Fatih Sultan Mehmed 6 Ay Uyumadı...
-
yaw Nasıl 6 Ay uyumaz :S.....Sizde fatih Sultan Mehmedi Makinist Yaptınız Adam 1 Sene Boyunca uyumamıştı Güya Filme Göre...bence Abartmadır
-
Acayip saçma :) on yıldır beyinle ilgili türlü çeşit kitaplar okuyorum.
beyin diğer organlardan farklıdır uyurken beslenir, beyni besleyen proteinler uyurken salgılanır, ağır uykuya geçtiğinde beyin algı mekanizmalarıyla bağlantısını en az sinyal seviyesine indirir sinüs tipi sinyalleşme bilincin derin uykudaki kaybı zamanında görülür, beyin biz uyurken vücudun ve kendisinin ihtiyaç duyduğu hormonları salgılar, protein sentezi seviyesini belirler bu seviye anabolik katabolik etkiyi dolayısıyla kas ve iskelet sistemini etkiler bu uykuyu ne kadar az alırsan katabolik etki okadar artar kortizol seviyesi yükselir kortizol kas yıkımına neden olur kas yıkımı eklemlere zarar verir neticede erken yaşlanırsın, uyurken beyin kasların testosteron ve dpl seviyesine bağlı hücre su tutum seviyesi tekrar tekrar belirlenir uzatmayalım...
beyin olayları, kişileri, mekanları sesleri herşeyi yani, mantıksız bir şekilde derin uykudayken ilişkilendirir ve böylece hafızada tutar uzun süre uykusuz kalan kişiler aslında uykusuz değildir ayakta uyur, bazen anlık olarak vücudunu kontrol edemez bardağı tuttuğunu zanneder ama tutmuyordur :) ve hayallerle gerçekleri karıştırırlar :D bu seni yaptığın işte çok başarılı da yapabilir, deli de yapabilir, ama kesin ve kesin olarak hasta olursun. Uykusuzluk rekoru 54 saat değil 68 saat. en az 5 saat uyuyun ya nası uyursanız uyuyun o 2 saatlik derin uykuyu alında nasıl uyursanız uyuyun. Tarihte yazan herşey doğru olsaydı oooo yani, abartana çakim.
-
hackermemo bunu yazdı:
-----------------------------
ya sana ne diyim.. dini öğrenmekle Ashab-ı kehf i öğrenmenin ne alakası var.. dini öğrenmek demek İslamın ve imanın şartlarını bilip namaz kılmayı, abdest almayı, abdest ve gusul abdestinin ne zaman nerde gerekeceğini ve ahlaklı olmayı bilmek demektir.. geriye pek bişi kalmıo.. illa tarih bilgisi gerekmiyo yani.. tabi Peygamberimiz(S.A.V) in hayatını bilmek önemli örnek alabilmek için..
-----------------------------Dediklerinin herhangi biri hakkında biraz malumat sahibi olmak için bikaç bişey okusaydık inan bu mesele karşımıza çıkacaktı.Cahil cesur olurmuş.Kendini cehenneme kolay atarmış.Ben böyle meseleler hakkında biraz temkinli konuşalım diyorum.Hiçbirimiz haşa Allah sız değiliz.Bu uyarımı tartışma ortamı oluşturacak şekilde cevaplamak yerine doğru yönlerini görüp eyvallah demenizi beklerdim açıkçası.Bilip de yapmanın yanında bilmeden yapmanın da cezası olduğunu unutmamak gerek bence.
-
yani 6 ay uyumamıs 6 ay uyumussa günde 12 saat uyumus demek ki :D
-
bence de öyle bişey olmaz en azından arada bi kestirmiştir yinede :D
-
bunda tartışılcak bişe yok bence birisi uydurmuş işte o kadar.Yoksa her okuduuğumuza inanamayız deil mi??
-
vala hangi kitapta okuduysan ismini verde bakalım doğrumu yanlış mı
-
ya o uyumusturda ruhu uyumamıstır i:DD:
-
Abi yalan o hukumdarligi boyunca uyumamis.
bunu yazan zihnieti de inanan zihniyeti de kiniyorum siddetle:)
-
uyudumu sanıyodunuz ?