Günün Sorusu : Cenabet Oruç Tutulurmu
-
Yurdumun İnsanı Hep Müftü Hep Hoca Yaf... : )
-
arkadaşlar alın size diyanet işlerinin resmi sitesinden orucu bozmayan durumlar kısmının konuyla ilgili bölümü:
Oruçlu İken İhtilam Olmak veya Cünüp Olarak Sabahlamak
Oruçlu iken rüyada ihtilam olmak orucu bozmadığı gibi, gusletmeyi geciktirerek cünüp olarak sabahlamak da oruca bir zarar vermez. Ancak, zorunlu bir durum olmadıkça, hemen boy abdesti alınmalıdır. Hz. Aişe ve Ümmü Seleme validelerimiz, Hz. Peygamber’in Ramazan’da imsaktan sonra yıkandıklarını haber vermişlerdir.
Sanırım bu son noktayı koyar.Dini konularda diyanet işlerinden daha sağlam bir kaynak var diyosanız bilemem..
-
Şöyle olsa hadi neyse adam savura kalktı yemeni yendi yattı sabah bir uyandı ki gece kamyonu devirmiş. Ozaman bu adamın oruclu hali devam eder ..Öbür türlü kabul olmaz her halde cünkü cünüp gezmek günah haram diye biliiyorum ben..
-
oha amk nasıl bir abazalık bu...oldu hem çek hemde tut olmaz. babacım bu abazalıktan vazgeç.:)
-
Arkadaslar bende bise sormak istiyirum 2saat once kizin biri Beni tahrik etti oruclu oruclu bayada tahrik oldum hatta sivi kacmisda olabilir orucum bozulmusmudur
-
ameros bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaslar bende bise sormak istiyirum 2saat once kizin biri Beni tahrik etti oruclu oruclu bayada tahrik oldum hatta sivi kacmisda olabilir orucum bozulmusmudur
-----------------------------hacı sen nerde yaşıyorsun ? iki saat önce nasıl oruçlu oluyorsun ?
ayrıca 2007deki konuyu mu buldun bunu yazacak
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
ameros bunu yazdı:
-----------------------------hacı sen nerde yaşıyorsun ? iki saat önce nasıl oruçlu oluyorsun ?
ayrıca 2007deki konuyu mu buldun bunu yazacak
Adamın tezini yargılama hacı adamın ki hortlamış bari konuda hortlasın istemiş. -
ameros bunu yazdı:
-----------------------------oruç tuttuğun vakit içerisinde (imsak ile akşam vakti arası kendin 31e vurarak yaptıysan orucun bozulmuştur. kaza gerekir kefaret gerekmez. yani bir gün ramazandan sonra kaza orucu tutacaksın) tamamen tahrik olman sonucu sen elini atmadan bir yerlere sürttürmeden boşaldıysan sorun yok orucun bozulmamıştır.
Bu vakit dışında cünüp olmuşsan ama oruç vaktinde temiz değilsen orucun bozulmaz ama cünüp gezdiğinden (süresi max. iki namaz vaktinin arasıdır. ) alacağın günahda az olmaz.
-
Bu günün sorusu değil; yılın sorusu amana goyam :D
Ha bi de; çoğumuz "tutulmaz, tutulur mu, olur mu öyle şey.." diyoruz da; eminim şu anda o diyenlerin çoğu cenabet :)
-
ramazan ayında ilişkiye girmeyi bile tasvip etmeyen dinimiz birde otuzbir cekip orucu tutmak baya keyfi bir durum ayrıca bu adam nerde 31 cekiyor yav gecsin banyoya asılsın kürege :) sonra efendi gibi abdestini alsın tutsun orucu ne abazaymış ama estikce cekiyor :):):)