Dün Geceki 32.Gün Programı (Osman Pamukoğlu)
-
Parlamenter sistemde padişah seçimi. Alışkanlık diyelim.
-
Tnrsk bunu yazdı:
-----------------------------fenerist hocam iyi açıklamışsın olayı
osman pamukoğlunu severim ama siyasete girmesini hiç samimi bulmadım.Sadece pkk sorununu çözmek için meclise girmek,iktidar olmak/olmak istemek ne kadar doğru..Hadi diyelim iktidara geldi pkk sorununu çözdü peki sonra ne olacak,siyasetten ne kadar anlıyo ki,insanları yönetmek askeri yönetmekden çok daha zordur..
-----------------------------
emin ol şu anki şaklabanlardan çok daha iyi yönetir -
Osman paşa siyaset konusunda ne yapabilir ki diyenlere.. Şimdiye kadar yıllardır denemediğimiz parti yada kişiler kaldı mı? Peki hangisi başarılı olabildi. Hepsi siyasetin içinden adamlar hiçbirisi Türkiyenin sorunlarını çözemedi, yıllardır aynı sorunlar devam ediyor. Ben paşaya bir şans verilmesi taraftarıyım. Kendisine güveniyorum, evet belki asker olarak siyasete girdi ama sonuçta diğerlerinden bir fayda göremedik. Kısacası alternatif kalmadı. Buna ilaveten adam doğruları söylüyor, sadece pkk sorununu bile çözebilse bizim için faydadır. Yıllardır aynı yerde saydık durduk 1 adım ilerleyemedik, geriye gittik.
-
bu ülke 26 yılda teröre ne kadar para harcadı.hesap biraz kabarık sanırım.bugüne kadar ne değişti?hiçbirşey.hala aynı şeyler hala aynı devlet politikaları(ab,...sorunu,...soykırımı)Bir zamanlar KIRMIZI çizgilerimiz vardı,şimdi yok.hala aynı beceriksiz siyasetçiler.Ekonomimiz zaten imf tarafından ayarlanıyor otomatiğe almışız bikere:).Bırakın geçsin paşam 1 senede halletsin terör denen olayı.Millet ayrılıktan bi vazgeçsin birlik olmayı öğrensin sonra paşam bıraksa da olur.
"Şimdi bu masada verdiklerimizi yakında ekonomik zorluklar içine düştüğünüzde bir bir geri alacağız"Lord Curzon
24 temmuz 1923 Lozan-İsviçre
Zaten gidişatımız Sevr e doğru..........
-
Osman Paşa oy alamaz diyenler, bu ülkede cem uzanın ne kadar oy aldıgına dönüp bir daha baksınlar. meclise girer giremez bilemem, gönlüm girmesinden yana fakat siyasette dürüst adama ihtiyaç var, kendi halkına dürüst olsun yeterki. Atatürk e çok benzetiyorum paşayı haddim olmayarak
-
bu adam mhp markasının altında siyaset yapsa işte o zaman türkeşin adı bile kalmaz silinir lider olur.
bende sonuna kadar izledim. Bu paşanın açıklamaları gerçekten delikanlıca. dümdüz siyaset yapıyor arka ön oynamadan şayet önümüzdeki dönem kürt açılımı muhabbeti, okşadıkça kalkan helede kalktıkça ortalığı bulayan bir duruma düşerse o zaman herkes bu paşaya sarılır.
burada benim için önemli olan nokta sadece şu ; şayet o konuştuklarını kendi konuşuyorsa , ardında kendinden başka gizli güçler yoksa , samimi ise oyum bu partiye . bir dtp li kaltak kalkıpta burası kürdistan diye hayvan gibi bağırıyorsa kimsede buna ses çıkarmıyorsa o zaman pamukoğlu na emanet etme vakti gelmiştir diye düşünürüm. neden diğerleri cesaret edip bir şey diyemiyor. döt korkuları ve oy korkuları var çünkü. kendi ve yandaşlarının çıkarlarını devletin çıkarlarından üstün gördüler şimdiye kadar. gelen zengin oldu giden zengin oldu olan halkımıza olmadımı ?
manyak desinler ,paranoyak desinler ne derse desinler bu ülkenin birazda hafif yan tahtaları kırıklara ihityacları var çook gördük profları ,ekonomistleri otları bokları .
gel paşam gel sen çeki düzen ver ortalığa . bu ülkeyi askerden başkası iflah edemedi bugüne kadar .
-
fener,st7 ve dj_alper'in görüşlerini okudum ve benzer şeyler düşünüyorum. Cem uzan benzetmesine de katılıyorum. Teşkilatlanması konusunda da izlenimlerime göre gidişatı iyi. Bu sebeple %5i geçeceğine inanıorum ama barajı geçer mi orası belli değil. Barajı geçse dahi hükümet kurması çok çok zor ve çok düşük bir hitmal. Bu sebeple barajı geçsin veya geçmesin muhalefet bir parti olacak. Bu ülkede muhalfet denince çamur at izi kalsın modu az çok işler son zamanlarda o da işlemez oldu. Bence öncelikle hükümet gibi değil bu ülkeye en çok yararı dokunacak sağlıklı bir muhalfet olmasını tercih ederdim. Görünen o ki bu ümitlerimiz başka yeni oluşumlar için devam etmeli.
-
Çok yerinde bir konu ... ayrıca sonundada dediği gibi ne kadar ... insanımız olsada bu ülke bölünmezz
-
ArkiYaN bunu yazdı:
sanırım anlatmak istediğimi anlatamadım.tabiki bir sürü yönde planları vardır her partinin olduğu gibi ama kaç tanesi bu planları uyguladı düzene soktu.Tamam pkk yı en iyi bilen birisi olabilir 1 yıl içindede temizleyebilir bunu kullanarakta ülkeden oyları toplayabilir fakat diğer yapacağı işlerde pek güven alamiyorum her siyasetçide olduğu gibi.
-----------------------------Birader zaten sorunda bu (P) ic (K)urusu (K)urtlerden kaynaklaniyor. Turkiye terorle mucadeleye yaklasik 300,000,000,000(Yaziyla: 300 Milyar) dolar para harcadi ve halende harciyor, dusunun eger Turkiye'de bu pic sorunu olmasaydi 300 milyar dolar ile Turkiye de neler neler yapilabilirdi.
-
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------ArkiYaN bunu yazdı:
sanırım anlatmak istediğimi anlatamadım.tabiki bir sürü yönde planları vardır her partinin olduğu gibi ama kaç tanesi bu planları uyguladı düzene soktu.Tamam pkk yı en iyi bilen birisi olabilir 1 yıl içindede temizleyebilir bunu kullanarakta ülkeden oyları toplayabilir fakat diğer yapacağı işlerde pek güven alamiyorum her siyasetçide olduğu gibi.
-----------------------------Birader zaten sorunda bu (P) ic (K)urusu (K)urtlerden kaynaklaniyor. Turkiye terorle mucadeleye yaklasik 300,000,000,000(Yaziyla: 300 Milyar) dolar para harcadi ve halende harciyor, dusunun eger Turkiye'de bu pic sorunu olmasaydi 300 milyar dolar ile Turkiye de neler neler yapilabilirdi.
-----------------------------Benim Anlayamadığım Politikadır, Her kes Deşer Gider, Geride İzi Kalırda, Sen Baş Harfleri Parantez İçine Alarak Neyi İma Etmeye Çalıştın, Orasına Takıldı Kafam. Bölücü Kürtler ile, Türkiye Vatandaşı Kürtleri Ayırmak Anlamında Algıladım Doğrumu.?
Ancak Gereksiz Ve Amacı Net Anlatmayan Bir Yazım Olmuş. Bence İfadenin Başına Hayin Kürtler Diye Net İbare Yerleştirseydin Daha Etkili Olacaktı... Ha Bu Arada Belirtiyim, Hayin Kürtlerin Dışında Birde Hayin Türk ve Çeşitli Irklarda Var, Hayin Olmayan Kürtleri Hayinleştirmek Pkk ya Kazanımlamak için, Türklük Adına Küfür ve Hakaret ile Zulüm Etmekteler. Onlarada Gözlerinizi Açın..
Osman Pamukoğlunada Gelince, 20.000 Kişilik Sanırım, Gerilla Birliği Oluşturacak, Sürekli Görevde Çalışacak Bu Sisteme Bağlı Kimseler, Dağlarda Uzmanlaşmış Kişilerden Seçilecek ve Yurdun İçinde Faaliyet Gösteren Teröriste Kendi Taktikleri ile Karşı Koyacak... Anladığım Kadarıyla Durum bu. Başarıya Ulaşırmı Ulaşmazmı Bilemeyecem Ama Yüz Kızartıcı Sonuçlarda Doğurabilir. Demedi Demeyin.... Çünkü Bu Sistematik Kuruluş Başarısızlık Kabul Edemez, Ve Diferansiyeli Dağıtırsa Doğuda Ciddi Sorunlar Doğurabilir, Hareketin Amacıda Sapabilir...