Domuz Eti..
-
arkadaş herkez burda domuzun neden haram kılındığını az çok biliyor,is hayvan neticede
ilave,istesen gergedan yar*ı ye bilader mide senin çoğu kişi elini yıkamıyor diye yemek yemediği lakantacıyı tartışırken kendi bokunu yiyen hayvana güzel tatlı diyor
İlginç!
-
Şimdi düşünecek olursak içki ve domuz eti insan sağlığı açısından zararlı şeyler bunlar haram ama tabi zina haddi hesabı yok ... Aslında bakacak olursak sigara bile haram yavaş yavaş dahi olsa insan sağlığını uzun süre zarfında büyük zarara uğratan ölümlere ve kansere yol açan birşey.
-
kitlenilcek bir durum yok
şöyle düşünmek lazım
Allah demiş şunu şunu yasaklıyorum yeme/yapma
illa neden yemiyecekmişizi bunu yemek neden haram diye araştırmaya gerek yok
yasaklı listesine alınmış şeylerin biri Allah yasaklamış bitti.
domuz etine gelene kadar dünyada yenilesi tonla lezzetli hayvan eti var...
kala kala kendi pisliğini yiyen etinden bakteriler türeyen bok pisliğinde yaşayan ete mi kaldınız -
modifiyeci447 bunu yazdı:
-----------------------------arkadaş herkez burda domuzun neden haram kılındığını az çok biliyor,is hayvan neticede
ilave,istesen gergedan yar*ı ye bilader mide senin çoğu kişi elini yıkamıyor diye yemek yemediği lakantacıyı tartışırken kendi bokunu yiyen hayvana güzel tatlı diyor
İlginç!
-----------------------------
hoca yediğin helal tavuk ve balıklarda kendi bokunu yiyor bilgin olsun olayı o şekil değerlendirmemek gerek -
abi hepsi katiyyen haramdır bu kadar. azı çoğu yok içki zina domuz eti falan haram yani.. diyecek birşeyin yokki.. haram ıolduğunu bile bile içiyoruz dersin.. diyeceğin şey en fazla dertlendiğimde dertleri unutmak için içeiliyoruym dersin. ama etin birçok alternatifi var falan dersin ama saçmalamış olursun.. gerek yok.. onunkide haram seninkide haram bu kadar basit..
-
hocam bi araştırdın mı neden haram oldugunu ? yani domuz etinin.ben araştırdım.bunun dinen bi durumu yok.ayrıca kız arkımın amcasının domuz ciftliği var.hicbi domuzda kendi dışkısını fln yemior.hepsi yemle besleniorlar.ayrıca kirli flnda diiller.çeşit çeşit domuz var.bunlar koyna benzer bi tarzdalar.
domuz etinin tadına gelecek olursak agır biraz.bazen gzl oluor.bazende olmuor.kimi domuz etleri var anlayabilmek mumkün değil..edit: müslümanlıktan önce orta asya türkleri fln domuz eti yemiyorlarmıs.aslında domuz eti yememek türk gelenegi olarak biliniyor.araplarda pek haz etmezler.araplar zaten bişiden haz etmedikleri zaman günah derler..
eski zamanlarda domuzlarda bi bagırsak kurdu yasıyordu.ii beslenmediği içindi.ve eskiden kaynaklar gereği hicbir et ii pişirilemediği için bu bagırsak kurdu ölmüyordu.simdi öle bi sorun yok.. -
valla ne yalan söyleyim önüme gelse denerim adam haklı içki kumar küfür falan filan herşeyi yapıyoruz ama iş domuz eti olunda sanki çok farklıymış gibi bi düşünce oluşuyor yesek bütün büyü bozulacakmış gibi
-
Ben daha çok şu soruya cevap vermek istiyorum: Neden domuz etine olan nefret, alkol ve zinaya olandan daha fazla...
Aslında soru biraz yanlış, şöyle ki domuz etine nefret fazla değil, alkol ve zinaya olan sempati fazla. İzlediğimiz dizi, film vs şeylerde sürekli olarak bu ikisi ön plana çıkarılıyor. kaldı ki sigara da haram fakat bu artık son derece normalleşegeldiği için sigaranın haram olduğunu bilmeyenler veya muhalefet olanlar dahi var. Fakat gel gör ki kimse tv çıkıp alenen domuz eti ni normalleştirmeye çalışmıyor. onun yerine zaten direk hergün yediğimiz şeylerin içine sokuşturuyorlar. senin bilmene gerek yok zaten mantığıyla.
yani kısacası senin dediğin "biz de alkol içiyoruz zina yapıyoruz" meselesi aslında hiç de basit bir şey değil.
-
az gunah cok gunah taniminin oldugunu ilk defa sizden ogreniyorum.
her biriniz allah olmussunuz gunahlarin seviyesini bile soyluyorsunuz.
yurun bre muslumanlar. kim tutar sizi.
-
Ekerci bunu yazdı:
-----------------------------hocam bi araştırdın mı neden haram oldugunu ? yani domuz etinin.ben araştırdım.bunun dinen bi durumu yok.ayrıca kız arkımın amcasının domuz ciftliği var.hicbi domuzda kendi dışkısını fln yemior.hepsi yemle besleniorlar.ayrıca kirli flnda diiller.çeşit çeşit domuz var.bunlar koyna benzer bi tarzdalar.
domuz etinin tadına gelecek olursak agır biraz.bazen gzl oluor.bazende olmuor.kimi domuz etleri var anlayabilmek mumkün değil..edit: müslümanlıktan önce orta asya türkleri fln domuz eti yemiyorlarmıs.aslında domuz eti yememek türk gelenegi olarak biliniyor.araplarda pek haz etmezler.araplar zaten bişiden haz etmedikleri zaman günah derler..
eski zamanlarda domuzlarda bi bagırsak kurdu yasıyordu.ii beslenmediği içindi.ve eskiden kaynaklar gereği hicbir et ii pişirilemediği için bu bagırsak kurdu ölmüyordu.simdi öle bi sorun yok..
-----------------------------siz dini işinize geldiği gibi araştırıyorsunuz kardeşim
neyi araştırdın ? bakara suresini de araştırdınmı sen?
Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.