Domuz Eti..
-
Bulgaristanda bir arkadaşım geldi bir kaç gün buralarda kaldı bizde grzdik tozduk filan muhabbet üstüne muhabbet derken konu içinde çocuk domuz etli sandvich yediğinden bahsetti.Daha önce hiç bu tarz muhabbetlere girmediğim için çocugun dininş bilmiyordum sordum müslümanım dedi ailemde müslüman ama biz hep yeriz bulgaristanda bizim için normal birşey dedi.
Peki hem müslümansın hem haram olan domuz etini yiyorsun nasıl müslümansın sen diye sordum.
Çocukda sende müslümansın ama içki içiyorsun zina yapıyorsun onlarda haram dedi.O anda kitlendim kaldım gerçekten verecek bir cvp bulamadım.
şimdi hala aklımda bir cvp bulamadım arkadaşın sorusuna ? O çok günah bu az günah mı ? yada nedir aradaki fark.
Sizce..
-
günah olduğundan değil de iğrendiğim için yemem hocam ben.
-
Kitlenilecek bişi yokki bunda ?
Adam doğru söylüyor. Yanlız biz takıntılı milletiz.
Kendi bacımızı korur erkeklik taslarız ama başkasının bacısını sikmeye çalışırız. Sorsan namus önemlidir. Peki başkasının bacısına sarkmak, ayartmak ?
Aynen böyle bir hususda domuz etinde. takıntılıyız domuz etine.
Ama şu varki domuz etinde çok fazla mikro organizma yaşama ve dayanma direncine sahip yediği pislikten dolayı.
bu yüzdende tercih edilmiyor.
-
Bende onu düşünürüm hacı, alkol içerler haramdır ama içen müslüman yinede içer. Zina yapılır haramdır ama zina yapan yapar. Ama domuz etine gelince herkes yuhaaa çeker.
Zina ve alkolün ortak noktası keyif verici olmaları lakin domuz etinde bu yok. Bence keyif verici şeylere karşı koyamama ile alakalı bir şey.
Yoksa alkol içmek ile domuz eti yemek arasında bir fark olduğunu sanmıyorum
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------günah olduğundan değil de iğrendiğim için yemem hocam ben.
-----------------------------Hocam sen iğrendiğin için yemiyorsun belki seni günah olması ilgilendirmiyor olabilir birşey diyemem saygı duyarım ama ben ve benim gibi bir çok kişi sadece haram oldugu için yemiyor.
İşte ben ve benim gibiler ne diyecek onu merak ettim..
-
domuz eti aslında alkol ve zinaya oranla daha az günah. çünkü Allah, aç kaldığında ve yiyecek bir şey bulamadığında ölmeyecek kadar domuz eti yemeyi helal kılmıştır, alkol ve zina için böyle bir kolaylık yok.
evet o bulgaristandaki olayı ben de duymuştum. bazı türkler dikkat etmiyor. Ben domuz jelatinininden emulgatorlara kadar çok araştırdım. Her yediğim şeyin özelliklerine bakıp alıyordum. Tabii herkes aynı hassasiyeti gösterecek diye bir kaide yok
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------Bende onu düşünürüm hacı, alkol içerler haramdır ama içen müslüman yinede içer. Zina yapılır haramdır ama zina yapan yapar. Ama domuz etine gelince herkes yuhaaa çeker.
Zina ve alkolün ortak noktası keyif verici olmaları lakin domuz etinde bu yok. Bence keyif verici şeylere karşı koyamama ile alakalı bir şey.
Yoksa alkol içmek ile domuz eti yemek arasında bir fark olduğunu sanmıyorum
-----------------------------domuz eti yedin mi? tadını biliyor musun?
-
Bende kitlendim :D :D
-
nedense içki,hz.hamza öldükten sonra haram kılındı
-
Bikac yil once ozellikle almanyada turkleri iceren bi anket yapiyolar, olmazsa olmaziniz vazgecemeyeceginiz sey, degismeyeceginiz konu diye, bir suru secenek cikiyo iste yuzde su kadar su yuzde bu kadar bu diye, ama ilk iki cok garip, ankete katilan insanlarin degismeyeceklerini soyledikleri 1. Konu domuz eti yemeyecegi, 2.konu din degistirmeyecegi cikiyo :). Bunuda hikaye tarzi sitelerden okudugumdan degil bildigin anahaber de izlemistim :). Birbirlerinden cok buyuk farklari var Mi bilmiyorum icki icmekle domuz eti yemenin ama cocuk dogru soylemis, alkolde haram ama iciliyo zina da haram ama yapiliyo, domuz eti de haram , "ben donuz eti yemem aga haram o" oluyo :) bu domuz eti mulletimizde acaip sekilde bi yer etmis niye bilmiyorum :) ama hepimizde var bu sanirim, simdi dusununce aklima geliyo, yurtdisinda Pizza vs secerken icinde domuz eti olup olmadigini soruyoduk garsona ama yanina da bira soyluyoduk :) bilincaltimiza mi islemiski :)
-
Ern3st bunu yazdı:
-----------------------------nedense içki,hz.hamza öldükten sonra haram kılındı
-----------------------------alakası bile yok hocam nereden uyduruyorsun bunu. Kur-an da açıkça içki haram kılınmıştır. Ama kademe kademe olarak yapıldı. İslamin hareket mantığını bilmek lazım. Böyle kuru kuruya laf söylemek olmaz