Eyy Mürid"Ler 2008"E Girerken Yilbasi Gecesi Neler Yapacaksiniz ?
-
pesimist_98 bunu yazdı:
-----------------------------
kasvetli bunu yazdı:
-----------------------------SEN MÜSLÜMANSIN UNUTMA NOELİ KUTLAMA
Müslümanlar! Miladi takvim Hz. İsa (as) doğum günü başlangıç kabul edilerek Hristiyanlarca hazırlanmıştır.Hz İsa’nın (as) doğum günü yani noel hristiyanlar tarafından dünya genelinde çeşitli eğlencelerle kutlanmaktadır.
Buraya kadar normaldir.Endişe verici taraf ise ; bu kutlamalara Müslümanlarında iştirak ediyor olmasıdır.
Oysa yılbaşı ,bir hristiyan bayramıdır ve Müslümanlar bu bayramı kutlayamazlar .Çünkü;
İslam ,onlara benzemeyi yasaklamaktadır.Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmaktadır. “Kim bir kavme benzerse oda onlardandır”(Hadis-i Şerif)
İslam hristiyanları dost edinmeyi yasaklamaktadır:”Ey iman edenler !Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin” (Kuran-ı Kerim)
Müslümanlar ! Hristiyanların senin bayramını kutladığını gördünmü ?O halde neden onların bayramını kutluyorsun ?
Çam ağacı süslemek ,hindi yemek onların dinlerine özgü bir adettir.
Bu geceyi eğlenerek geçirmek isteyenlere şunları hatırlatmak isteriz :
• Bu gece yapılacak eğlenceler ,inancımıza aykırıdır.
• Yapılan eğlenceler ,kültürümüzü yakıp yıkmaktadır.
• İçilen içkiler ;kendimize ,ailemize ve çevremizde bir çok zarar vermektedir.
• Cinsellik ön plana çıkarılarak ,sınırsız özgürlük naraları atılarak ve gayr-ı meşru ilişkiler özendirilerek aile ve toplum değerlerimiz zarara uğratılmaktadır.
• Piyango ,tombala ve her türlü şans oyunları ile insanlarımız kumara alıştırılmaktadır.
“Çoluk çocuğuna helal lokma götürmek isteyen aile resileri ! Piyango ve kumardan gelen kazanç helal değildir.Bunlardan hiçbir hayır bekleme !”
• Yoksulluğun ve fakirliğin arttığı dünyamızda ,bu gecede yapılan sınırsız harcama ve israfın hesabını Allah a vermeyiz
SEN MÜSLÜMANSIN UNUTMA YILBAŞINI KUTLAMAHerkesin toplu halde isyanda olduğu bu günde sizde isyan bayraklarını kaldırıp içicem şunu yapıcam bunu yapıcam derseniz yanlışa düşerseniz
bizim bayramımızı kandilimizi kimse kutlamazken biz niye başkalarının bayramını kutluyoruz .....
-----------------------------haklısında insanın hem doğum günü hem yılbaşı olunca kutlamak elde deil :S
hocam bi git diyorum baska bişi demiyorum sana manyk mısın -
kasvetli bunu yazdı:
Müslümanlar! Miladi takvim Hz. İsa (as) doğum günü başlangıç kabul edilerek Hristiyanlarca hazırlanmıştır.Hz İsa’nın (as) doğum günü yani noel hristiyanlar tarafından dünya genelinde çeşitli eğlencelerle kutlanmaktadır.
Buraya kadar normaldir.Endişe verici taraf ise ; bu kutlamalara Müslümanlarında iştirak ediyor olmasıdır.
Oysa yılbaşı ,bir hristiyan bayramıdır ve Müslümanlar bu bayramı kutlayamazlar .Çünkü;
İslam ,onlara benzemeyi yasaklamaktadır.Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmaktadır. “Kim bir kavme benzerse oda onlardandır”(Hadis-i Şerif)
İslam hristiyanları dost edinmeyi yasaklamaktadır:”Ey iman edenler !Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin” (Kuran-ı Kerim)
Müslümanlar ! Hristiyanların senin bayramını kutladığını gördünmü ?O halde neden onların bayramını kutluyorsun ?
• Cinsellik ön plana çıkarılarak ,sınırsız özgürlük naraları atılarak ve gayr-ı meşru ilişkiler özendirilerek aile ve toplum değerlerimiz zarara uğratılmaktadır.
• Piyango ,tombala ve her türlü şans oyunları ile insanlarımız kumara alıştırılmaktadır.
“Çoluk çocuğuna helal lokma götürmek isteyen aile resileri ! Piyango ve kumardan gelen kazanç helal değildir.Bunlardan hiçbir hayır bekleme !”
• Yoksulluğun ve fakirliğin arttığı dünyamızda ,bu gecede yapılan sınırsız harcama ve israfın hesabını Allah a vermeyiz
SEN MÜSLÜMANSIN UNUTMA YILBAŞINI KUTLAMAHerkesin toplu halde isyanda olduğu bu günde sizde isyan bayraklarını kaldırıp içicem şunu yapıcam bunu yapıcam derseniz yanlışa düşerseniz
bizim bayramımızı kandilimizi kimse kutlamazken biz niye başkalarının bayramını kutluyoruz .....
-----------------------------Hoca efendi biz ayın 24 unde kutladık isa'nın dogum gununu simdi noeli bekliyoz acaba noelde kiliseler acık mı?
-
kasvetli bunu yazdı:
-----------------------------Kurufasülyenin kardeşi falan mısın ? :|
-
sizi çok seviyorum ben hatırlatıyım da siz nasıl isterseniz öyle yapın ister şu zaman doğsun ister bu zaman yobazlık kavramına gelince ben yobazsam sen nesin konu tartışmaya açılsın diye açmadım adam içicem diyor biri asılcam diyor bende böyle diyorum kimse bunlara bir şey demez bizim söylediklerimize muhalefet yapılır benim söylediğim yobazlıksa yobazlığı da kabul ediyorum beraber taplanın için ondan sonrada asılın birbirinize neyse gerisini söylemek bize yakışmaz
isteyen kutlasın isteyemeyen kutlamasın ben uyarımı yaptım
-
uyumayı düsünüyorum + 8 de avrupa yakası özel var onu izlicem + 10 da falan tbtye girerim 12 ye kadar + 12 de anında görüntü show war onu izlerim sonra yatarım :B
-
sizi çok seviyorum ben hatırlatıyım da siz nasıl isterseniz öyle yapın ister şu zaman doğsun ister bu zaman yobazlık kavramına gelince ben yobazsam sen nesin konu tartışmaya açılsın diye açmadım adam içicem diyor biri asılcam diyor bende böyle diyorum kimse bunlara bir şey demez bizim söylediklerimize muhalefet yapılır benim söylediğim yobazlıksa yobazlığı da kabul ediyorum beraber taplanın için ondan sonrada asılın birbirinize neyse gerisini söylemek bize yakışmaz isteyen kutlasın isteyemeyen kutlamasın ben uyarımı yaptım
-
amacın ne abi ya bu yazı nedir böle ne uyarısı neyden uyarıyosun bizi:S aynı mesajı neden tekrar yollluyosun üstüne neden bide konu açıp yazıyosun anlamış değilim..........:S
-
NapsteR bunu yazdı:
amacın ne abi ya bu yazı nedir böle ne uyarısı neyden uyarıyosun bizi:S aynı mesajı neden tekrar yollluyosun üstüne neden bide konu açıp yazıyosun anlamış değilim..........:S
-----------------------------yanlışlıkla olu bilgisyarda sorun var o yüzden göndermedi sandım bi daha gönderince duble oldu .cevap yaz diyeceğime de yeni konu aç demişim bu foruma fazla girmediğim için olur böyle şeyler yeni konuda silcektim silemedim varsa admin silsin selam yazan konuyu
-
harbi ya bu konunun yeri ne böle:) biraz kurcala yerini bul öle konu aç be the_holigan
-
cnr437 bunu yazdı:
asılcam!
Senin penguenlere nooldu da yine elizabeth e dondun lan??