Dolar Ne Olur ?
-
Dos_Attach bunu yazdıkaygusuz bunu yazdı
2.50 iken seçime kadar 2.75 olur demiştim.
şimdi 3.50 olacak diyorum.
parayı dolara yatırın. ben 1 milyarı kaçırdım yatırmayıp2,9 küsürden dolar almak mantıklımı şu an ?
afrikada çoğu petrol ülkesinde dolar yükseliyor. Türkiyede de yükseleceğini öngörüyor herkes. bence almak mantıklı. ama seçime kadar böyle kararsız git gel zig zag çizer seçimden sonra görecez
-
kaan sarıaydınlı bu sabah felaket seyler söyledi bugünde . parası olanlar eylül 17 sinden önce fakir. sonrasında über olabilir. sonra kon konabildugin kadar mallara diyor.
-
Dolar ne olacak bilmemde giren yine vatandaşa girecek
-
Açtığım konudaki video ve makaleleri okursanız krizin kapıda olduğu aşikar
http://www.tahribat.com/forum/eylulde-global-ekonomik-kriz-olabilir-210394
-
koza ipek operasyonundan sonra 0.2 artmış.
http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1822628-dolartl-292-seviyesine-yukseldi
https://eksisozluk.com/morgan-stanleyin-20-hedef-kucultmesi--4901297
faiz arttırımı sonrası tl'nin geleceği durumu özetleyen bir durum. yani 2016 haziran ayından itibaren dolar 3,85 tl olacak demişler. henüz fed faiz arttırımına başlamadığından açıklamalar mantıksız gelmiyor. 5 yıllık cds spread'lerinde süren yükselişte sanki bunun bir kanıtı gibi duruyor.
--- spoiler ---
morgan stanley, bu doğrultuda, dolar/tl kuru tahminini 2015 yılının 4. çeyreği için 2.95'ten 3.00'e yükseltti ve 2016'nın 2. çeyreği için ise 3.63'ten 3.85'e çıkarttı.
--- spoiler --- -
Ya amk alım satım yapıyım diyorum. Bu ziraat bankası hayvan gibi makas atıyor. 0.0103 makasmı olur amk
-
manhyak bunu yazdı
Ya amk alım satım yapıyım diyorum. Bu ziraat bankası hayvan gibi makas atıyor. 0.0103 makasmı olur amk
en para iyi gidiyordu oda açtı makası .
en parayi da takip et
-
samaccc bunu yazdımanhyak bunu yazdı
en para iyi gidiyordu oda açtı makası .
en parayi da takip et
Hocam enparadada 0.056 şimdi parayı ziraatden transfer etsem 50 lira zirat 15 lira da enpara kescek. Yurtdışında ziraatden başka kullanamıyorum sürekli transfer ücreti ödemek zorunda kalırım :(
-
samaccc bunu yazdı
merkez bankası hocam. daha doğrusu içinde bir kurul var onlar şeyapıyor. örneğin 2.7 ile 2.9 şeklinde bir aralık belirliyolar. buna göre dalgalansın diyolar. bu sınırları taştığında da müdahale ediyorlar. üst sınırı geçince ellerindeki dövizleri bozduruyor, alt sınıra yaklaşınca da piyasadan döviz topluyolar. mantığı da piyada çok olanın değeri düşmesi, az olanın değerlenmesi. işin çok piçlikleri var. örneğin paramızın değer kaybetmesi her zaman kötü anlama gelmiyor. yanlış bilmiyorsam çin son bir kaç ayda 2 defa parasının değerini düşürdü. bu şekilde ihracat yapan ülkeler, diğer ülkelerle daha rahat yarışabiliyor ama bizim dilencimiz bile ithal olunca dövizin artması götümüze giriyor. söylediklerimin tabi çok iviri civiri var ama kabataslak böyle anlatmak yanlış olmayacaktır.
-
lepusmorris bunu yazdısamaccc bunu yazdı
merkez bankası hocam. daha doğrusu içinde bir kurul var onlar şeyapıyor. örneğin 2.7 ile 2.9 şeklinde bir aralık belirliyolar. buna göre dalgalansın diyolar. bu sınırları taştığında da müdahale ediyorlar. üst sınırı geçince ellerindeki dövizleri bozduruyor, alt sınıra yaklaşınca da piyasadan döviz topluyolar. mantığı da piyada çok olanın değeri düşmesi, az olanın değerlenmesi. işin çok piçlikleri var. örneğin paramızın değer kaybetmesi her zaman kötü anlama gelmiyor. yanlış bilmiyorsam çin son bir kaç ayda 2 defa parasının değerini düşürdü. bu şekilde ihracat yapan ülkeler, diğer ülkelerle daha rahat yarışabiliyor ama bizim dilencimiz bile ithal olunca dövizin artması götümüze giriyor. söylediklerimin tabi çok iviri civiri var ama kabataslak böyle anlatmak yanlış olmayacaktır.
paraın değer kaybetmesi maaşla çalışanlar için kötü.
gübre dolara bağlı, yem dolara bağlı, mazot benzin dolara bağlı. haliyle gıda, giyim, ulaşım dolara bağlı. para değer kaybettiğinde atıyorum:
ocak ayında 1000 dolara işe başladın 1500 tl alıyordun
aralıkta 1500 tl alıyorsun ve artık dolar karşılığı 700 usd
300 usd uçtu gitti. senin 300 usd kadar tl bazında zam alman lazım ki ocaktaki konforunu yakalayabilesin.