folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gelin Tabuları Yıkalım Sorun Cevaplayalım ( Kürt - Türk Mevzusu )

Gelin Tabuları Yıkalım Sorun Cevaplayalım ( Kürt - Türk Mevzusu )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

KurSad bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bandit bunu yazdı:

zazacayla kurmançi lehçesi birbirne benzerlik açısından çok yakındır ..

ayrıca bugün zazaların hangi birine sorsam hiç türkmen olduklarını duymamıştım hayret...

kendilerine ya kürdüm derler ya zazayım derler...

eğer kastın(ki eminim öyledir) malatyadaki mhp lilere dikkat çekmekse evet bayağı bi vardır fakat mhp ninde mhp lilerinde ne kadar milliyetçilik oynadığının veya tasladığının farkındayız

kreyziye gelince emeğine sağlık hoca bu sitedeki bazı arkadaşlar herşeyi farklı yerlerinden anlamaya/anlatmaya meyilli ...

seninde amacın hemen milliyetçilere laf atmak olunca tabii.

al işte nasıl ki direk Kürtlere laf atanlar boş beleş adamlarsa bu da o kadar boş beleş bi adam.

Mhp yi Eleştirmiş be hocam, Eleştiriye Kapalımı Mhp Gözünü Seviyim. Bak Konuya Konu Başlığına Tabuları Yıkalım Demiş, Konuyu Ucuzlatmadan Adam Akıllı Hassas Tüm Noktaları Her kesi Dinleyerek Kavga Etmeden Belirtmek Gaye. Bilmiyorum Başarılı olurmu Olmazmı, Ama Denemekte Yarar var.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KurSad
    KurSad's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

KurSad bunu yazdı:
    Bandit bunu yazdı:

ayrıca bugün zazaların hangi birine sorsam hiç türkmen olduklarını duymamıştım hayret...

eğer kastın(ki eminim öyledir) malatyadaki mhp lilere dikkat çekmekse evet bayağı bi vardır fakat mhp ninde mhp lilerinde ne kadar milliyetçilik oynadığının veya tasladığının farkındayız

kreyziye gelince emeğine sağlık hoca bu sitedeki bazı arkadaşlar herşeyi farklı yerlerinden anlamaya/anlatmaya meyilli ...

al işte nasıl ki direk Kürtlere laf atanlar boş beleş adamlarsa bu da o kadar boş beleş bi adam.

Mhp yi Eleştirmiş be hocam, Eleştiriye Kapalımı Mhp Gözünü Seviyim. Bak Konuya Konu Başlığına Tabuları Yıkalım Demiş, Konuyu Ucuzlatmadan Adam Akıllı Hassas Tüm Noktaları Her kesi Dinleyerek Kavga Etmeden Belirtmek Gaye. Bilmiyorum Başarılı olurmu Olmazmı, Ama Denemekte Yarar var.

Sorun o değil. aynı kişinin yada bu tür kişilerin başka konularda Kürtlere karşı eleştiriye kapalı olması. Kürtler bu kadar mı eleştiriye kapalı? Mhp'nin eleştirilecek çok yanı var ama konu o değilken direk oraya onu sokmaya çalışması ne alaka? 

neyse ben Kürtleride milliyetçileri de yeterince tanıyorum tabularımı yıkıp tekrar yapmışım Kürtlere genel anlamda bir düşmanlığım yok ama varda. varda yok işte :W bi kısmına belli bi tabum var bi kısmını belli :W

milliyetçilerin de bi kısmına karşıda tabularım var okumadan düşünmeden rastgele konuşmaları. neyse zaten ben bu forumda tartışmaya girmiyecem niye yazdım anlamıyorum :W

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

KurSad bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

KurSad bunu yazdı:
    Bandit bunu yazdı:

Sorun o değil. aynı kişinin yada bu tür kişilerin başka konularda Kürtlere karşı eleştiriye kapalı olması. Kürtler bu kadar mı eleştiriye kapalı? Mhp'nin eleştirilecek çok yanı var ama konu o değilken direk oraya onu sokmaya çalışması ne alaka? 

neyse ben Kürtleride milliyetçileri de yeterince tanıyorum tabularımı yıkıp tekrar yapmışım Kürtlere genel anlamda bir düşmanlığım yok ama varda. varda yok işte :W bi kısmına belli bi tabum var bi kısmını belli :W

milliyetçilerin de bi kısmına karşıda tabularım var okumadan düşünmeden rastgele konuşmaları. neyse zaten ben bu forumda tartışmaya girmiyecem niye yazdım anlamıyorum :W

Hocam Konu Zaten Kürdün Eleştirisine Yönelik Açıldı... Kürt Neden Eleştirilmiyecekmiş, Eleştiri Ayrı Hakaret Ayrıdır. Hakaret Olmadıkça Tabusal Engelleri Devirelim, Birbirimizi Yakından Tanıyalım Yanlış Yalan Öngörülerimizden Kurtulalım Gaye.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KurSad
    KurSad's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

KurSad bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

KurSad bunu yazdı:
    Bandit bunu yazdı:

Hocam Konu Zaten Kürdün Eleştirisine Yönelik Açıldı... Kürt Neden Eleştirilmiyecekmiş, Eleştiri Ayrı Hakaret Ayrıdır. Hakaret Olmadıkça Tabusal Engelleri Devirelim, Birbirimizi Yakından Tanıyalım Yanlış Yalan Öngörülerimizden Kurtulalım Gaye.

şahısdan bahsettim. aynı şekilde yine şahıs mhp hakkında düzgün eleştiride yapmamış yalandan milliyetçilik oynuyo falan filan konuşmuş. kimsenin milliyetçiliğini ölçmek kimsenin haddine değil.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:

bunu veyse sadece sana değil bütün kürtlere soruyorum 

1) Neden dünyada emsali görülmemiş bir şekilde çocuk üretimi yaoıyorsunuz mesele 10 - 20 - 30 çocuk doğurmanızın sebebi nedir amacınız ne bunla 

2) Hemen neden isyan bayrağı açıyorsunuz mesela diyelim admın devlet hakkını yedi hmeen a.qodumun devleti şöyle türkler böyle türkler diyorsunuz 

3) Neden çoğunluğunuz DTP ye oy veriyorsunuz

4) Arkadaşlarınızdan çevrenizden PKK ya destek sağladığını bildiğiniz kişiler var nedne bunları şikayet etmiyorsunuz 

5) Kendinizle ilgili her konuda neden hemen kaba kuvvete küfüre baş vuruyosunuz işte gel şuraya bak ben buradayım yiyosa gel görüşelim yada s.ktr git vs vs tarzı ifadeler kullanıyosunuz bizim korktuğumuzumu sanıyorsunuz  yoksa kendinizi tatminmi etmeye çalışıyorsunuz

-

-

-

-

-

-

-

Bu böyle devam eder veyso sadece sana sormuyorum genel manada soruyorum

1)Her insanın yaparken mutlu olmak istediği işler vardır.İstanbuldaysan veya bir metropolde 10 larca şey yazılabilir.İnternet spor aktiviteleri gezme sinema tiyatro vs.. ama hayatta seni mutlu edecek neredeyse hiç birşey yoksa ve ömrün kıç kadar topraktan medet ummakla geçiyorsa,sabahın 5 ünde kalkıp 11 de yatıyorsan bir ömür sende gayet normal bi takım hazların arayışına girersin ki buda cinsellikten başka birşey olamaz.0 alternatif..

dikkat edebilirler diyebilirsin ama kaza çocugu denen birşey var ayrıca orada prezervatif denen şeyin kullanımıda yaygın değil bu neden cahilliklerin patır patır hamile bırakıyorlar. Şimdi bu işin laylay loy kısmı gelelim gerçek nedenine..

Gelecek kaygısı ;adamın sahip çıkanı yok devlet kavramından haberi yok kar yağdığı zaman 2 metre kar köyden bir ay kalkmıyor böyle bir ortamda yaşam çok zordur ve enerji ister.gençsen sorun yok ama ya yaşlıysan ? sana yaşlılığında sahip çıkacak 8 10 çocuk yaparsın .Ömrün fakirlikle geçtiği için çok çocuk yaparsınki hepsi çalışıp çok para getirsinler ve bende rahat bir yaşam süreyim.İşte bunun için 10 da doğururlar 20'de..Haklılar demiyorum,desteklemiyorum ama başlıca nedenler bunlar.

2)ikinci maddeyi kürtler değil herkez yapıyor.Mesela bende isyan bayrağını hemen çekerim %100 elektik zammı yapan hükümete söverim ama emin ol onlara yapılanlar bizimkinin yanında hiç bir şey.68 depreminde devlet bingöle yardım olarak süt tozu göndermiş.ve evlerin hasarını tam 40 yıl sonra 3 kuruş parayla ödediler.gelde isyan etme bu devlete.(isyandan kastım başka bir devlet kurma arayışı değildir bu tutumlarına bende karşıyım)

3)çogunluğun yaptığı hata azınlığı bağlamaz.Azınlık bu hatadan ötürü sorumlu tutulamaz.genellemeye bu nedenle karşıyız.

4)İstediğin kadar şikayet et adamın alnında ben teröristim yazmaz ve devlet onada bir kimlik vermiştir.devlet nezlinde türktür.Bu pkk lı demen basit bir iddiadır hiç birşeyi ispat edemezsin.Sadece başına bela alırsın.Ben bi ara düşündüm sonra babam dediki bende şahitlik ettim diyelim adamı hapse attılar bakacaksmısın 4 çocuğuna ? Yoksa devlet mi bakacak.Yoksa babası pkk lı diye 5 yaşındaki çocugun hayatını mı mahvedelim ?

5)bütün kürtler aynı değil.Çogunluk dediğin gibidir ama azınlıgın gene bir suçu yok.

Konumu silenlere inat kürdüm
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

edit

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

bayzin bunu yazdı:
    Dağıtmayın zati.Ben daha bişey demiyom.Devam.

Alla alla Yok Canım Oysa Daha Karpuz Keseceydik. :) 

Yahu Değerli Yorumlarını İsteriz Ancak Birbirimizi Yanlış anlamadan Yorum Yazmamızı ve Bu Konuda Hassas Olmamızı Rica ediyorum.

@YalnızTürk= 1. Sorun Gerçekten Nahoş. Kürdün Çocukları ile İlgili Söz ve yazım Gayet Rencide edici. Çocukları Seviyoruz yahu, Çok Ayıp Çocuk Mevzusunu Konuda İşleyen İkinci Adamsın farkındamısın. Hem Bak Kreyzi ile Ben Bişiler yazmışız Bu Hususta. Gerçekten O sorudan Hoşlanmıyorum. 

Şimdilik Seyredecem Sorularına Sonra Değinirim. Ancak 1. Soruyu İptal etmeni İsterdim. Bide 20 30 ney yahu, oha Nerde Gördün o Kadar Çocuklu Kürt.

Shockman Barzaninin direk emri var çok çocuk yapın diye şimdi bunun iyi niyetten olduğunu söyleme nerde gördüme bakarsak bizzat bir kürt aile biliyoreum 6 kadın 25 çocuk sahibi adam ve bizzat samsunda ki köydede böyle yapıda olan çok kişi var biliyorum o köydende arkadaşlarım var 

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

yalnizturk bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

bayzin bunu yazdı:

Yahu Değerli Yorumlarını İsteriz Ancak Birbirimizi Yanlış anlamadan Yorum Yazmamızı ve Bu Konuda Hassas Olmamızı Rica ediyorum.

@YalnızTürk= 1. Sorun Gerçekten Nahoş. Kürdün Çocukları ile İlgili Söz ve yazım Gayet Rencide edici. Çocukları Seviyoruz yahu, Çok Ayıp Çocuk Mevzusunu Konuda İşleyen İkinci Adamsın farkındamısın. Hem Bak Kreyzi ile Ben Bişiler yazmışız Bu Hususta. Gerçekten O sorudan Hoşlanmıyorum. 

Şimdilik Seyredecem Sorularına Sonra Değinirim. Ancak 1. Soruyu İptal etmeni İsterdim. Bide 20 30 ney yahu, oha Nerde Gördün o Kadar Çocuklu Kürt.

Shockman Barzaninin direk emri var çok çocuk yapın diye şimdi bunun iyi niyetten olduğunu söyleme nerde gördüme bakarsak bizzat bir kürt aile biliyoreum 6 kadın 25 çocuk sahibi adam ve bizzat samsunda ki köydede böyle yapıda olan çok kişi var biliyorum o köydende arkadaşlarım var 

Yahu Barzaniden banane Gözün Sevdiğim, Barzani nerden Geldi Girdi Kafana, Barzani ile İlgili Bişey Konuşmak istemiyorum. Sırf Barzani Böyle Bişey demiş Diyemi Böyle Söylem Yaptın yani, Bari Belirt Bir Kompozisyon Halinde Bu nedir Diye Sorar bir Vaziyet al, Ama Senin Orada Belirttiğin Söylem Gayet İnsani Sayılmayan bir Söylem. Ne Türklerin Çocuklarına Nede Kürtlerin Çocuklarına Nede Lazların Çocuklarına Üf Emsali Görülmemiş Üreme Hızıyla Çocuk Yapıyolar Denilmez. 

Bide ben Diyarbakır Ve Çevre Köylerinde Genellemede 9 - 10 - 13 Sayı Genellemesinde Çocuk Sahibi Aile Dışında Daha Çok Çocuk Sahibi Görmedim. Bizim Aile 8 Çocuk. En büyükleri benim.  5 Erkek 3 Kız Kardeşten Oluşuyoruz Mesela.

Kendime Ait Ailemde 4 Çocuk var, ve Ben Yeter dedim. Allah Bağışlarsa bana yeter. Haa Bu Arada Yaklaşık 9 Yıllık Evliyim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

matematik1 bunu yazdı:

yalnizturk bunu yazdı:

bunu veyse sadece sana değil bütün kürtlere soruyorum 

1) Neden dünyada emsali görülmemiş bir şekilde çocuk üretimi yaoıyorsunuz mesele 10 - 20 - 30 çocuk doğurmanızın sebebi nedir amacınız ne bunla 

2) Hemen neden isyan bayrağı açıyorsunuz mesela diyelim admın devlet hakkını yedi hmeen a.qodumun devleti şöyle türkler böyle türkler diyorsunuz 

3) Neden çoğunluğunuz DTP ye oy veriyorsunuz

4) Arkadaşlarınızdan çevrenizden PKK ya destek sağladığını bildiğiniz kişiler var nedne bunları şikayet etmiyorsunuz 

5) Kendinizle ilgili her konuda neden hemen kaba kuvvete küfüre baş vuruyosunuz işte gel şuraya bak ben buradayım yiyosa gel görüşelim yada s.ktr git vs vs tarzı ifadeler kullanıyosunuz bizim korktuğumuzumu sanıyorsunuz  yoksa kendinizi tatminmi etmeye çalışıyorsunuz

-

-

-

-

-

-

-

Bu böyle devam eder veyso sadece sana sormuyorum genel manada soruyorum

Ben sana bunların arkdaşlarımın dununcesını duydugum kadar ve gördüğüm durumlra göre cevaplayacagım.

1.Çocuk üretimi denmez burada hayvandan bahsetmıyorsun kulckadan degıl.Doğudakı ağalık rejımınden kaynaklanıyor.Çok fazla cocuk dogurmak kadını kulcka gıbı kullanmak,doğum kontrol yontemlerının bılıncızce kullanılmasında( örn prezarvatifin ucunun kesılerek kulllanılması gıbı [konu ıle dalga gecen olursa fena olru kufur ercek bebeler gıtseın baska konuya] ) 

2. Adamların yapılan ezeyetler köylerdekı ınsanları oldurtme olayları gerceklesmıstır.Bu nu da belırttım yazdıgım msj da .EGer sen bı koyu olduruyorsan komple cocoukları ayakta bırakıyorsan o couklar sana dusman olur,canlı bomba ,kanas leyla gıbı gerı döner.

3. Sen bneım yazdıgım msj ı okumamaıssın hepsını yazmıstım aslında orada.Dtp meselesı halk onlara oralı dıye oy verıyor batınıon partısı burtaya gelmıyor bir iş yapmıyor dıye kandırlıyrlar.

4.Ne insanlar var bir oğlu dağda bir oldu askerde.Adam oglu eve geldı dıye ıhbar mı etsın.Belkı fakırlık yuzunden gıtmıstır.Aile ılıskılerınde dısardakı ınsanlar dısarda kalır.Önce aıle gelır.Konuyla alakası yok ama cem garıpoglu cınayetınde adam ogulu kızın kafasını kesmıs olmasına ragmen bırakmadı teslım oldurtmadı.Etik degıl hemde hıc.

ben çevrenizden bahsediyorum çevrenizdeki pkk lılarda he adamın oğlu pkklıysa o babaya ya oğlunun kafasına sıkmak yakışır yada oğlunu dağdan uzaklaştırmak işi duygusallığa dökmeyin.

Şimdi  söyle bakalım Türk askeriveya türk devleti ne zaman bir köyü basıp insanları kürt diye öldürmüştür. Sebepsiz yere ne türk askeri kimseyi öldüremez öldürdüğü zaman soruşturma geçirir. mesela ban bir örnek ver köyü basılmış çocuk harici öldürülmüş bi yer söyle tamam diyeyim ben öyle bir yer biliyorum ki onlarında öldürülme sebebi kaçakçılık yapmalarıydı ama bunu yapan komutanda müebbet yedi neyse de bakam nereymiş senin dediğin köy

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

yalnizturk bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

bayzin bunu yazdı:

Yahu Barzaniden banane Gözün Sevdiğim, Barzani nerden Geldi Girdi Kafana, Barzani ile İlgili Bişey Konuşmak istemiyorum. Sırf Barzani Böyle Bişey demiş Diyemi Böyle Söylem Yaptın yani, Bari Belirt Bir Kompozisyon Halinde Bu nedir Diye Sorar bir Vaziyet al, Ama Senin Orada Belirttiğin Söylem Gayet İnsani Sayılmayan bir Söylem. Ne Türklerin Çocuklarına Nede Kürtlerin Çocuklarına Nede Lazların Çocuklarına Üf Emsali Görülmemiş Üreme Hızıyla Çocuk Yapıyolar Denilmez. 

Bide ben Diyarbakır Ve Çevre Köylerinde Genellemede 9 - 10 - 13 Sayı Genellemesinde Çocuk Sahibi Aile Dışında Daha Çok Çocuk Sahibi Görmedim. Bizim Aile 8 Çocuk. En büyükleri benim.  5 Erkek 3 Kız Kardeşten Oluşuyoruz Mesela.

Kendime Ait Ailemde 4 Çocuk var, ve Ben Yeter dedim. Allah Bağışlarsa bana yeter. Haa Bu Arada Yaklaşık 9 Yıllık Evliyim.

tamam emsalini göster o zaman bu dediğin kırıcıysa ben emsali görülmemiş deidm beni haksız çıkartmak istiyosan emsalini göster. ayrıca bu söylem değil kürdistanda iki eşe izin var nden barzaninn kendi açıklaması yeni kurulmuş bir bölgeyiz diyor kendi nufuzumuzu çoğaltmamız lazım diyor vaktinde 1 milyon nufuslu kerkükün 500.000 i türktü şimdi sadece 1.2 milyon kürt var. neyse hadi burayı geçelim ülkemize gelelim neden kürtler Kürtdistan haritasına göre göç ediyor yani bir kürtün mersine gçömesinin sebebi adanaya gçömesinin sebebi sadece ekmekmidir_? özelliklede belirtiyorum göç edenlerin çok çocuk mantığını sürdürmesi sence masumca bişeymiidr bunda artniyet ararmısın aramazmısın

Toplam Hit: 11602 Toplam Mesaj: 81