Dunya Turu Projem
-
neden olmasın beyler AİDS e de çaresi bulunmaz diyorlardı
-
Bence bu iş yatar.Minibüsle 2 tur atın eve dönün.Bu hayat hayallerle geçer belki :)
-
Gelecek sene için planlarım olmasa beni de listeye yaz demek isterdim...
-
arkadaşlar bende yazın okul bitince bir evren seyahati yapmayı planlıyorum.ilk önce aya gidecem.ordan marsa gitmeyi düşünüyorum.yolumun üstünde kalırsa güneşe de uğramayı düşünüyorum.son olarakta venüs jupiter ve satürne ugricam sonra dünyaya dönecem.size sorum gitmemi tavsiye ettiğiniz bi yer varmı git şurayı gör.şuranın uzaylıları daha sexy falan
-
neden olmasın arkadaşım herşeye olumlu bak ki herşeyin üstesinden gelebilirsin. Bir tane minibüs alacaksın madem biraz konforlu bişey olsunda otelde falan konaklamayın minibüsün içinde yatarsınız. yanınıza biraz yiyecek alırsınız, araba için sigorta, uluslararası ehliyet, vize işlemleri ve birde pasaportu hallet yunanistandan girişini yap bütün avrupayı vizesiz gezebilirsin. son durak italyaya gidersiniz ordan gemiyle izmire gelirsiniz :)romanya, sırbistan gibi sakat yerlere gitme hocam tamamen bilmem ama riskli olan ülkeler arasında yer alıyor bu ülkeler minibüsü elinizden alırlar hiç belli olmaz dikkatli olmak lazım birde 3-4 kişi yanına alacağına göre bu alınacak kişiler ehliyetli olsun ki, gündüz başkası gece başkası direksiyona geçsin. hee beraber gündüzleri gezecez dersen yollarda gurbetçiler kenarlarda konaklarlar nerede kalabalık ortam varsa orda konaklayın hocam :) kolay gelsin ikinci yol olarak al sırt çantanı eşyalarınıda al interrail ile yolculuk yaparsın ama buda seni pek sarmaz gibi o yüzden konforlu bir araba veya minibüs iyi gelir sadece dizel, benzin parası ve yemek parası gider gibi.. motosiklet ile avrupayı dolaşanlar bile var netten aratırsan fotoğraflarıda mevcuttur. araba veya minibüse navigasyon cihazınıda almayı unutma kolay gelsin :) önce bir avrupayı turla daha sonra avrupa dışını turlarsın, japonya, çin ve amerika gibi ülkelere uçakla yolculuk 18-19 saattir, gemiyle gidersen daha fazladır ona göre hesabını yap hocam :)
-
Hevesini kırmayın adamın. Elbette kolay değilde o da bunun farkındadır zaten.
-
önce bi google earth orjinal edin kendine.yol güzergahını belirle çıktıları al.1 aylık hava durumu veren siteden de hava tahmin raporunu edin. arabanı servise ver. son olarak ağlak arkadaşlarından kurtulup sağlam 2 kişi edin. :)
-
kivanc bunu yazdı:
-----------------------------önce bi google earth orjinal edin kendine.yol güzergahını belirle çıktıları al.1 aylık hava durumu veren siteden de hava tahmin raporunu edin. arabanı servise ver. son olarak ağlak arkadaşlarından kurtulup sağlam 2 kişi edin. :)
-----------------------------
hoca yagmur yagan yerlerede gidicez.@gicikcan saol hocam seninki gibi bi cevaplar bekliyodum bende.vw caravelle almayi dusunuyorum.vede ehliyeti olanlardan ve ogrenci olanlardan secicem arkadaslarimi vizeler kolay olur.bogazici odtu falan 1-2 univ in forumlarina falan yazsam bin kisi damlar.aralarindan ing-turkce disinda dil bilende buluruz.sadece avrupa bana yetmez.1 yil gezmek istiyorum ben.yolumun ustunde ufak tefek islerde falan calisicam.hatta barlarda falan canli muzik falanda kasarim belki.30-50 bin araba icin.50 bin dolarda cep harcligi dusunuyorum.toplamda 20-25 bin km yol gitsem caravelle ortalama 200 bin falan yakar uzun yolda buda bes bin lira yapiyo mazot cok sorun degil yani.10 bin dolar kadar mazot/araba icin ayirsam yeter gibi.hsbc premier seysinde alicam bide adamlarin dunyanin her yerinde subesi var galiba. bir baska arkadasta google earth den bahsetti.bende rotami ordan arastirarak buldugum yuksek cozunurluklu bi haritanin uzerine ciziyorum.bide avusturalyayi sakin es gecme diyenler var nasil bi yerdir.? mutlaka gitmelimiyim.netten baktigim kadariyla insanlari cana yakin falanmis aborjinler bizi cok seviyomus son duragi amerika degilde avusturalyami yapsam? -
aracı kıme satacaksın :D kım alacak ? merak ettım D:
-
google earth den araştır , bir tane de navigasyon cihazı al iyisinden..harita derdi kalmaz.