folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnanç Nedir? "İnanıyor Olmanız" Bir Şeyi Doğru Yapar Mı?

İnanç Nedir? "İnanıyor Olmanız" Bir Şeyi Doğru Yapar Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

İslamın gereği, dini yaymak bir sorumluluktur.Bu yüzden bırakın neye inanıyorlarsa inansınlar diyemem! en azından anlatılmalı.

Kendi düşüncelerimi kimseye empoze etmeye çalışmam (genelleme yanlıştır)..

İçimdeki katili inancım sayesinde durdurabiliyorum dışarıda okadar çok O.Ç varki ölümü hakeden.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    Addict bunu yazdı:
    -----------------------------
    Scofield bunu yazdı:
    Addict bunu yazdı:

Hatta

Anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı soksam az :)

sewiyesizleşme user efendi

biliyorsan konuş alim sansınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar ...

çoluk çocukla muhattap olma hacı =) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

şöyle bi bakiyorumda millet birden imamvari konusmaya basliyo bu tür basliklarda hep:) :) istersen krem peynire tap bana ne? yani benim müslümanligimi yada bir baskasinin ateist olmasi yada ne satanist olmasi ilgilendirmiyor beni. sorun ahlakidir, nasil ki hocayim die gecinen sapiklar varsa ellerini herkese öptüren, hoca olmayipta insan olmanin bilincini kavramis sahislarda mevcuttur. kaldi ki mesela satanizm de insanlara zarar verme olgusu oldugu icin ahlaki olarak sosyal hayatta uygunluk görmez, cezalari bile vardir. yani dalga geciyosun benim tanrimla deyip herife saldirmayın, bide böyle saftirik davetlere bulunmayın, birakin insanlar kendi atesinin icinde yansin, sen istesende istemesen kendi atesiyle kavrulacak insanlar. yani bunu cehennem bazinda söylemiyorum, dünyevi olarakta söylüyorum. müslümanindan tut , guru suna ateistine kadar gecerlidir bu. aklın seni nereye cekiyorsa oraya gidersin var mi ötesi? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    inançsız insan ne demek lan nekadar saçma :S

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek
    kısaca İnanç, üzüntümüzü paylaşacak kimse olmadığı zamanlarda içimizde bir umut oluşmasını sağlayan, ya da herşeeye rağmen birgün mutlu olabileceğimizi düşündüren mekanizma.. neye inandığının hiçbir önemi yok. ama herkes bişeylere inanıyor. inanmıyorum diyenler bile.. inananlar birşeyin varlığına inanırken inanmayanlar da yokluğuna inanıyor.. neticede İNANIYOR!!!

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

hacktorx bunu yazdı:
    kısaca İnanç, üzüntümüzü paylaşacak kimse olmadığı zamanlarda içimizde bir umut oluşmasını sağlayan, ya da herşeeye rağmen birgün mutlu olabileceğimizi düşündüren mekanizma.. neye inandığının hiçbir önemi yok. ama herkes bişeylere inanıyor. inanmıyorum diyenler bile.. inananlar birşeyin varlığına inanırken inanmayanlar da yokluğuna inanıyor.. neticede İNANIYOR!!!

bende onu diyorum işte inançsız insan ne demek amk :s 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    parvati
    parvati's avatar
    Dişi

arkadaş düşünmüş çok tebrik ediyorum..yani bu gel bizim tarafa geç olayı çok saçma bence çünkü okuduğu bi mesajla kafasında bi ampul mü parlicak??bence artık bu siz biz mevzuunu geçmeliyiz tahribat olarak.madem "yanıcaksınız" diye dolaşan ya da "gel müslüman ol huzur islamda" diyen insanlar var bunlar da oturup düşünsünler felsefe yapıp bişeyler üretsinler.. halep ordaysa arşın burda valla...hariçten gazel okumak kolay..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:

şöyle bi bakiyorumda millet birden imamvari konusmaya basliyo bu tür basliklarda hep:) :) istersen krem peynire tap bana ne? yani benim müslümanligimi yada bir baskasinin ateist olmasi yada ne satanist olmasi ilgilendirmiyor beni. sorun ahlakidir, nasil ki hocayim die gecinen sapiklar varsa ellerini herkese öptüren, hoca olmayipta insan olmanin bilincini kavramis sahislarda mevcuttur. kaldi ki mesela satanizm de insanlara zarar verme olgusu oldugu icin ahlaki olarak sosyal hayatta uygunluk görmez, cezalari bile vardir. yani dalga geciyosun benim tanrimla deyip herife saldirmayın, bide böyle saftirik davetlere bulunmayın, birakin insanlar kendi atesinin icinde yansin, sen istesende istemesen kendi atesiyle kavrulacak insanlar. yani bunu cehennem bazinda söylemiyorum, dünyevi olarakta söylüyorum. müslümanindan tut , guru suna ateistine kadar gecerlidir bu. aklın seni nereye cekiyorsa oraya gidersin var mi ötesi? 

Şahısların düşüncesi kendisini bağlar sadece .

o hıristiyandır ateisttir budist tir yahudidir bu olabilir, normaldir zaten normal olmasa yaratıcı dinleri yaratmazdı ..

din çatışmalarının çıkış sebebini hep İslama dayatırlar.

bir ayet getirip;işte bak gördünmü?  savaşın ! diyor Kuran demek son derece saçmadır ki böyle bir ayette vardır ama savaşanlarla savaşındır aman dileyenle değil veya di nimizi kabul etmediler diye değil..

oysa bu tezin savunucuları aslında ne kuranı tam okumuşlardır ,nede diğer kutsal kitapları..

fakat İşte böyle insanlar ne hakla benim dinimi sorgulamaya kalkar?

inanmayan inanmasın ben anlatırım dinlerse ..

ama inanmayan bir ateist inanmadığı bir şeye nasıl dil uzatıp dinime hakaret eder?

işte burada    banane yaa neye inanırsa inansın diyip geçemem..........

İslam dinini bir terörist dini olarak gösteren ülkelerin kutsal kitabındaki ayetlere bakmak lazım...çocukları, kadınları, hayvanları öldürün diyen  ayetlerine bakmak lazım..

sen diyorsunki boşverin ..nereye kadar?

biri, bırak dinimizi tuttuğumuz takım hakkında yanlış yalan beyanlarda bulunduğu zaman bile öfkelenmiyormuyuz? nasıl boşvereceğiz.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Z-chan Arkadasla 1 kere msnde konusma durumum oldu ve kendisi benim dinime ve ahlakıma sıgmayacak hareketlerde bulundu daha sonra zaten engelleyip sildim daha yeni yeni dinden imandan cıktıgı zamanlardı sanırım ozaman kendisine msnde cok anlatmaya calıstım bu durumu ancak kendisi bunu algılamak zor oldugunu dusunerek yine dine ve hz. muhammede kufur etmeye devam etti. Bu sahsiyetin yazdıgı hiçbişeyi okumadan sayfasonuna geldim cunku yaptıgı terbiyesizlik hat safada simdi cıkmıs bişeler yazmıs kucucuk beynini yorarak dusunuyorumda bu evrenin bukadar mukemmel bir duzenin kurumu nasıl olurki doğal seleksiyon olabilir. Bunun haricinde kimin neye nasıl nekadar inandıgı kendi faydasına ve zararınadır. Simdi diolarki madem allah var bizim her yaptıgımızı yapacagımızı bilio neden bizi yarattıı cenneti cehennemi yarattı diodur. Allah bizi yarattı bize akıl ve mantık yanında duygularla birlikte verdi ve bize dogru yolu gosterdi bu işleri yaparsan benim yanımda hep yerin var ama bunları yapmassan benim yanıma gelemessin dedi. ve bizi sınava tabi tutuyor oraya gittiğimizde ben onu yapmazdım demeyelim diye. dogruyuda kulakdan dolma bilgilerle bulmaya calısmayın mantıgınızı duygularınızı ve zekanızı kullanın bunun yanında lutfen inandıgınız seye sahip cıkın ve onunla ilgili olan seyleri mutlaka okuyun. 

birde batıl inanclar vardır eskiden insanların yaptırmak istediklerini insanlar yapmaynca dini kullanarak bunlar yaptırlmaya calısılmıstır bu tarz seylere lutfen alet olmayın.cunku her batıl inancda bir mantık vardır

ornek vermek gerekirse dukkanın kapısının onunu yıkamak hayırlar içeri serler dısarı die tabir edilen birseydir. Ancak dusuncenin ozu kapı esiğinin yıkanması gelecek musterinin daha temiz bir yerden gecis yapmasını saglamaktır.Ne alaka derseniz kapı esiği cift taraflı ruzgarın yuksek oldugu bir bolgedir ve pisliğin cift taraflı toplanabildiği yerdir.

onun haricinde lutfen dine inanıyorsanız Okuyun Öğrenin ve Kulluk vazifelerinizi yerine getirin onun haricinde de kimsenin dusuncelerine hakaret etmeyin kimsenin dusuncelerini yargılamayın cunku o kişiyi yargılayabilmek için o kişiden daha mukemmel olman gerekir. bilirsinizki insanlar esit yaratılır.

delimiyim ben?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek
    görerek duyarak tadarak hissederek bilmek ayrı şey gormeden duymadan tatmadan hissetmeden inanmak ayrı şey kımse Allahın varlığına yada yokluğuna bir kanıt gösteremez gösterirse bilmiş oluruz .İnanmak ya da inanmamak işte bütün mesele bu
Toplam Hit: 10266 Toplam Mesaj: 61