Domuz Eti..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:
    -----------------------------

konuyu başka yere taşımak istemiyorum.  senin niytin farklı olduğunu biliyorum. sözde h.z. Muhammed uydurmuştur ve o dönemde bir olay olup ona denk getirmiştir demeye getiriyorsun. içki hicretin 3. yılında değil 4. yılında yasaklanmıştır, yahudilerin yurtlarından sürüldükleri sırada.. neyse konuyla ilgili artık yazacağım bir şey yok. ben sığ denizimde yüzmeye gidiyorum

Kur'an-ı Kerim'in indiriliş mantığına bakarsak çoğu ayet ve sure Peygamber dönemi olaylar sonucunda uyarı olarak iniyor.

ern3st'i dediğini bilmiyorum ama doğruluk payı olabilir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ya ne domuz etiymiş arkadaş aylardır konusu bitmedi. İsteyen yesin istemeyen yemesin size ne lan. Angry Birds gibi domuz kovalıyonuz biyol. Her türlüsünü yedim domuz etinin. Beğenmedim, dana eti daha güzel. Bir tek domuzun sosisi sollar danayı. Ama öyle iğrenç, ay çok pis, kakapitör bir şey değil sıkmayın şimdi. Bir de sanki alayı veteriner, mikrobiyolog ne bileyim domuz yetiştiricisi sanki. Gidin brokoli yiyin, pırasa yiyin, haram yiyin, kul hakkı yiyin.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

göçmen bir arkaş da aynısını dedi nasıl yiyorsun hocam dedim domuz etinden döner varmış bulgaristanda diyor bir ekmek ye 2. sini istemessen ne olayım dedi tadını anlatırken herifin ağzı sulandı aslında denk gelirse denemek siterim
    o arkadaşının dediği doğru içkide hararm domuz etide bunda bir boyut yok bence hararm haramdır domuz eti bilinen yanı sadece

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aforizma
    aforizma's avatar
    Erkek

ern3st in verdiği bu güzel bilgiye ek olarak bir de size domuzun haram kılındığı zamanda arap yarımadasında domuzun yaşamadığını söylesem ayıp etmiş olur muyum.. öyle kuru kuruya sadece kuranda böyle yazıyor ben onu bilirim mantığı olmuyomuş demek ki. ayrıca siyer okumak bu işin en temel noktalaraından biridir. yoksa hangi ayetin ne anlattığını nasıl anlaşılır onu da merak ediyorum.. isteyene daha çok ayet örnekleri verebilirim. şimdi konu kopmasın..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Adam doğru söylemiş. Bazı insznlarımız domuza küfür bile eder. Ulan sana sadece onun etini yemek haram hayvandan neden nefret eciyorsun!?

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

Ben yedim ızgarası güzel oluyor.

Zamanı durduramazsın.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

casey bunu yazdı:

Ben yedim ızgarası güzel oluyor.

Hertürlüsü güzel oluyor hocam, kısıtlama ızgaraya:)

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

SpoofU bunu yazdı:
    Adam doğru söylemiş. Bazı insznlarımız domuza küfür bile eder. Ulan sana sadece onun etini yemek haram hayvandan neden nefret eciyorsun!?

Aziz nesinin bir sözü aklıma geldi " Yobazın biri çıkıp deseki tuvalete gitmek yasak bir sürü altına sıçan adam çıkar diye " cahillik yanlış öğreti kendisini yarartan Allah o hayvanıda yararttı haberi yok gerizekalının

Neyse şuanlık bir ses seda çıkmadı şimdi bir şeyi çok merak ediyorum domuz eti hakkında olumlu fikrilerini sunan arkadaşlara her zaman ki gibi kim çıkıp o tarihi sosyal mesajı verecek o sert çıkışı yapacak (siz nasıl insansınız haramı övüyorsunuz vs vs diye ) ve ardından bir sürü  şak şakçı toplayacak bekliyorum...

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    swordfish bunu yazdı:

Bulgaristanda bir arkadaşım geldi bir kaç gün buralarda kaldı bizde grzdik tozduk filan muhabbet üstüne muhabbet derken konu içinde çocuk domuz etli sandvich yediğinden bahsetti.Daha önce hiç bu tarz muhabbetlere girmediğim için çocugun dininş bilmiyordum sordum müslümanım dedi ailemde müslüman ama biz hep yeriz bulgaristanda bizim için normal birşey dedi.

Peki hem müslümansın hem haram olan domuz etini yiyorsun nasıl müslümansın sen diye sordum.

Çocukda sende müslümansın ama içki içiyorsun zina yapıyorsun onlarda haram dedi.O anda kitlendim kaldım gerçekten verecek bir cvp bulamadım.

şimdi hala aklımda bir cvp bulamadım arkadaşın sorusuna ? O çok günah bu az günah mı ? yada nedir aradaki fark.

Sizce..

"şimdi hala aklımda bir cvp bulamadım arkadaşın sorusuna ? O çok günah bu az günah mı ? yada nedir aradaki fark" adamin sorusu bu ;) konuyu kaydiriyoruz gene :) konu domuz neden yasak sorusuna ordanda Allah var yok a kadar gitcek gibi duruyo :)

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ern3st bunu yazdı:

unbalanced bunu yazdı:

Ern3st bunu yazdı:

nedense içki,hz.hamza öldükten sonra haram kılındı 

alakası bile yok hocam nereden uyduruyorsun bunu. Kur-an da açıkça içki haram kılınmıştır. Ama kademe kademe olarak yapıldı. İslamin hareket mantığını bilmek lazım. Böyle kuru kuruya laf söylemek olmaz

şimdiye kadar kaç tane siyer okudun?

İslamiyette birçok şey aşama aşama kaldırılmıştır ve aşama aşama uygulamaya koyulmuştur.

Toplam Hit: 10470 Toplam Mesaj: 79