Dunya Turu Projem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek

benden selam söyle o nazlı sevgiliye

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Sarper bunu yazdı:
    -----------------------------
    garga bunu yazdı:

bu tur ne kadar surecek kardesim?

1 yil kadar dusunuyorum.

kolay gelsin, insallah olur o zaman, pisman olmazsin yaparsan bence.

anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

Sarper bunu yazdı:
    bisey daha arabayi disardan alsam dahami ucuz olurki?romanyadan falan yada turist olarak ordan araba alabilirmiyim? satis icin vatandaslik falan lazimmi?

tabiki daha ucuz olur hocam özellikle bulgaristanda çok ucuz diyorlar. bulgaristan olmadı almanyadan altına ucuz bir bmw, mercedes veya minibüs bulabilirsin hocam avrupada ucuzdur arabalar. satışı nasıl olur bilmem ama başka avrupa ülkesinde satılabilir mi orasını bilmem.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

ben bu dediğin seyahati astral yöntemle yapıyorum. para da gitmiyor hocam.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

hocam ayıptır sorması bu olay için aklında geçen bütçe nedir?

açıklamalara geçmeden önce fransada yaşıyorum, burdaki sistemi  biliyorum. daha yeni italya turundan geldim 20 güne ispanya-portekiz turuna çıkıcam..az çok biliyorum yani bu işleri

benzin ucuz dışarda gibi bişeyler söylemişsin ama otoban paraları ülkeler deniz ulaşımı falan epeyce bi tutar. günlük yemek masrafı min. 15 euro tutuyo, 300 günden hesaplasan bile 4500 euro eder. otoban masrafları benzinden daha fazla tutar emin ol. vize için hesabında belli bi miktar para istiyorlar ve bir ülke için turist vizesi max 90 gün veriliyor..

vizeleri alman en az 2 ayını alır, vizeler için de ayrı bi ücret ödüyosun, her ülke kolay kolay vize vermez, 3 bin 5 bin kilometre diye hesap yapmışsın, ülkelerden transit gitmiceksin sonuç olarak içine girip geziceksin. avrupa için 3 bin kilometre demişsin ben sana şöyle söyleyeyim adam gibi gezeceksen sadece fransa ispanya ve almanya da 3000 kilometreyi aşarsın.

konaklama olarak minibüsün içini düşünüyosun sanırım, gittiğin ülkelerde minibüsü parkedip içinde uyuyabileceğin güvenli bi yer bulmak bile canını sıkar..

şehirlere gidip aa bak burası güzelmiş deyip geri döneceksen hiç gezme, belli müzelere surayı burayı ziyaret etmen gerekecek, onun masrafı ayrı bi dert, rotanı belirlemeden yola çıkamazsın rotanı belirlemek en az 1 ayını alacak, ben spontane takılırım gerek yok dersen, türkiyeye döndüğünde pişman olursun aa bak şurası da varmış güzel keşke gitseydim diye...

hiç birşey hesapladığın gibi gitmeyecek...

ben böyle bir işe kalkışacak olsam min 200 milyarı cebime koyup yapardım. abarttığımı düşüneceksin ama bu min rakam. 2 hafta önce mini bir italya turundan geldim uçak biletleri hariç 300 euro tuttu 4 gece 5 gün,, 20 gün sonra ispanya turuna çıkıyorum ayırdığım bütce 400 euro 6 gece 7 gün... ve inanılmaz derecede pinti davranarak bu kadar harcadık...

paran varsa yola koyul hacım

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

bizede kartpostal atmayı unutma haa

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bende Latin Amerika'yi bastan sona gezecegim. Otobus-ucak-otostop kullanarak. Daha sonraki 2yil icerisinde de bisikletle yine Latin Amerika turu yapacagim.

Dogrudan dunya turuna cikmadan once, kendi ulkende bolgesel veya ulke bazinda bir tura cikip iyice teorik-pratik gelistirmesi yap. Mesela ben bu yaz bisikletle adana-akdeniz kiyi seridi takip-> canakkale turu yapacagim.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

Bende Latin Amerika'yi bastan sona gezecegim. Otobus-ucak-otostop kullanarak. Daha sonraki 2yil icerisinde de bisikletle yine Latin Amerika turu yapacagim.

Dogrudan dunya turuna cikmadan once, kendi ulkende bolgesel veya ulke bazinda bir tura cikip iyice teorik-pratik gelistirmesi yap. Mesela ben bu yaz bisikletle adana-akdeniz kiyi seridi takip-> canakkale turu yapacagim.

aynen bu yaz bisikletle ege-akdeniz turu planım var (+çadır. otellere para vermiycem :D)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

samurai bunu yazdı:

hocam ayıptır sorması bu olay için aklında geçen bütçe nedir?

açıklamalara geçmeden önce fransada yaşıyorum, burdaki sistemi  biliyorum. daha yeni italya turundan geldim 20 güne ispanya-portekiz turuna çıkıcam..az çok biliyorum yani bu işleri

benzin ucuz dışarda gibi bişeyler söylemişsin ama otoban paraları ülkeler deniz ulaşımı falan epeyce bi tutar. günlük yemek masrafı min. 15 euro tutuyo, 300 günden hesaplasan bile 4500 euro eder. otoban masrafları benzinden daha fazla tutar emin ol. vize için hesabında belli bi miktar para istiyorlar ve bir ülke için turist vizesi max 90 gün veriliyor..

vizeleri alman en az 2 ayını alır, vizeler için de ayrı bi ücret ödüyosun, her ülke kolay kolay vize vermez, 3 bin 5 bin kilometre diye hesap yapmışsın, ülkelerden transit gitmiceksin sonuç olarak içine girip geziceksin. avrupa için 3 bin kilometre demişsin ben sana şöyle söyleyeyim adam gibi gezeceksen sadece fransa ispanya ve almanya da 3000 kilometreyi aşarsın.

konaklama olarak minibüsün içini düşünüyosun sanırım, gittiğin ülkelerde minibüsü parkedip içinde uyuyabileceğin güvenli bi yer bulmak bile canını sıkar..

şehirlere gidip aa bak burası güzelmiş deyip geri döneceksen hiç gezme, belli müzelere surayı burayı ziyaret etmen gerekecek, onun masrafı ayrı bi dert, rotanı belirlemeden yola çıkamazsın rotanı belirlemek en az 1 ayını alacak, ben spontane takılırım gerek yok dersen, türkiyeye döndüğünde pişman olursun aa bak şurası da varmış güzel keşke gitseydim diye...

hiç birşey hesapladığın gibi gitmeyecek...

ben böyle bir işe kalkışacak olsam min 200 milyarı cebime koyup yapardım. abarttığımı düşüneceksin ama bu min rakam. 2 hafta önce mini bir italya turundan geldim uçak biletleri hariç 300 euro tuttu 4 gece 5 gün,, 20 gün sonra ispanya turuna çıkıyorum ayırdığım bütce 400 euro 6 gece 7 gün... ve inanılmaz derecede pinti davranarak bu kadar harcadık...

paran varsa yola koyul hacım

bu insanları seviyorum işte dünyaya benim penceremden bakıyo =)

böyle bi proje için çok pospembe bakıyosun hocam olaya bnce de öğrenciyim diyosun birikim yapıcakmışsın ne kadar biriktirebilirsinki ? biriktirdiğin parayla maceranın son safhasında amerikadan buraya dönüğşün için olan uçak biletini zor alırsın :D

aklımdan geçen çoğu şeyi arkadaş yazmış zaten...

dediğin kadar kolay bişi olsa burdaki insanların yarısından çoğu yapardı bunu =)

onlarca ülke sayıyosun hiçbirinin kültürünü yolunu izini bilmiyosun bnce öçok uçuyosun...

ha inş yaparsında bnde önünde saygıyla eğilirim ama hiç ihtimal vermiyorum bişeye kalkışıpta harcama kendini madem öğrencisin bi wat yap bi erasmusa git ne biliym bi interrail falan kendine getirir onlar seni....

Zugzwang
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetdiyebiri
    mehmetdiyebiri's avatar
    Erkek

minibüsle 3-4 arkadaş dünya turuna çıkacakmış :D yayınlamayın diyorum şu filmleri ama dinleyen kim. sonra millet gerçek sanıyo. yok olm öyle bi şey hadi giyin üstünü git okuluna

PUHU Leather Goods - https://www.instagram.com/puhuleathergoods
Toplam Hit: 9488 Toplam Mesaj: 64