Eyy Mürid"Ler 2008"E Girerken Yilbasi Gecesi Neler Yapacaksiniz ?
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------müridin c/p ettiği yazıya laf eden müridlere soruyorum; kaçınız bu yazıyı baştan sona okudu? yahut içinde yılbaşının hristiyan bayramı oldğu dışında yazılanların hangisi yanlış? adamlar yılbaşını içe sıça israf ede ede geçiriyor çam süslüyor nerden çıktıysa artık hindi yiyor felan... aşağıda yazılanlardan hangisi saçma alkolün bize zarar verdiğimi kumarın haram oldğmu? hemen yobaz de geç anasını satıyım en kolayı o demi.. lan daha ne yazılanı idrak edin bi önce... adam noele yılbaşı demiş diye yerden yere vurdunuzda aşağıda yazılanları okumadınızımı ayet hadis bile geçiyor yazının içinde daha neye karşı çıktğnızı bile bilmiyorsunuz acizliğin daniskası ulan...
-----------------------------dağden kestim kereste,tencere yuvarlanmış kapanı bulmuş.
la olm o kitapta yazılanları öle at gözlüüle okımıcan.
1)İslam hristiyanları dost edinmeyi yasaklamaktadır:”Ey iman edenler !Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin” (Kuran-ı Kerim).oda insan bizde insanız onuda yaratan belli bizde.hoş onlarada kitap indi bizede 2 side kutsal 2 side değerli.dost edinmeden kasıt bşka bişi bu açık.2)Çam ağacı süslemek ,hindi yemek onların dinlerine özgü bir adettir. lan aq ne zamandan beri ağaç süslemek hindi yemek günah malmısın ii ben eve kavak aaacı getirem onu süsliyim veya tavuk kesiim ne fark var .
3)İslam ,onlara benzemeyi yasaklamaktadır.Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmaktadır. “Kim bir kavme benzerse oda onlardandır”(Hadis-i Şerif) ulan zten bunun konuyla alakası yok eski allahın dediklerine uymayan kavimler feci şekilde cezalandırılmıştr.buda onun üzerine söylenmiş biz söz.
4)Oysa yılbaşı ,bir hristiyan bayramıdır ve Müslümanlar bu bayramı kutlayamazlar .Çünkü; delicerem allahım lan biz yılbaşını adamların bayramı gibimi kutluyoz yeni bi yıl bitmiş acısıyla tatlısıyla yeni bi yıla bşlıcaz maral olsun neşe olsun die kutluyoz demi.
5)• Yoksulluğun ve fakirliğin arttığı dünyamızda ,bu gecede yapılan sınırsız harcama ve israfın hesabını Allah a vermeyiz. tmm dünya kaynakları tükeniyo biraz kısıtlı olmk güzel bişey.
6)• Bu gece yapılacak eğlenceler ,inancımıza aykırıdır. la bunun inacnla ne alakası var.7)tmm içkiydi şeydi onlar herkezin kendi iradesi.
nolur artık böle şylerle uraşmayalım kim naparsa yapsın ulan gitgide yobazlaşıyoz aq 5-6 sene snra yılbaşınıda kutlatmazlar. şimdi daaa yazacamda müridler okumıcak biliyom:D -
Fistandantilus bunu yazdı:
-----------------------------
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------müridin c/p ettiği yazıya laf eden müridlere soruyorum; kaçınız bu yazıyı baştan sona okudu? yahut içinde yılbaşının hristiyan bayramı oldğu dışında yazılanların hangisi yanlış? adamlar yılbaşını içe sıça israf ede ede geçiriyor çam süslüyor nerden çıktıysa artık hindi yiyor felan... aşağıda yazılanlardan hangisi saçma alkolün bize zarar verdiğimi kumarın haram oldğmu? hemen yobaz de geç anasını satıyım en kolayı o demi.. lan daha ne yazılanı idrak edin bi önce... adam noele yılbaşı demiş diye yerden yere vurdunuzda aşağıda yazılanları okumadınızımı ayet hadis bile geçiyor yazının içinde daha neye karşı çıktğnızı bile bilmiyorsunuz acizliğin daniskası ulan...
-----------------------------Noel
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 7 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar.
Bazı Ortodoks kiliselerinin Noel'i Jülyen takvimine göre kutlamasının nedeni, şu an kullanılan Gregoryen takviminin Katolik bir din görevlisi olan Papa XIII. Gregory tarafından düzenlettirilmiş olmasıdır. Noel'i şu anda 7 Ocak'ta kutlayan Ortodoks kiliseleri 2100 yılından itibaren 8 Ocak'ta kutlamaya başlayacaklardır.
asdasdasd müslümanlığınza elbette lafım yok ama bilinçlilik konusunda bi problem var sanırım. noel 26 ocakta bitiyor.. yani yılbaşı dahil değil. kısaca o c/p hıristiyan bayramı iddiası YALAN ve İNSANLARIMIZIN DİNE OLAN SAYGILARI VE SEVGİLERİNİ KULLANMAK SURETİYLE YAPIŞMIŞ BİR YANLIŞ YÖNLENDİRME!
yobaz nitelendirmesi de burdan geliyor zaten
TDK Sözlükyobaz
sıfat1 . Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse):
"Bu memleketi de dört buçuk yobaza bırakamayız."- A. Gündüz.2 . mecaz Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse). 3 . halk ağzında Kaba saba, inceliksiz (kimse).
-----------------------------adam gayet bilimsel açıklamış:D
-
Sabaha kadar
Marijuana

HeadBang

-
skyvalet bunu yazdı:
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------dağden kestim kereste,tencere yuvarlanmış kapanı bulmuş.
1)İslam hristiyanları dost edinmeyi yasaklamaktadır:”Ey iman edenler !Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin” (Kuran-ı Kerim).oda insan bizde insanız onuda yaratan belli bizde.hoş onlarada kitap indi bizede 2 side kutsal 2 side değerli.dost edinmeden kasıt bşka bişi bu açık.2)Çam ağacı süslemek ,hindi yemek onların dinlerine özgü bir adettir. lan aq ne zamandan beri ağaç süslemek hindi yemek günah malmısın ii ben eve kavak aaacı getirem onu süsliyim veya tavuk kesiim ne fark var .
3)İslam ,onlara benzemeyi yasaklamaktadır.Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmaktadır. “Kim bir kavme benzerse oda onlardandır”(Hadis-i Şerif) ulan zten bunun konuyla alakası yok eski allahın dediklerine uymayan kavimler feci şekilde cezalandırılmıştr.buda onun üzerine söylenmiş biz söz.
4)Oysa yılbaşı ,bir hristiyan bayramıdır ve Müslümanlar bu bayramı kutlayamazlar .Çünkü; delicerem allahım lan biz yılbaşını adamların bayramı gibimi kutluyoz yeni bi yıl bitmiş acısıyla tatlısıyla yeni bi yıla bşlıcaz maral olsun neşe olsun die kutluyoz demi.
5)• Yoksulluğun ve fakirliğin arttığı dünyamızda ,bu gecede yapılan sınırsız harcama ve israfın hesabını Allah a vermeyiz. tmm dünya kaynakları tükeniyo biraz kısıtlı olmk güzel bişey.
6)• Bu gece yapılacak eğlenceler ,inancımıza aykırıdır. la bunun inacnla ne alakası var.7)tmm içkiydi şeydi onlar herkezin kendi iradesi.
nolur artık böle şylerle uraşmayalım kim naparsa yapsın ulan gitgide yobazlaşıyoz aq 5-6 sene snra yılbaşınıda kutlatmazlar. şimdi daaa yazacamda müridler okumıcak biliyom:D
-----------------------------öncelikle sormuşsun malmısın die mal değilim onu söyleyeyim fakat çok güzel mal ederim reel hayatta... herneyse.. ben size dost edinmeyin demiyorum zaten fakat arkadaşlar ağzı açılınca içinde yabancı olan her halta karşı çıkıolar ama nedense ayet bunu diyince barış elçisi kesiliorlar onlarıda bizide yaratan 1 diye...yok canım hadi ordan... ağzınız açıldımı hepiniz yabancı düşmanısınız bunu bu sitede görmemek için kör olmak lazım... yanı ayete istediğiniz kadar karşı çıksanızda varacağnız yer kendinizle çelişmek... bide şu kuranı at gözlüğüyle okumamak nası oluor bi zahmet açıkla bi tutturmulunuz at gözlüğü gidior hala anasını satam.. çam süslemekte günahmıdır değilmidire gelince heralde günah değildir fakat bizim kültürümzde yeri yoktur yahut diğer eğlencelerin bizim kültürümüzde yeri yoktur demeye çalışıom ama hala anlatabilmiş değilim bizim yılbaşı sarhoşlarına haa isteyen kavakta süsler çamda isteyen kavağının üstünede oturur beni enterese etmez zaten banane ama demeye çalıştğm bu bizde yok yapın yapmayan süsleyin süslemeyin beni enterese etmez benim demeye çalıştğm bunlar bizde yoktu olmasaydı iyi olurdu... he bu gecede her halt yeniyor içiyoruz her haltı yiyoruz orda demek istenen müslümana bu yakışmaz anlamında... eğer gerçekten islam dinini bilen yaşayan insanlardan olsaydık eminim hepimiz o günün inancımıza aykırı oldğnı en azından bize yakışmağdnı kestirebilirdik ama değiliz ne yapalım... zaten insanların içkisine felanda karştığmız yok kim ne içerse içer önce bi ne demeye çalıştğmı anlayın rica ediyom...
-
halı saha maçım maça gidecem :D
birde bu noel muhabbeti bencede iyi değil.yani niyet önemli. hristiyanlar 'ın bayramı bizim değil. fakat eğlenmek tabikide bizim hakkımız. ama ne niyetle eğlenmek istediğinize dikkat edin...
-
aksaray da bosfor diskoda geçiricem yılbaşını ruslarla...
-
jannissary bunu yazdı:
skyvalet bunu yazdı:
jannissary bunu yazdı:
nolur artık böle şylerle uraşmayalım kim naparsa yapsın ulan gitgide yobazlaşıyoz aq 5-6 sene snra yılbaşınıda kutlatmazlar. şimdi daaa yazacamda müridler okumıcak biliyom:D
-----------------------------öncelikle sormuşsun malmısın die mal değilim onu söyleyeyim fakat çok güzel mal ederim reel hayatta... herneyse.. ben size dost edinmeyin demiyorum zaten fakat arkadaşlar ağzı açılınca içinde yabancı olan her halta karşı çıkıolar ama nedense ayet bunu diyince barış elçisi kesiliorlar onlarıda bizide yaratan 1 diye...yok canım hadi ordan... ağzınız açıldımı hepiniz yabancı düşmanısınız bunu bu sitede görmemek için kör olmak lazım... yanı ayete istediğiniz kadar karşı çıksanızda varacağnız yer kendinizle çelişmek... bide şu kuranı at gözlüğüyle okumamak nası oluor bi zahmet açıkla bi tutturmulunuz at gözlüğü gidior hala anasını satam.. çam süslemekte günahmıdır değilmidire gelince heralde günah değildir fakat bizim kültürümzde yeri yoktur yahut diğer eğlencelerin bizim kültürümüzde yeri yoktur demeye çalışıom ama hala anlatabilmiş değilim bizim yılbaşı sarhoşlarına haa isteyen kavakta süsler çamda isteyen kavağının üstünede oturur beni enterese etmez zaten banane ama demeye çalıştğm bu bizde yok yapın yapmayan süsleyin süslemeyin beni enterese etmez benim demeye çalıştğm bunlar bizde yoktu olmasaydı iyi olurdu... he bu gecede her halt yeniyor içiyoruz her haltı yiyoruz orda demek istenen müslümana bu yakışmaz anlamında... eğer gerçekten islam dinini bilen yaşayan insanlardan olsaydık eminim hepimiz o günün inancımıza aykırı oldğnı en azından bize yakışmağdnı kestirebilirdik ama değiliz ne yapalım... zaten insanların içkisine felanda karştığmız yok kim ne içerse içer önce bi ne demeye çalıştğmı anlayın rica ediyom...
-----------------------------sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
blacklist:updating............... pls wait -
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------tolga zaten noelle yılbaşı arasındaki farkı idrak ettik onu yazan adam hatalı fakat şu var... arkadaşların büyük kısmı altını okumadan tutarsız yorumlar yapmışlar nedense diğer kısımları hiç okumadan karşı çıkmışlar orada çok doğru olan yerlerde var hatta ayet dahi var onların dinimizde yeri olmadğnı söyleyebilirmisiniz.. direk adamı tek yanlışıyla sorgulamakta ayrı bi yobazlıktır bana göre... hoş şu var yılbaşıda noelde aynı bok.. bizim geleneğimiz değil onu demeye çabalıoz ama kutlayan kutlar banane... bende elbet bişeyler yapacam ama herkesin yaptğı gibi olmayacak...
aşağıda sözünü edeceğim yerler dışında dediklerine katılıyorum:cevabından alıntılar yapacağım çünkü aklımda soru işaretleri oluştu :/
"okumadan karşı çıkmışlar orada çok doğru olan yerlerde var hatta ayet dahi var onların dinimizde yeri olmadğnı söyleyebilirmisiniz.. "
Ben sölemedm öle bişey ama kendin aşağıda görüldüğü üzere olmadığını belirtmişsin:jannissary bunu yazdı:
-----------------------------RIPER bunu yazdı:
-----------------------------”Ey iman edenler !Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin” (Kuran-ı Kerim)
Bu pek doğru sayılmaz ha ?
-----------------------------doğru değil dediğin ayet koçum...
onun dışında: "hoş şu var yılbaşıda noelde aynı bok.. "
Yılbaşı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
- 1 Ocak: Türkiye dahil, çoğu ülke tarafından kullanılan Miladi takvime göre yılın ilk günü.
- Hicri Takvimde yılbaşı Muharrem ayının 1'inde gerçekleşir. Hicri Takvim 12 kameri aya göre düzenlendiğinden 354 güne denk gelir, dolayısıyla Miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca Hicri takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiş olacaktır.
- Roşaşana (İbranice yeni yıl): Musevi yılbaşıdır. Hamursuz Bayramı'ndan 163 gün sonra kutlanır.
- Doğu Ortodoks Kilisesi'nde yılbaşı (İsa'nın sünnet yıldönümüne de denk gelen) 14 Ocak'da kutlanır (Jülyen Takvimine göre 1 Ocak). Ancak en büyük 12 Doğu Ortodoks Kilisesinin sekizi, iki tarihin aynı güne geldiği Güncellenmiş Jülyen Takvimini benimsemiştirler (Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır, Polonya, Romanya, Suriye, Türkiye ve Yunanistan). Gürcistan, İsrail, Rusya ve Sırbistan Ortodoks Kiliseleri ise Jülyen Takvimi kullanmaya devam ederler.
- Çin yılbaşı her yıl ilk kameri ayınının yeni Ay gününde kutlanır, ki bu da kabaca ilkbahara denk gelir. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı konumundadır.
- İran takviminde yılbaşı Norous olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır (20 veya 21 Mart).
Sonuç olarak Yılbaşı EŞİT DEĞİLDİR Noel. Yani gelenek-göreneksel bir mesele DEĞİL. Takvimsel Hicri takvim Cumhuriyet'in ilanından sonra, mali 26 Kânunıevvel 1341'de (26 Araklık 1925) kabul edilen "Takvimde Tarih Mebdeinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun" ve "Günün Yirmidört Saate Taksimi Hakkında Kanun" adlı iki ayrı yasayla 1 Ocak 1926'da kullanım dışı kalmıştır ve bir Atatürk devrimidir.
Dinsellik konusunda ise KUTLAMA ŞEKLİ dine yanlış geliyor olabilir(alkol, kızlar filan) ona bişey demicem herkesin inancı kendisine. Benim cevap vermeyi hissetiğim nokta YANLIŞ BİLGİLER neticesinde YANLIŞ SÖZLER söylenmesidir. -
Ders calisacam, ders calisacam, test cozecem, bol bol namaz kilip dua edecem.Allah insanlari islah etsin diye.Sonra yatacagim.
-
şimdi yılbaşı noel farkını anladğmı ama müslümanlara yakışmadğnı anlatmaya çalışıyorum hala teknik bilgi vermene gerek yok anladım... noel zaten bizim değil yılbaşıda bizim değildir her ikiside bize yakışmaz diyorum ha ama isteyen kutlar banane ben elalemin eğlencesine karışacak değilimya...o yüzden gerek yok daha fazla wikiden c/p yapmana anladım saol