Dunya Turu Projem
-
merhabalar bu hayat boyle gecmez bu yuzden harbiden unutamayacagim bisey yapmak istiyorum.bu yil sonuna dogru yola cikip dunyayi gezmek istiyorum.tabi minibusle 3-4 kisi olarak.kafamdaki plan soyle: avrupadaki guzel sehirleri dolasip rusya nin icinden gecip china e ordan gemiyle japonya ordanda gemiyle amerikaya gecmek orda minibusu satip ucakla turkiyeye donmek.bu baglamda bu konuyla ilgili onerilerinizi bekliyorum ozellikle suraya mutlaka git surayi mutlaka gor surdan gec, bak surda soyle bi sorun yasarsin, surda turkleri sevmezler, surasi pistir, surda hersey ucuzdur. ozellikle kucuk turistin az geldigi yerlesim yerlerinden gecmek istiyorum.aranizda gelmek isteyende olursa para biriktirsin yola cikmadan bi hafta kadar once tekrar konu acicam.
-
Malesef o işler dediğin kadar kolay değil.
-
hocam o kadar benzin parasını nerden bulcan allah askına yav insanlar şurdan suraya gıdemıyor
-
Romanyaya kadar yolun var ... Orada g.tünüzü keserler :D
-
hangi dilleri biliyorsun ona göre afrikayada gitmeni tavsiye ederim özellikle güney afrika ve güney amerika
-
blmrt bunu yazdı:
-----------------------------
hocam o kadar benzin parasını nerden bulcan allah askına yav insanlar şurdan suraya gıdemıyor
-----------------------------her yeri türkiye gibi sanıyorsun heralde.
konuya dönersek, avrupa turu yapmanı öneririm.
mesela benim tanıdıklar bulgaristana gittiler 2000$ civarına opel vectra aldılar, hollandasından fransasına her yeri gezdiler.
arabayla türkiye'ye dönüp 6 ay daha kullanıp, aldıkları paradan daha fazlaya hurdacıya mı çıkmacıya mı ne itelediler.
güzel plan gibi.
-
Sarper bunu yazdı:
merhabalar
bu hayat boyle gecmez bu yuzden harbiden unutamayacagim bisey yapmak istiyorum.bu yil sonuna dogru yola cikip dunyayi gezmek istiyorum.tabi minibusle 3-4 kisi olarak.kafamdaki plan soyle: avrupadaki guzel sehirleri dolasip rusya nin icinden gecip china e ordan gemiyle japonya ordanda gemiyle amerikaya gecmek orda minibusu satip ucakla turkiyeye donmek.bu baglamda bu konuyla ilgili onerilerinizi bekliyorum ozellikle suraya mutlaka git surayi mutlaka gor surdan gec, bak surda soyle bi sorun yasarsin, surda turkleri sevmezler, surasi pistir, surda hersey ucuzdur.
ozellikle kucuk turistin az geldigi yerlesim yerlerinden gecmek istiyorum.
aranizda gelmek isteyende olursa para biriktirsin yola cikmadan bi hafta kadar once tekrar konu acicam.
Uçma. -
süper bir fikir. severim böyle şeyleri. bende bir zamanlar deniz yoluyla ufak bir tekne ile sahilleri gezmek istiyordum. halen de isterim. en azından akdeniz, hint, çin gibi.
-
en fazla 3 bin km. avrupa tutar.9 bin kmde ordan china ya giderim.(c harfinin altinda nokta olani yok bu klavyede ondan cin yazmiyorum anlam bozuk geliyo :D) bunu yakiti nasi odycen diyen arkadas icin yazdim tabi.dizel bi arac olucak.15-20 kurus yaksa kmde hesapla iste.zaten full akbille cikmiycaz yola bi sene para biriktiricez.bildigim tek dil ingilizce ama dil zekam iyidir her turlu anlasirim insanlarla bide bi yil kadar gezicem oyle sadece avrupa falan degil avrupada sevdigim guzel oldugunu duydugum bi kac sehir var prag falan onlardan sonra dogudan dogru amerikaya gidicem.
-
avrupayı interrail ile gez hocam hiç uğraşma direksiyon başında :)
-
iyi yolculuklar hacı :D