Fizikten, Bilimden Anlayan Bir Baksın Hele
-
Elektrikli olsun icten yanmalı olsun bütün araclarda bu sistem zaten var. Saatler aşırı orantısız sallama olmak ile birlikte mantıklı olan "9,5+2" dir.
Ozet gecmek gerekirse , arac üzerine eklenen her "ekipman - ağırlık" yakıt tüketimini arttırır.
Standart bir aracın ürettiği elektrik cogunlukla , otoelektrik ekipmanlarının harcadığı enerjiyi karşılar.
Elektrik motoru ise cok daha yüksek enerji tüketir.
İşin mühendislik kısmı burada devreye giriyor. Ekipman ne kadar ağır olucak ? ne kadar verimli enerji üreticek ? Motorlar ve diğer ekipmanlar elektriği yakıtı nasıl daha az harcayacak ? vs.vs.vs. -
@italyan o kadar derine girmeye hesap yapmaya gerek yok benim bakış açıma göre
resimde 9,5+2 yazmısım yanlıs yazmısım 8,5+2 olabilir diyorum (mantıken rakamlara tutulma )
ne kadar yüksek verimli olsada motorlar, piller, dinamolar termodinamik yasaları buna izin vermez die düşünmekteyim ( bir mühendis olarak değil aratırmacı bir kişilik olarak bakıyorum olaya )
-
Sen haklısın. İlk akü 11 saatlik yol gidecek kadar enerji veriyorsa, ne yaparsan yap, sisteme dışarıdan müdahale etmediğin sürece bu değeri geçemezsin.
Enerjiyi yoktan var edemezsin.
Eğer arkaya dinamo bağlayıp akü şarj edersen, sisteme yeni yük getireceğin için ilk akü seni 5 saat'lik yol götürebilecek. İkinci aküyü de ancak bu sürede şarj etmiş olabileceğin için bir 4 saat falan seni götürür.
Kalan 2 saatlik enerji noldu dersen? O arkadaki dinamo ısındı, sarj olurken arkadaki batarya ısındı ya o ısı enerjileri işte, Havadan gelmediler. Artı ekstra yük taşıyarak yeni bir iş daha yaptın o da havadan gelmedi.
MaviEkran tarafından 30/Kas/17 13:45 tarihinde düzenlenmiştir -
@maviekran cevabın için teşekkürler
bu işleri iyice bildiğine inandığım iki kişiye mail attım
cogu kişi biliodur burada o kişileri
cevap gelirse kendilerinden buradan paylaşıcam
DestinatioN tarafından 30/Kas/17 14:54 tarihinde düzenlenmiştir -
@DestinatioN 11 saatten fazla gider diyenelere şunu sorabilirsin:
o ilave 1 veya 2 saatlik enerjinin kaynağı nedir? Nereden geldi?
-Arabanın hareketi diyeceklerdir büyük bir ihtimalle. Peki arabayı hareket ettirmek için ve hareketini devam ettirmek için zaten bir enerji harcadık. Kazandığın enerjinin burada harcanandan büyük olacağını nereden çıkardın?
-
çalışmaz tek şase çift kutup mantıklı gelmedi şaseleri ayırsak 4 kutup patlayabilir denemeyin hiç :)
-
Kısaca diyen arkadaşların dediği gibi enerji yoktan var olmaz..
Arkaya bağladığın dinamo enrjisini arabanın hareketinden dolaysıyla öndeki motordan dolayısıyla asıl aküden alacaktır
-
DestinatioN bunu yazdı
@italyan o kadar derine girmeye hesap yapmaya gerek yok benim bakış açıma göre
resimde 9,5+2 yazmısım yanlıs yazmısım 8,5+2 olabilir diyorum (mantıken rakamlara tutulma )
ne kadar yüksek verimli olsada motorlar, piller, dinamolar termodinamik yasaları buna izin vermez die düşünmekteyim ( bir mühendis olarak değil aratırmacı bir kişilik olarak bakıyorum olaya )
Onemli değil sen haklısın. Mantığın doğru .
-
AMpul bunu yazdı
Sen haklisin kardes. Cok garip bu kadar insanin farkli seyler soylemesi.
Aracin tek motoru var, bu motorun da verimliligi sabit. Yani sen birinci pilden enerji calarak ikinci pili dolduruyorsun, caldigin enerji yine ayni motora gidiyor ve seni daha uzaga goturecegine inaniyorsun :/ garip.
Calinan enerji ile ampul yakilmiyor arkadaslar, ayni motora yollaniyor yine ek yol gidilmesi icin.
- toplamda 1000 birim enerjin var.
- senin motorun 100 birim enerji ile 100 km gidiyor.
- dinamoyu bagladigin icin 100 birim enerjinin 10 birimi diger bataryaya gidiyor, haliyle kalan enerji ile sen 90km gidebiliyorsun.
- 10 saat yol aldin, gittigin yol 900 km, diger bataryadaki calinan enerji 100 birim.
- o 100 birim enerjiyi de motora veriyorsun, artik dinamo bagli degil tabii, o da seni 100 birim goturuyor. toplamda gittigin yol 1000.
Elektrik enerjisi mekanik enerjiye donusurken hic bir kayip olmasa bile hic bir kazancin olmuyor, tabii ki kayip olacagi icin zararin oluyor.
Arkadaşa katiliyorum. Bence de sen haklısın. Garipsedim bazı arkadaşların yorumları.
-
ön boşalırken arka dolar arka dolarken ön boşalır fakat aradaki enerji kaybı katlanarak artar . sonra şarja bağlarsın.
aradaki kaybı kapatabilmek için yükseltici koyulursa o zaman ne olur allah bilir :D
yunusdogan tarafından 30/Kas/17 23:13 tarihinde düzenlenmiştir