folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Günün Sorusu : Cenabet Oruç Tutulurmu

Günün Sorusu : Cenabet Oruç Tutulurmu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    odun_komuru bunu yazdı:
    -----------------------------

@zervalone

hacı banyo yapmak mekruh değildir ancak oruçluykan orucu bozacak yerlere su kaçırmamaya dikkat etmek gerekir

banyoda mekruh olan suyu gereğinden fazla harcamaktır yani israftır zaten israfta dinimzce tasvip edilmez

cünupken 31 çekip oruç bozulması durumuna gelince bu orucu bozar evet fakat kaza gerektirir kefaret değil yani o orucunu

bozdğn günü sonradan tutarsın ama kefaret olsaydı 61 gün tutalacaktı böyle bişey yoktur ama bu 31 çekme durumunun

şartları vardır şöyleki; eğer bu durum kişiyi rahatsız ediyorsa diyelim kafasında cinsel hayaller kurmasına,yada yerinde

duramamasına sebep oluyorsa yada şöyle söyleyim kişi azmışsa kudurmuşsa yapması gerekir yani zorunlulık hali gibi

bişeydir bu mesela bir adam açlıktan yada ssusuzluktan ölecek ama oruç ölmemek için orucunu bozabilir bu nası kefaret

gerektirmezse mastürbasyonda böyledir.. ama adam yolda mini etekli bi bayan görüpte tahrik olmşsa keyfi yapıorsa bu işi

oruç tutarken bu durum daha farklıdır ve bence kefaret gerektirir ben aynı şeyi yapsam 61 gün tutardm mesela

sen bayağı deneyimlisin :d ama sölediklerin doğru biz hocaya sormuştuk bu hafta
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

hey allam ya

kardesim git diyanet islerine sor, hocaya sor, imama sor

ama gelip TAHRIBAT.COM a sorma.

1. ta..ak konusu olursun
    2. yanlis bilgi alabilirsin (bu konuda)
    3. her kafadan bi cevap alirsin gordugun gibi kafan zik gibi olur
    4. bu aralar madde bagimlisi gibiyim her konuya madde aciyorum

bu en doğru cvp.bunu uygula.

All I need is a possibility.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    hacı eğer sahurda çekip yattıysa orucu kabul olmaz ama öğlen vakitlerinde çektiyse yine bişi olmaz orucu bozulmaz ama yaptığı oruç ibadeti kabul olmaz onun içinde en az 1 saat için de yıkanması lazım mış çünkü bende bikere tartışmıştım aradım buldum hacı ::::::::::D  İBADETİ NASIL  KABUL OLMUYO DERSEN CENABET SEN YAPTIĞIN HİÇ BİR İBADET KABUL OLMAZ

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

hacı kaynaklara dayanarak söyledim kafamdan sıkmadım ben böyle öğrendim böyle okudum.. ilmihaldende bilgi werdim

hatta

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KorteX
    KorteX's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    shadowboy bunu yazdı:
    sertan_06 bunu yazdı:
    iii a.q ee git bi de skiş bari ha 31 ha karının içine boşalma manyak mı senin arkadaşın ayrıca sahurda çekmeside ayrı abazalık türü olsa gerek
     Adam sahurda cekmemis ki moruq, ruyada vurmus mala
    beklediğim cewap :D ve koptummm :)

Yetim düşler bekçisi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

ya bnm kendi yorumum bu  bnce kabul olmaz yani ama için rahat ediyosa tut sen......

ya o kadar mı abazasın madem çok istedin iftardan sonra işini gör sonrada banyonu yap abdestini al tamam yani iradesizmisin o kadar....

Zugzwang
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nevropat
    nevropat's avatar
    Erkek
    arkadaşlar cenabetken oruc tutulmaz.ama orucken bi şekilde cenabet kalırsanız (gerçek şekil hariç tabi :D)buda orucu bozmaz.ama günah olmaması için bir ezan vaktinden önce abdest alınması gerekir.Fıkıh kitaplarında İHTİLAM OLMAK (cenabet kalmak)anti parantez karşı cinsle temas hariç;orucu bozmaz denmektedir.gece niyetlendin yattın.yani işin kısası gece niyetlendin yattın.rüya gördün o biçim. sabah kalkınca abdest al orucunu tutmaya devam et.ama oruckende masturbasyon yapıpda o oruc bozulmaz diye beklemeyin dostlar.Sabır ayındayız akşama kadar sabret ondan sonra ne yaparsan yap.deelmii:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

Ya arkadaşım senin arkadaşın

oruç tutmak vey başka bir ibadet yapmak istiyorsa ilkönce gusul abdesti almalı! bilerek çekmiş adam o şekilde oruç tutmak olmaz.Bunun haricinde verilen sitedeki yorum bizim konumuzla alakalı değil.Bu olay istem dışı olursa cunup şekilde oruç tutmasıda bir sakınca olmaz.

Ha bu rüya görme şeklinde olsaydı eğer fırsat bulunca yıkanması daha doğru olurdu yani o zaman problem yok.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    darkknight alıntını yapmıcam ama laflarına dikkat et aynı cümle içinde kullanma şu salak lafı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

bu bir otomatik mesajdır :D:D:D

hoca şimdi bizim insanlarımız utandığından böyle durumları hep "bizim bi arkadaş" diye anlatırlar.  sakın o arkadaş sen olmayasın :D

2- oruçun bi önemi de ALLAH'ın bize sunmuş olduğu nimetlerin değerini anlamak ve sabır etmek, kendimize hakim olmaktır. mala vurmak nimet mi evet. yani onu da yapmamalısın. kendine hakim olmalısın ve aynı keza sabır edilmeli.    bir yıl cünüp geziyosun bir ay gezme a.g. 

sen değilsen arkadaşına dedim ;) kendime de diyom hatta. ben de kendimi tutuyorum. iftardan sonra yapıp gusul alıyorum. yapacağım zaman. hiç değilse oruca önem vermiş olarak göroyurm kendimi.

///______________
Toplam Hit: 96178 Toplam Mesaj: 63