folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Günün Sorusu : Cenabet Oruç Tutulurmu

Günün Sorusu : Cenabet Oruç Tutulurmu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    hoja yani yuh a.q . gerçi yorum yazarken bile bi garip oluyom ama . şimdi cenabet olduğunu bile bile adam oruca niyetleniyorsa o insanın aklından şüphe etmek gerek.. ki dinimizdede akli dengesi yerinde olmayanlara dini gereklilikler zorunlu değildir. :D:D

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

hacı ciddiyim... gogıla yaz cevap bulursun zaten.. bi ara bende taktıydım buna malum gençlik dönemi sürekli oluordu o iş

sadece 31 le alakalı değil eşinle beraber olupta abdest almasan bile orucun zarara girmez ama oruca saygıdan dolayı

böyle bişey yapmamak gerekir benim düşünceme göre sonuçta ibadet yapıoyorsun ve dinen pis olarak buna devam

ediyorsun bu iyi değildir ama gusül alacak vakit yada durum yoksa bu haldede oruç tutabilirsin

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    texas
    texas's avatar
    Erkek
    hacı bu konuyu boşa açmışın yani geniş bir konu biraz uzun oruç sırasında yaşanan cenabetlik oruçlu degilken yaşanan cenabetlik sahurdan sonra vs.. baya uzun.

in the end , there will be only chaos"... Everything must come to be END..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

mobydick64 bunu yazdı:
    -----------------------------
    hoja yani yuh a.q . gerçi yorum yazarken bile bi garip oluyom ama . şimdi cenabet olduğunu bile bile adam oruca niyetleniyorsa o insanın aklından şüphe etmek gerek.. ki dinimizdede akli dengesi yerinde olmayanlara dini gereklilikler zorunlu değildir. :D:D

arkadaş benim dediğimi biraz izah etmiş günah değil ama ayıp edebe adaba aykırı sen 10 dk sonra oruca başlayacan

ama kalkıp 31 çekiyosun bu ayıp bişeydir ama dinen bi yükümlüğü yoktur...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    kardes kesınlılle kabul olunmaz ve tutulmaz oruc ruyada cunup olursan ve sabah kalktıgında bunun farkına varırsan hemen gusul alman gereklıdır yanı ruyada cunup olmak orucu bozmaz lakın el yordamı ıle vya baska bır sekılde bılıncın yerınde ıken cunup olman demek oruclu ısen orucunu bozer degılsen oruc vaktıne kadar guzul almaz ısen o sekılde oruc tutamassın tutsanda kabul olmaz . bu konularda Hanifi mesebının en genıs ilmihali olan Büyük İslam İlmihalini okumanızı tavsiye ederim bahsedılen konular ve tum merak etıklerınız fıkıhı yönden bu kıtapda mevcuttur yazarı ömer nasuhi bilnmen .

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    şimcik şu konuya açıklık getiriyim rüyada değil bilerek bu işi yapınca oluyormu diye tartıştık

tahribat.com a can feda
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

uzun uzun yazmaya gerek yok.

kendin cvp ını biliyorsun.

büyük günaha girersiniz. yada kendinizi oruç tuttum diye kandırmış olursunuz.

Allah korkusu olan kişi zaten oruç ayında hiç böyle bişeye kalkışmaz.

yaptığınız edepsizlik hayasızlık. 

admin hocalar konuyu silmelisiniz.....! 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    mayrip bunu yazdı:

uzun uzun yazmaya gerek yok.

kendin cvp ını biliyorsun.

büyük günaha girersiniz. yada kendinizi oruç tuttum diye kandırmış olursunuz.

Allah korkusu olan kişi zaten oruç ayında hiç böyle bişeye kalkışmaz.

yaptığınız edepsizlik hayasızlık. 

haci abi tamam haklısın sana son cümlen hariç katılıyorumda "yaptığınız edepsizlik hayasızlık. " buna katılmıyorum.. yani tartışma içgüdüsellik olayı başkada kalpkırma cabası olacak
    herkez istediği boku yemekte serbesttir yani :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:
    şimcik şu konuya açıklık getiriyim rüyada değil bilerek bu işi yapınca oluyormu diye tartıştık

hacı eğer niyetini ettin orucuna başladıysan sonrada iltiham olduysan yani rüyada olduysa akıntı bunu farkedince kalkıp

gusülünü alman gerekir dediğim gibi edeb adab işidir öyle gezmek hem günahtır hemde ayıptır..

sana tavsiyem bu işi yapacaksan iftardan sonra yap sahura kadarda abdestini al.. ama elinde olmadan sebebten olduysa

yani uykuda zaten senin iraden dışındadır ve dinimizde kişinin iradesi dışında yaptığı davranışlardan yükümlülüğü yoktur..

mesela akıl hastalarının yaptıkarından sorumlu olmamaları gibi

konuyla ilgili bi link;

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=5936

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    bence hiçbir sorun yok. ayrıca arkadaşın fakirse hiç oruç tutmasına gerek yok. çünkü oruç açların halinden anlamak için tutuluyor. zenginse tutsun ama ozbiride eksin etmesin. tuzu biberi olur. :)

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
Toplam Hit: 96174 Toplam Mesaj: 63