Günün Sorusu : Cenabet Oruç Tutulurmu
-
odun_komuru bunu yazdı:
-----------------------------tamamen caizdir dostum.. istedğin kadar kaynakta gösterebilirim hatta istersen... fakat cünup dolaşmanın süresi 2 namaz
arasıdır yani cünupken namaz kılamazsın ve namazına engel olmaması için diğer namaz vaktine kadar gusül almalısın
ayrıca başkalarının dediği gibi cünupken yemek yemek yada su içmekte günah değildir... gönlün rahat olsun...
hatta ve hatta oruçluyken masturbasyon yapılarak çıkan meni kefaret gerektirmez.. sadece kaza gerektirir yani orucun
bozulur fakat 61 gün tutmana gerek yoktur o günü kaza edersin ama bunu bazı şartları var istersen anlatırım
edit:sufi arkadaşımızında yorumlarını bekliyoruz...
-----------------------------
evet bende zamanında çok araştırdım bunu, gusülsüz yapılamayak şeylerin arasında oruç yok. istediğin kaynağa bakabilirsin. -
hubealeyyyyy :) one leyn abi yuh ya nasi abazaliktir o ole:D
-
ole bi zihniyetteki insanın zaten oruc tutmasına gerenk yok hadi olur uykunda yanlıslıkla tmm da savurda 31 çeken mahlukatın nası düsünce stili oldugunu anlayamadım evladım 31 çekmek için ille savurumu beklıyon psikopatmısın nesin sonrada oruca niyetleniyon allahım sen aklıma mukkayyet ol la bu yeni nesil ne derisik bisi anlamadım giiti ben yıllardır bu cemiyetteyim bole bisi ilk defa duyuyom bu olayı gerçeklestirenın sınırdısı edılmesı gerek kanımca kımızl zararlısı pislık bu sekıldekı bı ibadetın kabul oluncagını düsünen varmı arkadaslar yapmayın gözünüzü seviyim
-
yaw en iyisi hiç oruç tutmayın mesele burda kapansın uzatmayalım :))
-
aşırı abazan zamanlarımda cenabetken çok tuttum oruç
ama bencede pis pis oruç tutulmaz ya en azından akşşama kadar abdest alınmalı
-
adam .....na hakim olamazken birde oruç mu tutacak
neyi sınayacak burda
önce cinsel dürtülerini törpilemeyi öğrensin.
-
baron_27 canım kardeşim ben yapsaydım böle böle derdim beni burda tanıyan yok yüzümü gören yok birader kimden neden utanıyım :D bu 1
2) Evet arkadaş biraz mahlukumtıraktır..
-
Dün konuyu bira araştırdım, cünüpken oruç tutulabilir,ama yıkabilicek durumdaysa en kabul göreni temizken oruç tutmaktır,yani dinen haram değil ama mekruhtur.
-
Belki cünüpten tutulur o ayrı bir konu... Ama oruca niyetlendiyen sadece yemek yemeyerek tutmayacaksın.. Oruç sadece yemek yememek değil ki..
Ağzını tuttuğun gibi dilini de tutacaksın, gözünü de tutacaksın.. yeri geldi çükünü de tutacaksın.. Amaç nefse hakim olmak değil midir?
-
bildiğim kadarıyla müridler rüya insanın elinde olan bişey olmadığı için bozmuyo ama olduğunuz durumdan namaz vaktine kadar abdest almak gerekiyo ama kasıtlı yapılırsa bozar diye biliyorum