folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Fizikten, Bilimden Anlayan Bir Baksın Hele

Fizikten, Bilimden Anlayan Bir Baksın Hele

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Elektrikli olsun icten yanmalı olsun bütün araclarda bu sistem zaten var. Saatler aşırı orantısız sallama olmak ile birlikte mantıklı olan "9,5+2" dir.

Ozet gecmek gerekirse , arac üzerine eklenen her "ekipman - ağırlık" yakıt tüketimini arttırır. 
    Standart bir aracın ürettiği elektrik cogunlukla , otoelektrik ekipmanlarının harcadığı enerjiyi karşılar.
    Elektrik motoru ise cok daha yüksek enerji tüketir. 

İşin mühendislik kısmı burada devreye giriyor. Ekipman ne kadar ağır olucak ? ne kadar verimli enerji üreticek ? Motorlar ve diğer ekipmanlar elektriği yakıtı nasıl daha az harcayacak ? vs.vs.vs.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

@italyan o kadar derine girmeye hesap yapmaya gerek yok benim bakış açıma göre

resimde 9,5+2 yazmısım yanlıs yazmısım 8,5+2 olabilir diyorum (mantıken rakamlara tutulma )

ne kadar yüksek verimli olsada motorlar, piller, dinamolar termodinamik yasaları buna izin vermez die düşünmekteyim ( bir mühendis olarak değil aratırmacı bir kişilik olarak bakıyorum olaya )

destination@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Sen haklısın. İlk akü 11 saatlik yol gidecek kadar enerji veriyorsa, ne yaparsan yap, sisteme dışarıdan müdahale etmediğin sürece bu değeri geçemezsin.

Enerjiyi yoktan var edemezsin.

Eğer arkaya dinamo bağlayıp akü şarj edersen, sisteme yeni yük getireceğin için ilk akü seni 5 saat'lik yol götürebilecek. İkinci aküyü de ancak bu sürede şarj etmiş olabileceğin için bir 4 saat falan seni götürür.

Kalan 2 saatlik enerji noldu dersen? O arkadaki dinamo ısındı, sarj olurken arkadaki batarya ısındı ya o ısı enerjileri işte, Havadan gelmediler. Artı ekstra yük taşıyarak yeni bir iş daha yaptın o da havadan gelmedi.

MaviEkran tarafından 30/Kas/17 13:45 tarihinde düzenlenmiştir

Blue Screen of Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

@maviekran cevabın için teşekkürler

bu işleri iyice bildiğine inandığım iki kişiye mail attım

cogu kişi biliodur burada o kişileri

cevap gelirse kendilerinden buradan paylaşıcam

DestinatioN tarafından 30/Kas/17 14:54 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

@DestinatioN 11 saatten fazla gider diyenelere şunu sorabilirsin:

o ilave 1 veya 2 saatlik enerjinin kaynağı nedir? Nereden geldi?

-Arabanın hareketi diyeceklerdir büyük bir ihtimalle. Peki arabayı hareket ettirmek için ve hareketini devam ettirmek için zaten bir enerji harcadık. Kazandığın enerjinin burada harcanandan büyük olacağını nereden çıkardın?

Blue Screen of Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    satrekarte
    satrekarte's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çalışmaz tek şase çift kutup mantıklı gelmedi şaseleri ayırsak 4 kutup patlayabilir denemeyin hiç :)

havada durdum,şahitlerim var
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Kısaca diyen arkadaşların dediği gibi enerji yoktan var olmaz..

Arkaya bağladığın dinamo enrjisini  arabanın hareketinden dolaysıyla öndeki motordan dolayısıyla asıl aküden alacaktır

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

@italyan o kadar derine girmeye hesap yapmaya gerek yok benim bakış açıma göre

resimde 9,5+2 yazmısım yanlıs yazmısım 8,5+2 olabilir diyorum (mantıken rakamlara tutulma )

ne kadar yüksek verimli olsada motorlar, piller, dinamolar termodinamik yasaları buna izin vermez die düşünmekteyim ( bir mühendis olarak değil aratırmacı bir kişilik olarak bakıyorum olaya )

Onemli değil sen haklısın. Mantığın doğru .

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

Sen haklisin kardes. Cok garip bu kadar insanin farkli seyler soylemesi.

Aracin tek motoru var, bu motorun da verimliligi sabit. Yani sen birinci pilden enerji calarak ikinci pili dolduruyorsun, caldigin enerji yine ayni motora gidiyor ve seni daha uzaga goturecegine inaniyorsun :/ garip.

Calinan enerji ile ampul yakilmiyor arkadaslar, ayni motora yollaniyor yine ek yol gidilmesi icin. 

- toplamda 1000 birim enerjin var.

- senin motorun 100 birim enerji ile 100 km gidiyor.

- dinamoyu bagladigin icin 100 birim enerjinin 10 birimi diger bataryaya gidiyor, haliyle kalan enerji ile sen 90km gidebiliyorsun.

- 10 saat yol aldin, gittigin yol 900 km, diger bataryadaki calinan enerji 100 birim. 

- o 100 birim enerjiyi de motora veriyorsun, artik dinamo bagli degil tabii, o da seni 100 birim goturuyor. toplamda gittigin yol 1000.

Elektrik enerjisi mekanik enerjiye donusurken hic bir kayip olmasa bile hic bir kazancin olmuyor, tabii ki kayip olacagi icin zararin oluyor.

Arkadaşa katiliyorum. Bence de sen haklısın. Garipsedim bazı arkadaşların yorumları.

The king is bleeding.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

ön boşalırken arka dolar  arka dolarken ön boşalır fakat aradaki enerji kaybı katlanarak artar . sonra şarja bağlarsın.

aradaki kaybı kapatabilmek için yükseltici koyulursa o zaman ne olur allah bilir :D

yunusdogan tarafından 30/Kas/17 23:13 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 8214 Toplam Mesaj: 67
araba araba elektrikli