Dunya Turu Projem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

NoToLeRaNcE bunu yazdı:
    -----------------------------

Twitter bunu yazdı:

boşver türkiye turu yap daha iyi . ama dikkat et ha kendine 

Sonra barış gelini vardı onun hikayesine dönmesin :D

Muhahah :D:D

bizim burda o gelinin ırzına geçenlerin hali harap cezaevinde.

neyse sarper 4 ay bekle askerden geliyim türkiye turu yapalım.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Sarper bunu yazdı:
    ogrenci oldugum icin vizelerde zorlanicagimi zannetmiyorum.rotamida vizelere gore cizicem zaten.avrupa icin sengenmidir nedir ondan alicam rusyada vize sorunu yok.sorun cikartirsa china a ve japonyaya gitmem rusyadan amerikaya gecerim.alaska - kanada vancouver - seattle(microsoft muzesi icin) rotasinda gitmeyi planliyorum.rusyadaysa st petersburg ve moskovayi kesin gezicem.bide simdi rusyada arabayi trene koyma sansimiz varmi mazottan ucuzami gelir falan diye arastiriyorum.ama daha bi yil kadar vaktim var iyicene planliycam

o kadar kolay degil hocam.Kanadadan alaskaya oradan amerikaya geçmen.Türkiye gibi zannetme heryeri.Bir arkadaşın dedigi gibi yalnızsan keserler bir tarafını.

Rusya felan diyorsun bide.Konuşması düşünmesi kolay.Yinede hayırlısı.Olmadık yerde lastiğin patlamaz inşallah.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek

Sarper bunu yazdı:
    merhabalar
    bu hayat boyle gecmez bu yuzden harbiden unutamayacagim bisey yapmak istiyorum.bu yil sonuna dogru yola cikip dunyayi gezmek istiyorum.tabi minibusle 3-4 kisi olarak.kafamdaki plan soyle: avrupadaki guzel sehirleri dolasip rusya nin icinden gecip china e ordan gemiyle japonya ordanda gemiyle amerikaya gecmek orda minibusu satip ucakla turkiyeye donmek.bu baglamda bu konuyla ilgili onerilerinizi bekliyorum ozellikle suraya mutlaka git surayi mutlaka gor surdan gec, bak surda soyle bi sorun yasarsin, surda turkleri sevmezler, surasi pistir, surda hersey ucuzdur.
    ozellikle kucuk turistin az geldigi yerlesim yerlerinden gecmek istiyorum.
    aranizda gelmek isteyende olursa para biriktirsin yola cikmadan bi hafta kadar once tekrar konu acicam.

Merhaba hocam,oncelıkle sunu belırteyım kı,olmıcak hıcbırsey yoktur,yeterkı sen yapmak ıste ve hedef ıcın gereklı ıhtıyaclarını gıder.

Benım Turkıye Turu planım vadı ara tatılınde.Zaman yetersız oldugu ıcın Sadece bellı şehirlere gidebildim ama sonucta 15 e yakın şehire gittim ve 3-4 er gun oralarda kaldım.

Tektim,canım yolda bıraz sıkıldı ama sonucta hersey cok guzeldı ve unutamayacagım anım oldu,resımlere sımdı baktıkcxa tekrar gıtmek ıstıyorum :)

Bır arkadasımla Dunya Turundan zıyade Avrupa Turu yapma planımızda vardı bızım,Interrial yanı TCDD ve dıger Avrupa ulkelerınde Tum Demır yolları uzerınden 1 ay boyunca ıstedıgın kadar seyahat etme hakkın var.Bellı bır ucret verıyorsun ve Schengen vızesı alıyorsun sonra ıstedıgın yere gıdebılıyorsun.

Senın dedıgın mınubus ısı hem senı sıkıntıya sokar gıbıme gelıyor ama bır yandanda elının altında araban olacak ıstedıgın yere kolaylıkla gıdebıleceksın.

Benım yeterlı sevıyede ıngılızcem var ve Almancada azda olsa var :) Bırde  guzel TURKCEMIZ tabı :)

Eger kı dersen kardesım bızım ıhtıyacımız olan para sudur,acıklamasınıda ve nerelere gıdılcegınıde bana bıldırırsen ben sana bı kac gun ıcerısınde dusunur,ıhtıyacım oldugum seylerı bırırktırebılecegımı yada bırıktıremeyecegımı soylerım.

Ben Avrupa yada Dunya turunu belkı bugun yapamıcam,ogrencı oldugumdan dolayı ama Ilerde KESINLIKLE bunu yapıcam inşallah ölmeden once.

Bolumum Turızm eger ogrencı ıken yaparsam bana ARTI puan kazandırır elbette,ama yapamazsam ılerde Turzm sektoruyle cok rahat bu Turu yapacagıma ınanıyorum.

Ha unutmadan Bu yaz Allah izin verirse İnşallah Almanya'ya gidicem.

ya direk Istanbul-Frankfurt yapıcam yada Kara yolundan bı kac ulke uzerınden gecıs yaparak Almanya'ya gıdıcem.

Eger uzerınden gececegımız ulkelerden vıze alabıırsem o sekılde yapıcam yanı.

Hocam dedıdım gıbı,bana ıhtıyacımız olan parayı ve duzenledıgın ve hala tasarım asamasında olan planını bıldırırsen bende sana bır sekılde gerıye donerım,olumlu yada aolumsuz.

Birde ole Int forumlara konu acarak eleman toplamaya kalkma derım ;) 

Ne olur ne olmaz,sen bıldıgın cevreden ve TBT aılesınden yararlanmaya bak bu konuda sadece.

Allah büyüktür vesselam...
Toplam Hit: 10307 Toplam Mesaj: 64