İnsanoğlu Geçmişe Göre Daha Hızlı Evrimleşiyor!
-
Eğer insan ırkı maymunların kökeni olsaydı, bugün maymunların olmaması gerekirdi, bununla beraber, 1000 lerce yıldır süregelen maymun ırklarının da devamlı olarak insanlara dönüşümüne, insanlık olarak müşahade etmemiz gerekirdi..
-
lkereng53 bunu yazdı:
-----------------------------http://www.harunyahya.org/evrim/hy_evrim_aldatmacasi/giris.html
-----------------------------öncelikle temiz bir kalple :) harun yahya ve onun gibi düşünün yobazların amk.:) Bu konuyu tartışırdım ama harun yahyanın adı geçtiği konulara yorum yapmaya bile gerekyok.Harun yahya gidip ölmeyi beklesin. Elin oğluda marsa astronot yollasın..
-
Darwin in teorisi zaten adı üstünde bir Teoridir, bu teoriyi Çok ama çok uzun zamanlar önce Darwin daha dünyaya gelmezlerden bu yana Çürütülmüş bir teoridir.
Kuranı kerim ilmine başvuran şimdiki modern bilim, Kuranda anlatılanların taaaa M.s 500 lü yıllarda o zamanlar insanların hiç bişey bilmedikleri dönemlerde Kuran tarafından bildirildiğini Modern bilim kabul etmektedir. Ve Şimdiki Darwinistler en ateşli savunucuları bile Kilitlendikleri noktaları ve açmazları açıklayamamaktadırlar. Lafta kalıyor söylenenler, şimdiye dek daha ispatlanmış tek bir Darwin kanıtı yoktur.
2 metrelik Akrep Bulunabilir, Tarih öncesinden bu yana çok canlı türü yokolmuştur, Örneğin Modern bilim Bulguları ispatları olmasaydı bulunan dinazor Kemiklerinin evrimleşmeden geçmiş şimdiki kertenkeleler olduğunu bile iddia edebilirlerdi. Benzer Familya canlılar vardır, O 2 metrelik Akrep onunda Esasen Akrep olup olmadığı tartışılır.
-
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------
lkereng53 bunu yazdı:
-----------------------------http://www.harunyahya.org/evrim/hy_evrim_aldatmacasi/giris.html
-----------------------------öncelikle temiz bir kalple :) harun yahya ve onun gibi düşünün yobazların amk.:) Bu konuyu tartışırdım ama harun yahyanın adı geçtiği konulara yorum yapmaya bile gerekyok.Harun yahya gidip ölmeyi beklesin. Elin oğluda marsa astronot yollasın..
Konu içerisinde tartışan kimseye küfür etme hakaret etme hakkın yoktur efendi, fikrini dersin olur biter Harun yahya Yobazlık etmiş öylemi, Kuranın adı geçen her noktada sizin gibi, Medeni insanlar devreye giriyor zaten, Elin Oğlu Marsada Kurandaki gerçekleri irdelediği için gitmektedir. Kaptan Cousto Neden Müslüman oldu dersin. Harun Yahyanın eserlerini Okudunmuki Yobaz diyorsun yada Videolarını seyrettinmi. Yazıklar olsun. -
Arkadaşlar Hurafe bunlar inanmayın günah.
-
Evrim teorisi mi?!
Materyalist fesefeye bağlılık uğruna yaşatılmaya çalışılan dogma bi düşünce..Sadece düşünce..ve insanlar istediği düşünceye inanmakta ve bağlanmakta özgür..
bu da benim düşüncem :)
-
Ya hala millet evrim teorisini çürütmek için malın tekinin kitaplarını örnek veriyor adam kokayı çekip birşeyler saçmalıyor. Evrim teorisi daha önce forumda bayağı bir tartışıldı bence bu konu kilitlenmeli. Forumu kirletmenin manası yok daha 2 ay önce 2 başlıkta tartışıldı bağnaz insanların evrimi kabullenemesiyle bitti. Evrim teorisi yoktur kanunu vardır bunu üniversitide biyoloji dersine girmiş ve bu konyla ilgili ders almış herkes bilir. Sorun evrim varmı yok mu değil evrimin dinle birlikte açıklanması.
-
evrim yoktur
benim bildiğim evrim sonucu bişi gelişiyi(tarzım bole ben böle yaziyim arasıra) ve yeni bi tür oluşuyo
yeni tür oluşsa e eski türün yok olması lazım bi süre sonra
bence gelişim vardır yani bi canlı ortama ayak uydurur fiziği ya da davranışı değişir yani ortama ayak uydurur ki
buda zaten o canlının varoluşundan beri sahip olduğu bir özelliktir(ortama uyum sağlama) yani sonradan olmaz
bolca yazım hatamdan dolayı çokca özür dilerim :)
not:tamamen kendi sallama düşüncelerimdir
not2:google clicker geliştirmeyi çalışan arkadaşın konusunada bi bakın önemli bişi yafs
not3:konuyu yargılayın sakın olayı yok kişilikti yok işte sen hep böle yazıyon yobazsın ya da ateistsin olaylarına çevirmeyin bence
because eğlenceli bi konu
herkese hayırlı akşamlar dilerim...
-
HolySeclorum Hoja bırak kime neyi anlatıyorsun. Bu insanların dusuncelerinin degismeyecegini ben kabullendim, sende kabullen. bırak bildikleri gibi yasasınlar. Benim acıdıgım nokta evrimi kabullenmemeleri degil, dini dogru bilmemeleri. islamın evrimi reddettigini sanan cocuktan fitillenme ile yetismis insanlar olması. Sizlere ve bizlere din adı altında anlatılan yaratılıs efsanesi yahudi mitolojisinden baska birsey degildir. Havva ismi kur'an da hic gecmemektedir. Adem in ise ilk insanınmı yoksa ilk insan toplulugununmu adı oldugunu acık degildir. (yinede biz yaratılan ilk insan olarak kabul edelim) Harun yahya takma adını kullanan bu it herif ırz dusmanı bir tarikat seyhidir. birseyleri referans gostericekseniz bilim adamlarını ve bilimsel arastırmaları gosterin. Evrim Kuramı curutulememistir ve kanıtlanamamıstır. kanıtlanan kuram kanun adını alır. curutulen kuram ise kapatılır yok olur gider. Dunyadaki tüm bilim adamlarının %99.85 i evrim kuramını kabul etmektedir. Evrimin din ile celismesini bırakın hristiyanlar dusunsun, Kur'an da evrim aleyhinde hicbirsey yoktur. Evrim kuramını kabul ederek islamı reddetmis olmazsınız. Evrimi kabul eden inanclı musluman olamaz gibi skolastik dusunceye sahip olanlara sadece gulup geciyorum. Son olarakta sunu ekliyorum, evrim insanın maymundan geldigini soylemez. evrim kuramını bilmeden hakkında duydugunuz seyleri ulu orta soyleyip kucuk dusmeyin
-
DkN bunu yazdı:
HolySeclorum Hoja bırak kime neyi anlatıyorsun. Bu insanların dusuncelerinin degismeyecegini ben kabullendim, sende kabullen. bırak bildikleri gibi yasasınlar. Benim acıdıgım nokta evrimi kabullenmemeleri degil, dini dogru bilmemeleri. islamın evrimi reddettigini sanan cocuktan fitillenme ile yetismis insanlar olması. Sizlere ve bizlere din adı altında anlatılan yaratılıs efsanesi yahudi mitolojisinden baska birsey degildir. Havva ismi kur'an da hic gecmemektedir. Adem in ise ilk insanınmı yoksa ilk insan toplulugununmu adı oldugunu acık degildir. (yinede biz yaratılan ilk insan olarak kabul edelim) Harun yahya takma adını kullanan bu it herif ırz dusmanı bir tarikat seyhidir. birseyleri referans gostericekseniz bilim adamlarını ve bilimsel arastırmaları gosterin. Evrim Kuramı curutulememistir ve kanıtlanamamıstır. kanıtlanan kuram kanun adını alır. curutulen kuram ise kapatılır yok olur gider. Dunyadaki tüm bilim adamlarının %99.85 i evrim kuramını kabul etmektedir. Evrimin din ile celismesini bırakın hristiyanlar dusunsun, Kur'an da evrim aleyhinde hicbirsey yoktur. Evrim kuramını kabul ederek islamı reddetmis olmazsınız. Evrimi kabul eden inanclı musluman olamaz gibi skolastik dusunceye sahip olanlara sadece gulup geciyorum. Son olarakta sunu ekliyorum, evrim insanın maymundan geldigini soylemez. evrim kuramını bilmeden hakkında duydugunuz seyleri ulu orta soyleyip kucuk dusmeyin
-----------------------------"(Ey Muhammed!) Onlara, adem'in iki oğlunun haberini gerçek olarak oku. Hani ikisi de birer kurban sunmuşlardı da, birinden kabul edilmiş, ötekinden kabul edilmemişti. Kurbanı kabul edilmeyen, "Andolsun seni mutlaka öldüreceğim" demişti. Öteki, "Allah ancak kendisine karşı gelmekten sakınanlardan kabul eder" demişti."
maide suresinden bir alıntı. Surenin mealine göre adem ismi topluluk belirtir gibi değil tekil şahıs belirtir gibi geçiyor. Buna göre Adem Topluluğu belirtmek için değil kişiyi tanımlamak için kullanılan bir özel isimdir.
Kuran da Havva validemizin ismi geçmemektedir. Doğru. Ama belirti olarak "...Onlar..." şeklinde kullanılarak adem babamız ve havva validemiz kastedilmiştir.
Bu noktada belirtmek istediğim bir diğer hususta (Konu bu yöne kaymasın sadece örnek veriyorum) Kuranda namazın nasıl kılınacağı belirtilmez.
Namazın şekli, adabı ve olması gereken formu peygamberimizin sünnetiyle sabittir. Bu noktada Kuranın insanlar için açıklanamayan bazı ayetleri, emirleri yardımcı ilim olan sünnetle açıklanmaktadır demek isabetlidir.
Bundan yola çıkarak peygamberimizin adem babamızdan ve havva validemizden bahsettiği konular mevcuttur. Netice itibariyle adem ve havva isimleri kişilere ait, "türümüzün kökeninin" belirteçidir.
Evrim teorisi ise benim nezdimde saçmadır. Çünkü türlü sahtekarlıklarla (insan çenesine maymun dişi monte etmek [sanki maket yapıyor pezevenk oğlu pezevenk]
domuz embriyosunun altına insan embriyosu yazmak, bulduğu tek bir dişle illüstrasyonlar çizip bir maymunumsu aile resmetmek) insanlara empoze etmeye işin türkçesi yutturulmaya çalışılması bana salakça geliyor. Hayır bunlar ortaya çıkarılınca da evet doğru yaptık bu sahtekarlıkları demeleride "özrün kabahatten büyük olma" durumlarından birisidir.
Evrimciler dahi bulunan fosillerin yorumlanması hakkında kendi aralarında büyük ihtilaf içindedirler. Hayatın tarihine dair bilimsel bilgi edinebileceğimiz önemli bir kaynak olan fosiller, çok açık olarak evrim teorisini reddetmekte, canlılığın yeryüzünde aniden, hiçbir evrim yaşanmadan ortaya çıktığını, yani yaratıldığını göstermektedir.
Darwinin kendisi bile bu teoriden şüphe duyuyordu neyini savunuyorsunuz hala vallahi anlamıyorum.