil en aşağıdan olmalı
-
http://www.youtube.com/watch?v=fRXnFkM-gIY
39. dakikadan sonrasını izleyin.
bu programda Krypt hocanın görüşlerine paralel görüşler öne sürüyor Yaşar Nuri.
-
Her zaman diyorum tekrar edeyim yine. Madem herşeyi para için değilde din için inançları için yapıyorsunuz. Bırakın maaş almayı sayın imamlar. Cemaatiniz size yardım ederse ne ala. Kimsenin sesi çıkmaz o duruma. Faturalardan muaf olmasına karşı değilim. Nasıl benim eğitim görmek gibi bir ihtiyacım varsa yada başka bişeyler artık ne derseniz deyim. Halkımızın belli bir kesiminin namaz ve ibadet hakları var. Bunları komple kapatın demek faşistliğin dik alası olur.
Orta yol herzaman bulunabilir. Ancak şuanki hükümet ve şartları göz önüne alırsak evet biz birer keriziz. Biz dediğimde üstüne alınanlar biliyor kendini. Almadığım bir hizmet için hükümet milyarlarca dolar ödenek çıkartıyor. Ben hiç çıkartılmasın da demiyorum. Madem inanç için yaptığını söylüyorsun. Laik bir ülkedeyiz değil mi arkadaşlar ? Ozaman diyanet başkanlığı adını değiştirsin ve tüm dinleri kapsayan bir yapı oluşturulsun. Hristiyanında derdini dinlesin, yahudininde, müslümanında. Tek bir mezhep değil tüm mezheplerin derdine derman olmak için çalışsın. Ozaman derim ki helal olsun. Ama tek mezhep için çalışıp milyarlarca lira ödenek çok fazla.
Ülkemizdeki hristiyanlar nasıl toplanıp kilise ve rahibin ihtiyaçlarını gideriyorsa müslümanlarda azcık götünü kaldırıp beleşe konmak yerine ceplerinden üçer beşer lira verse cami ve imamın aylık ihtiyaçlarını karşılar. Gereksiz bir ödeneğe hiçbir zaman ihtiyaç yok. Camilerde ortalama özellikle merkezi yerlerde 50-60 kişi düzenli namaz kılıyor. Cuma namazları daha fazla bir kitle var. Arkadaşım bu adamlar cebinden aylık 20 lira verse 1000 lira yapar. Fatura ödemeyen bir imam için güzel bir rakam. Çoğu yerde zaten merkezi sistem var artık müezzin diye bişey yok. Kayıttan çalıyolar onuda. Maaş alan imamlar bile ölüm vs durumlarında yok yedisi kırkı derken bulunduğu katıldığı yerlerde parasını alıyor. Cemaatin çoğunluğu bağış yapıyor. Ulan tüm imamlar 1 yıl para biriktirse 1 yılın sonunda büyük bi şirketten hisse alınır. Sürekli kazanç elde edersin. Diyanet kendi ayakları üstünde durmak için bişey yapmıyor ki. Zaten devlet veriyor koyim götüne mantığında. Ödeneğin bir kısmıyla yatırım yapılsa. Bu yatırımların geliriyle 1-2 yıl sonunda zaten kendisi devletin ödeneğine ihtiyaç duymadan rahatlıkla ayakta durur.
Bunları düşünmek çok mu zor abicim yani. Biz mi çok akıllıyız yoksa onlar baştakiler mi çok salak bilmiyorum yorumu siz getirin.
-
Cami imamının hastanede bilgi işlem olarak çalıştığı bir ülkede dini ve din sömürücülerini alt edemezsiniz beyler :-)
Atı alan değil üsküdarı kara kıtayı geçmiş durumda.Vardır Allah'ın bir bildiği diyerek bütün beddualarımın karşılığını bekliyorum. -
MbK bunu yazdı
Cami imamının hastanede bilgi işlem olarak çalıştığı bir ülkede dini ve din sömürücülerini alt edemezsiniz beyler :-)
Atı alan değil üsküdarı kara kıtayı geçmiş durumda.Vardır Allah'ın bir bildiği diyerek bütün beddualarımın karşılığını bekliyorum.
Allah bin türlü belalarını versin, çocuklarının ölülerini görsünler inşallah. -
Ya arkadaş bir olayıda allah var allah yoka çevirmeyin .
Şu sitede dinle alakalı tek kelimenin bile yasaklanması lazım. Ben müslüman olarak burda o kadar takip ettiğim adamların öle yorumlarını görüyorumki yarın öbürgün bir ihtiyacı olsa taraflı yaklaşıyorum ister istemez bu herkes içinde böyledir..
TBT ruhunu öldürüyor bu tarz şeyler.
Easx tarafından 06/Şub/14 17:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Personel başına telefon,internet,elektrik,doğalgaz,kiralama,satınalma gideri ?

-
HolyOne bunu yazdı
Hatta şu hoparlorlerini de kaldırsalar camiden, herkezin saati, telefonu vs var artık cebinde. Ama hangi delikanlı teklif edebilir tabi o ayrı mesele =))
Sorma hoca evin yakınlarında 3 adet cami var (antalya konyaaltı), üçü de 1-2 saniye aralık ile başlıyor. Yattığım yerden zıplıyorum "n'oluyor lan" diyip her sabah. Komik tarafı ise hiçbirinin 1/4'ü dolmuyor, hep belirli kesim gidiyor ufak bir topluluk.
-
NigraSilva bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Sorma hoca evin yakınlarında 3 adet cami var (antalya konyaaltı), üçü de 1-2 saniye aralık ile başlıyor. Yattığım yerden zıplıyorum "n'oluyor lan" diyip her sabah. Komik tarafı ise hiçbirinin 1/4'ü dolmuyor, hep belirli kesim gidiyor ufak bir topluluk.
geçen sene bi profesör camilerdeki ses yüksekliği insan sağlığına zararlı kısılması gerek dedi. kafir ilan ettiler, dinci gazetelerde hedef gösterdiler.
-
Bişi dicemde cok zorunuza gider banlanırım diye demiyorum ama şunu diyim ülkede her sey düzgün her yer güzel herşey gerekli size diyanet mi battı ?