Domuz Eti..
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------Bende onu düşünürüm hacı, alkol içerler haramdır ama içen müslüman yinede içer. Zina yapılır haramdır ama zina yapan yapar. Ama domuz etine gelince herkes yuhaaa çeker.
Zina ve alkolün ortak noktası keyif verici olmaları lakin domuz etinde bu yok. Bence keyif verici şeylere karşı koyamama ile alakalı bir şey.
Yoksa alkol içmek ile domuz eti yemek arasında bir fark olduğunu sanmıyorum
-----------------------------
Hocam bunun temelinde yorum farki yatar.. Adam ben muslumanim zinada yapmam icmem der, baska bi adamda ben muslumanim inaniyorum ama binalkolum var zaten ondanda bisi olmaz der oyle yasar. Yorudan yoruka degisiyo haliyle durum :) -
MaviGozluDev bunu yazdı:
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------Bende onu düşünürüm hacı, alkol içerler haramdır ama içen müslüman yinede içer. Zina yapılır haramdır ama zina yapan yapar. Ama domuz etine gelince herkes yuhaaa çeker.
Zina ve alkolün ortak noktası keyif verici olmaları lakin domuz etinde bu yok. Bence keyif verici şeylere karşı koyamama ile alakalı bir şey.
Hocam bunun temelinde yorum farki yatar.. Adam ben muslumanim zinada yapmam icmem der, baska bi adamda ben muslumanim inaniyorum ama binalkolum var zaten ondanda bisi olmaz der oyle yasar. Yorudan yoruka degisiyo haliyle durum :)
-----------------------------Hocam içen müslüman diyorum zaten hepsi içer veya zina yapar diye bi genelleme yapmadım. Karşı koyamayan bundan dolayı koyamıyordur ondan bahsettim.
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------GusFring bunu yazdı:
-----------------------------domuz eti yedin mi? tadını biliyor musun?
-----------------------------Yemedim hacı ama tahmin ediyorum altı üstü bir et. Keyif verici felan mı diyeceksin ? Sex'te beyin tüm vücuda deli gibi sinyal gönderiyor, alkolün bilimsel olarak davranışa ve ruh haline etkiside zaten herkesçe biliniyor. Domuz eti seven birine, domuz etinin bunlar kadar keyif vereceğini düşünmüyorum.
-
aga domuz cok pis kokuyor yav.Marketde yanindan gecerken kokusunu aldimi midem bulaniyor.Burda zenciler pisiriyor sanki kelle paca corbasi gibi kokuyor.Ha gorunus olarak etini bole soslayinca falan iyi gorunuyor ama ben yemem sahsen helal dahi olsun.
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------Ern3st bunu yazdı:
-----------------------------nedense içki,hz.hamza öldükten sonra haram kılındı
-----------------------------alakası bile yok hocam nereden uyduruyorsun bunu. Kur-an da açıkça içki haram kılınmıştır. Ama kademe kademe olarak yapıldı. İslamin hareket mantığını bilmek lazım. Böyle kuru kuruya laf söylemek olmaz
-----------------------------şimdiye kadar kaç tane siyer okudun?
-
Ern3st bunu yazdı:
-----------------------------unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------alakası bile yok hocam nereden uyduruyorsun bunu. Kur-an da açıkça içki haram kılınmıştır. Ama kademe kademe olarak yapıldı. İslamin hareket mantığını bilmek lazım. Böyle kuru kuruya laf söylemek olmaz
-----------------------------siyer ile ne ilgisi var. İslam'dan bahsediyorsak benim tek referansım Kur-an dır. Zaten Allah açıkça belirtmiyor mu, Kur-andan başka kaynak aramayın diye !! Neyse arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum
-
Bununla ilgili çok iyi bir fıkra vardı. Bu kademe kademe ben söyleyeyim hocam; bana, "sen nasıl müslümansın içki içiyorsun büyük günaha giriyorsun. Bence şu da öyle, bu da öyle..." diye çıkışıyorlar genelde. Cevap olarak "beni yargılaman da günah, gıybet de günah" dediğim zaman "içki daha günah!" diyorlar saçma hocam. Az günah çok günah yok. Eğer bir şey yasaklanmışsa ve sen onu yapıyorsan o günahtır. İçki içip domuz eti yememe olayı da geleneklerle ve domuza olan önyargı ile alakalı. Tabii toplumsal tabuların neredeyse tümü belirli bir zaman içerisinde "dini kural" haline getirildiği için de günümüzdeki halini almış.
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------siyer ile ne ilgisi var. İslam'dan bahsediyorsak benim tek referansım Kur-an dır. Zaten Allah açıkça belirtmiyor mu, Kur-andan başka kaynak aramayın diye !! Neyse arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum
-----------------------------kuran tek parça halinde mi indi? kuran parça parça indi ve içkinin haram olması hicri 3. yılına yani hz.hamzanın öldügü yıla denk geliyor. az biraz araştır. sığ olmak iyi değildir.
-
herkesin bakis acisi farkli olabiliyor.. simdi domuz icki zina desek uzar gider..
ben sahsen icki icmiyorum zina yapmiyorum domuz etide yemiyorum.. buda benim inanis tarzim..
-
konuyu başka yere taşımak istemiyorum. senin niytin farklı olduğunu biliyorum. sözde h.z. Muhammed uydurmuştur ve o dönemde bir olay olup ona denk getirmiştir demeye getiriyorsun. içki hicretin 3. yılında değil 4. yılında yasaklanmıştır, yahudilerin yurtlarından sürüldükleri sırada.. neyse konuyla ilgili artık yazacağım bir şey yok. ben sığ denizimde yüzmeye gidiyorum