Dunya Turu Projem
-
beyler bu adamı tanırım.Biraz manyak falandır ama zeki adamdir esasında.Yapmayi istedigi sey biraz zor ama sizin gozunuzde buyuttugunuz gibi imkansiz degil.
-
sen en az en az 50.000 € gözden çıkar ondan sonra başla hocam plana hayale
-
Gideceğin yerleri bana önceden yazarsan, orada bulunan arkadaşlarıma yönlendirirm seni.
Bu arada hayal değil bunu yapan bir çok kişi tanıyorum. Yapabilirsin. -
Sezpanhe bunu yazdı:
-----------------------------
iyi yolculuklar hacı :D
----------------------------- -
haci ırak tarafında takılırsın hem benzin parasındanda yırtarsın:)
-
hocam bulgaristana falan uğrarsan dikkat et hırsız çokmuş.benim bilader milli basketbolcu bulgaristana maça gitmişler otobüs şöförü otelin önüne bırakmış otobüsü inerkende direksiyonu sökmüş.bilader demiş ne iş dayı ;
dayıda demiş "abe yolda yürürken donunuzu çalarlar aberiniz olmaz beaa" dikkat et hacı .sana iyi yolculuklar. hatta şöyle bişey yaparmısın geziye başladığın günden itibaren gezi günlüklerini günbegün buraya yazılı veya resimli anlatırsan süper olur hacı.
-
Arno bunu yazdı:
haci ırak tarafında takılırsın hem benzin parasındanda yırtarsın:)
-----------------------------Irakta benzin karaborsa nereye ucuza alıyorsun... Daha 2 ay önce erbildeydim. Benzinin litresi 2 TL
-
u235 bunu yazdı:
beyler bu adamı tanırım.Biraz manyak falandır ama zeki adamdir esasında.Yapmayi istedigi sey biraz zor ama sizin gozunuzde buyuttugunuz gibi imkansiz degil.
-----------------------------hoca imkansız değil demişsin, evet imkansız değil ama eğer bu işi minibüsle arkadaşın dediği gibi yapacaksan çok para lazım
bi arkadaş couchsurfing nam-ı diğer cs demiş onunla maaliyeti düşük olur ama orada da zamanı bölmen gerekir, ulaşımı da ucuza getireceksen online otostop arkadaşı buluosun yola o şekilde çıkıyorsun bu şekilde bişey yapaacksan istediğin zamanlarda istediğin yere gidebilecek bi araba bulamazsın
-
hocam ilk mesajda benzin sadece bir örnekti diger arkadaslar zaten olayı acıkca yazmıslar sen şehirden şehire gidecekmiş gibi sanıyorsun heralde diger arkadaslarda gaz veriyor fazla uçmaya gerek yok ama sen en iyisi bi tatil ayarlayıp yurt dısı yapsan daha karlı olur
-
Canım kardeşim
Hayallerinden vazgeçme, planlamanı yap yola koyul. Erteledikçe bir bakmışsın kıçındaki kıllar agarmış
-- Ahhh ulan şöyle bir tur hayalim vardı, yapacakdım, edecektim; diye hayıflanıp duruyorsun.
Sene 1988 de İstanbuldan yola çıkıp haburdan ırak, iran, afganistan,hindistan, pakistan, çin ve asıl hayalim olan Tibet'e kadar gittim. Yanımda kimse yoktu, yeri geldi ufak tefek işlerde çalıştım, yeri geldi harabelerde yattım kalktım. Zor zamanlar da yaşadım, harika anlar da.
Şimdi geriye dönüp baktığımda yaşadığım en zor zamanlar dahi çok hoş hatıralar olarak karşıma çıkıyor. Her ne kadar deli işi olsa da.
Yolculuğum sırasında bana yardımı dokunanlar; Türk olmam, basın kartı, kamp malzemeleri, kasatura, uyku tulumu ve emektar jawa motorum...
O dönemde iran ırak afganistan çok karışık olmasına rağmen merkezi yerlere ugramadan geçtiğim için ufak tefek sorunlar dışında sıkıntı yaşamadım.
Yola çıktığımda cebimde 150 $ vardı ve herhangi bir ihtimale karşı bankaya koyduğum geri dönüş parası.
Gittiğin heryerde dünyanın heryerinde karşına çıkacak olan üç şey mevcut; Malboro, Coca-cola ve Türk vatandaş
ilk ikisini bilemem ama üçüncü seçenek mutlaka sana yardımcı olacaktır. Vatan hasretimi yoksa bizim özelliğimiz mi bilemiyorum ama kendi dertleriymiş gibi sıkıntını çözmek için elbirliği ediyor kandaşlarımız....
Haaa benim en büyük şansım o dönemde vize ıvır zıvırı ile uğraşmamış olmam bir pasaport her kapıyı açıyordu o zamanlar.
Haydi hayırlısı...