folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dolar Ne Olur ?

Dolar Ne Olur ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    Dos_Attach bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

2.50 iken seçime kadar 2.75 olur demiştim.

şimdi 3.50 olacak diyorum.

parayı  dolara yatırın. ben  1 milyarı kaçırdım yatırmayıp

2,9 küsürden dolar almak mantıklımı şu an ? 

afrikada çoğu petrol ülkesinde dolar yükseliyor. Türkiyede de yükseleceğini öngörüyor herkes. bence almak mantıklı.  ama seçime kadar böyle kararsız git gel zig zag çizer seçimden sonra görecez

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    kaan sarıaydınlı bu sabah felaket seyler söyledi bugünde . parası olanlar eylül 17 sinden önce fakir. sonrasında über olabilir. sonra kon konabildugin kadar mallara diyor.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Dolar ne olacak bilmemde giren yine vatandaşa girecek

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Açtığım konudaki video ve makaleleri okursanız krizin kapıda olduğu aşikar

http://www.tahribat.com/forum/eylulde-global-ekonomik-kriz-olabilir-210394

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

koza ipek operasyonundan sonra 0.2 artmış.

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1822628-dolartl-292-seviyesine-yukseldi

https://eksisozluk.com/morgan-stanleyin-20-hedef-kucultmesi--4901297

faiz arttırımı sonrası tl'nin geleceği durumu özetleyen bir durum. yani 2016 haziran ayından itibaren dolar 3,85 tl olacak demişler. henüz fed faiz arttırımına başlamadığından açıklamalar mantıksız gelmiyor. 5 yıllık cds spread'lerinde süren yükselişte sanki bunun bir kanıtı gibi duruyor.

--- spoiler ---

morgan stanley, bu doğrultuda, dolar/tl kuru tahminini 2015 yılının 4. çeyreği için 2.95'ten 3.00'e yükseltti ve 2016'nın 2. çeyreği için ise 3.63'ten 3.85'e çıkarttı.

--- spoiler ---

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Ya amk alım satım yapıyım diyorum. Bu ziraat bankası hayvan gibi makas atıyor. 0.0103 makasmı olur amk

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

Ya amk alım satım yapıyım diyorum. Bu ziraat bankası hayvan gibi makas atıyor. 0.0103 makasmı olur amk

en para iyi gidiyordu oda açtı makası .

en parayi da takip et

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı

en para iyi gidiyordu oda açtı makası .

en parayi da takip et

Hocam enparadada 0.056 şimdi parayı ziraatden transfer etsem 50 lira zirat 15 lira da enpara kescek. Yurtdışında ziraatden başka kullanamıyorum sürekli transfer ücreti ödemek zorunda kalırım :(

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı
    mrkps bunu yazdı

belki 3 ay belki 5 ay ama dolar euroyu geçecek...

bunu düşündüren şey ne acaba  ? 

euro düşecek dolar öne mi geçecek yoksa . dolar gaza gelip euroyuu geçecek ? 

merkez bankası hocam. daha doğrusu içinde bir kurul var onlar şeyapıyor. örneğin 2.7 ile 2.9 şeklinde bir aralık belirliyolar. buna göre dalgalansın diyolar. bu sınırları taştığında da müdahale ediyorlar. üst sınırı geçince ellerindeki dövizleri bozduruyor, alt sınıra yaklaşınca da piyasadan döviz topluyolar. mantığı da piyada çok olanın değeri düşmesi, az olanın değerlenmesi. işin çok piçlikleri var. örneğin paramızın değer kaybetmesi her zaman kötü anlama gelmiyor. yanlış bilmiyorsam çin son bir kaç ayda 2 defa parasının değerini düşürdü. bu şekilde ihracat yapan ülkeler, diğer ülkelerle daha rahat yarışabiliyor ama bizim dilencimiz bile ithal olunca dövizin artması götümüze giriyor. söylediklerimin tabi çok iviri civiri var ama kabataslak böyle anlatmak yanlış olmayacaktır.

..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    lepusmorris bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı
    mrkps bunu yazdı

belki 3 ay belki 5 ay ama dolar euroyu geçecek...

bunu düşündüren şey ne acaba  ? 

euro düşecek dolar öne mi geçecek yoksa . dolar gaza gelip euroyuu geçecek ? 

merkez bankası hocam. daha doğrusu içinde bir kurul var onlar şeyapıyor. örneğin 2.7 ile 2.9 şeklinde bir aralık belirliyolar. buna göre dalgalansın diyolar. bu sınırları taştığında da müdahale ediyorlar. üst sınırı geçince ellerindeki dövizleri bozduruyor, alt sınıra yaklaşınca da piyasadan döviz topluyolar. mantığı da piyada çok olanın değeri düşmesi, az olanın değerlenmesi. işin çok piçlikleri var. örneğin paramızın değer kaybetmesi her zaman kötü anlama gelmiyor. yanlış bilmiyorsam çin son bir kaç ayda 2 defa parasının değerini düşürdü. bu şekilde ihracat yapan ülkeler, diğer ülkelerle daha rahat yarışabiliyor ama bizim dilencimiz bile ithal olunca dövizin artması götümüze giriyor. söylediklerimin tabi çok iviri civiri var ama kabataslak böyle anlatmak yanlış olmayacaktır.

paraın değer kaybetmesi maaşla çalışanlar için kötü.

gübre dolara bağlı, yem dolara bağlı, mazot benzin dolara bağlı. haliyle gıda, giyim, ulaşım dolara bağlı. para değer kaybettiğinde atıyorum:

ocak ayında 1000 dolara işe başladın 1500 tl alıyordun

aralıkta 1500 tl alıyorsun ve artık dolar karşılığı 700 usd

300 usd uçtu gitti. senin 300 usd kadar tl bazında zam alman lazım ki ocaktaki konforunu yakalayabilesin.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 18863 Toplam Mesaj: 131
dolar