Dolar Ne Olur ?
-
manhyak bunu yazdı
2.9 dan 2.5.k aldım bakalım nolcak
Seçimden sonra, koalisyon kavgası başladığında 3,50 yi geçer :)
Köşeyi dönersin ;)
-
up
-
euro ne olur sizce ? 500 euro alacağım aralık başına kadar daha da düşer mi sizce ?
rapidhacker550 tarafından 23/Eki/15 13:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim açımdan bu seviyeler. alalalalalalal seviyeleridir.
-
2,874 alış 2,872 satış.
arabayı satmak üzeryim :)
pederin aklına girsem 10000 tl tırtıklasam
10000/2,874 =3479 dolar
5 kaldıraç oranlı forexe yatırsam (pozisyonun kapanıp paranın sıfırlanması için 1/5=0,2 tl doların düşmesi lazım yani 2,674 olmsı lazım)
doların düşmeyeceğini artacağını varsayarak 3,10 seviyesini 3-4 aylık bir periotta bekleyip satış yaparsam.
5 x 3479 x 3,10= 53924 tl
tabi mort olabilirz de belli olmaz :)
*hesap kitap yanlış olabilir editlerinizi bekler ellerinizden öper :)
edit: uzun dönem try pozisyonları için swap (gecelik taşıma faizi) maliyeti çok çıkyor :) vazgeçtim :)
cann tarafından 23/Eki/15 18:11 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.bigpara.com/doviz/haber/zeybekciden-dolar-yorumu_ID1427403/
amk adam konuştuktan sonra dolar yükseldi :D
-
cann bunu yazdı
2,874 alış 2,872 satış.
10000/2,874 =3479 dolar
5 kaldıraç oranlı forexe yatırsam (pozisyonun kapanıp paranın sıfırlanması için 1/5=0,2 tl doların düşmesi lazım yani 2,674 olmsı lazım)
doların düşmeyeceğini artacağını varsayarak 3,10 seviyesini 3-4 aylık bir periotta bekleyip satış yaparsam.
edit: uzun dönem try pozisyonları için swap (gecelik taşıma faizi) maliyeti çok çıkyor :) vazgeçtim :)
Aman hocam forex hiç te düşündüğüm gibi birşey değilmiş bir sürü çakallıklar var. Hiç forex e bulaşıp paranı sıfırlama. Forex oynayanların yüzde sekseni kaybediyormuş. Birde bu işler için 2 senelik en az deneyim gerekir diyorlar. Forex i hayatımdan sonsuza dek uzaklaştırdım. Yatırım yapıcaksan dolar al sat, borsa oyna daha iyi.
Edit: vazgeçmişsin iyi olmuş spread swap ile küçük yatırımcıya kazanma imkanı vermiyor bu forex. Açtığın pozisyonu kaparken yada pozisyon açmaya çalışırken bağlantıyı koparma dahil her türlü uyanıklık mevcutmuş. Forex konusunu editleyelimde millet uzak dursun.
sakabey tarafından 23/Eki/15 20:47 tarihinde düzenlenmiştir -
cann bunu yazdı
2,874 alış 2,872 satış.
10000/2,874 =3479 dolar
Swap maliyeti ne kadar hocam
-
sakabey bunu yazdıcann bunu yazdı
Aman hocam forex hiç te düşündüğüm gibi birşey değilmiş bir sürü çakallıklar var. Hiç forex e bulaşıp paranı sıfırlama. Forex oynayanların yüzde sekseni kaybediyormuş. Birde bu işler için 2 senelik en az deneyim gerekir diyorlar. Forex i hayatımdan sonsuza dek uzaklaştırdım. Yatırım yapıcaksan dolar al sat, borsa oyna daha iyi.
Edit: vazgeçmişsin iyi olmuş spread swap ile küçük yatırımcıya kazanma imkanı vermiyor bu forex. Açtığın pozisyonu kaparken yada pozisyon açmaya çalışırken bağlantıyı koparma dahil her türlü uyanıklık mevcutmuş. Forex konusunu editleyelimde millet uzak dursun.
hocam çok demo hesap açtım, ama hiç gerçek parayla oynamadım :)
yurtdışında orda şurda burda teknik analizler falan önemli olabilir ama bizim memleketin durumu malum.
teknik analizden ziyade havayı koklamak lazım bence.
seçimden sonra bahçeli yine mızıkçılık yaparsa istemezük derse,
veya hdp meclise giremez de ülke çapında boykot kararı alırsa,
koalisyon kurulamayıp görev kılıçtaroğluna verilmeyince chp sineyi millete dönüyoruz derse,
ya da akp yavaştan çatırdamaya başlar ikiye bölünürse vs vs...
hele bir de suriye, rusya, tsk, ışıd, pkk meselesi var ki
her türlü senaryoda doları kimse tutamaz diye düşünüyorum
*maalesef doların düşeceği iyi bir senaryo aklıma gelmiyor :(
mataramasuko bunu yazdıcann bunu yazdıSwap maliyeti ne kadar hocam
hocam benim hesabıma göre daha fazla çıkyor ancak buradaki hesaba göre farklı çıkıyor.
ben en az 30bin gibi bi şey hesapladım 90 günlük swapı ama burada 273 dolar çıkıyor :)
(büyük ihitimal yanlış yaptım :) bu işlerin hesap kitabını bilen bilen arkadaşlar doğrusunu yazarsa sevinirim :))
http://www.gcmforex.com/egitim/forex-araclari/
1lot=100 000 birim
3479$ x 5 (kaldıraç) / 100 000=0,17395 lot dolar

cann tarafından 23/Eki/15 23:28 tarihinde düzenlenmiştir -