folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gelin Tabuları Yıkalım Sorun Cevaplayalım ( Kürt - Türk Mevzusu )

Gelin Tabuları Yıkalım Sorun Cevaplayalım ( Kürt - Türk Mevzusu )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

candas_seven bunu yazdı:
    -----------------------------
    Mal sensin actırma agzımı az çnce ne güzel yorum yapmıstın iki dakikada döndün bakıyorumda ulan dansöz gibisin ha ..

Dansöz diyene bak,

Bir insanda azıcık gurur, haysiyet, şeref olur.

Gidiyorum dedin, ağladın, şudur budur dedin, yinemi burdasın...

%3c3c

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

güzel düşünmüşşün canım benım ama  dıkkat  edersen hakaret  edılen hep  bızler  oluyoruz  hıc bır zaman hakaret  eden kavgayı  baslatan taraf  olmadık  hep  bıze  hakeret  ettıler  bızde  kendımız  savunmak zorunda kaldık bir  şehit  haberi  gelir vay ben bu  kürtlerin  bi  dtp  mevzusu olur  vay ben bu kürtlerin  bi  açılım olur  vay ben bu kürtlerin 

hepimiz aynı ülkede  yaşıyoruz aynı  toprakta  yaşıyoruz benım için kimin nerden geldiği önemli  değil yeterki insan olsun   bugün babam bile " bırak olum onlar  çingene" dedıgı zaman onada  kızıyorum onlarda  ınsan dıyorum ve  basını one  egıyor evet her mıllette haın vardır  her  mıllet serefsız  vardır  ama  bunun  butun bı  mıllete yüklenmesı yanlıstır 

bugüne  kadar tartıstıgım butun murıdlerle hıc bır sorunum yoktur hepsı diğerleriyle  oldugu gıbı benım kardesımdır onlara hıc bır zaman kın beslemedım ve beslemıcemde elbet bır  gün kım yanlıs  yapmı  kım  dogru yapmıs anlasılacaktır ve herkes  yaptıgı hatalrın farkına varacaktır

hepınıze  ıyı geceler  dılıyorum  

kontra bisiklet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dronta
    dronta's avatar
    Erkek

Benim cevremde kurt de var zaza da dedigin gibi zaza nin kurtlukle bir baglantisi yok. Kurt ler tekil olarak ele alindigin cok iyi insanlar ama cogulda ne yapacaklarini kestirmek guc buyudugum mahallenin yarisi turk yarisi kurt du tek olduklarinda sut dokmus cogunlugu sagladiklarinda efe kesiliyorlar. Zaza olan arkadasimin bir lafi var zazalar keci yetistirir ondan inatcidir ve suru olarak dolasmazlar kurtlrt ise koyun besler koyunlar da suru vardir ondan dolayi kurt u nereye cekersen oraya gider der. hakli da kendisi bence siz ne dersiniz bilmem

Gelelim konuya kurt- turk catismasi ozde yoktur tamamen kiskirtmacadir. Basta dedigim konuyu da ele alirsak artik turkiye de belli bir buyukluge ulasmis olan kurt lrt onlari kiskirtan cobanlari yuzunden agizlari laf yapar efelik taslamaya kalkiyorlar. Ben aslen Cerkes im ama turk um diyorum boyle bir ayrimi yapmaya kalkarsak ortada turk kalmaz ulke de tek bir parca halinde kalmaz. herkes turk kurtler kurt se kurt olsunlar onlari azinlikta birakmak icin geriye kalanlar birleselim. Gerekirse de kanserli organi kesip atmasini bilir turk-i devletler bunu da bilsinler 

DrOnTa
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    tahribattakiler bile düşürdüler birbirine Türkiye dekiler nasıl düşmesinler...

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

tabular öyle kolay yıkılacak cinsten değil

sağlam kökler üzerine kurulu çünkü

yıllardır hangi güneydoğu şehrinde miting oldu da iki kürt grup birbiriyle çatıştı hiç biri

hep birileri dewamlı kırdı döktü üstelik te hizmet bekledi

sanki bir tek oraya yardım gitmiyormuş gibi

her yer istanbulun merkezi gibi güllük gülistanlık olacak değil kardeşim

bugün yağmur yağdı marmaranın yarısı felce uğradı ölenler oldu

kim ister olmasını ama oluyo kürtler de kardan olunca bu dewlet ayrım yapıyo derler

onu geçtim kendi sınıfımda okulun birinci dereceden en zeki öğrencisi de pkk sawunucusuydu

yani bitakım işler eğitimle de düzelmiyordu en başta yanlışı çünkü aile yapıyordu

çocuğun babası da üstelik gemi mühendisiydi :)

ne istiyorlar ikinci bir kimlik mi bunu da anlamış değilim

istanbul halinin hepsi kürtlerde minibüs hatları kürtlerde otogardaki firmalar kürtlerde üstelik te hakla almadılar

hep kavga döwüşle hangi türk çıktı da tepki verdi gene sineye çekerler

ama bir dewleti de bölmeye kalkarsan işte o zaman adamı s*kerler 

hele ki o dewleti kuran insanların çoğu ölmüş mezar da yatıyosa efendi olacaksın haddini bileceksin

benim dedelerim iran göçmeni kafkasyalardan gelmişler türkiyede de mezhep olarak Şiiyiz

sayımız da gayet fazla ne zaman çıktık ta söyledik ayrılalım diye ?

veya karadeniz bölgesinler birçok etnik grup wardır hangi birisi bu bölge bizim olsan dedi

nankörlük edenin sonu ölümdür kimse kusura bakmasın ...

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Bu sorunun ana kaynaklarından biri kürtlerin kendilerine eleştirmemesidir.Ortada bir kavga var,kürtler bu kavgda kendilerini ayrı tutuyor,kendilerini eleştirenleride faşistlik ve ırkcılıkla suçlayarak bir kenara çekiliyor.Ellerini taşın altına koymadan,suya sabuna dokunmadan kaçarak,gözlerini kulaklarını kapatıp köşelerine çekiliyorlar.Sonra neden Türkler de bize karşı bir ön yargı var süreci başlıyor.Bu noktada görebilen idrak edebilen adamlar bu sorunun çözüm noktasının yine kürtlerden başlayacağını kavrayabiliyor.Bir çok kürt yazar çizerde bunu yakın zamana kadar söylesede,gerek pkk gerek bu işin çözümlenmesini istemeynler onlarıda kolayca gelişen siyasal konjoktüre uygun olarak susturdu.Ve bir potada eritip tek tip söylemin öne çıkmasını istediler.Bu gün kürtlere yapılan,içinde ırkcı ve faşist bir söylemin olmadığı sıradan bir eleştiri bile kürt tarafında hemen savunma durumuna geçmlerini sağlayancephe alma durumunu ortaya çıkarıyor.Her eleştiri kürdün hakkını gasp ediyor intibası yaratılarak sorun çözümlüzlüğe itiliyor.Bu düğüm ancak eleştiri kaldırabilen nesillerin varlığı ile çözüm aşamasına gelicektir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Kürt vatandaşlarımızla hiçbir sorun yok. yalnız;

pkkya destek veren kürtlerle sorun var...

etnik köken olman kimseyi ilgilendirmez ki ! Türkiye cumhuriyeti vatandaşısın sonuçta. bende kürt olabilirdim. lakin asla kürt olduğum için etnik kökenimi ortaya sürmezdim. yada bulgar olup yada çingene yada arap yada başka etnik köken.

ama malesef kafamda hep 6. his denen şey arapların nankör bir millet olduklarını onaylamıştır. ve yine  kürt olan insanların özellikle ırakta yaşayan kürtlerin mandacı oldukları her zaman kafamda onaylanmıştır. ben isterdimki onlarda uyanık olup başkalarının isteklerini yapmak yerine  akılı olmayı seçerdim.

fabrikada çalıştığım bölümde kürt olanda alevi olanda sünni olanda çerkez olanda herçeşit insandan var. ve gelip görseniz ortamı kardeşçe çalışıp alınterimizle yemeğimizi aynı sofrada yediğimizi görseniz bu ayrımı yapanların kafasına kurşun sıkardınız.

geçen seferde yazdım. yine yazıyorum. bizi ayıran pkknın siyasi uzantısı dtp dir. kürtler olarak 5 milyon insan bu partiye dsağdaki silahlı eşkiyaya güvenip oy vermeyecek. arkamızda kadek örgütü var deyip oy vermeyecek. oy verdiği partinin kendi oğlunu askere gittiği zaman öldürdüğü eşkiyayı bilip akıllı olmayı seçecek. eğer seçmezse işte ayrımcılığı kendileri yapmış olur.25 yıldır pkk nın yaptığı eylemlerle aramıza nifak sokamadığını ve bu fitneyi yöneticilerin hortlatıp uzun yıllardır sağduyu ve sabreden insanımızın sabrını zorlama noktasına getirmek isteyenler var.

İSRAİL KUVENİZM GAZETESİ 1982 ;

TÜRKİYEYİ BÖLME DEMECİ;

alevi sünni: mezhep ayrımcılığı (yapıldı insanlarımız birbirlerini öldürdüler)

türk kürt:  Etnik Köken (yapılmak isteniyor lakin başarısız kalınacak)

Bütün ülke vatandaşları bu durumun farkına varıp bizi bize düşman etmek isteyen dış güçlere dur demelidir.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Yahu Az Önce Tartıştığım Kürt Dili Konusu Ne Oldu Anlamadım, Silinen Konularda da yok... Körmü oldum nedir.. Konuyu Göremiyorum. :(

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:
    Yahu Az Önce Tartıştığım Kürt Dili Konusu Ne Oldu Anlamadım, Silinen Konularda da yok... Körmü oldum nedir.. Konuyu Göremiyorum. :(

profil/ foruma katkılarım

Kürtçe Bir Dil mi ? ( Kürtçe Üzerine Yapılmış En Derin Araştırma )

buraya tıkla hocam eğer giremiyorsan bil ki adminlerin kısmındadır.İnceleniyordur bişey oluyordr

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

profil/ foruma katkılarım

Kürtçe Bir Dil mi ? ( Kürtçe Üzerine Yapılmış En Derin Araştırma )

buraya tıkla hocam eğer giremiyorsan bil ki adminlerin kısmındadır.İnceleniyordur bişey oluyordr

Evet Giremedim, Galiba Rafa Kaldırdılar. Tüh Gece Gece Elinden Oyuncağı Alınmış gibi Hisettim. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 11587 Toplam Mesaj: 81