Domuz Eti..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamincode
    Dreamincode's avatar
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:
    -----------------------------

köyde vurduğumuz domuzları iyice paklayıp aklayıp yiyenleri biliyorum (:

tadının çok iyi olduğunu söylüyorlar.. tavuk, inek vb hayvandan daha lezzetliymiş.

evet, domuz kendi pisliğini yiyen hayvan canlı gözümle de gördüm.

fındık ocağının a. koyup bir güzel afiyetle yedikten sonra bide dibine sıçıp gömüyor sonradan çıkartıp yiyor (:

yeme meselesine gelince hiç merak etmedim koyun keçi inek davık yemeye devam.

Abime Katılıyorum

koyun keçi inek davık yemeye devam:D

İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım. <br> Forever. <br> TBT
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    violinist
    violinist's avatar
    Erkek

haramın büyüğü küçüğü olmaz kardeşim haram haramdır 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Diğer mesajlara bir cevap olarak yazmıyorum bu biline. :) 

Şöyle bir kural var dinimiz islamda : Aç kaldığında , ölecek dereceye geldin nebir su nebir yiyecek bulamadın bu durumda , açlık hissini yok edecek tıka basa doyurmayacak sadece yaşamını sürdürebileceğin bir şekilde haram kılınan yiyecek ve içecek'lerden yiyebilirsin , çünkü yaşamının sürdürebilmek için , böyle durumlarda günah değil diye biliyorum. 

Sonuç : Bulgar arkadaşın zor durumlar hariç , domuz eti`nin haram olduğunu bildiği halde tüketiyorsa , haramdır günahtır.

şimdi hala aklımda bir cvp bulamadım arkadaşın sorusuna ? O çok günah bu az günah mı ? yada nedir aradaki fark. 

Aradaki fark :) 

Domuz eti tüketiyor ve günaha giriyor , haram yiyor. Buna diyecek birşey yok. Fakat diğer dediklerine göre , Zina ve İçki kıyaslarsak 

Domuz etine karşılık = Zina ve içki  

buna göre yukarda'da dediğim gibi , çok zor durumda kalırsan haram kılınan yiyecek ve içecekleri tüketebilirsin. (az oranda ) ve bu allah katında affedilebilir.Çünkü yemessen ve içmessen intihar etmiş olursun , açlıktan öleceğini bile bile tüketmemek olur.

ama çok zor durumda kaldığında = Çok zordayım yanıyorum zina yapmam lazım , diyemessin ya da dayanamayıp zina yapamassın çünkü islam'a göre imam nikah 'sız karşı cinsten bir bireyle cinsel temasa girmek büyük günahtır. ( buna göre imam nikahını  yaptırıyım birlikte oluyum sonra boş ol boş ol boş ol diye bir saçmalık yok , dahada günah yazılır. :)  ) 

Yani sonuçta : Haram kılınan yiyecekleri açlıktan öleceğin sıra tüketirsen affedilebilirsin ama diğer türlü normal yaşamda zina içki ve yiyecek hiçbir az ya da çok günah kavramı yoktur , hepsi aynıdır Haram'ın azı çoğu olmaz. 

Ama ne yaparsanız yapın , islam umutsuzluk kapısı değildir içten ve gerçekten pişmanlıkla birdaha yapmamak kaydı ile tüm benliğiniz kalbiniz ile tevbe ettiğiniz zaman allah sizi karşılıksız bırakmayacaktır. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:

İrem27 sen mi yazdın yoksa kopyala yapıştır mı yaptın bilmiyorum ama saçmalamışssın

her zamanki yaptığını yapmış :) şaşaırmamak gerek

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

Ern3st bunu yazdı:

nedense içki,hz.hamza öldükten sonra haram kılındı 

alakası bile yok hocam nereden uyduruyorsun bunu. Kur-an da açıkça içki haram kılınmıştır. Ama kademe kademe olarak yapıldı. İslamin hareket mantığını bilmek lazım. Böyle kuru kuruya laf söylemek olmaz

Rakı haramdır diye ben hiç görmedim. sen kuru kuru konuşma dostum. orada sarhoşluk veren içecekler kendinden geçirecek şeyler haram kılınmıştır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ne yönde, ne amaçla ve neden bu kadar şey tartışılmış anlamak mümkün değil. Dogmalar ne zamandır tartışılıyor?

"BAKARA 173. Allah size ancak ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Her kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına saldırmadan ve haddi aşmadan bir miktar yemesinde günah yoktur. Şüphe yok ki Allah çokça bağışlayan çokça esirgeyendir."

İnanmayan yer, inanan yemez. Bu kadar basit.

Uzun lafın kısası;
    Müslümansan haram olur.
    Hıristiyansan salam olur. 

2012 yılında biraz daha orjinal tartışmalar lütfen...

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Sırplar kosovalılara saldırdığında dediler ki: "Biz de sizin gibi yaşıyor yiyiyor geziyoruz neden saldırıyorsunuz?" sırpların verdiği cevap manidar: "çünkü siz müslümansınız."

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

hepsi haram ama günahın büyüğü küçüğü vardır.

mesela zina yapmak en büyük günahlardandır.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
Toplam Hit: 11636 Toplam Mesaj: 79