Günün Sorusu : Cenabet Oruç Tutulurmu
-
manyakmısın boşa aç kalma derim ben
-
yawuz: sikinin zevkine 31 cekip, temizlenmeden, destursuz sekil oruca baslamak kabul gormez.
nitekim kisi irade ve kendine hukmetme gucu ile bu yanlis ve zamansiz durumdan arinabilecekken; vurdum duymazca buyrulana aykiri bicimde ibadete geciyor. kendimizi kandirmayalim oyle orucun amel defterinde gecer notu yok.
+ senin bu sorunun yanitini adin gibi iyi bilmen gerekir, sorman yersiz.
-
pezewenk zengin zenginde böle bi halt yeniş bana sordu ben dedim böyle o dedi öyle bende bi bilenlere danışıyım dedim
edit : sikimin zewkine 31 çeken ben değiliiim
-
büyük islam ilmihali 1970 yılı basımı sayfa 95
cünup olanlara yapmaları haram ve mekruh olan şeyler;
(ayrıntıya girmeden her maddeyi özet geçeceğim)
1-namaz kılmak bir ayet miktarıda olsa Kuran-ı kerim okumak
2-içinde bir ayet bulunsa dahi bir kitaba yada Kuran-ı kerime el sürmek (kaplıysa haram değil)
3-kabeyi tavaf etmek
4-ami yada mescid gibi ibadet yerlerine girmek (gusul alınacak yer mecsidin içindeyse haram olmuyor)
yukardakiler haram olanlar mekruh olanlar ise;
1-dini kitaplara dokunmak yada okumak
2-elini ağzını yıkamadan yemek yemek
3- her hangi bir yere Kuran-ı kerim harfi yazmak
arkadaşlar islam ilmihalide böyle diyor fakat hojucuk unda dediği gibi cünupluk dinimizce hoş görünmeyen bir durumdur
ve oruç gibi önemli bir ibadeti dinen pis bir durum içinde yapmak ne bize orucun gerektirdiği sevabı verir ne oruca saygı
kavramına layık di durum ortaya çıkarır demek istedğim orucu abdestsiz tutmamaya çalışlaım
-
peki kefaret vermek zorundamı yoksa tutmamış gibimi kabul edilir
-
hacı kefaret orucu bozarsan gerekir... bu durumda orucun bozulması diye bi durum yok... olay ortada oruca böyle başlayıp
başlanayamacağı yada bu orucun kabul görüp göremeyeceği ile ilgili.. yani arkadaşının 61 gün tutmasına gerek yok ama
sen ona söyle öyle tutmasın cünupluktan kaçınmalıdır bir müslüman..
-
şimdi okudum alltaki mesaj benm mesajımdan daha doğrudur
bu mesajda okuduklarınızı unututnuz :)
hea bide banyoda deliklere su kaçırmak mekruhtur adam gibi abdest alabilceksen diğildir
-
@zervalone
hacı banyo yapmak mekruh değildir ancak oruçluykan orucu bozacak yerlere su kaçırmamaya dikkat etmek gerekir
banyoda mekruh olan suyu gereğinden fazla harcamaktır yani israftır zaten israfta dinimzce tasvip edilmez
cünupken 31 çekip oruç bozulması durumuna gelince bu orucu bozar evet fakat kaza gerektirir kefaret değil yani o orucunu
bozdğn günü sonradan tutarsın ama kefaret olsaydı 61 gün tutalacaktı böyle bişey yoktur ama bu 31 çekme durumunun
şartları vardır şöyleki; eğer bu durum kişiyi rahatsız ediyorsa diyelim kafasında cinsel hayaller kurmasına,yada yerinde
duramamasına sebep oluyorsa yada şöyle söyleyim kişi azmışsa kudurmuşsa yapması gerekir yani zorunlulık hali gibi
bişeydir bu mesela bir adam açlıktan yada ssusuzluktan ölecek ama oruç ölmemek için orucunu bozabilir bu nası kefaret
gerektirmezse mastürbasyonda böyledir.. ama adam yolda mini etekli bi bayan görüpte tahrik olmşsa keyfi yapıorsa bu işi
oruç tutarken bu durum daha farklıdır ve bence kefaret gerektirir ben aynı şeyi yapsam 61 gün tutardm mesela
-
hey allam ya
kardesim git diyanet islerine sor, hocaya sor, imama sor
ama gelip TAHRIBAT.COM a sorma.
1. ta..ak konusu olursun
2. yanlis bilgi alabilirsin (bu konuda)
3. her kafadan bi cevap alirsin gordugun gibi kafan zik gibi olur
4. bu aralar madde bagimlisi gibiyim her konuya madde aciyorum -
uykuda kendi gelse gene bi derece ama bilerekde olmazki kardesim nasil bi abazanlik bu a.q cenabet orucmu kabul olrmus ya sacma :D oldu olucak orucuda 31 le acsin